Macedoniába a határon belépéskor adnak egy hasonló papírt, amit ki kell tölteni és megőrizni, mert az országba újrabelépéskor elkérik.
A kitöltött papír hiányában 20 €-t kell fizetni.
(A papír fénymásolatát Josza2 küldte, a beírt adatok egy részét töröltem.)
#1046932009-06-16 10:24:17 Válasz a #104690. hsz-ra
Köszi
Akkora hülyeség már ez. Mert mi értelme odaadni az utazónak üresen a SRB-MAC határon csak azért, hogy két hét múlva elkérjék hazafelé? Ha elhagyom, akkor mi van? 20 EUR? Nem hinném. Ha újra be akarok lépni, akkor adnak majd egyet üresen a GR-MAC határon, oszt kitöltöm nekik egy perc alatt.
Nem először megyünk, sőt De mindig viccelnek-bolondoznak valami újdonságot a határőrök.
Ha másfelé megyek kifelé, és nincs SRB-MAC belépő pecsétem, akkor a GR-MAC határon csak adnak egy ilyet, gondolom. Vagy nem?
Ez csak az oda-vissza utazók jutalma?
#1047022009-06-16 10:51:08 Válasz a #104697. hsz-ra
Direkte nem szándékozom elhagyni, a szabályoknak elvileg egyértelműnek kell lenni, még Macedóniában is. Mert ha az útlevelet hagyom el a nyaralás alatt, akkor megyek a követségre például, nyilván. Ha ezt a kis cetlit hagyom el, akkor a szabályozás ismerete hiányában nem egyértelmű a 20 EUR szankció.
Tudom, hogy a legegyszerűbben akkor járnék ez esetben, ha befizetném.
Én sose vitatkozom határőrökkel, se senkivel, de ha tisztán látok, és hibáztam, akkor nyugodtabban fizetek
Nem tudsz valahol valami linket erre vonatkozólag?
#1047062009-06-16 11:01:41 Válasz a #104704. hsz-ra
Az még nem egyértelmű számomra többek között, hogy minden autóban utazó személy kap ilyen papírt vagy csak a söfőr? és ha nincs meg ez a papír akkor személyenként 20 eur? mondjuk ha 5en utazunk akkor 100 eurót perkáljak le nekik a hülye papírjuk miatt? elmennek ezek a pi**ába...
Az még nem egyértelmű számomra többek között, hogy minden autóban utazó személy kap ilyen papírt vagy csak a söfőr? és ha nincs meg ez a papír akkor személyenként 20 eur? mondjuk ha 5en utazunk akkor 100 eurót perkáljak le nekik a hülye papírjuk miatt? elmennek ezek a pi**ába...
#1047212009-06-16 12:14:04 Válasz a #104702. hsz-ra
Más már leírta tényként (mert vele megtörtént), Te pedig nem hiszed el (ez a Te dolgod), erre javasoltam, hogy akkor próbáld ki (ne töltsd ki a papírt vagy ne add oda) és aztán majd írd le nekünk itt a tapasztalataidat!
Félreértesz, én elhiszem, hogy ez történik. És köszönöm is, hogy más már leírta tényként, sőt képet is küldött, hiszen így felkészülten vágok neki az útnak, mert tudom, hogy számítani kell ilyenre.
Ha valaki tudja, hogy hol található hivatalos macedón leírás erről a hatósági intézkedésről, az linkelje legyen szíves, csak ezt kértem és köszönöm.