Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 4561
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108925 Üzenet linkje2009-07-11 18:04:10  Válasz a #108917. hsz-ra

Ja, persze ahhoz, hogy ezt meg tudd csinálni, be kell, hogy jelentkezve legyél. De már a fotóalbumba is csak akkor tudsz bemenni, ha be vagy jelentkezve.

És nagyon várom a beszámolót is! Kíváncsi vagyok, hogy sikerült a fordított-Samaria, meg egyáltalán, az autó nélküli közlekedés milyen volt stb.

# 4562
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Oiduft
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108935 Üzenet linkje2009-07-11 19:22:03 

Köszönöm a gyors segítséget, így végre sikerült icon_smile.gif Már vannak aláírások.

Lelkesen írom a beszámolót is, talán még ma elkészül. Jó lenne. Már hétfő óta írom.

A szurdokon sokkal jobb volt felfelé menni, eleinte egy áldott lélek se volt, a turisták zömén másfél óra alatt átgázoltunk, aztán megint csöns volt. Még azt a ritka hegyi kecskét, a kri-krit is láttuk egész közelről, amiből már csak vagy 300 példány maradt összesen. Anyát és gidáját vagy 30 méterről. Tényleg félénkek, hamar elhúzták a csíkot. icon_smile.gif

# 4563
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108942 Üzenet linkje2009-07-11 19:56:05  Válasz a #108935. hsz-ra Előzmény #108935

Én már múlt hét óta írom az enyémet, de én is szeretném még ezen a hétvégén befejezni. icon_smile.gif

De most meg kell nézem feliratokkal is a képeiteket... icon_biggrin.gif

Mennyi ideig tartott felfelé végigmenni? Többet nem kérdezek, hátha majd kiderül a beszámolóból minden. icon_smile.gif

# 4564
Oiduft
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108946 Üzenet linkje2009-07-11 20:05:55 

A térkép szintidőnek 7 órát ír felfelé, 5-öt lefelé. Mi 7 óra 20 percet mentünk felfelé, lefelé meg 7 óra alatt értünk le, mert akkor már nagyon fájt a lábam.
# 4565
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108947 Üzenet linkje2009-07-11 20:09:23  Válasz a #108946. hsz-ra Előzmény #108946

Ugyanaznap mentetek fel és le is??
# 4566
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108948 Üzenet linkje2009-07-11 20:12:44  Válasz a #108946. hsz-ra Előzmény #108946

Nem, nem hiszem, az bele sem fér egy napba, zárásig nem is végeztetek volna. Asszem, hülye kérdés volt, de hirtelen aszittem. icon_smile.gif
# 4567
Oiduft
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108949 Üzenet linkje2009-07-11 20:15:49 

Nem, persze, hogy nem. Egyik nap fel a szurdokon, megaludtunk Omalosban. A második nap a Gingilos megjódítása volt, ez tovább tartott, mint vártuk és nehezebb is volt. Harmadik nap lecsorogtunk a szurdokon, de ekkor már teljesen le voltunk amortizálva...
# 4568
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108951 Üzenet linkje2009-07-11 20:33:34  Válasz a #108949. hsz-ra Előzmény #108949

Mások csak a lefelé meneteltől is ugyanígy kifekszenek, ahogy olvastam néhány beszámolót, úgyhogy Ti igazán joggal fáradhattatok el ennyi után.

De ezt Ti is láttátok, jó az a kép a végén pihegő turistákról, írtam is hozzá. icon_biggrin.gif

# 4569
Oiduft
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108952 Üzenet linkje2009-07-11 20:47:04 

Láttam, köszönöm a kommenteket, és örülök, hogy tetszett. icon_smile.gif
# 4570
Karpuzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
181 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108960 Üzenet linkje2009-07-12 07:15:03 

Sziasztok,

Van egy új holnap a Livesupermarket .
Sajnos a holnap csak görgül elérhető, de nem feltétlenül szükséges a görög tudás a használatához.
A holnap a Krétán megtalálható 3 nagy szupermarketlánc a Carrefour/Marinopoulos, a Xalkiadakis és az Inka árait tartalmazza és hasonlítja össze. Vásárolni nem tudsz közvetlenül a holnapról, de megmutatja mi hol mennyibe kerül és összehasonlítja a fizetendő végösszeget is.
Természetesen nem található meg minden termékből az összes kapható változat, hanem a legnépszerűbbek vannak fent. Sajnos van kategória ami még üres, de az oldal folyamatosan bővül és állandóan frissül az akutális árakkal. Az oldal kb. 3 hete működik.
Használata:
1. megnylik az oldal és az Kalosirthate felirat alatt a bevásárló kosár képre és a balra mellette lévő szupermarket ikonokra kattintva,vagy a kosár mellett jobbra lévő piros színű fehér feliratos nyílra kattintva lehet nézelődni a legegyszerűbben.
2. Bárhova is kattintottunk továbbjutunk a termékek oldalára. Itt legfelül van a három szupermaket jele és fölötte, hogy melyikben mennyit fizetnénk a virtuális kosarunkba tett dolgokért. Nem feltétlenül kell a kosárba pakolnunk a dolgokat, ha meg akarjuk tudni egy-egy termék árát.
3.Ez alatt vannak a termékkategóriák kis kockákban, a kockában vannak kis képikonok, hogy mi a kategória, szóval kb. ki lehet taláni, hogy mit hol kell keresni.
4. A termékkategóriás ikonok alatt újabb a kiválasztott kategórián belüli termékkategórák neve van.
5. Ez alatt vannak maguk a termékek képekkel vagy a nélkül.
6. A termékek képei alatt szerepel, hogy mennyibe kerül a termék, az ár alatt van egy pirossal írt záróljeles sor : (Σύγκριση Τιμών) . Na e fölé állunk az egérrel és kattintás nélkül megnyílik egy kis ablak, hogy melyik szupermarketben mennyibe kerül.
Ez alatt a sor alatt van a temék neve és leírása, alatta pedig egy gomb: - Προσθήκη
7. Ha a kosárba szeretnénk gyűjteni a termékeket, mert tudni szeretnénk, hogy mennyit fizetnénk összesen akkor a temék leírása alatti gombra kell kattintani:- Προσθήκη . Ahányszor kattintunk rá annyiszor teszi a terméket a kosárba. Kattintás után megjelenik előtte egy minusz és egy plusz jel ezzel tudjuk csökkenteni (kivenni), illetve növelni az adott termék számát a kosaunkban.
8. A kosárban lévő temékek összértékét a lap tetejének közepén lévő három szupermarketes ikonnál tudjuk megnézni és a jobbra mellette lévő kosár ikonnál ahol ezt írja: Εμφάνιση Καλαθιού, tudjuk megnézni tételesen, hogy eddig mit vettünk és az mennyibe kerül az egyes szupermarketekben.

Remélem Jox nem haragszik ezért a nem túl témába illő postért, de lehet sokaknak hasznos mi mennyibe kerül itt. Egyébként a Carrefour/Marinopoulos szupremarketnek az egész országban vannak üzletei, szóval aki máshol nyaral az ott tudja megnézni, hogy mi mennyibe kerül.

# 4571
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108964 Üzenet linkje2009-07-12 09:54:25  Válasz a #108952. hsz-ra Előzmény #108952

Szia Oiduft!

Azzal kezdtem a reggelt, hogy elolvastam a beszámolódat, és hirtelen nem is tudom, hogy hogy hogy írjam le, hogy fantasztikusan tetszik! icon_smile.gif Teljesen izgatott lettem tőle és csak faltam minden sorát. A végén azt kívántam, hogy bárcsak legalább négy hétre mentetek volna, hogy még ne legyen vége. icon_biggrin.gif

Nagyon tetszett, az elsőtől az utolsó betűig, már az is, hogy egy ilyen egyedi utat tettetek meg, és az is, ahogy megírtad!

Mi két hétig bolyongtunk Krétán, de ilyen jó helyet, mint a snack bár, nem találtunk (legalábbis ennél olcsóbbat tutira nem, pedig sok kecskét és bárányt pusztítottunk icon_smile.gif ). Örülök, hogy felfedeztétek, hogy még Kréta turistás északi partján is vannak igazi görög helyek! Amikor majd visszamegyünk Krétára, akkor sztem mi is ott fogunk aludni a reptérre való érkezés után, ahol Ti, és tutira megkeressük a snack bárt! icon_smile.gif

Mivel nekünk Krétából pontosan az a rész maradt ki, ahol Ti voltatok (Samaria, Agia Roumeli stb.), egyszer azért fogunk visszatérni, hogy végigmenjünk a Samarián (de sztem csak lefelé icon_razz.gif) és Agia Roumeliben és Loutróban lehessünk egy kicsit. Ehhez pedig nagyjából ugyanezt az útvonalat fogjuk bejárni, amit Ti. Már ezért is különös figyelemmel olvastam az írásotokat, mert nagyjából én is összeállítottam már tavaly egy hasonló kis programot, meg utánanéztem a neten, hogy hogy lehet busszal eljutni a Samaria bejáratához, ill. utána majd visszajönni, de most nagyon jó, hogy Ti "kitapostátok" az utat, és első kézből jövő gyakorlati infóitok vannak mindenről. icon_smile.gif

Lenne még vagy ezer kérdésem, néhányat gyorsan leírok közülük. icon_smile.gif

Szóval: amikor felmentetek a Samariára, a csomagjaitokkal mit kezdtetek? Gondolom, nem bőrönddel másztátok meg a hegyet, szóval meg tudtátok beszélni a háziakkal, hogy őrizzék meg, amíg visszamentek érte, vagy ezt hogy szerveztétek meg?

