Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 76
Gaby
Figyelmeztetve
Vendég

Nincs beírva úticél.
#965 Üzenet linkje2005-07-23 20:03:47  Parália

Üdvözlet mindenkinek!

Én még nagyon új vagyok itt,kb. 1-2 napja találtam meg ezt az oldalt és regisztráltam.Mint itt mindenkit,engem is Görögország szeretete hozott ide.icon_smile.gif
Én kb. 2 hete jöttem haza Paráliáról.Már második nyaramat töltöttem ott.Most barátokkal mentem.Szerintem ha v.ki igazán jól akarja érezni magát,szeret bulizni,élvezi,hogy éjjel is nyitva vannak a bazárok,hogy tömeg van itt éjjel -nappal..akkor ez az igazán neki való hely.:)Az emberek nagyon kedvesek,és nagyon közvetlenek.Mármint az átlag magyarhoz képest.:)Szerintem is ott a legjobb disco az Ominos.Igényes,szép,és nyitott az egész.De koktélt az ember ne fent kérjen,mert a srác 3-nál többet nem ismer.:)Lent a teraszont viszont már nyugodtan lehet kérni.Egy Mojito 7euro.De a lányoknak éjfélig ingyenes a belépés,a fiuknak 4 euro.És mindenki leihatja az árát.Ouzo,cola vagy bor.icon_smile.gif)A választék nem túl nagy.icon_smile.gif
Van még sok disco.Amit nekünk még ajánlottak az Casa volt,és a Habbana.Sajnos nem jutottunk el,csak kívûlrõl néztük meg.De egy biztos.Gyönyörûek voltak.icon_smile.gif
Az ételek szerintem nagyon finomak.Jó a kiszolgálás is.Jajj!Van ott egy srác akinek Fradis zászló lóg a gyrososánál.Nagyon aranyos,és jó fej.Szerintem érdemes hozzá betérni.Kicsit tud magyarul is.icon_smile.gif
Összegezve szerintem aki idemegy hatalmas élménnyel fog hazatérni.És talán haza sem akar majd jönni.(úgy mint énicon_smile.gif )Én mindenkinek csak ajánlani tudom!!
Remélem tudtam szolgálni hasznos információkkal,és nem csak élménybeszámolónak tûnt az egész.icon_smile.gif

Szép napot mindenkinek!icon_smile.gif

# 77
Vendég
Figyelmeztetve
- Figyelmeztetve -

Nincs beírva úticél.
#1054 Üzenet linkje2005-08-08 17:46:47 

GYEREKEKNEK MILYEN SZÓRAKOZÁSI LEHETÕSÉGEK VANNAK PARALIÁN ? icon_razz.gif

STRANDOKON SZOKÁS - E A MONOKINI ? KÖSZÖNÖM A VÁLASZT! icon_biggrin.gif

# 78
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#1058 Üzenet linkje2005-08-08 20:59:49 

A gyerek mely korosztályt jelenti? Ha egészen kicsi ott a tenger és a rengeteg homok( a mieink már tinik, de homokozót, nagy lapátot mindig viszünk). Parália és OB között van egy vidámpark, a két település között egy kisvonat közlekedik. Tesszaloniki közelében van egy csúzdapark, ami megér egy napot. Kocsival olcsóbb, de van oda fak. program.
Monokini? Mi elõ sem vettük a felsõt.

# 79
Vendég
Figyelmeztetve
- Figyelmeztetve -

Nincs beírva úticél.
#1060 Üzenet linkje2005-08-09 11:55:09 

A FIÚ 14 MÚLT A LÁNY 9 ÉVES . DISCOBA BEMEHETÜNK VELÜK ? VAGY INKÁBB NEM ? icon_redface.gif
# 80
Vendég
Figyelmeztetve
- Figyelmeztetve -

Nincs beírva úticél.
#1063 Üzenet linkje2005-08-09 12:01:21 

studióba megyünk . fizetni kell a napágyért és az ernyõért , vagy adnak ? most elõször megyünk stúdióba , nem tudjuk mi vár ránk ! tudtok valami infóval szolgálni ? köstzi
# 81
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#1065 Üzenet linkje2005-08-09 12:16:35  Parália, discó

Kedves Vendég!
Nyugodtan mehettek a gyerekekkel is discóba. Görögországban még az ottani lakók is magukkal viszik a csemetéjüket késõ este. Két éve Stavrosban mi is a barátaink 10 és 14 éves lányával voltunk discóban. Senkinek nem volt kifogása a koruk ellen.
Üdv.:

# 82
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#1066 Üzenet linkje2005-08-09 12:36:42 

A studió azt jelenti, hogy egy légtérben van szinte minden. A napágy, napernyõ léte vagy nemléte nem ettõl függ, Görögországban nem jellemzõ, hogy automatikusan járna. A parton több helyen italfogyasztás ellenében lehet használni, kb. 2euro egy jegeskávé. A napernyõt megvenni kint olcsóbb, mi ezen kívül matracot használunk.
A studió felszereltsége minimális, de szerintem kint ez pont elég amire kell. Az utazási iroda leírásában ez mindig szerepel.

# 83
Leila96
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#1067 Üzenet linkje2005-08-09 12:49:45 

MILYEN PARALIA ? HOVA ÉRDEMES FELTÉTLENÜL BETÉRNI ? (ÉTTEREM , SZÓRAKOZÓHELY , EGYÉB ?) MIRE FIGYELJÜNK ? SZÓVAL VALAMIT MESÉLJETEK RÓLA ! KÉT TINIVEL MEGYÜNK. KÖSZI icon_eek.gif
# 84
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#1068 Üzenet linkje2005-08-09 13:56:19  Parália

Kedves Leila96!
Parália egy zsúfolt nyaralóhely. Aki szórakozni és bulizni vágyik annak tökéletesen megfelel. Egymást érik a tavernák (éttermek), üzletek, és a különbözõ szórakozóhelyek. Itt este 8 után kezdõdik az élet igazán, addíg mindenki pancsizik a homokos tengerparton, a helyiek pedig sziesztáznak a nagy meleg miatt (kivéve a vendéglátósokat és árusokat). Én régen voltam ott (1997-ben), és akkor létezett egy Hungary nevû taverna, melynek a tulaja Jannis tökéletesen beszélt magyarul. Isteni kajákat ettünk nála. Egy hatalmas téren volt az étterem, attól a fõutcától beljebb ahol a templom van. Szerintem nem lesz probléma, hogy hová menjetek, mert a görögök nagyon kedves, vendégszeretõ emberek. Attól sem kell félned, hogy átvágnak, náluk ez nem szokás. Én idén kilencedszer voltam Görögországban, és mindíg ide vágyom vissza.
Üdv.:

# 85
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#1069 Üzenet linkje2005-08-09 14:04:07  Paráliáról kirándulni

Szia Leila96!
Az elöbb elfelejtettem írni, hogy ha kirándulni is szeretnétek a Meteóra kolostorokat feltétlen nézzétek meg, mert az maga a csoda. Hajókirándulásként pedig Skiathos szigetét tudom jó szívvel ajánlani. Gyönyörû görög sziget, igazi görögös bájjal. Parália egyáltalán nem görögös, itt kicsit belekóstolhattok Görögország "ízébe".
Üdv.:

# 86
Leila96
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#1071 Üzenet linkje2005-08-09 17:04:45 

HÉTFÕN REGGEL MEGYÜNK AZ APHRODITE PALASZBA (STÚDIÓBA ) . SOKFÉLE NEGATÍVUMOT OLVASTAM KÜLÖNBÖZÕ FÓRUMOKBAN . ERRÕL SZERETNÉM MINDENKI VÉLEMÉNYÉT KIKÉRNI . PL. VÍZPART , STRAND TISZTASÁGA. VÍZBEN LEVÕ ÉLÕLÉNYEK. A STÚDIÓBAN LEGYEK , SZÚNYOGOK , MELEGVÍZ - ELLÁTÁS , TOALETT. IGAZOLTATÓ RENDÕR , STB. NAGYON KÖSZÖNÖM MINDENKINEK AKI LEÍRJA GONDOLATAIT , TAPASZTALATAIT ! icon_cry.gif icon_redface.gif icon_biggrin.gif icon_razz.gif
# 87
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#1073 Üzenet linkje2005-08-10 09:30:43 

Szia Leila96!

"HÉTFÕN REGGEL MEGYÜNK AZ APHRODITE PALASZBA (STÚDIÓBA ) ."

Sajnos ezt az apartmanházat nem ismerem, így konkrétan errõl nem tudok mit mondani. A stúdiók általában egy szobából állnak, vele egy légtérben egy konyhasarokkal. Itt található hûtõszekrény, egy vagy kétplatnis elektromos fõzõlap, mosogató, és annyi személyre edényzet (pohár, tányér, kanál, kés, villa) ahány személyes a stúdió (2 vagy 3). Láboson kívül szokott lenni gyümölcsmosó is. Mosogatószert, mosogatóruhát, konzervnyitót, sörnyitót vigyél magaddal, mert az nincs. A fürdõszobában van a toalett is. A legtöbb helyen nem fürdõkád, hanem zuhany van. Minden stúdió balkonos vagy erkélyes, mûanyag székekkel és asztallal, ahová ki lehet ülni enni és inni.

" SOKFÉLE NEGATÍVUMOT OLVASTAM KÜLÖNBÖZÕ FÓRUMOKBAN ."

Nem tudom milyen negatívumokat olvastál, de azt tudni kell, hogy ennyi pénzért nem egy minden igényt kielégítõ luxus apartmanban kap szállást az ember. Ettõl függetlenül minden szükséges dolog megtalálható bennük, és tiszták. Legalább is én mindíg ilyenben voltam.

"VÍZPART , STRAND TISZTASÁGA. VÍZBEN LEVÕ ÉLÕLÉNYEK. A STÚDIÓBAN LEGYEK , SZÚNYOGOK , MELEGVÍZ - ELLÁTÁS , TOALETT. IGAZOLTATÓ RENDÕR , STB. "

A vízpart homokos, elméletileg naponta takarítják, de sajnos a kedves túristák egy nagy szemetesnek nézik sokszor a partot, ahelyett hogy egy nylonzacskóba összegyûjtenék a szemetet, és kidobnák a kukába(tisztelet a kivételnek). A vízben Paráliánál nem találkoztam "elõlényekkel". Nem tudom, hogy van-e szúnyogháló a stúdiótok ajtaján (ez mindenhol más), én vinnék a biztonság kedvéért egy elektromos rovarirtót a szobába, és egy spirális füstölõst a teraszra. A melegvízellátás Görögországban általában napelemrõl történik, de elõfordul, hogy villanyboyler van. A napelemesnél nagy ritkán csak langyos víz folyik a csapból, ez akkor fordul elõ, ha mindenki nagyjából egyszerre fürdik. A toalettpapírt egy arra rendszeresített tartályba vagy vödörbe kell dobni, ami oda van készítve a WC mellé. Ne dobjátok a csészébe, mert eldugul a lefolyó és úszni fog az egész stúdió. Ez szinte egész Görögországra jellemzõ, mert nagyon keskeny a csatornahálózata.

Igazoltató rendõrt én még nem láttam (pedig 9-szer voltam), de ha esetleg baj van, hamar ottvannak. Sokkal lazábban veszik kint a közlekedési szabályokat, mint nálunk. Arra vigyázzatok, hogy ne okozzatok balesetet, és akkor semmi baj nem lesz. Görögországban nagyon nagy a közbiztonság. A görögök nem lopnak, de mivel Parálián nagyon sok a túrista, én nem merném azért úgy otthagyni a cuccaimat a strandon amíg elmegyek kajálni. Máshol mindíg ott maradt a napozóágyon mindenünk, és sosem tünt el semmi.

Ha van még kérdésed szívesen válaszolok, ha tudok.

Üdv.:

# 88
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#1075 Üzenet linkje2005-08-10 19:30:01 

Szia Leila96!
Valóban sok negatívum olvasható magáról Paráliáról is. Mi az idén voltunk itt elõször, azért választva mert közel vannak a Meteorák, az Olimposz, stb. Elég sok fenntartásom volt a hellyel kapcsolatban, de jól éreztük magunkat. Igen nagy a tömeg, a part elég zsúfolt, nem sok görög hangulat. Viszont az árak és a helyiek barátságosak, szórakozási lehetõség rengeteg. Szinte minden este volt valamilyen mûsor a templom melletti téren. icon_lol.gif Nem a csendes pihenés helyszine, "néha" el kell viselni kissé zavaró embertársainkat is. icon_cry.gif De õk is csak jól akarják érezni magukat és egy nyaralásba sok minden belefér.

# 89
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#1077 Üzenet linkje2005-08-11 08:29:04  Kirándulás Paráliáról

Szia Leila96!
Ajánlottam Neked hajókirándulásként Skiathos szigetét. Gyönyörû fotókat találsz itt a honlapon róla a "Képek" rovatban Szkiathosz címszó alatt. Én 2000-ben jártam ezen a szép szigeten, tényleg fantasztikusan jó hely. Ahol a hajók kikötnek Skiathos városában igazi görögös település, szûk utcácskákkal, fehér házikókkal. Az óratoronyba érdemes felmenni, mert fantasztikusan szép a kilátás onnan. A sziget déli részén található Kukkunáries Beach, ahol a finomhomokos öbölben nagyon jókat lehet pancsolni.
Üdv.:

# 90
Kes
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#1162 Üzenet linkje2005-08-15 14:03:00 

Sziasztok!

Valaki megtudja nekem mondani,hogy a busz még mindig Bulgárián keresztül közlekedik?
Valamint arra is kiváncsi lennék,hogy van még a kalózhajó programként,mert az egyik ismerõsöm azt mondta hogy már nincs?

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 5 6 7 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu