Én Miloshoz keresek 2-3 "társszigetet". és Syros engem e kép alapján fogott nagyon meg:
Most az előzőlegajánlott német oldalt bogarászom, kellett valami oldal, ahol minden egy helyen van és lehet összehasonlítgatni, mert nem lesz könnyű kiválasztanom a szigeteket.
Én Milost a közelében fekvő szigetekkel társítom majd, ha arra megyünk. Kythnos, Serifos, Sifnos stb...
De most láttam, hogy nyitogattál topikokat a kis-kikládi szigeteknek is, ahhoz is csináltam már egy kis tervet télen, hogy Amorgos+Kis-Kikládok... Emlékszem, volt a Panoramión egy fickó, akinek olyan gyönyörű képei voltak a Kis-Kikládokról... Majd előkeresem később.
Épp most írtam neked a Paros-os topikba. 22 szigetből írtam listát, és most próbálok különböző érvek alapján egyet-egyet kihúzni, ami meg valamiért nagyon bejön, azokat csillagokkal értékelem. Így, remélhetőleg kialakul majd ebből a listából, hogy mi is érdekel jobban.
Kythnost becsillagoztam, serifost is, Sifnost kihúztam ellenben.
Iraklia - Schinoussa - Koufonissa - Danousaa is az élen járnak.
Meg Syros - Tinos - Andros is.
Valahogy azt is figyelembe kell venni, hogy azért jól lehessen kompolni és ne vegye el a sok menet az egész időnket. Szóval nem kellene nagyon távoli szigeteket variálni, hanem inkább egy nyugati csoportot és majd valamikor máskor meg a maradékot.
Valahogy azt is figyelembe kell venni, hogy azért jól lehessen kompolni és ne vegye el a sok menet az egész időnket. Szóval nem kellene nagyon távoli szigeteket variálni, hanem inkább egy nyugati csoportot és majd valamikor máskor meg a maradékot.
Igen-igen! Én is pont ilyen megfontolásból igyekeztem ilyen csoportokat képezni, hogy a nagyjából egy kompútvonalra eső szigetekre tudjunk egy nyaralás alatt menni.
Ha most kellene dönteni, akkor én is nagy bajban lennék, mert egyrészt van egy Milos-központú tervem (+amiket az előbb írtam), van az Amorgos+Kis-Kikládos, és bizony van az is, amiről Beával beszéltünk a múltkor, és itt már off is, hogy egy Jón-szgk-kiskörút: Lefkada-Kefalónia-Zakynthos... Mert azért ott sem semmi partok vannak.
Ez a három már egy ideje elültetődött az agyamban, és előbb-utóbb valóra kell váltanom őket...
Persze még a Kikládokból mindig nem elég, úgyhogy Iost és Anafit is szívesen megnézném pl...
A Jón-szgk-et én is akarom, '95-ben akartam már, amikor hazajöttem Korfuról, pedig akkor még emberfia nem tudta magyarországon mi a kő lehet az a Zakynthos, Kefallonia... Évekig könyörögtem baráti társaságnak, hogy vágjunk nekik hátizsákkal egy hónapra, de senkinek sem volt rá pénze (megjegyzem, akkor nekem sem, de ez sosem érdekelt).
Én semakrok offolni, ha már csináltam külön topikokat a szigetcsoportoknak, de a Dodekaniszoszok sem hanyagolhatók!!!
Mindenki másik két-három szigetet választ úticélnak, és együttes erővel felfedezzük a Kikládokat! Tele lesz a Hellasz első kézből származó képekkel és leírásokkal a Kikládokról!
Jó ötlet Verka, benne vagyok! Jó érzés "Kolombusznak" lenni. Nekem volt itt "Kolombusz szigetem" (Naxos, Karpathos, Samos), mennyiei érzés "elsőként hódítani".
Szerintem az a legjobb érzés, amikor Te magadnak hódítod meg elsőként az adott szigetet, és ez lehet akár Rodosz is, ami már alig újdonság valakinek; de ha én először járok ott, akkor egy kicsit Kolombusz vagyok, sajátmagamnak, akkor is, ha már a fél ország járt ott előttem.
De pl. Joszáék nemcsak így szoktak Kolombuszok lenni, hanem azzal is, hogy két hét alatt olyan alaposan felderítenek egy szigetet, hogy még azoknak is tudnak újdonságot mondani, akkor már voltak ott.
De persze értem azt is, hogy Te mire gondolsz!! Akkor a képek láttán biztos fájt egy kicsit, hogy Miloson nem Te lehettél az első... de az lehet, hogy az első részletes beszámolót Te fogod írni róla...
Senki sem tud elsőként úgy ott járni, hogy az én szememmel nézze. Így sokszor (nagyon sokszor) csalódok a hazajövőkben, mert nem azt az infót hozzák nekem, amit szeretnék tudni. De ez már csak a sajátnézőpontomból beállítva fontos...ha én megyek "elsőként" (innen a fórumtagok közül értve), igyekszem útikönyv pontosságával feljegyzett infókkal visszatérni, hogy segítsem a többieket.