Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 556
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104921 Üzenet linkje2009-06-17 12:38:13  Válasz a #104915. hsz-ra

Paliochori

Hát ha ott volt egy autó, mi is ott leszünk!! icon_smile.gif
Földutat láttam...

# 557
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104956 Üzenet linkje2009-06-17 14:52:47  Válasz a #104921. hsz-ra Előzmény #104921

Polonia

Paliochori

Már alig várom, hogy felfedezzem!! Meseszép icon_biggrin.gif

# 558
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Hadiandi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
420 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104961 Üzenet linkje2009-06-17 15:08:59  Válasz a #104956. hsz-ra Előzmény #104956

inkább átjöttem ide.
és ezt magán szervezésben csináljátok, vagy irodán keresztül?

# 559
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104962 Üzenet linkje2009-06-17 15:24:22  Válasz a #104961. hsz-ra Előzmény #104961

Szia hadiandi!
Milosra nem visz utazási iroda, így mindent magunknak szervezünk.

# 560
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104968 Üzenet linkje2009-06-17 15:46:28  Válasz a #104961. hsz-ra Előzmény #104961

Szia Andi!

Magánszervezés icon_smile.gif

Egyszerű a dolog, venni kell Bp-Athén akciós 30 ezer Ft-os repülőjegyet (ez odavissza kerül ennyibe)

Majd választhatsz, elmehetsz repülővel a szigetre 47 euroért vagy gyorskomppal 49 eurpért, vagy lassú komppal (7 óra) 30 euroért.

Szállás előszezonban 25 euro/2fő, főszeonban 55 euro/2fő.
Van szálláslistám árral elérhetőséggel, ha kell tudom küldeni.

Ha van még kérdésed írj nyugodtan. icon_smile.gif

# 561
Hadiandi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
420 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104970 Üzenet linkje2009-06-17 15:52:19 

ó értem. tényleg egész jó áron ki lehet hozni. egyenlőre nem érint a dolog, ha majd igen, kiabálok:)
# 562
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105721 Üzenet linkje2009-06-22 11:05:14 

Athén- Milos repülőjegy sem dárga az Olympicnál, egy hete nézegettem, kijön 100 Euro alatt!
Még képtelen vagyok dönteni, de jövőre nálunk Milos és a Peloponnészosz áll versenyben egymással, ezért időnként nézegetem a lehetőségeket. Persze ennyire előre még jövőre nincs repülőár, de majd január környékén már lesz, akkor lecsapunk rá. icon_smile.gif

# 563
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105740 Üzenet linkje2009-06-22 12:51:25  Válasz a #105721. hsz-ra Előzmény #105721

Szia Vojandi!

Én 47 euroért vettem az Athén-Milos jegyet.
Vissza már gyorskomppal jövünk, mert nincs aznap repülő, meg hát azt is ki kell próbálnunk egyszer icon_smile.gif Az 49 euro volt.

Peloponészos-Milos nem nagy táv? Van közvetlen kompjárat?
Egyébként nem hangzik rosszul ... icon_biggrin.gif

# 564
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105820 Üzenet linkje2009-06-22 20:12:45 

Nem Peloponnészos ÉS Milos, hanem Peloponnészosz VAGY Milos!!! icon_smile.gif Ami nem könnyű döntés.
# 565
Sz.otto
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105844 Üzenet linkje2009-06-22 22:14:12  babar

Szia Babar! Ne haragudj, hogy nyaralás közben zavarlak. Sz.ottó vagyok. Eddig kíváncsian olvastam beszélgetéseiteket Milosról. Örülök neki, hogy Ti már élvezitek a sziget nyújtotta csodálatos élményeket. Remélem úgy alakul, hogy szeptemberben ezt mi is átélhetjük a feleségemmel. Mi jelenleg szállás foglalás dilemmájában vagyunk. Úgy gondolom, hogy Te nagyon sokat tudnál segíteni ebben a témában. Mi fontosnak tartjuk, hogy az appartaman közel legyen a tengerhez, legyen terasz és a teraszról látható legyen a víz és lehetőleg szélcsendes partszakaszon legyen. Ha tudsz ilyeneket ajánlani, akkor légyszi írd meg. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok fontos tanácsot tudsz adni. Nem tudom mennyire van ennek realítása, de én nagyon szívesen felkeresnélek egyszer személyesen is, ha ezt nem veszed zaklatásnak. Előre is köszi mindent, amit megosztasz velem és persze a többi olvasóval. További jó nyaralást kívánok. Üdv. Sz.ottó. (ppenet@freemail.hu)
# 566
Sz.otto
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105849 Üzenet linkje2009-06-22 23:17:53  döme

Üdvözölek Döme.sz.ottó vagyok. Látom Ti is Milosra készültök.Az utazással kapcsolatosan mi is odáig jutottunk el, hogy vissza nincs Olimpik. Ti egy hétfői napon indultok MA12:45-kor. Mi szept.15-én MA12:10. Sajnos nekünk csak 1-óránk van az Ol.indulásáig.Talán elég lesz, ha a malévnál sikerül közvetlenül Milosig feladni a csomagokat és a malév idöben indul és érkezik. Ti helyzetetek nem tudom hasonló-e? Az a probléma, hogy a másnapi gépek is fulon vannak. Igy nem igazán tudom, hogy mi lesz a szitú és mi lesz az OL-jegyünkkel, ha netán nem érjük el a milosi járatot. Ha van valami rutinod vagy ötleted erre a helyzetre, ami reméljük nem fog bekövetkezni légyszíves ird meg. Arra is kiváncsi lennék mi a véleményed, rá érünk a gyors kompra akkor meg venni a visszajegyet, ha megérkeztünk Milosra vagy intézzük még itthon. Ti itthon vettétek meg? Ha igen légyszi írd meg mi a módja. Elöre is kösz az infoidat.
# 567
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105865 Üzenet linkje2009-06-23 07:58:24  Válasz a #105849. hsz-ra Előzmény #105849

Szia sz.ottó,
nekünk egy+háromnegyed óránk van a milosi csatlakozásig. Elvileg az athéni reptér homlapja szerint minimum 55 perccel szükséges elöbb érkezni a gép indulásához képest nemzetközi és belföldi járat találkozásánál. Tehát az egy óra, -ha a Malév nem fog késni,- talán nem lesz gond. Érdemes lenne egy térképet szerezni az athéni reptérről, hogy ne keljen ott keresgélni az Olympicos pultot. Az Ol.honlapján van lehetőség on-line bechekkolásra is, ezt is meg lehetne ejteni (bár azt még nem néztem meg, hogy mennyivel előre enged fel a rendszer), ezzel is előrébb vagytok...
A csomagfeladás milosig tuti ötlet, de ez ügyben nincs tapasztalatom, viszont, ha megtudsz valamit erről a dologról, akkor légyszi írd meg.

Visszafelé sajna én is lekéstem az Ol.-os jegyet, bár szerintem ritkíthatták a járatokat, mert ahhoz képest -amikor foglalni akartam-az előző napokban még mindegyik gépre volt hely...
Nálunk ezek a lehetőségek merültek fel :
-Milosról Seajettel átkompolni Santorinire (kb 68 €/2fő- az a gond vele, hogy egyenlőre nincs fent még a neten a menetrend csak aug.31-ig, ((írtam a komptársaságnak, néhány utazási irodának, valamint a leendő szállásadónk is felhívta őket telefonon, de azt mondták (mindhárom csatornán), hogy egyenlőre még ők sem tudják, hogy milyen lesz a menetrendjük...))
Ez ugye azért gond, mert így azért elég cinkes lenne lefoglalni a repjegyet Athénba- Santoriniről indít az Aegean Airlines is járatokat Athénba, ha szerencsétek van elég olcsón, bár ahogy előrefelé halad az idő erre egyre kissebb az esély.

-A Seajeten kívül van még egy hajótársaság, aki közlekedik Santorinire, a menetideje nagyon hosszú, éjszaka megy, viszont sokkal olcsóbb, ha jól emlékszem reggel 5-re ér Santorinire...Ja, ők már foglalhatóak on-line is.

A fenti két lehetőség úgy működne, hogy Santorinin kellene valamit kezdeni a csomagokkal ahhoz, hogy lehessen egy kicsit mászkálni a szigeten. Miután a reptéren nincs csomagmegörző így ez okoz egy kis gondot. Arra van talán lehetőség, hogy megkér az ember egy helyi ut.irodát, vagy szállodát a nemes feladatra. (ezt valamelyik külhoni topicban ajánlotta egy görög srác ) De én egy kicsit szkeptikus vagyok az ötlettel kapcsolatban: tuti nem fogok bőrőndökkel a nyakamom vándorolni a szigeten, keresgélve azt, hogy hova tudnám letenni...
Viszont lehet elég olcsón autót bérelni akár fél napra is(persze az egész napot fizetetd) , pl. a kikötőben felvéve és a reptéren lerakva is. A kocsiba ugye meg befér a csomagunk is...Ez ügyben is leveleztem már, ha érdekel a cím, írj.

A santorinii kirándulás hátránya az, hogy viszonylag sok pénzért relative kevés időt lehetne ott eltölteni, ami még ráadásul a milosi nyaralás rovására is menne...

További alternativa még a Milos-Pireus komp, ami foglalható a netről is, több csatornán keresztül is pl.

INNEN. Ebben az esetben azonban el kell jutni a kikötőből a reptérre. Van metro is, de pont az a szakasz nem működik jelenleg, amire szükségünk lenne (éjszaka és hajnalban egyébként sem járna). Van valami HÉV-féleség is, amivel átszállással el lehet jutni a kikötőbe, de ez is csak nappal jár. Lehet taxizni is. Vagy van két buszjárat is melyek éjjel-nappal közlekednek. Az egyik bemegy a városközpontba- ha esetleg néhány órát el kellene tölteni a csatlakozások között.

Én ezeket a lehetőségeket találtam, de biztosan van még egyéb alternativa is, érdemes egy kicsit sakkozni menetrendekkel.

Szállás ügyileg: néhány oldalnyira feltettem 3 linket azokról a helyekről, amelyek nekem tetszettek, írtam árat is. Mindhárom szállásadó szinte azonnal válaszolt, bár a Viglás e-mail címe, ami a honlapon van nem jó én megkérdeztem telefonon, ha érdekel, írj.

A kompjegyet még nem vettem meg-miután még várom a santorinis menetrendet, de amint meglesz mindenképpen megveszem előre. A repülőjáratok indulási idejéhez úgyis alkalmazkodnom kell, így eleve kiszámítható, hogy melyik kompjárat jöhet szóba, akkor meg miért kockáztatnék?

Ha tudok még segíteni kérdezz nyugodtan.

Legutóbb Döme szerkesztette (2009-06-23 08:11:03), összesen 1 alkalommal
# 568
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105868 Üzenet linkje2009-06-23 08:07:10  Válasz a #105844. hsz-ra Előzmény #105844

Szia Ottó!

Mi augusztus közepén megyünk Milosra, szombaton érkezik a gépünk Athénba és vasárnap indulunk az Olympic-kal.

Visszafelé gyorskomppal jövünk, 3 óra az út, és 49 euro, a seajets-nél vettem meg.
Arra kell figyelni, hogy ha személyesen akarod átvennia jegyet akkor azt Athénban akikötőben tudod megtenni.
Szóval ha ilyet vásárolsz és nincs időd átvenni a jegyet akkor futárral vagy valami hasonló megoldással kell kérned, és az +pénz.

Szálláslistát küldök neked privátüzenetként, ott látsz majd árat, webcímet vagy emailt, meg tudod nézni hogy melyik felel meg az igényeidnek.

# 569
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105869 Üzenet linkje2009-06-23 08:14:30  Válasz a #105868. hsz-ra Előzmény #105868

Szia Firkamano,

tudsz valami pontosabbat a seajetes jegyátvételről abban az esetben, ha nem személyesen akarom átvenni ?

# 570
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105871 Üzenet linkje2009-06-23 08:29:59  Válasz a #105869. hsz-ra Előzmény #105869

Szia Döme!

Hát, igazából az oldalukon van, amikor megcsinálod a vásárlást, és a legutolsó pontnál tartasz, ott kérdi, hogy akarod átvenni (még a fizetés előtt), és ott írja hogy ha személyesen akkor hol tudod, illetve milyen lehetőslég van még...

Megnéztem neked: Milos-Santorini 34 euro, és +30 euro, hogy kivigyék neked a címedre a jegyet. Ezért majd pontos címet adj meg, de lehetőséged van más címet is megadni.
Az út 2 óra, és 3-4 napon belül megkapod a jegyedet.

Mikor utaztok Korzikára?

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 37 38 39 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu