Olympic Beach
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 256
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bejja
Aktív fórumos
Aktív fórumos
147 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104597 Üzenet linkje2009-06-15 18:42:15 

Sziasztok! Kérdés tudja valaki esetleg, hogy Olympic Beachről megy e helyi járat Makrigialosra?S az kb mennyi idő busszal?köszike:-)
# 257
Emica
Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104600 Üzenet linkje2009-06-15 18:49:18  Válasz a #104597. hsz-ra Előzmény #104597

Sajna nem! Paraliaról sem,pedig én is átakartam már máskor menni.
De ha bemész Katerinibe,onnan igen,csak meg kell tudakolni,h hol van a buszmegálló.
Nem onnan indulnak,ahonnan O. Beachre v Paraliara.

# 258
Kerike
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107440 Üzenet linkje2009-07-02 13:26:45  Válasz a #97885. hsz-ra Előzmény #97885

Szia Napis!
Sajnos hazaérkeztünk! Röviden az apartmanról annyit, hogy elég jó helyen van, viszonylag csendes, de minden nagyon közel van hozzá. Az apartmannal szemben egy focipálya van, a pálya jobb oldalán a templom, balra a sarkon pedig egy villanyoszlopon jól nevelt - ritkán kerepelő -gólyapár fészkel. Az apartman tulajdonosa - mi más is lehetne a neve, mint Elli - nagyon kedves hölgy. Egy mondaton belül használ görög, magyar, angol és német szavakat, de mindent megért és mindent megértet. Mi az első emeleti 1-es apartmanban voltunk. Ezért az árért nekünk nagyon megfelelt. A konyha felszereltsége nagyon alap és kissé leharcolt, ezért örültem, hogy vittünk poharakat, merőkanalat, kést. stb..
A szobákban a bútorok nem mai darabok, de jó állapotban vannak. Az ágyak kényelmesek voltak, az ágynemű tiszta és vasalt volt. Egyébként az apartman tisztasága nagymértékben függ attól, hogy az előtted lévő milyen állapotban hagyta. A tulajnak a turnusváltáskor nagyon kevés az ideje a takarításra, ezért a szekrények, a hűtő kitakarítása elmaradhat. Mi, amikor megérkeztünk, egy kicsit takarítottunk pl. a hűtőt, a konyhaszekrényt, és ugyanúgy kitakarítottunk akkor is, amikor eljöttünk.
Röviden ennyit, de ha van kérdésed szívesen válaszolok! Nagyon jó nyaralást kívánok!

# 259
Tomi01
Aktív fórumos
Aktív fórumos
184 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107495 Üzenet linkje2009-07-02 16:08:20 

Sziasztok!

Mi is most voltunk 2 hétig az Elliben, földszint 2-es és 3-as szoba (egy hét után cseréltünk). Csatlakozom Kerikéhez, nekem is ugyanaz a véleményem. Nagyon örültem, hogy nem egy szűk utcában van, hanem egy szellős utcán. Ráadásul parkolni is könnyű volt, mindig a háztól néhány méterre sikerült. A szomszéd utcában már néhány centire álltak egymástól az autók. Az idegenvezetőnk (Móni) is nagyon aranyos volt.

# 260
Napis
Aktív fórumos
Aktív fórumos
233 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107509 Üzenet linkje2009-07-02 17:04:47 

Szia Kerike. Köszönöm az alapos irásodat,remélem jó nyaralásunk,és jóóóóóóóóó idöt fogunk ki.
# 261
Napis
Aktív fórumos
Aktív fórumos
233 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107510 Üzenet linkje2009-07-02 17:10:55 

Kerike és Tomi01. Irjátok meg nekem hogy téleg olyan sok a meduza.Köszi.
# 262
Imgi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
219 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107512 Üzenet linkje2009-07-02 17:29:10  Válasz a #107510. hsz-ra Előzmény #107510

Szia OB-nél a vízben a parttól kb. 200 m-re háló van kifeszítve a medúzák és tengerifű felfogására.
# 263
Kerike
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107615 Üzenet linkje2009-07-03 08:45:27  Válasz a #107510. hsz-ra Előzmény #107510

Mi kettő darab medúzát láttunk. Az egyiket a part mellett a sekély vízben. Akkora volt volt, mint egy ping-pong labda és kisgyerekek halászták ki egy homokozó vödörrel. A másikkal egy kicsit beljebb találkoztunk, és ő már nagyobb volt. Én véletlenül hozzáértem, de nem csípet meg. A keresztfiamat azonban igen, de nem volt vészes. Azt mondta egy kicsit égető érzés. Én itthonról vittem magammal Sandosten Calcium (azt hiszem így írják) pezsgőtablettát és valami kenőcsöt csípésre. Miután a gyerek azt mondta, hogy megcsípte a medúza itattam vele egy pezsgőtablettát és bedörzsöltük a krémmel. 2 perc múlva újra a vízben volt, és kb. 3 óra múlva már semmi jele nem volt a csípésnek és a fájdalomnak.
# 264
Tomi01
Aktív fórumos
Aktív fórumos
184 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107625 Üzenet linkje2009-07-03 09:38:33 

Volt medúza, ráadásul mi a hálón kívül voltunk, mivel a kislánnyal nem akartunk bemenni a tömegbe. De sokszor átsétáltunk a hálóval védett résztre és azért ott is láttam medúzát.
# 265
Napis
Aktív fórumos
Aktív fórumos
233 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107687 Üzenet linkje2009-07-03 13:44:47 

Sziasztok. Köszönöm a gyors válaszotokat.
# 266
Hofiagi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
66 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107964 Üzenet linkje2009-07-05 10:45:32 

Szia Kerike!
Nekünk is tervben van egy O. B.-i nyaralás. Kérdezhetnék tőled párat?
Mennyibe került az apartman? Klímát kértetek? Az idő milyen volt? Nem esett? Messze voltatok a tengertől? A víz meleg? köszi

# 267
Kerike
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107989 Üzenet linkje2009-07-05 17:01:27 

hofiagi írta:
Szia Kerike!
Nekünk is tervben van egy O. B.-i nyaralás. Kérdezhetnék tőled párat?
Mennyibe került az apartman? Klímát kértetek? Az idő milyen volt? Nem esett? Messze voltatok a tengertől? A víz meleg? köszi

Szia Hofiagi!
Az utazást még januárban foglaltam le, kaptam egy halom kedvezményt (first minut, törzs utas, extra kedvezmény), így a buszköltséggel és a szállással valamint a lemondási biztosítással 2 felnőtt és 2 gyerek részére összesen 126 ezer forint volt az út. Mi június 15-től voltunk, és ez még nem fő szezon, most már magasabbak az árak, de last minutban ki lehet fogni nagyon jó árakat. Nem kértük a klíma bekapcsolását, mert nem volt rá szükség. A teraszt le lehetett árnyékolni, és elég jól mozgott a levegő, mivel az apartman nincs teljesen körbeépítve, előtte egy focipálya van. Az idő nagyon jó volt. Minden nap tudtunk fürödni a tengerben. Volt olyan nap, amikor fújt a szél, és hatalmas hullámok voltak, de ezt a gyerekek és mi is kifejezetten élveztük. Az utolsó előtti napon, délután volt egy nagy zuhi, de rövid ideig tartott. A tenger 300 méterre volt tőlünk, ami igazán nem nagy távolság. Az igazság az, hogy a tengerparti apartmanokban általában az alsó szinten működik valamilyen kereskedelmi egység (bár, étterem, bolt stb.) amik elég sokáig nyitva vannak, ezért mi kifejezetten azt szeretjük, ha a szállásunk egy kicsit távolabb van a központtól. Azt nem tudom, hogy hány fokos volt a tenger (a párom úgy saccolta, hogy kb. 22-23), de az biztos, hogy isteni volt. Nekünk nagyon megfelelt a hőmérséklete. Ha van még kérdésed szívesen válaszolok.

# 268
Hofiagi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
66 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108284 Üzenet linkje2009-07-07 15:43:52 

köszi kerike! nagyon jó áron mentetek ki, és hogy még az idő és a tenger is jó volt az szuper pihenés lehetett. mi autóval mennénk ki, ezért édekelt volna a szállás ára, de így lehet hogy nem tudod milyen árak vannak. készítesz beszámolót, vagy teszel fel képeket? olyan kevesen írnak O.B. ről szerintem. vagy csak nem találok? miket ettetek? vittetek kaját, vagy helyi specialitást ettetek? már többször jártatok kint?
# 269
Virdzsi1
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108305 Üzenet linkje2009-07-07 18:07:54 

Sziasztok! Volt valaki már a Stefanos apartmanházban?
# 270
Kerike
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108419 Üzenet linkje2009-07-08 09:36:44 

hofiagi írta:
köszi kerike! nagyon jó áron mentetek ki, és hogy még az idő és a tenger is jó volt az szuper pihenés lehetett. mi autóval mennénk ki, ezért édekelt volna a szállás ára, de így lehet hogy nem tudod milyen árak vannak. készítesz beszámolót, vagy teszel fel képeket? olyan kevesen írnak O.B. ről szerintem. vagy csak nem találok? miket ettetek? vittetek kaját, vagy helyi specialitást ettetek? már többször jártatok kint?

Szia hofiagi!
Nem nagyon nézegettem a foglalás után az árakat, ezért nem tudom, hogy most milyen áron mennek a 2 szobás apartmanok. Nem tervezem, hogy beszámolót írok, de képeket lehet, hogy teszek fel, bár elég családiasra sikerültek. Valóban keveset lehet O.B-ről olvasni, pedig nagyon kellemes hely. A településen látszik, hogy viszonylag új, tehát ne keressetek jellegzetes régi görög házakat, de lakóházakat sem találtok, itt minden ház hotel, vagy apartman ház. Minden a nyaralásról szól, minden a nyaralók kényelmét szolgálja. Mi két, 13 éves gyerekkel mentünk, akiknek a legnagyobb élmény és a legjobb szórakozás a tengerben való úszkálás, búvárkodás volt. Mivel jó volt az idő, jellemzően ez töltötte ki a napjainkat. Egy fakultatív kirándulásra mentünk el, Skiathos szigetére hajóztunk. Ez egy főre 40 euró volt, de minden centjét megérte. Mi nagyon jól éreztük magunkat, csodálatos volt a hajóút és a sziget is. Kérdésedre felelve, nem először jártunk Görögországban, de O.B-én most voltunk először. Nem bántuk meg a döntést, mert a két gyerekkel ideális hely volt a nyaralásra. Mi nem vittünk kaját, eltekintve pár adag zacskós levestől. Kétszer készítettünk zacskós levest, de csak azért, mert a gyerekek akartak főzni, és ez volt az, amit el tudtak készíteni. Egyébként nem főztem, hanem étteremben, étkezdékben ettünk. A reggeli mindig friss péksütemény volt. Egyik nap sós, a másik nap édes péksütit vettünk. Még a gyerekeknek is nagyon bejött a spenótos péksüti. A parton sok fánkot, jégkrémet, gyümölcsöt ettünk, ezért gyakran nem is ebédeltünk. Vacsorázni minden este elmentünk és végig kóstoltuk a jellegzetes görög ételeket. Szerencsére a gyerekek bevállalósak, így rendelhettünk bármit. Négyen négy féle kaját rendeltünk és aztán mindenki megkóstolt mindent. Ettünk muszakát, suvlakit, biftekit, görög sült kolbászt, görög töltött paprikát, töltött szőlőlevelet, grillezett polipot, tintahal karikákat, rántott kagylót, rákot, kardhalat, apró sült halakat, és persze rengeteg görög salátát, és tzatzikit. No persze nem maradt ki a gyros sem. Vacsora után, egy kis séta és játékterem után, mindig kértek a gyerekek sült kukoricát, ami nekik az egyik kedvenc ételük volt. Kétszer átmentünk Paraliára, de ott nagyon zsúfolt volt a part. Igaz, ott nagyobb volt a nyüzsgés, több volt az üzlet, a diszkó, egyszóval bulizósabb volt, mint O.B.. Ha van még kérdésed szívesen válaszolok.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 17 18 19 ... 82 83 84   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu