Skopelos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Szporádok
<   1 2 3 ... 25 26 27 ... 72 73 74   >
Üzenet
  Macsosz | #106485 Üzenet | 2009-06-25 21:55:21 | Válasz a #106378. hsz-ra
Szia Erki icon_biggrin.gif

Kikötőben van egy nemzetközi bank eldugva a tavernák és kávézók között :!:Vhol középtályon.

Bementem az irodába és megkérdeztem a kompok menetrendjét icon_exclaim.gif
Éva is biztosan segített volna,de ott bóklásztunk a városban és ez tünt a legegyszerűbbnek.Rögtön meg is vettem a jegyeket oda-vissza(49eur.)
A menetrend tuti sűrűsödött már azóta is,és júli.,aug.-ban még sűrűbb lesz!

Biztos nem vasárnap voltunk Skiathoson,asszem csütörtök v.pénteken icon_exclaim.gif
De az még előszezonos menetrend volt,amit fotóztam.

Macsosz icon_biggrin.gif
  Macsosz | #106487 Üzenet | 2009-06-25 22:02:46 | Válasz a #106376. hsz-ra Előzmény #106376
Erki icon_biggrin.gif

Lesvoson csak fél óra tranzit volt icon_evil.gif Én szívesen vártam volna kint a
tengerparton úgy 1 hetet a gépindulásra icon_wink.gif
Jetski szerintem a kikötőben bérelhető,bár mi nem néztük.De láttam kint a strandokon a száguldozókat.Mindent lehet bérelni.ami mozog icon_exclaim.gif
Készpénz... icon_question.gif ha valamid eltünne,biztos nem görög kéz van a dologban icon_exclaim.gif

Macsosz icon_biggrin.gif
  Macsosz | #106488 Üzenet | 2009-06-25 22:05:31 | Válasz a #105991. hsz-ra Előzmény #105991
Erki icon_exclaim.gif

Miért nincs semmi beírva az uticélhoz icon_exclaim.gif icon_question.gif

Ja,és van hal(acska),rák,kagyló,sün icon_exclaim.gif

Macsosz icon_biggrin.gif
  Christine | #107261 Üzenet | 2009-07-01 14:28:42 |
Nem jött haza senki? Vagy csak "bújdosik"icon_lol.gif ?

Képzeljétek, azt álmodtam, hogy felhívott az utazási iroda, hogy hol vagyunk már, mert már mindenki felszállt, csak ránk várnak. Mondom: ránk?? Dehát mi csak júl.30-án megyünk!
Iroda: Neeem, nekik mi jún. 30-ára vagyunk be írva. És egyébként: messze vagyunk még?
Én: de én nem viccelek, mi júl. 30-at foglaltuk le, és amúgy itthon vagyok, a férjem meg dolgozik.
Iroda: Hát, jó, ők a telefonban jún.30-at értettek. Akkor gyorsan szedjük össze magunkat, mert a szervíz és a mosás miatt a busz még 4,5 órát tartózkodik Mo.-on, addig van időnk összepakolni és odaértni.
Én: De a férjemnek még 2 óra van a munkaidejéből, amúgy meg külföldön vagyunk, és innen 2 óra lenne az út Mo.-ra, tehát ha szélsebesek vagyunk sem megoldható.
Iroda: Jó, akkor pakoljak én be a férjemnek.
Én: De én nem tudom, mit akar magával hozni... Na jó, átgondolom megoldható-e és visszahívom Önt.

Visszahívás:
Én: Sehogy sem tudjuk megoldani ezt 4,5 óra alatt. Át tudnának tenni minket júl. 30-ára, ahogy valójában szerettük volna?
Iroda: Sajnos erre nincs lehetőség, hiszen ez főszezonba tartozik, minden telve van. Viszont szeptember 1-2. hetében még megoldható lenne.
Én: viszont akkor nekünk nem oldható már meg a szabadság. Nem lehetne ezt valahogy akkor másképp megoldani?
Iroda: De.. nem pereljük be Önöket szerződésbontásért, ha megvásárolják a 345ft-os kis törölközőnket Aeolus felirattal.
Én: Kérem.. ne vicceljen... Mi NYARALNI szeretnénk, nem pedig elállni a szerződéstől...

És itt felébredtem. Aztán volt egy másik is, miután visszaaludtam, az, hogy már a buszon voltunk, ülök a párom mellett, ölemben a fényképezőgép táskával..
A párom: Ne legyen inkább az én ölemben?
Én: Nem, jó ez itt. Miért akarod Te tartani?
A párom: Csak kérdeztem, nem nyomja-e a lábad. Nem kényelmetlen?
Én: Na jó, ha akarod, felőlem lehet nálad. - átadtam a táskát.
Ő: Te, neked hol a bőröndöd?
Én: Jessszusom... Te, én azt otthon felejtettem... Annyira a gépre koncentráltam, hogy fel legyen töltve az aksija, hogy a bőröndről teljesen elfeledkeztem...
Ő: Jaj, hogy lehetsz ilyen mamlasz....! Akkor menjünk gyorsan haza, még van 2 óra az indulásig.
Én: De az még hagyján Kicsim, én még be sem pakoltam. Ha hazamennénk sem tudnám sec-perc összeállítani a bőröndömet...
Ő: Mit kell azon összeállítani? Beledobsz néhány fürdőruhát és kész. Görögországban meg veszünk neked rövidnadrágot, meg pólót.
Én: Na persze, ez nem úgy megy... Kell az epilátorom, a fogkefém, a fésüm, a papucsom, törölköző (na jó, azt adnak az apartmanban...)... de a többi? Át kell gondolnom, mit viszek...
Ő: Na akkor ezt jól megcsináltad... Akkor szálljunk le és menjünk haza. Ennyit a nyaralásról...

Szóval ÁÁÁÁ... tudat alatt is már az a rémálmom, hogy akármi miatt is, de elmarad a nyaralás... Bár tudat felett icon_biggrin.gif ettől nem félek, csak minden nap számolok vissza...

Már csak 31 nap.. és a jövő hétvégén bepakolom a cuccokat, amiket addig nem használok (ha esetleg az iroda félreértette volna a dátumot és kapkodni kell icon_biggrin.gif )

Csak nekem vannak ilyen hü**e álmaim??? icon_eek.gif Iszonyatosan fárasztóak... icon_lol.gif
  Macsosz | #107613 Üzenet | 2009-07-03 08:42:41 | Válasz a #107261. hsz-ra Előzmény #107261
Szia Christine icon_biggrin.gif

Hagyd a csomagolást a bánatba icon_exclaim.gif Ülj le a géped elé és nézegesd a képeket icon_exclaim.gif
A rémálmok ellen csak úgy védekezhetsz,ha nem alszol icon_wink.gif

Egyébként mi ez a pánikhangulat icon_question.gif ...úgy vettem ki,
rutinos utazó vagy icon_exclaim.gif-vagy benéztem vmit... icon_question.gif

Macsosz icon_biggrin.gif
  Andrea07 | #107651 Üzenet | 2009-07-03 11:48:32 |
Sziasztok!

Sajnos megérkeztünk...
Már most hiányzik...
nagyon jól éreztük magunkat és gyönyörű helyeken jártunk
nem is tudom mit írjak, tele vagyok élményekkel. ha valakinek van kérdése szívesen segítek, ha tudok.

jaa, Macsosz icon_smile.gif úgy tűnik Téged nagyon szeretnek a görög istenek icon_smile.gif
sajnos nekünk nem volt szerencsénk: az Alonissosi kiránduláson 0 delfint láttunk icon_sad.gif, Éva mondta, hogy eddig minden túrán találkozatk velük...; az óvárosba/faluba nem mentünk fel icon_sad.gif, az első megállónál kb. 5 percet töltöttünk, mert elég rossz idő volt... icon_sad.gif
és jön a folytatás: Skiathos. Átmentünk az első hajóval. 9kor már a 3.-4. kört mentünk fel-alá az új kikötőben és sehol senki. Felhívtunk néhány telefonszámot, de mindenki csak Skopelosra ment, Skiathos körül senki. Majd megtaláltuk Dimitrist, elég húzós árat mondott: 250 EURO!!! Nem tudom mi lehetett, talán nem volt kedve. Nagyon hamar lerázott minket. mondta ha többen lennénk akkor ugye 50/fő lenne, de így ketten 250. Mondtuk hogy az nekünk sok. Végül elküldött az öreg kikötőbe. icon_sad.gif
  Christine | #107668 Üzenet | 2009-07-03 12:27:13 | Válasz a #107651. hsz-ra Előzmény #107651
Uh! Ez de durva! 250Euro!!! Jesszum pepi! Jó, hogy írod, mert én macsoszra hagyatkozva szerintem elindultam volna egy napos túrára váltó ruha, fogkefe és minden nélkül, de akkor nagyon mérges lettem volna magamra, ha ez velünk történik!

Na, akkor én már tudom, hogy mindennel megrakva megyünk át Skiathos-ra (csak azt nem értem meg hogy ennek a pasasnak ha nem jött össze aznap semmilyen üzlet, miért kellett az egyetlen vendéget is elijesztenie ekkora összeggel? Nem gondolta komolyan, hogy majd ti álljátok neki a kieső bevételt!?)

Én azt hiszem elkezdek Skiathos-on szállást keresni. Most már majdnem biztos vagyok benne, hogy ott akarok aludni, főleg mivel az apartmanunk előtt nem lehet jót fürdeni. Motorozni vagy átbrattyogni a szomszédos partra pedig nem minden nap akar az ember. A maradék 7 nap még éppen elég lesz Skopelos felfedezésére szerintem... (és így nem fogom talán úgy érezni, hogy de kapkodtunk - szemben 2007-tel, ahol elment a szálláskereséssel az idő, és Skiathos városát nem is láttam!)

Ha most sem láthatom Lalaria-t, akkor két megoldás van: vagy rákattanok a szigetre, és addig járok oda minden évben, amíg nem láthatom, amit akartam, vagy a másik megoldás, hogy bevágom a durcát és majd csak 15 év múlva akarok legközelebb Skiathos-ról hallani icon_wink.gif

Ja! Amúgy macsosz ahogy írtam ha nem álmodom, nem parázok, de amióta elköltöztünk az életem boldogabb lett, az álmaim viszont minden témát illetőleg annál rémesebbek... (először a kényelmetlen párnára gondoltam, de már kicseréltem és semmi).

A nyaralás témát illetőleg ez nálam normális. Minden évben a nyaralás előtt a nyaralásról álmodom. Az első görögországi nyaralásom előtt azt álmodtam (azelőtt még sosem láttam tengert), hogy odaértünk és sírni kezdtem, mert ugyanúgy nézett ki a víz, mint a Balaton (barna volt), csak annyi volt az extra, hogy nem lehetett látni a túlpartot. Hát ennyit az álmaimról. icon_lol.gif

Most pedig megyek szörfözni, hátha még találok Skiathos-on egy kis szabad lyukat nekünk icon_lol.gif

Ja! Még valami.. Macsosz rámentem az Ibusz honlapjára, de nem találtam meg sehol a fortunás dolgodat. A honlapon írnak erről? Előre is köszi!
  Macsosz | #107671 Üzenet | 2009-07-03 12:52:58 | Válasz a #107668. hsz-ra Előzmény #107668
Christine icon_biggrin.gif

Ibusz:Alkudj és nyaralj!-akció

Skiathoson probáld meg Koukounarest becserkészni szállásügyben!
Talán Kvalcsi linkelt be vmit ezügyben pár oldallal előbb.
Tuti nem lesz olcsó Dimitris példájából kiindulva icon_evil.gif

Skopelosról is indul hajó(1 napos),ami érinti Alonissost és Skiathost a híres strandokkal icon_exclaim.gif De mi egész nap akartunk kavarni Skiathos körül,h.
ne csak 10-20 perc legyen egy partszakasz felfedezésére....de ha nincs más lehetőség...!?Skiathosról is van "3 sziget-túra"!Ha ügyesen szervezel,
visszafelé kiszállhattok Skopelosban és nem kell visszamennetek.

A lelkedben igazán nem akarok vájkálni icon_exclaim.gif Nagyon rossz és fárasztó lehet rémálmokkal küzdeni icon_exclaim.gif De itt ne félj,nem látsz barna vizet icon_exclaim.gif icon_razz.gif
Csak olyat,ami a prospektusokban és levelezőlapokon látható icon_exclaim.gif -meg a fotóalbumomban icon_lol.gif

Macsosz icon_biggrin.gif
  Macsosz | #107676 Üzenet | 2009-07-03 13:02:23 | Válasz a #107651. hsz-ra Előzmény #107651
Üdv itthon Andrea icon_biggrin.gif

Csak remélem,h.kedvelnek a görög istenek icon_exclaim.gif -megyünk még idén icon_exclaim.gif

Sajnálom,h.Nektek minden drágább lett,
de közben beköszöntött a szezon icon_exclaim.gif
Még mikor mi ott voltunk,már emelkedtek az árak,
elég látványosan :twisted

Fotót ugye raksz fel ezret icon_question.gif
Szeretném más szemével is látni a helyeket,ahol jártunk!
De csak,h.tudjam,nem vagyok elfogult a szigettel szemben icon_wink.gif

Üdv,Macsosz icon_biggrin.gif
  Andrea07 | #107685 Üzenet | 2009-07-03 13:40:01 |
Macsosz! icon_smile.gif kb. 900 képet csináltam! icon_smile.gif még rá kell jönnöm, hogy kell feltenni...icon_smile.gif mindet azért nem mert egy napig ülhettek a gép előtt mire végig nézitek icon_smile.gif

Christine: Skiathos-szal kapcsolatban végül csalódottan átsétáltunk a régi kikötőbe és befizettünk egy kb. 40 fős 20 euros túrára a sziget körül. Igazából a látnivaló ugyanaz volt mint Dimitris-vel lett volna, csak a feeling más...icon_sad.gif
4-szer álltunk meg egy órára Lalaria is közte volt! icon_smile.gif
Nekem Agnondas és a pici kis hangulatos partja a tavernákkal, kikötővel nagyon-nagyon tetszett!!! A kedvenc helyeim közé tartozik. icon_smile.gif
  Christine | #107801 Üzenet | 2009-07-04 08:16:57 | Válasz a #107685. hsz-ra Előzmény #107685
Oh, hát akkor nem jártatok annyira rosszul. 2007-ben mi is így mentünk. Jó, talán jobb, ha nincs ennyi ember, de hát így is láttátok, amit kellett...

Macsosz!

Én a kikötő mellett keresek közvetlenül szállást Skiathos-on (3, max. 5 perc sétányira..). Ha mást nem találok, akkor rákérdezek a San Remo-ra... (egy éjszakát itt ki lehet bírni).
  Andrea07 | #107982 Üzenet | 2009-07-05 15:39:50 |
Christine!

Ha a Kassandra Bay-ben szálltok meg Skiathoson akkor találkozhattok Tom Hanks-szel, ha még mindig ott nyaral. icon_smile.gif
  Forradalom | #108252 Üzenet | 2009-07-07 11:50:56 |
Sziasztok

Tényleg fantasztikus a hely!
Imádtuk alig várjuk, hogy valamikor visszamehessünk.

Kezdésnek néhány apróság, azaz problémák.

1.
A Busz viszonylag kellemes, kényelmes klimatizált busz, de a söförök azok botrányosak voltak!
Egy sem beszélt magyarul, sem angolul, odafelé még kulturáltabbak voltak, viszont hazafelé szinte ki kérte magának, hogy hozzá szóltunk.

Természetesen filmek csak szlovák nyelven (odafelé még küzdöttünk magyar filmért, nagy nehezen előhalászták az ikrek-et (schwarzenger) magyarul) de visszafelé már nem is próbálkoztunk.

Minden megálló előtt szépen elmesélt valamit szlovákul, csak röpködött bene a madarsky így madarsky úgy. Mi meg lestünk, hogy most mi van? Azt se tudtuk sose, hol mikor hány percig állunk, mikor indulunk. Ez nem volt egyszerű.

A legrosszabb érzés az egészben az, hogy amikor az útleveleket adták vissza gyönyörűen ejtette ki a sofőr a legnehezebb magyar neveket is. Magyaránt beszélt magyarul, csak nem akart!

Jó tanács: Vigyetek magatokkal olyan dvd-t amin van magyar-szlovák nyelv illetve felirat szerintem azt lejátsszák.

2.Mi a filio apartmanban voltunk elszállásolva.
Teljesen kényelmes jó kis apartman, egyetlen probléma A víz:
Nincs víz! beállsz a zuhany alá, és várod az áldást de van, hogy egy csepp víz sem jön!
Mikor megered, siess gyorsan lemosakodni, pláne ha szerencséd van és meleg vizet is találsz. (nekem egyszer sikerült)
De ez komolyan így van, ha lehúzza valaki a wc-t, akkor nista zuhany.
Meleg vízet meg egy napkollektoros hőtároló csinálja, ami igencsak karcsú mennyiség.
Ha fürdeni akartok érdemes hazaugrani olyan 4 óra felé koradélután akkor talán még van víz!

A felszereltség az jó, de vigyetek fakanalat az nincs.
És sütő sincs, csak villany rezsó, tehát meleg szenya nem játszik!
  Christine | #108460 Üzenet | 2009-07-08 12:57:35 | Válasz a #108252. hsz-ra Előzmény #108252
Jesszusom...icon_sad.gif Ezt szomorúan hallom. Jól értem?: Ha lehúzzák a WC-t egyáltalán nem jön víz? De előtte/utána jön? Nekem a hideg víz is jó talán, csak legyen valami. Vagy esetleg egyáltalán nem jön? Az nem lehet... Akkor hogy mosol kezet, vagy hogy húzod le te a WC-t?
Ha hideg víz van, annyira nincs nagy baj.. max. edződik a kis szervezetünk.
(vagy jól felfázok, mint tavaly, amikor is a 2 hétből 1 hétig nem mehettem tengervízbe...tyhű az millllyen jó volt!)

Nem tudom a szlovákoknak mi baja van a magyarokkal nekem már a t**öm tele van ezzel az "utállak, mert más nemzetiségű vagy" szlogennel.
Miért nem lehet ezt normálisan megoldani: odafelé és visszafelé is 1 szlovák+1 magyar film. + minimum angol tájékoztatás. És akkor mindenki ugyanannyit kapott. TUDTOMMAL UGYANIS MINDENKI FIZETETT A SZOLGÁLTATÁSÉRT. Akkor ők miért is kapnak többet/jobbat??? Ja mert szlovák anyacég... le****-om, oldják meg, ha Mo.-on is akarnak szolgáltatást értékesíteni. Pf.. nevetséges.

Hű.. már most látom, hogy ideges leszek.. Nem szeretem az elnyomást, csak mert kisebbség vagyunk, meg mert a főnök szlovák....
  Andrea07 | #108525 Üzenet | 2009-07-08 19:04:36 |
Nekünk is volt hasonló élményünk, ami a nemzetiséget illeti. Szlovák légitársasággal repültünk. És nem hogy magyarul (az hagyján) még angolul sem mondtak el semmit, és nem azért mert nem tudtak!!! felháborító! egy repülőn nem hajlandóak angolul beszélni csak miután valaki veszi a bátorságot hogy szóljon nekik.
Ami egyébként azért lett volna fontos mert hazafelé lesbos tranzit. Megálltunk mindenki szedelőzködött mi meg nem tudtuk hogy most mi van hova kell menni, miért meddig...semmi! Csak szlovákul mondták el. Amikor valaki rákérdezett a légi kísérőnél hogy akkor most mi van angolul, flegmán vissza szól, hogy sietni kéne és le kellene szállni.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Szporádok
<   1 2 3 ... 25 26 27 ... 72 73 74   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu