#1062182009-06-24 11:47:35 Válasz a #106186. hsz-ra
Firkamanó,
nem akartam elvenni a kedved Korzikától. Ami nekem szinpatikus megoldás lett volna (csak idő hiányában lecsúsztam a lehetőségről) az a Les Oliviers kemping. Nagyon frankó faházaik vannak szép környezetben, elérhető áron és beszélnek angolul is ! Szerintem okos kompjegyválasztással és időben történő helyfoglalással ki lehet hozni az utat egy görög szigetút árából...Ha időben rendelsz a Mobynál sokkal olcsóbb egy kompjegy mint pl. a görögöknél.
#1062212009-06-24 11:52:00 Válasz a #106218. hsz-ra
Nagyon köszönöm Döme!
Nem vetted el a kedvem, egyszer biztos megnézem, és abban igazad van, hogy minél előbb szervezzük, annál olcsóbb.
Igazából minél olcsóbban tudok kihozni egy nyaralást, annál nagyobb a valószínűsége, hogy abban az évben mégegyszer megyünk nyaralni.
És hát annál jobb nincs is, mikor többször mehet az ember, főleg nekem, mert ha utazásról van szó, telhetetlen vagyok és soha nem tudok leállni
Még annyit kérdeznék, hogy a kompjegynél ugyebár egy személynek kell vásárolni, de ülőhelyet is kell külön?
Tehát ha ketten mennénk egy kocsival akkor az emberke kell meg a fotel és az autó?
#1062242009-06-24 12:10:11 Válasz a #106221. hsz-ra
Nem feltétlenül kell ülőhelyet vásárolni, a hajó óriási,(ha jól emlékszem 6-7szintes) több helyen is le tudsz ülni, a fedélzeten is vannak nyugágyak, de sokan csak a földre ülnek, esetleg egy törülközöre...Vannak akik a hajó belsejében pl a lépcsők alatt hálózsákban alszanak (sokszor az egész család), szőnyeg van mindenhol, még ez sem gáz. Viszont szerintem odafelé érdemes kabint bérelni (ezt is jó áron ki lehet fogni), ott kényelmesen tudsz aludni és nem utolsó sorban le lehet zuhanyozni a hosszú autóút után...
Tehát szerintem vagy kabin vagy semmi, a székes megoldásnak semmi értelme. Ha veszel egy kv-t vagy koktélt akkor akár a bárba is beülhetsz, ami a mi esetünkben az orrban volt, így lehetett látni, hogy merre is tartunk. Szardíniára menet láttunk delfineket és hatalmas medúzákat is a hajó mellett.
#1062352009-06-24 12:49:43 Válasz a #106224. hsz-ra
Jujj de szuper!!
Megnéztem, számoltam...
Korzika
Autóval az útiktg kb. 40 000 Ft Bp-Livorno-Bp.
A szállás amit ajánlottál, nagyon jó, elmentettem a kedvencek közé, aug.30 után 110 euro/4fő (remélem jól értelmeztem).
Én 6 éjszakát számoltam, és így egy főre 56 000 Ft + komp.
Sziasztok!
A húgom 2 hét múlva utazik Korzikára, ha visszajön, tudok infót mondani útról, szállásról, stb. De addig mi is találgatunk és tippelünk, hogy mi mennyibe kerül.
Sziasztok
Jún.18-28 között Provence vendégszeretetét volt alkalmam megtapasztalni.
Még olyan frissek az élmények,izek,illatok,hangulatok jutnak eszembe.
A most nyiló levendulamezők haragos lilája,a nagyszemü cseresznyék vöröse.
Biciklitúráink során a domboldalban guggoló kis falvak nyugalma...
És azok a piacok!
Saját készitésű sajtok,borok,lekvárok,pástétomok,levendulaméz,olivabogyók hegyekben százféle izben és persze mindenből kostolót kinálnak mosolyogva
Felküzdöttük magunkat a gyalogösvényen a Mont Ventouxra,ahova a Tour de France útvonala is vezet
Vadásztunk szarvasgombára erre kiképzett kutyákkal,kajakoztunk a Sorgue folyón,egy gyógynövény feldolgozó farmon éppen zsályából készült az illóolaj 12o kg növény kell 1 literhez,az a tömény illat
Megpihentünk a senanquei apátság hűvösében,megcsodáltuk az avignoni pápai palota lenyügöző méreteit,sétáltunk a Pont du Gardon.
Tömény gasztronómiai élvezet és aktiv pihenés volt.Mindenkinek ajánlom aki ilyesmit szeret
üdv
#1074912009-07-02 16:02:25 Válasz a #107486. hsz-ra
Szia Fruska!
De jó lehetett nektek.
Pár szép képet nem osztanál meg velünk?
Utazási irodával voltatok, vagy saját szervezésben?
Kb. mennyiből tudtátok kihozni az utazást?
Minden érdekel...
Utazási irodával voltunk,pont azért választottuk őket mert nem a szokványos programokat ajánlották.
Képeket csak ha a fiam hazajön,én ehhez analfabéta vagyok
Az iroda a Baraka
Üdv
fruska
A gasztronómiai élvezet részéről kicsit részletesebben!!!Csoda klassz lehetett!!!!!Imádom a francia vidéket,és Provance az egyik nem tul távoli célom...
Kedves Miskolciutas
Az egyik fő szempont az út kiválasztásánál az volt,hogy eljutottunk a helyi piacokra,ahol a helyiek saját készitésű termékeiket árulják.
Az egyik újdonság amit itt kóstoltam először a tapenade,ez olivabogyóból készült krém,mindenféle izesitéssel paradicsommal,bazsalikommal,provencei fűszerkeverékkel.
A pastis egy mandulás,ánizsos alkoholos ital,nagyon hasonlit a görög ouzohoz,tálalásban is.
A biciklitúra során kaptunk térképet és egy találkozási helyet és időpontot,igy szabadon osztottuk be az időnket a túra során.Igy aztán betértünk az útmenti borospincék egyikébe kóstolóba,majd vásároltunk is.
Volt egy szervezett borkóstolás is,ahol olyan terülj asztalkámat varázsoltak az asztalra,lazacos,tengeri herkentyűs szendvicsek,avokádó krém,sárgadinnye,olivabogyó,minden étel a 9 féle bor kóstolásához igazitva
Egy pici falu Villars apró főterén vadszőlővel befuttatott terasz hivogatott,olyan házi készitésű citromos és feketeribizlis fagyit ettem,hogy most is összefut a nyál a számban.
Jó kávét sehol nem ittunk,de Franciaországba nem is ezért megy az ember.
A mezőn nem gaz nő hanem kakukkfű és bazsalikom,olyan illat van mindenütt a levegőben...
A levendulát is előbb éreztük aztán láttuk a mezőket.
Az allergia gyógyszereinket használat nélkül hazahoztuk,ott még a virágpor sem ellenség...