A delfineket ÉN rendeltem meg,mert még életemben nem láttam ilyen közelről és úgy éreztem,most jött el az ideje ennek
5x láttunk DELFINt
Agnodasé tényleg pici,de a többi sem sokkal nagyobb!azt hiszem,az vmi fotós trükk,h.nagyobbnak látszanak a képeken!Köves part.
A legkozelebbi 2 strand kb.negyed óra séta.
Limnonari az országúton Glossa felé indulva,álomszép panorámával az agnodasi öbölre.Van taverna és pár szállás,köves parttal.
Amarantos cape nagyon szép erdei úton kocsival is megközelíthető(de miért nem gyalog?).Skopelos felé indulva az első kanyarnál kell élesen jobbra betérni az erdőbe.Sziklás part,apró öblökkel.
A többi 4-5 part busszal 15-20 perces út Glossa irányban-szebbnél-szebbek (ABBA filmhelyszinek)
Ag.Ioannis,Glysteri csak kocsival érhető el (nagyon "görög út" )-
egy sáv szaggatott vonallal kettéosztva
Tavernaárak 2 főre értendők!
Donna's villa nem létezik-épített helyszín volt,mint sok más
A városok mind nagyon picik és hangulatosak az út két oldalán 1-1 sor házzal.Glossa,Skopelos nagyobb egy picit,de a kettő egy nap alatt körbejárható.
Kompok gyakran mennek.A szemályszállítok 15eur.körül,a teherszáll.
9 eur.körüli áron visznek 1útra.
Taxi 15eur Agnodasig 1 útra.(ha elmenne az utolsó busz)Pályaudvar mellett a taxiáll.a kikötőben!
Fakultatív progik:Athen,Meteora törölve!Van már Mamma mia-út!
Szubjektív:luxus jacht,part mentén,kaja,pia,a partra meg kiúszhatsz,
ha van kedved és marad még idő A szárazföldről minden megközelíthető
Fókákhoz vízumigényt kell benyújtani,amit aztán nem adnak meg
Tóth Éva az Aeolus kihelyezettje a Dolphin travel irodájában székel.De ad
telefonszámot és kijár a szállásokra fogadóórára,ami ki van függesztve.
Összeállított egy remek kis anyagot a szigetről,érdemes tanulmányozni!
Északi parton kevés út,a térképek(mindenhol ingyen osztogatják a városban)kicsit hamisak
Skiathos északi oldala csak hajóval érhető el(nincsenek utak).
Mi teljesen magánszervezésben bóklásztunk mindenhol
Árak a hsz.-ok 20.oldalán
Macsosz
Ui:lehet ,hogy meg is írtam a beszámolómat így apránként...
Mi gyalog voltunk...
busszal Glossa határáig, ha szólsz a sofőrnek, le is tesz a bekötőútnál.
Mondjuk annak, aki csak a Mamma mia miatt utazik a szigetre, nem ajánlom ezt a verziót.
Skopelos északi partjára hogyan jutottatok el (nem lehetne robogóval)? És a Skiathos-ra hogyan tudtátok megszervezni (hány napot vett igénybe, mivel mentetek, hány órátok volt ott, voltatok-e az északi parton, hol szálltatok meg?)
Kösziköszi!!!
Amúgy Agnontas strandján tumultus van? A hajóktól lehet kényelmesen fürdőzni? Lassan mélyül?
Köszi az infokat. Engem is érdekelnének a válaszok azokra a kérdésekre amiket Christine tett fel az imént.
Hogy Skiathost hogy szerveztétek meg...
Amit írtál, hogy teljesen magánszervezésben barangoltatok, az érvényes Alonissosra is? Vagy oda a Dophin travellel mentetek? Tengeri park is meg volt?