A szállásokat előre foglaltátok mindenhol, úgy olvastam a beszámolóból, merthogy mindenhol egy adott helyet kerestetek. Azt megtennéd, hogy beteszed a linkeket a szállásaitókról? Mindegyik érdekelne, a heraklioni, az agia roumeli, az omalosi stb. Az Agia Roumeliben lévőről írtad, hogy nem volt túl jó (én sem értem azt az értelmetlen szobaelrendezést icon_smile.gif ), de gondolom, hogy ott helyben láttatok más kiadó szobákat is, tehát ha nem foglaltok előre, akkor is kaptatok volna szállást? Csak azért kérdezem, mert én azzal kacérkodom, hogy nem foglalnánk előre.

Az érkezésnél a taxit a reptérnél intettétek le, és előre megegyeztetek az árban?

Gavdoson meg az Omalosnál, amikor írtad, hogy kivittek Titeket kocsival a strandhoz, meg a bejárathoz, ezt csupa kedvességből, ingyen és bérmentve tették? Ha más megy oda, és kéri ezt, akkor gondolom, másnak is megteszik? icon_smile.gif

Most hirtelen ennyi, de szerintem lesz még kérdésem. icon_biggrin.gif Majd elolvasom még egyszer részletesen a beszámolódat, és ha nem baj, akkor majd még fogok kérdezni... icon_smile.gif

Nagyon belelkesítettél, így pár nappal az indulásunk előtt szinte bánom, hogy nem Krétára megyünk idén is! icon_biggrin.gif

# 4572
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108969 Üzenet linkje2009-07-12 11:02:00 

Szia Oiduft!
Nagyon-nagyon jó a beszámolód. Laza, humoros, részletes, de mégsem szájbarágós, kellemes olvasni és el vagyok ájulva a saját szervezéstől, hogy autó nélkül is minden "ilyen egyszerű" volt. A 7. oldalnál tartok és el nem megyek addig innen, míg végig nem olvasom! icon_smile.gif Szuper, hogy írtál!!!! Ja, és az avatarképed viszi a pálmát! icon_smile.gif
Üdv: Andi

# 4573
Relax
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108974 Üzenet linkje2009-07-12 11:14:23 

Sziasztok!
Kedvet kaptam a képfeltöltéshez icon_smile.gif tettem fel egy pár fotót. Először olyan bonyolultnak tűnt, tegnap éjjel készítettem, de nem történt semmi, nem tette föl, már fel is adtam. Aztán ma reggel 8-kor jött az üzenet, hogy kész icon_smile.gif

# 4574
Oiduft
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108975 Üzenet linkje2009-07-12 11:19:10  Válasz a #108964. hsz-ra Előzmény #108964

Szia, Verka!

De örülök, hogy tetszett! és ti hozá mentek, mikor indultok?

A linkek:
http://www.princeoflillies.gr/index.htm
http://www.hotel-stavris-chora-sfakion.com/
http://www.greekhotel.com/crete/chania/mashalis/home.htm
http://www.neos-omalos.gr/
http://www.gavdostudios.gr/
Jobbnak láttuk előre lefoglalni a szállásokat, mert gyalog, ismeretlen terepen, fáradtan, büdösen és két bőrönddel nem valami élvezetes hotelről hotelre mászkálni és érdeklődni. Autóval biztosan könnyebb. De minden tapasztalatunk az előszezonra vonatkozik, hogy főszezonban mi lehet, azt nem tudom. A heraklioni szállásról tudom, mert ők mondták, hogy főszezonban jó előre lefoglalják a szobákat, hamar betelik a hotel. Azt valószínűleg csak előszezonban lehet megcsinálni velük, hogy odamegyünk foglalás nélkül, és van szoba. Ahhoz túl jó a hotel, és túl jó helyen van. Hasonló kaliberűnek nézett még ki a Karteros Hotel, de az jóval nagyobb.

A Samaria-szurdokkal csak a csomagok okoztak problémát. Mi ugye felmentünk, háromnapi cuccot kellett felvinnünk a hátunkon, hát igyekeztem nagyon óvatosan pakolni (pl a pipere egy db szappanból, fogkeféből, mini fogkrémből, dezodorból és naptejből állt). A bőröndöket lent hagytuk Agia Roumeliben, a szálláson, ezt már előre lebeszéltük velük, nem kértek érte semmit. Ott egyébként nincsen sok helyben alvó turista, viszont sok helyen adnak ki szobát, stúdiót. Ott meg lehet csinálni talán még főszezonban is, hogy az ember csak betéved foglalás nélkül.

