Ma jöttünk haza Pargából, busszal mentünk, Aeolus irodával.
Utazás: Minden rendben volt, indulás 7.40kor Pestről az erzsébeti TESCO-ból, érkezés másnap 9.00 körül. A szállást már 10.00 körül el tudtuk foglalni. Csak a szokásos problémák: magyar utastájékoztatás hiánya, buszon WC zárva(de 4-5 óránként megálltunk), és csak szlovák film az út alatt.
Utazás vissza: indulás tegnap 14.30 érkezés ma 10.00. Őrülten vezettek nagyon.
Szállás: Zacharias apartman, 1-es szoba(2 ágy+pótágy).
Jó állapotban van, rendszeres takarítás, törölköző,ágynemű csere, aranyos házi néni. Szuper hely.
Viszont NEM a VALTOSnál van hanem Parga túl felén a Piso Krioneri Beachtől kb. 15 perc séta.
Távolságok:Zacharias - Piso Krioneri Beach 15p
Z - Krioneri Beach (és Parga központja) 20p
Z - Valtos Beach 40p
Z - Lichnos Beach, 60-70 perc, az olajfa ligeten keresztül gyalog
Ezen időtartamok egy 11 éves gyerekkel értendők
Strandok: NINCS HOMOKOS STRAND PARGÁN!!!
olyan van, hogy be van szórva homokkal a part EGY RÉSZE vagy találsz a vízben egy 5x5-es részt de aprókavicsostól KÖVESig minden van...az összes hamar mélyül már 6-8m után 2m mély a víz
Piso Krioneri Beach: Köves, hamar mélyül de nincs akkora tömeg és jó kissziklák vannak ahonnan lehet ugrálni
Krioneri Beach:na ez van egy részen leszórva de ez is kavicsos meg hamar mélyül
Valtos Beach: hamar mélyül de legalább apró kavicsos
Lichnos Beach: hamar mélyül de legalább apró kavicsos végig kinn is benn is…
Látnivalók: Krioneri Beachel szemben kis sziget, 1x átúszol elég…hangulatos kis templom van meg lehet ugrálni de mondjuk van ahol meg tiszta szemét az egész…
Castle: szuper kis vár lenne ha törődnének vele de nem teszik így lehet a tetejéről NAGYON jó képeket csinálni de ez is olyan koszos meg áááá….
A Lichnos felé vezető úton (ha gyalog mész az erdőben) akkor egy elágazásnál fel lehet menni Elena templomához, kb az elágtólmég vagy 20perc de megéri. Majd szúrok be képet.
Étkezés:
Perivoli Restaurant Parga jobb szélén a Piso Krionerin is túl. Nagy adag, olcsó, hangulatos és mindig sokan vannak tehát annyira rossz hely nem lehet.
George’s középen a vasmacskánál kell bemenni a kis utcácskába és belebotlasz.
2€ a gyros nagy és finom.
Árak: Piso Krioneri Beachnél van egy COOP SUPERMARKET
Lényegesen olcsóbb mint bármi más Pargában.
1,5l tej 1,47€, 1,5l Pepsi1€, rengeteg 1et fizet 2őt vihet akció
100g felvágott 1,6-2€ és úgy általában MINDEN 0,1-1€-val olcsóbb mint máshol.
70cl Metaxa is 2-3€val volt olcsóbb mint beljebb vagy a bor 0,5-1€val.
Szépnek szép hely meg hangulatos de aki homokos strandra van ráállva az messziről kerülje ezt a helyet mert CSALÓDÁS lesz.
Valamint fel kell készülni a nagy sétákra, főleg ha a Valtos felőli oldalon van a szállás.
Még később bármi eszembe juthat most ennyi hirtelen.
Mi is Pargán voltunk a Walter Travel Utazási Irodával
Szeretném veltetk megosztani a tapsztalatainkat az irodával és a nyaralóhellyel kapcsolatban.
Mi reggel 8:00- kor indultunk Pargára Budapestről a Népliget meletti Planetárium parkolóból.
Itt az autóbusz fele fölszállt a buszra. Majd Szolnokra mentünk, ahol teljesen megtelt az autóbusz.
Az autóbuszon az egyik autóbuszvezető Norbert elmondta, az utazással kapcsolatos információkat, hogy fog történni az utazás, hányszor fogunk megállni pihenni, meg mindenkinek van útlevele stb...
majd mielőtt határt léptünk volna az előtt megállítunk pihenni Szegeden a virágpiacon, ahol még lehetett ebédelni is mert volt egy kisebb étterem.
Majd a határátlépést követően, Szerbiába érkeztünk és ott elmondták az autóbuszvezetők, hogy melyik benzin kutakon fogunk megállni pihenni.
Az autóbusz 3 óánként állt meg kulturált pihenőhelyeken, Az autóbuszon használható volt a WC is akinek kellett, nem volt BEZÁRVA.
Volt az autóbuszon Büfé is aki akart vásárolhatott.
Néztünk filmeket is amik magyarok voltak és mindneki élvezte.