#1048422009-06-16 20:22:17 Válasz a #104838. hsz-ra
Drága Christine
Mindazt leírtam már,amit kérdezel
Kérlek,olvasd át és ha kell írok még szívesen
De ha ismétlek,félek,Jox kipenderít
Így is eltoltam:egy hsz.2x került be
Agnodas strandját és kikötőjét 2 keskeny famóló választja el,
és nem volt tumultus.De mi előszezonban voltunk
A helyiek azt mondják,szezonban "több millióan" vannak a turisták
#1048432009-06-16 20:35:14 Válasz a #104841. hsz-ra
Andrea
Kikötőben Hellenic iroda,kompjegyek-retur kicsit olcsóbb(49eur),
Skiathos kikötőben millió magánjacht bérelhető- 10-5-ig járják teljesen körbe a szigetet.Nagy hajó olcsóbb:3 sziget körül(25-30eur.80 emberrel együtt).Nem szálltunk meg végülis a tervek ellenére Amit látni akartunk,sikerült Fél8-ra ott voltunk,megkötöttük a boltot a hajóra Dimitrissel.Aztán 10-ig bejártuk a csöpp várost.5-re befutottunk,maradt idő(1,5óra) még egy kis sétára,fagyira a kompig:!: A déli partok nem tetszettek különösebben!Fürödtünk is enni is kaptunk
Itt volt a legjobb kaja a 10 nap alatt Dimitris és ciprusi felesége,Meni őrűlt jól főz
Alonissos Dolphinnal.Oda másképp nemigen lehet,vagy nagyon drága
A szigetek környéke maga a Tengeri park
Hé, Macsosz, ne vedd a lelkedre az összes szavamat!
- a Mamma miát nem neked címeztem
- a gyalog-lehetőséget azért írtam, hogy a kocsi/motor nélküliek ne mondjanak le róla
(Egyébként kirándulás. Kinyúlni én sem szeretek. )
bocsi az értetlenkedésért Akkor ha jól értelmezem a szavaidat, Ti magánhajót béreltetek Dimitris-vel?!
És vele jártátok körbe Skiathos szigetét? Ennek volt 50/fő az ára? Ezt, hogy kell elképzelni, ott áll meg ahol szeretnéd? A retúr komp 49 euro az kettőtöknek volt ennyi?
Az olcsóbb nagy hajós megoldással az a problémám, amire Te is felhívtad a figyelmet, hogy 3 szigetre elég kevés. Külön-külön 1-1 napot szánnánk Skiathosra, illetve Alonissosra.
Skiathossal kapcsolatban én is egy hasonló megoldáson gondolkodtam. Néztem, meg ugye te is írtad, hogy korán beér a komp a városba, van még ídő egy kis körülnézésre, és utána hajóra szállni. Csak attól tartottam, hogy a hajóval nem érnénk úgy vissza, hogy még az utolsó kompot elérjük Skopelosra. De akkor ezek szerint ilyen probléma nem volt.
#1048572009-06-16 22:45:42 Válasz a #104853. hsz-ra
Andi Komp retur 49eur/2fő 06.30-ind.;18.30 visszaindulás;Dimitris hajója 100eur/2fő
10h indulás,17h érkezés.Kis reggeli,nagy ebéd,üditő,kávé,3-4 fürdés(mi egyet kihagytunk).
Akárhol nem lehet kikötni,főként az északi oldalon,mert itt futnak keresztül a fenéken a mindenféle kábelek De oda nagy hajó sem megy
Persze hogy több időt is el tudtunk volna tölteni Skiathoson,de így is jutott idő arra,amit szerettünk volna.Bár nem így terveztük,mégis nagyon elégedettek voltunk e nap után -a legszebb strandokon fürödtünk,repülőleszállást filmeztem,bejártuk a várost.Mindezt egy "saját" vitorlásról Szóval...?
Alonissos így nem hiszem,h.ment volna.Oda iroda-szervezés kellett.Voltunk még két kis szigeten is akkor.Nem tudom,hogy lehetett
volna ezt magánúton?
Skopelost meg teljesen saját szervezésben:kocsi,busz,netes anyagok és
térkép alapján.Északi part is járható volt.Csak kevés helyre megy út,mivel olyan sziklák vannak azon az oldalon,mint Zantén.De az érkező komp azon az oldalon megy végig-látni a kápolnát is-így látni az útmentességet