Stavrosról kérnék egy kis infót! Szép a part? Mennyire mozgalmas a városka? A képek alatt láttam, hogy pár darab közülük a sziklás öbölnél készült, ez messze van a stavrosi strandtól?Gyalogosan elérhető látnivalók vannak?
Előre is köszi a válaszokat!
#1056662009-06-21 21:19:14 Válasz a #105657. hsz-ra
Szia Meli!
Stavros gyönyörü. Nagyon szép helyen fekszik Elbüvöldő az ófalu. Na és a hegyek? Pazar látványt nyújtanak. Érdemes egy kis túrát tenni. Nagyon gyönyörü látványban lesz részetek. Pazar képeket készithesz az ófaluról, a tengerről és az egész öbölről. Nagyon különleges növényeket láthatsz a hegyekben. Itt nem kopárak a hegyek, hanem dús növényzetüek. Átsétálhattok Vasnára. Ott van egy Lidl áruház. Nagyon jól lehet itt vásárolni. Sokkal kedvezőbbek az árak, mint Stavroson. Viszont a piacot ne hagyjátok ki! Nem túl nagy a belváros, de este nagyon hangulatos. Kéredezed, hogy szép-e a partja? Nos nekem pont ez az egy nem tetszett. De ez az én egyéni véleményem. Hogy a sziklás öböltől messze van-e a strand? Nos ez attól függ, hogy hol lesz a szállásod? Ha van még kérdésed, irjál!
Szia meli! Hát a part mindenkinek máshogy tetszik, nem a legszebb, bár nekem igen:-) Valahol homokos, valahol apró kavicsos.De pici sétával szép partok vannak akár Vrasna fele akár a másik irányba olympiada felé Vannak helyi járatok 1-2 euroért ami elvisz Vrasna,Asprovalta,Lidl áruházhoz is.S megy szalonikibe is.A sziklás öböl nincs messze de gyalog húzos a nagy melegbe.A Zeus Travel szervez 1 napos utat oda 6 euro.De tudsz motort.biciglit,autot,bérelni is.
Köszönöm szépen az infókat! A Zeus Travel roulett apartmanjaiank egyikében szállunk meg. Egyszer utaztunk így Thassosra, akkor bejött ez a roulett dolog, de azért félek. Így olcsóbb az út is meg a szállás is, majd meglátjuk megérte-e spórolósnak lenni.. Márpedig idén nagyon csórók vagyunk.
meli!szerintem jok a roulett apartmanok,mi amikor repülővel mentünk mi is igy kaptuk a Toulába nagyon tuti volt:-))Mi is 13 éve csak velük jártunk jo lesz meglátod!Mondjuk mostanában Apollonnal szoktunk menni van egy tuti apartmanjuk az Alexandros Beach most annál ragadtunk le:-)
Sziasztok! De, de vannak képek, csak most nem arról a gépről ntezek, amire feltettem.
Egyébként írnék egy pár sort a nyaralásról: az út teljesen simán ment. Euróba fizettük a díjakat, a sebeséghatárokat betartottuk, így a rendőrök nem állítottak meg bennünket, de láttuk őket. A határon kaptuk a szóban forgó kis kártyát, amit
szorgosan ki is töltöttünk, de a kutya nem kérte tőlünk. Hazafelé hasonló volt az út. Csak annyiban volt más, hogy a navigáció Thesalonikiben nem talált műholdat, kikapcsolt, így eltévedtünk. A következő műhold viszont bevitt minket a belvárosba, így akaratunk ellenére kicsit szétnéztünk. Oda-és visszafelé is tankoltunk egy-egy alkalommal Szerbiában.
A szállás: a Car-Tours-nál foglaltuk le a Sófia apartmant, ami állítólag a legjobb helyük. Hááát? Nem tudom. Nagyon le volt lakva, felújításra szorult, érdekes szag volt benn, továbbá alapvető eszközök hiányoztak: például: merőkanál, amit a szomszédtól kaptunk, mert ők hoztak. Nem volt seprű és felmosó sem. Eléggé zajos is volt a hely, mert a körforgalomnál lévő második utcában a második ház volt, így nagyon sokan arra jártak haza, így mindent hallottunk az éjszaka folyamán (főleg a magyarokat). Egyetlen előnye, hogy a sarkon volt egy pékség, így minden reggel a frissen sütött kenyér illatát érezhettük. A strandon Stavrosban csak aznap voltunk, amikor megérkeztünk, utána átjártunk Vrasnára és Asprovaltára. De összeségében nagyon jól éreztük magunkat, mert semmi sem vette el attól a kedvünket, hogy a kedvenc helyünkön (Görögországban) lehetünk.
Ja és még egy dolog: a barátaink a stavros-házakban voltak. Ez az apartman magyaroké, teljesen új és mindennel felszerelt. Pl.: mikró, klima, magyar nyelvű tv adás... Kb. 200 méterre van a platános strandtól. A főútról a platános stranddal szemben lévő trafik mellett kell lefordulni, végig menni az utcán, ami egy szabadidőparkhoz vezet, ott pedig balra kell fordulni és itt van az apartman.
Szia Solyci!
Na, akkor ezek szerint sikerült a nyaralás kiválasztása:-)
Mi már voltunk Stavroson, nekünk nagyon tetszett és szerintem ne izgulj biztos nem lesz hideg a tenger...de írhatsz Aninak privit, vezet itt a fórumon blogot, ő ott van kint biztos pontos tenger hőméréskletet tud neked mondani.
Mi két évvel ezelőtt voltunk júl. legvégén és meleg volt a tenger.
Szia Solyci!
Na, akkor ezek szerint sikerült a nyaralás kiválasztása:-)
Mi már voltunk Stavroson, nekünk nagyon tetszett és szerintem ne izgulj biztos nem lesz hideg a tenger...de írhatsz Aninak privit, vezet itt a fórumon blogot, ő ott van kint biztos pontos tenger hőméréskletet tud neked mondani.
Mi két évvel ezelőtt voltunk júl. legvégén és meleg volt a tenger.
Szia Bridzs!
Sajnos a költségvetésünk idén "csak" Stavrosra futja, de nem csüggedünk, hanem így fogjuk jól érezni magunkat. Voltam már én is Stavroson, 3 éve. Akkor tetszett, kirándulós hely, nem csak egy sima üdülőfalu.
De még persze Stavros se biztos, jövőhét hétfőn vagy kedden megyek befizetni az utat, addig még sok minden változhat
És köszönöm a tippet!!
solyci!Hát a múlt hét elég essős volt kint viharokkal.Nem csak Stavrosban mindenhol.De mivel már itt is jo idő van gondolom,kint is, s igy melegszik a tenger.De Anit megkérdem milyen.szioka