Majd mikor megérkeztünk görögországba kb hajnal 3 órakkor, és akkor mondták, hogy 8 órára oda fogunk érni Pargára , de ezt az infot már magyarországon is elmondták, hogy reghgel érünk Pargára.
Megérkeztünk Pargára ott már várt minket a telpített képviselő a Barbara, aki elmondta, hogy ki melyik apartmanban fog lakni.
és jött értéünk két mikrobusz, akik elvittek minket a szállásra csomggokkal együtt.
A szállásokat hamar át tudtuk venni nem kellett órákat várni.
Este találkotzunk az idegenvezetővel, aki elvitt minket egy város sétára meg,mutatta az Utazási Irodát, ahohol megtalálható, meg a fontossabb dolgokat elmondta.
A szállások 5-10 perces sétára vannak a központtól meg a strandtól is.
Mi a Vasiliki házban laktunk ami hangulatos kis kerttel rendelkezik.
A konyha mindennel fel volt szerelve. Akik a Christinában és a Mimis apartmanházakban voltak elszállásolva Ők is azt mondták, hogy szuperek a szállások
A fakultatív kirándulásokra a Barbaránál jelentkeztünk, aki jött velünk kis vonatozni si, meg a Paxos túrára is.
Nagyon jól teélt a nyaralás eljött a haza útazás.
Reggel megérkezet az autóbusz Pargára , az érkező csoportot hozta a busztól a két kis busz minket meg vitt a bsuzhoz, ott már mindenki bepakolhatta a csomagjait a buszba , majd megkaptuk a tájékoztatást, hogy a busz délben fog indulni. Akkor is indult ugyan a két autóbsuzvezető volt aki minket is vitt nem voltunk idegenek egymásnak, minden hazafelé is úgy történt mint kifelé, a görög határ előtt megállítunk a DUTY FREE boltnál, ahol még lehetett vásrolni.
Majd indultunk Macedómnia felé majd Szerbiába.
Reggel amgyar határra kb. 5 rára értünk és megálltunk, reggelizni megint és pihenni a virágpiacon Szegeden.Reggeli után elindultunk Szolnok és Bp felé.
Bp re 8:30körül érkeztünk meg
Nem csalódtam az irodában igaz a Barátaink is meg a szüleink többször voltak velük és semmi gond nem volt velük.
Én mindenkinek azt mondom, ha Parga akkor Walter Travel, mert szerintem bennük nem fogtok csalódni mint a másik irodával.
Ja kaptam az irodától egy emailt, hogy a www.parga.hu weboldalon is elérhetőek a Walter Travel ajánltok.
Sziasztok!
Már tavaly is majdnem sikerült eljutnunk Pargába, de idén végre úgy tűnik, 3 nap múlva eljön a várva-várt nap! Gyakorlatilag 2 éve olvasgatom a fórumot, rengeteg hasznos infót gyűjtögettem itt azóta , viszont egy dologról még nem olvastam: van a településen vagy a közelében sportpálya (ahol futni, focizni lehet)?
Kedves Gabi!
Sajnos olyan sportpályát, amit turistaként használhatsz nem tudok. A város főterén van az iskola sportpályája, lehet, hogy oda be lehet kéreckedni, miután az iskolásoknak nyári szünetjük van. Nagyon jó utat és nyaralást kívánok. Josza
Sziasztok!
Háát mi is megérkeztünk Pargáról. Két hetet voltunk kint és nagyon jól éreztük magunkat.
Dellas nagyon jó beszámolót írt és eléggé jól elemezte Parga adottságait.
Bár mi már is mennénk vissza, mert ezen a nyaraláson tényleg megéltük azt az igazi görög vendégszeretetet.
Hát igen Parga szerintünk is inkább a szemnek való. A megérkezésünk napján délután már a Kryoneri beach-en fürödtünk. Megállapítottuk, hogy búvárélményekben nem sok részünk lesz és a barátom gyerekeinek sem alkalmas. Mivel egyébként is terveztük több beach felfedezését másnap már útra is keltünk. A két hét alatt több helyet is bejártunk és bizony találtunk is megfelelőket.
Parga közelében van 3 homokos strand is. Mind a három 30 km-en belül van.
A rangsorunkban a:
3. az amoudiai beach az Acheron folyó deltájában. A strand lassan mélyülő homokos. A strandon vannak kiépített tusolók, napernyők ágyakkal (5 eu/nap), a közelben étterem és bolt is van. Egy hátránya van , hogy az áramlat a folyó vizét az öbölbe hozza és a vízfelszín 3-5 fokkal hidegebb. A vízben is a hideg és meleg áramlatok váltják egymást.
2. Arillasban az Arilla beach. Fekete, finom homokos, lassan mélyülő. Napernyők, ágyak bérelhetők (6 eu/nap), tusoló (1 db), étterem, kulturált wc. A legalkalmasabb gyerekekkel nyaralóknak, mert nincsenek sokan, nincs zsúfoltság. Viszont a frappé (2 eu) itt volt a legrosszabb.
