Az OEP-es csak az EU-n belül érvényes, de Szerbia és Macedónia EU-n kívül vannak. Amúgy balesetbiztosítás nélkül elindulni elég nagy felelőtlenség. Legyen nálatok mindkettő. Azt azért hozzáteszem, hogy tőlem sem kérte egyiket sem a macedon határőr.
Sziasztok.
Este 11-kor értünk haza. Sehol semmi gond nem volt, sőt meglepetés szerűen csak 2 Makedon kapunál nem katunk nyalókát vissza felé. A határon az útlevelekel eggyütt átadatam a kocsi zöldkártyáját és nem kért semmit, nem adott semmit. max. 8 percvolt a legtöbb egy határon/ kilépés, belépés eggyütt/. Rendőrrel sem találkoztunk sehol.
Sziasztok!
Mi is most jöttünk haza,semmi probléma nem volt egy határon sem.Hamar átjöttünk mindenhol.Kifelé próbálkozott a macedon,elkezdett kacsingatni,de hülyének tetettük magunkat és így nem tudott mit tenni ,átengedett.Senki ne ijedjen meg,és határozottan kell a kapuknál is odaadni ami ki van írva.Mi pont annyit adtunk mindenhol euróban és így nem tudott átverni.
Sziasztok!
Lenne egy S.O.S. kérdésem!
Hétvégén indulok Görögbe és most vettem észre, hogy az útlevelem szeptemberben lejár!
Macedóniában még mindíg feltétel, hogy 3 hónapig legalább érvényes legyen?
Egyébként olvastam, hogy 2008 októbertől elvileg személyivel is be lehet lépni Macedóniába. Ez igaz? Mert akkor nem rohannék SOS útlevelet csináltatni!
Sziasztok!
Lenne egy S.O.S. kérdésem!
Hétvégén indulok Görögbe és most vettem észre, hogy az útlevelem szeptemberben lejár!
Macedóniában még mindíg feltétel, hogy 3 hónapig legalább érvényes legyen?
Egyébként olvastam, hogy 2008 októbertől elvileg személyivel is be lehet lépni Macedóniába. Ez igaz? Mert akkor nem rohannék SOS útlevelet csináltatni!
Szia Azirafael!
Mindenképpen javaslom az útlevél cseréjét. Nemcsak Macedonia miatt, hanem Szerbiában nem fogadják el a személyit. Annak ellenére, hogy valóban van egy megállapodás a macedónokkal, hogy elfogadják a személyit, én a helyedben nem kockáztatnám meg, hogy esetleg visszafordítsanak, vagy jelentős összegel levegyenek.
Az eddigi tapasztalatok szerint Macedonia akkor is rizikós, ha minden rendben van. Nem tudom merre laksz, de az okmányirodákban felárért még a hét végéig elintézhető az útlevél.
Jó készülődést: Josza
Szia lajos67!
Először is az E75 nem végig autópálya.Lesznek kétsávos szakaszok is.Nem vészes csak amikor nem tudsz megelőzni egy nagyobb járművet az egy kicsit idegesítő.
Az autópálya djak Szerbiában:3-4-8-2,50
Macedóniában.1-1-1 euro
Nyugodtan fizess euróval,de próbálj meg annyit adni amit ki van írva és akkor nem tud átverni visszaadásnál.
A benzinkutaknál tudsz bankkártyával fizetni,viszont euróval csak az OMW kutaknál lehet.
Ha szeretnél még valamit kérdezni szivesen válaszolok.Mi most jöttünk haza 3 napja.
Ám legyen,de akkor a másik autókban utazó pasi sofőrökre miért kacsingatott.Amikor megálltunk a határ túloldalán bevárni a konvolytársakat,ők is ugyanezt mondták.
Lehet,hogy biszex!?