Ο Δίσκος της Φαιστού είναι ένα αρχαιολογικό εύρημα από την Μινωική πόλη της ΦαιστούΚρήτη και χρονολογείται πιθανώς στον 17ο αιώνα π.Χ.. Αποτελεί ένα από τα γνωστότερα μυστήρια της αρχαιολογίας, αφού ο σκοπός της κατασκευής του και το νόημα των όσων αναγράφονται σε αυτόν παραμένουν άγνωστα. στη νότια
Ο δίσκος ανακαλύφθηκε στις 3 Ιουνίου 1908 από τον Ιταλό αρχαιολόγο Λουΐτζι Περνιέ και φυλάσσεται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.
A képek természetesen nem képezik a feladat részét, de azt "GONDOLÁ"-m, hogy a zene így, a Youtubra feltéve lesz igazán egyszerűen elérhető - mindenki számára... (a képekkel illusztrálva meg vidámabb - mintha csak az üres feliratot látnátok... )
A klippet Movie Maker programmal készítettem - jó, hogy ráleltem erre a megoldásra, mert más feladathoz is felhasználhatom majd az ötletet.
A képeken a tanulócsapat tagjai láthatóak, akik már átestek a 20 kérdésből álló játékon. Szemüvegben látható Nikosz Makrodimosz, a játék kezdeményezője, és lebonyolítója. (Vicces volt ez az eset, mert amikor mp3 formátumban körbe küldte ezt a feladatot, akkor a Windows Media Player lejátszón kiíródott a megfejtés...
Így, új dalt volt kénytelen körbeküldeni, amiről aztán valahogy már sikerült leszedni a címet és az előadót.
Legutóbb Stratos szerkesztette (2009-06-25 11:40:03), összesen 3 alkalommal
Η Ημέρα του ΟΧΙ και η Εθνική Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ελλάδας
Σωστά Λάτσι! (Bár, örültem volna a részletesebb válasznak...)
25η Μαρτίου: Γιορτή του Ευαγγελισμού και Εθνική Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Στις 25 Μαρτίου γιορτάζουμε την επανάσταση των Ελλήνων ενάντια στους Τούρκους, το 1821
28η Οκτωβρίου: “Ημέρα του ΟΧΙ”. Εθνική Γιορτή για την άρνηση του Υπουργού Εξωτερικών Μεταξά να υποκύψει η χώρα στον Μουσολίνι, το 1940.