1. Loutsa beach. Több km hosszú homokos part. Az elején lassan mélyülő gyerekeknek nagyon alkalmas. Egy kis hátránya van csak, hogy a víz elején van egy 2 méteres szakasz, ahol kavicsos a homokos rész. Az egész partszakasz napernyőkkel, ágyakkal kirakott (fogyasztás ellenében használható), tusolók, ejtőernyő, ufo és egyébb motorcsónak által húzott alkalmatosság bérelhető (10 eu-tól).
Ajánlom még a Sarakino beach-et, aprokavicsos, de nagyon szép és jó a frappé (2 eu).
Vagy ott van Agia Paraskovi, itt nagyon sok kagylót, csigát találtunk és van egy sziget a parttól nem messze, amit vizibiciklivel, vagy úszva is meg lehet közelíteni.
Vagy egy kis eldugott kis öblöt, amit kicsit nehéz megközelíteni, de annál izgalmasabb. Ez Arilla és Karavostasi között van. Itt kifogtam egy polipot, de a fotózás után visszaengedtünk.
Bejártuk a környék jó néhány beach-ét volt amelyik nagyon látványos volt, de hideg volt a víz (a hegyekből befolyó vizek miatt). A legszebb helyek mind kavicsosak, de nagyon jól kiépített tavernákkal.
Érdemes túrákat szervezni, motorral, kocsival, nagyon szép látványban lehet része az embernek.
Én csak ajánlom, hogy tervezzetek túrákat a környéken.
A görög vendégszeretetet házigazdáinktól és a Zorbas taverna dolgozóitól kaptuk.
Házigazdáink, mindig gondoskodtak, hogy jól érezzük magunkat. Reggelente friss citrom a citromfáról, friss tojás az udvarból. Eljöttünkkor 1,5 liter saját készítésű oliva olajat kaptunk.
ÉS a ZORBAS! Nagyon jó fej dolgozók. Mi Nikossal ismerkedtünk, mert ahányszor ott ettünk, mindig Ő szolgált fel. Pargán 3, Korfun 1 helyen ettünk, de a Zorbast találtuk a legjobbnak, mind adag, ízletesség, ár és a barátságosság szempontjából. A hideg sörhöz jeges korsó járt, nagy adagok, jól átsült húsok ….
Még sok mindent tudnék írni, csak nem lenne elég az oldal.
Érezzétek jól magatok és járjátok be a környéket, mert megéri.
De, Pargát se hadjátok ki, mert szép kis város, sok érdekességgel.
Mindennap mellette sétáltunk el. Műfüves, be lehet menni, gyerekek játszottak, 4 poló volt a kapu a 16-oson belül Van egy épület a pálya mellett de nem láttunk senkit akit "felügyelne" vagy elküldene.
Szóval jó játékot:)
Még lelátó is van!
Üdv újra itthon! Mi júl.28.-án megyünk Pargára, kicsit "megszeppenve" olvasom,hogy nem sok búvár élményre számíthatok... Mivel szenvedélyes búvár vagyok, nagyon érdekelne,hogy milyenek a merülési lehetőségek(szabadtüdővel). Tiszta e a tenger,élővilág,mélységek stb.
Köszi az infókat!
Bzolika,
van azért a környéken elég sok part, ahol jól lehet sznorizni. Szerintem -görögországi viszonylatban- elég gazdag a vizi flóra és faunna, bár kicsit nehezít a dolgon, hogy tényleg sok helyen ömlenek a sziklák felől hideg áramlatok a tengerbe, amik egyrészt eléggé lehűti a vizet, másrészt zavarja a láthatóságot: olyan mintha olajban úszkálna az ember. A tavalyi fényképalbumomban van néhány vízalatti kép.
Katt.ide
A legtöbb víz alatti kép a Sivotával szembeni szigetek (Ag.Nikolaos,Mavro Oros,Mourtemeno) körül, Karavostasin-talán ez volt a kedvenc partom,(azon a részen érdemes nézelődni, ahol a szállodai felvonó jön le) Prapa Malin (homokos, de nehezen megközelíthető, mi a víz felől támadtunk), és Agia Paraskevinél készültek.
Nekem a Feripapa által említett Loutsa egyáltalán nem tetszett...teljesen jellegtelen, igaz homokos part.
Kösz az infókat - kicsit meglepődtem,hogy vannak "vízkifolyások" a tenger felé- pedig az ilyen helyeket kerülöm.... Természetesen az "átlag" fürdőző helyeket is, hiszen ott lényegesen üresebb a víz stb...
Tetszenek a fotók! -lementem és tüzetesebben is megvizslatom !
Külön grat, hogy vetted a fáradságot és utána néztél a pontos halneveknek is!!!
Remélem hasonló képeket tudok készíteni én is!
Szia Edit Kucs!
Köszi, visszaolvastam! Pár kérdésem lenne még! Szúnyogriasztót vigyünk-e? Gáztűzhely, vagy elektromos van-e a szobához? A strandtól, központtól milyen távolságok vannak? Előre köszönöm válaszod!