Azt a kis fehér papiruszt azt visszafelé veszik el a Görögország és a Macedón határon tehát nem kell beparázni ha nem kapod vissza.Én is azt hittem hogy a kilépésnél kérik,de nem így volt.
Mi odafele Macedóniában tankoltunk úgy félúton Szerbia és Görögország között egy sárga-piros jelű Makonl kútnál. 61 denár volt a 95-ös benzin és 62 denár volt a 98-as. Maestro kártyával fizettünk, nagyon korrektek voltak és nem volt semmi gondunk a benzinnel. Visszafele pedig a Makpetrol-nál tankoltunk 63 denár volt a 95-ös benzin. Ezzel sem volt semmi gond. Görög országban a legolcsóbb benzint Paralián a Carefour saját benzinkútján takoltunk 0,96 Euro. Amúgy 0,99 és 1,2 között mozog a benzin. Szerbiában 103 dinár a 95-ös.
A macedón fehér cetlin a következő adatokat kérik:
1. Surname
2. Name
3. Data of birth
4. Passport number
5. Nationality
6. Country of birth
7. License plate of the vehicle
8. Adress of Residence
Tegnap érkeztünk haza Korfuról, autóval. A határokon sem odafelé, sem visszafelé nem volt probléma, egyedül visszafelé a magyar határon nyittatták ki a csomagtartót. Mi nem kaptunk odafelé a macedon határon kis fehér kártyát, nem kérték az utasbiztosítást sem, csak a zöldkártyát. Rendőr elég sok volt Belgrád környékén oda és vissza is, de én úgy láttam, hogy a forgalmat segítik csak. Egy helyen mértek, de nem állítottak meg. Jól lehetett haladni.
Ha valaki félne egyedül nekivágni az útnak, akkor nézzen be a http://www.nyaraljunkegyutt.hu oldalra, ott lehet konvoojozáshoz társakat keresni. Mi is így mentünk le 3 autóval, mivel első utunk volt, jól jött a helyismeret és útismeret.
Kéne egy kis segítség.
Ha Nis környékén akarok tankolni akkor jól látom, hogy be kell menni Nis-be?
Vagy hol érdemes tankolni ezen a környéken ha a magyar határ elött tankolok utoljára?1x szeretnék valahol a szerbeknél is.
#1071272009-06-30 19:05:58 Válasz a #107125. hsz-ra
Már rengetegszer leírtuk, és legtöbben a lapovoi OMV kutat ajánljuk, 480 km-re van Budapesttől.
Én az M5-ösön a 35. km körüli OMV kútnál szoktam teletankolni, utánna pedig az említett lapovoi OMV kútnál, következőnek pedig már Görögországban, Szaloniki környékén.
Aki elősször utazik autóval Görögországba, annak figyelmébe ajánlom: Lakatati "Sarti 2006. július" című beszámolójának utolsó, azaz 6. oldalát. Van ott egy összefoglaló táblázat, ami nagyon jól használható, érdemes kinyomtatni és elvinni az utazásra.
Laci!
Nem kell félni a tankolástól én szrintem mindenfelé jó benzint fogsz kapni Szerbiában.Ha enni és inni nem akartok akkor bárol megállhattok tankolni.
Na, ha így megy akkor nem kell foglalkozni hogy hol tankoljunk.
Egyrészt kishazánkban jóval drágább lesz az üzemanyag mint Görögországba menet. Tehát érdemesebb lesz a magyar határ közelében tankolni, persze szerb oldalon.
Másrészt ha a forint így erősödik, akkor megnyerjük a különbözetet is.
Fefe:) Én ugyan lány vagyok, de válaszolok, az a kút majd csak lesz:)
Most épitik:)))) Tehát arra ne apellálj:)ÖMV kút legközelebb Szeged, Dorozsmai uton van, kb 14 km. az tuti megvan, mi is ott tankoltunk visszafele:)