A könnyebbik megoldás a szurdok bejárására a rövid túra. Elindul az ember reggel lentről, és egészen kb Agios Nikolaos pihenőhelyig alig emelkedik valamit a terep, max 400 métert. Ott - vagy korábban bármikor - vissza lehet fordulni. Az ember így lemarad arról a látványról, amit a szurdok felülről nyújt, de minden mást élvezhet, pl hogy 600 m magas sziklafalak között bandukol egy kis patak partján, sűrű erdő mélyén. Egyébként nem nagyon van más út, mint a szokványos: fentről lefelé csorogni, Agia Roumeliből komppal Chora Sfakionba, majd busszal haza.

Omalosban is nagyon sok hotel van, de csak kettőnek van honlapja. A kettő közül az nyert rajtunk, amelyik válaszolt az érdeklődő emilünkre. icon_smile.gif Nagyon nyugis hely a fennsík, nagyon szép is, a klímája leginkább a Bükk-fennsíkra emlékeztet, éjjelre szépen le tud hűlni, kell egy réteg meleg ruha. Itt a hotel ingyenes szolgáltatásai között van az, hogy a vendégeket elviszik a szurdok bejáratáig. Jó 6 km, több mint egy óra gyalog, tehát jól jön a fuvar. icon_smile.gif Főszezonban valószínűleg több a túrázó is, és reggelente a turistabuszok ezeknél a hoteleknél állnak meg reggelire, olyankor zsúfoltabb lehet.

Chora Sfakion sem volt tömve turistákkal, bár itt nagységrendekkel többen voltak. A város két részből áll: van lent a kikötői rész a szűk utcáival, a város másik fele pedig elkapaszkodott a hegyoldalakra. A lenti szobák közelebb vannak a kikötőhöz és a tavernákhoz, ezért drágábbak, a fentiekből meg szebb a kilátás. Parkolóhely nagyon kevés van. Júniusban a városka meglehetősen üres volt, a pincérek lasszóval igyekeztek fogni a betérő vendéget, nagyon sok helyen kínáltak kiadó szobát.

Gavdoson a Consolas más tészta. Ide csak foglalás ellenében, előleg után lehet jönni, mert gyakran előfordul, hogy aki szobát foglalt, végül nem bukkan fel. Amikor mi jöttünk, négy foglalásból kettő érkezett meg, amikor távoztunk, kettő foglalásból egy nem érkezett meg. Ez ugye 50%. Kiadó szobák azonban mindenütt voltak bőven, és végső esetben lehet sátorozni is, nagyon sokan ezt a megoldást választották. Itt a kikötői transzfer ingyenes, hozzák-viszik a vendégeket, minden más transzfer 5 euróba kerül. Nagyon kényelmes és olcsó megoldás, de autót és motort is lehet bérelni a szigeten.

A taxit le se kellett inteni, jött ő magától. icon_smile.gif Előre megegyeztünk az árban, erre a hotel is felhívta a figyelmünket, mert megkérdeztük tőlük, hogy kb mennyi a taxi. Volt már olyan vendégük, akit 30 euróért vittek oda, jól átvágták. A maximum az 15 euró, ha ennél többet kért volna, otthagyjuk, van még taxis elég.

Ha lesz még kérdésed, csak nyugodtan. icon_smile.gif

# 4575
Oiduft
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108976 Üzenet linkje2009-07-12 11:28:36  Válasz a #108969. hsz-ra Előzmény #108969

Szia, Andi!

Örülök, hogy tetszett. Annyi élményünk van, rengeteget tudtam volna írni még, de így is féltem, hogy túl hosszú lesz.

Az autónéküliségnek is megvoltak az előnyei: olcsóbb volt sokkal, és nem kellett ugyanoda visszatérnünk, ahonnan indultunk. Viszont nem tudtunk csak úgy átkocsikázni a 15 km-re levő Frangokastellóba, hogy megnézzük a várat, mert naponta csak két busz áll meg ott, ráadásul azt se tudtuk, melyik kettő. Szóval hátrányai is voltak azért. De a gavdosi túrát bérelt autóval meg se tudtuk volna csinálni, ráadásul ott a legtöbb strandot vagy csak gyalog, vagy csak csónakkal lehet megközelíteni. Ott inkább a bicikli hiányzott - mekkorákat lehetett volna ott tekerni! De biciklit sehol sem kölcsönöztek,sajnos. icon_sad.gif

Az a baj Gavdossal, hogy lassacskán kezdik felfedezni a turisták. Most már nagy komp jár oda, három bolt is működik a szigeten, egyre-másra húzzák fel a kiadó szobákat. Előbb-utóbb megszűnik az, amiért most nagyon szerethető a sziget: az elszigeteltsége, a csöndje és a nyugalma.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 304 305 306 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu