#1059392009-06-23 10:43:30 Válasz a #105887. hsz-ra
Sziasztok!
Nem ismerem ezt az irodát. A Helios Club Travel valóban törölt, de van egy Helios Hellenic Travel Utazási Iroda, ami bejegyzett iroda. Hogy e kettő milyen viszonyban van egymással, nem tudom, de a nevük mindenesetre hasonló...
D.
Én ugy tudom, a 2% tulajdonrész csak arra vonatkozott, hogy a magyarosan irt " Jorgosz" név megmaradhat.
Nekem is valami hasonló rémlik.
A HTC csődjéről jut eszembe!
2000-ben a Helios Club Travel-el utaztam Vrasnara. Kicsit megállt bennem az ütő, amikor a HTC csődjét bejelentették. Mert nem nagy a külömbség a HTC és HCT között, és mindenki azzal riogatott, hogy az az iroda zárt be, amelyikkel mi utaztunk. Végül is, csak 9 évnek kellett eltelni és bekövetkezett.
#1059822009-06-23 13:53:36 Válasz a #105939. hsz-ra
Most néztem meg, tényleg van most egy nagyon hasonló névvel iroda. Szerintem a tulaj ugyan az. A Heliosz Club travelnek emlékeim szerint görög volt a tulaja.
Ennek az új Heliosznak nagyon kevés a biztosítása, csak 5 millió forint. Ez szerintem nem sok mindenre elég, ha becsődölnek!
#1059992009-06-23 15:50:57 Válasz a #105982. hsz-ra
No, most néztem meg az e-cegjegyzek.hu-n, hogy mindkét cég létező és utazásszervezés is szerepel a tevékenységeik között. A képviseletre jogosultak is rokonságot mutatnak. Hm...
D.
#1060222009-06-23 18:49:14 Válasz a #105999. hsz-ra
Az egyik céget törölték! A Helios Club Travel már nem létezik. Elvileg! Ugyanis megnéztem az új cég honlapját, amely a törölt cég oldala. Ugyan azokkal az ajánlatokkal, csak rövidebb névvel (Helios Travel).
Milyen érdekes.
Valcsi!
Igazad van! A HCT tulajdonosa egy görög származású asszony.
Sziasztok! Vasárnap érkeztünk meg Sartiról A Walter travel utazási irodával voltunk. Mindenkinek csak ajánlani tudom nagyon jó volt a szállásunk az igérteknek kivállóan megfelelt! Busszal utaztun a söfőrök profi modon vittek bennünket! Aki velük utaznak jó utat kívánok! Az idegenvezető is felkészült és segítőkész.
Múlt héten jöttünk haza az Aeolus által szervezett útról
Minden rendben volt velük.Persze,kisebb bosszúságok adódtak,de nem lehet megfelelni egyszerre 40egynéhány embernek.
Jujj, de jó már kellemesebb dolgokat is hallani az utazási irodákról... Remélem azért, hogy a jó dolgok mégiscsak túlsúlyban vannak!
Egyébként erről a magán vs. ut.iroda dologról azt gondolom, hogy van egy "arany középút", minden az úti céltól függ, és attól, hogy kinek mire van igénye és nem utolsó sorban anyagi kerete, ami biztos, hogy egy görög nyaralást a buszos-irodás utaknál olcsóbban nem lehet kihozni magánszervezésben. Viszont egy európai városlátogatós, párnapos útnál már inkább a magán a kedvezőbb...
A kockázat meg ugyanúgy ott van mindkettőnél!
#1060372009-06-23 19:31:23 Válasz a #106032. hsz-ra
Ez nagyon szomorú!
De olyan fura, hogy az elmúlt 9 évben, alig fejlődött az a cég, az utazás szervezés terén. Mivel a tulajnő Vrasnáról való, ezért szinte alig szerveznek máshová utat. Ráadásul, amikor néhány éve vissza akartam menni a Rózsa házba, közölték velem, hogy oda csak buszos utakat szerveznek. Az egyénileg utazóknak más apartman házak vannak.
Most nem tök mindegy, hogy valaki busszal, vagy autóval érkezik? Nem az lenne az érdekük, hogy minden helyük foglalt legyen? És ahogy más irodák megszervezik, úgy ők is megszervezzék, hogy az utas azt kapja, amit szeretne?
Mondjuk, az sem világos előttem, hogy miért drágább egyes irodáknál az egyénileg utazók szállása, mint azoké, aki busszal mennek.
#1060532009-06-23 20:16:15 Válasz a #106037. hsz-ra
Csutek! Ezt már én is sokszor kérdeztem magamtól és irodától is. Mi Pargán is egyénileg voltunk, és az Aeolus ott is kimondottan csak egy szállást ad az egyéni utazóknak. Kérdeztem hogy miért van ez így, de nem kaptam kielégítő választ.
Ráadásul idén már sokkal drágább is, mint amikor még mi voltunk. Ugyanaz a szállás kb. 2,5 x drágább.
#1060632009-06-23 20:35:58 Válasz a #106053. hsz-ra
Szia Barátném!
Emlékeim szerint, jól be is fürödtetek a szuterén szállással.
A Grand Toursnál bármelyik apartmant választhatom, mert mindegyik fogad egyénileg utazókat is. Velük csak az a bajom, hogy drágább egyénileg a szállás, mint busszal. Habár, ha utána néznénk, tapasztalhatnánk, hogy a busz költség a legmagasabbak közé tartozik a maga 24000 forintjával. Gondolom itt van a kutya elásva.
De mindennek ellenére, ha jövőre nem jön össze egy Hellaszos buszos út(és nem jelent csődöt az iroda!), akkor ezzel az irodával megyek Tolóba.
#1060842009-06-23 21:37:02 Válasz a #106022. hsz-ra
Szia Csutek!
Igen, én is úgy emlékeztem, hogy egy görög nő a tulaj. A Rózsa ház alatt lévő iroda is az Övé.
Én biztos, hogy nem utazom többet Velük, mert pocsék a hozzáállásuk az utaztatáshoz.
#1060892009-06-23 21:52:05 Válasz a #106084. hsz-ra
Na én sem!
Még akkor sem, ha nem veszem figyelembe a buszon bennünket ért kellemetlenségeket. Fizettünk a helyért, mégis minket ültettek szét egy hisztis család miatt, akik az utólsó pillanatban fizettek be. Ez megbocsájthatatlan! De a tulaj férje fetrengett a dupla ülésen, amíg a kismama hugom a hányingerrel bírkózott, mert nem ülhetett ott, ahová külön fizettünk.
Hozzá kell tennem, hogy a tesóm nem hisztis, csak volt egy olyan buszos útja, ahol a legjobb barátnője( és még jó pár edző társa) a szeme láttára halt meg, egy szabálytalankodó kamion miatt. Ezért a buszon vannak olyan helyek, ahová nem hajlandó ülni, és azért még fizetni is hajlandó, hogy ne kelljen a számára kritikus helyen ülnie.
A Helios Club Travel ezt maximálisan figyelmen kívül hagyta. Nem 2 forintba került a fix hely, ennek ellenére máshová ültettek bennünket, mint amiért fizettünk. Ez egy gerinctelen eljárás!