Kiklád-szigetek kombináció
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Sziget-kombinációs utazások
<   1 2 3 ... 8 9 10 ... 33 34 35   >
Üzenet
  Vojandi | #108690 Üzenet | 2009-07-09 18:53:46 |
Na így most nem tudnám, melyik az a Papas Beach. icon_smile.gif

A Kik-Kikládokon már tegnap gondolkoztam, hogy (mivel utak úgysincsenek) be lehet-e őket járni gyalog, vagy biciklivel. Vajon, hogy lehet eljutni azokhoz a hihetetlen strandokhoz?
  Verka | #108699 Üzenet | 2009-07-09 20:09:29 | Válasz a #108690. hsz-ra Előzmény #108690
Végigfutottam a Kis-Kikládokról szóló részt a Lonely Planetben. A Skopelitis szerencsére nemcsak Naxosról, hanem Amorgosról is jár, azazhogy a kettő között köröz, érintve közben a Kis-Kikládok már említett négy tagját. icon_smile.gif Leellenőriztem ezt a neten is, és tényleg egy héten hat nap van járat mindegyik kis szigetre, egyedül Donoussára van heti három. (Mondjuk ez a július 21-i hétre vonatkozik, főszezonon kívül ki tudja...) Így nem is olyan vészes a helyzet. Kompjegyet előre nem lehet venni erre a Skopelitisre, vagyis így automatikusan online biztos nem.

Koufonissán van helyi busz, meg lehet kölcsönözni biciklit, és van kajaktúra is, meg kirándulás Keros szigetére. Ez mind remekül hangzik. icon_smile.gif

Irakliára azt írja a könyv, hogy a szobakiadók a kikötőben várják a kompok érkezését, de elég kevés a szoba, úgyhogy nem érdemes válogatni meg alkudozni, és főszezonban érdemes előre szobát foglalni...

Ios, Papas beach:
icon_smile.gif

(NIKOS SAITIS fotója)
  Vojandi | #108707 Üzenet | 2009-07-09 20:24:26 |
Ez mind elég jól hangzik.
Amit írtál Irakliáról, azt tegnap szószerint ugyanígy olvastam egy német honlapon. icon_smile.gif

Kerost is nézegettem. Több honlapon is szerepel, de mindenütt azt írják, hogy még nem küldtek róla véleményt vagy fotót. Úgy látszik, nincs miért odamenni (?). icon_smile.gif

Köszi a Papast!
  Verka | #108708 Üzenet | 2009-07-09 20:37:19 | Válasz a #108707. hsz-ra Előzmény #108707
Ha már ott vagyunk, egy kerosi kirándulást azért megkockáztatnék, nem hiszem, hogy olyan rossz lehet. icon_smile.gif

Nem tudom, mi van Keroson, egy biztos, hogy sokat régészkedtek arrafelé, a leghíresebb kikládi leletek onnan származnak, láttuk most a Régészeti Múzeumban Athénban. icon_smile.gif

Most közben összeraktam még egy jó kis útvonalat is, mert felcsigáztál ezzel az Iosszal is... icon_biggrin.gif Szóval Folegrandos-Sikinos-Ios-Anafi, és aztán a végén lehet Santoriniről hazarepülni. icon_smile.gif Anafit csak Santoriniről vagy Iosról lehet megnézni, de idén már nem lesz rá időnk, az biztos, pedig engem nagyon-nagyon érdekel, sokat kutakodtam utána.

Persze az lenne az ideális, ha rengeteg időm lehetne nyáron, és végigutazhatnám, hogy aszondja: Kithnos-Serifos-Sifnos-Milos-Folegrandos-Sikinos-Ios-Anafi.... Mit nem adnék egy ilyen "grand tourért"... icon_biggrin.gif De a valóságban sajnos nyilván kénytelen leszek kettévágni az utat két alkalomra, de végülis az első négy és a második négy az pont kézenfekvő két utat ad ki, és mindkettőnek a végéről lehet repülővel jönni.
  Vojandi | #108709 Üzenet | 2009-07-09 20:41:01 |
Ugyanerről álmodozom, ha egész nyáron 3-4 hónapon át csak a Kikláokon "ugrándoznék"...de jó is lenne. icon_smile.gif
Vannak ilyen emberek. Kassoson ismerkedtünk meg egy ilyen nyugdíjas német párral, akik a csővázas hátizsákkal, lerongyólódva, koszosan járták a szigeteket. icon_smile.gif
  Verka | #108710 Üzenet | 2009-07-09 20:47:54 | Válasz a #108709. hsz-ra Előzmény #108709
Nekem erre egy hónap is elég lenne, nem vagyok telhetetlen! icon_smile.gif (Bár ha csak gyalog lehet közlekedni a szigeteken, akkor kell egy kicsit több idő. De ezek közül a legtöbb nem ilyen.) Csak lenne egyszer harminc-harmincöt nap szabadidőm egyben! icon_smile.gif A lerongyolódás és a kosz nem vonz, de a hátizsákot bevállalnám.

Utána hazajönnék, és fél évig írnám a beszámolót az útról. icon_biggrin.gif
  Vojandi | #108714 Üzenet | 2009-07-09 21:07:21 |
Egy hónapot nagyon kevésnek tartom. Nekem kell a kikapcsolódás is, nem csak a nézés. Egy-egy bambulós nap, amikor csak az erkélyen pünnyedek és szívom magamba a tájat, aztán több nap strandolás, és ugyanannyi nézelődés is. icon_smile.gif Ha összejön, majd társulunk. icon_smile.gif
  Verka | #108715 Üzenet | 2009-07-09 21:20:57 | Válasz a #108714. hsz-ra Előzmény #108714
Amíg megtehetem, addig szeretnék minél több mindent látni, aztán majd később, amikor lesz az életemben olyan szakasz, hogy csak a punnyadós nyaralás jöhet szóba, akkor majd választok egy-két olyan helyet, ahol már voltam, és olyan helynek ítéltem meg, ahol szívesen eltöltenék akár egy vagy két hetet is, és akkor majd oda megyünk vissza. icon_smile.gif Pl. Poros vagy Mavrovouni. icon_wink.gif Krétáról Falassarna. És még biztos összejön majd pár hely más helyekről is.
  Verka | #108716 Üzenet | 2009-07-09 21:23:22 |
Azon gondolkodom, hogy Syrost mivel lehetne társítani? Azt tudom, hogy elég központi hely, jó a közlekedése, van repülő is, de valahogy egy kicsit mindentől távol van...
  Vojandi | #108717 Üzenet | 2009-07-09 21:33:51 |
Nem tudom, honnan meríted ezt a rengeteg energiát! Nekem ez már elfogyott. Egy nyaralás, ahol csak megyünk és nézünk, nekem gyötrelem.

Syros a mostani kedvencem. Mi úgy gondoltuk, hogy Syrosra repülünk, onnan végigjárjuk Kithnost, Serifost, Sifnost és a végén megyünk Milosra hosszabb időre, az előbbieket kipihenni. icon_smile.gif Persze kompilag ez lehet, hogy ilyen sorrendben nem megoldható. De annyi szigeten voltak már ilyen "jannisz-féle" kisebb kompok is, nem kell nekem mindenképp a nagyhal.

Szép lenne együtt Andros, Tinos és Syros is...

Jó éjt mára.
Andi
  Verka | #108751 Üzenet | 2009-07-10 09:23:37 |
A mi jövés-menéseink olyanok, hogy nem folyamatosan jövünk-megyünk, és így nem válik gyötrelemmé. icon_smile.gif Most pl. kb. hat órát voltunk ugyan Mistras-ban, de ebben az is benne van, hogy a vár tetején ücsörögtünk egy jó darab időt, ettünk, néztük a kilátást, sziesztáztunk... icon_smile.gif Közben mások feljöttek, aztán tovább is mentek, de mi ha már eljutottunk odáig, akkor szeretjük kiélvezni azt, hogy ott vagyunk. Nem mindennap lát az ember olyan panorámát... icon_smile.gif

Ezenkívül a kényelmes nézelődésen kívül mindig szakítunk időt a tavernázásra is. Azt nem is lehet elsietni... icon_smile.gif

Ezek a pihentető dolgok megszakítják az egész napos jövés-menést, és így nem lesz fárasztó a nap. Persze ez tényleg nem ugyanolyan, mintha egész nap egy strandon heverésznénk, és az jelentené az aktivitást, hogy elmegyünk kaját keresni, ezt én is tudom. icon_smile.gif De van még egy fontos dolog: mi ülőmunkát végzünk napi rengeteg órában, úgyhogy talán ezért nem hiányzik annyira a punnyadás.

Miloson kívül engem Serifos érdekel leginkább, de ha már ott vagyunk, a többit sem hagynám ki. icon_smile.gif Ha valamelyiket muszáj lenne, akkor talán Kithnost.

De most tegnap óta, mióta rákerestem a Skopelitis menetrendjére, nagyon megtetszett az Amorgos+környéki terv. icon_smile.gif
  Vojandi | #109358 Üzenet | 2009-07-14 20:08:48 |
Most látom Verka, már csak 4 nap és mentek!!!
Nagyon keveredni foga sok élmény. Nem mondom, hogy nem irigyellek a két utazásért, de én szeretem, ha 3-4 hónap eltelik kettő között, hogy leülepedjen és ne nyomja háttérbe az újabb a kicsit régebbi emlékét. Gondolom, a beszámolóddal még éppen kész leszel addig. ? icon_wink.gif De a kikládosra még jobban kíváncsi leszek.
Én lehiggadtam egyelőre, mert már annyit kutakodtam, hogy ráuntam az egészre. Majd, ha megjöttök, biztosan ismét bekattanok. Már lázban vagy??? icon_smile.gif
  Verka | #109369 Üzenet | 2009-07-14 21:48:17 | Válasz a #109358. hsz-ra Előzmény #109358
Szia Andi! icon_smile.gif

Hát igen, még pár nap és megyünk. icon_smile.gif Most örülök, hogy ilyen kevés idő volt köztük, mert már nem kell sokat várni... icon_smile.gif Már nagyon izgulok. icon_smile.gif

De abban igazad van, hogy kicsit összefolyik a kettő - igazából nem is az élmények miatt, én úgy gondolom, hogy majd visszanézve nagyon jó lesz bármelyikre emlékezni. Végülis ez olyan, mintha egy háromhetes nyaralás lett volna, csak mivel ugye úgy nem tudtam megoldani a szabadságot, két részletbe lett bontva.

Viszont a beszámoló elkészülte nagyon necces lesz... Mindent megteszek, hogy kész legyen az indulásig, de most már kezdek félni, hogy mi lesz, ha nem... de gőzerővel dolgozom rajta, csak ugye néha aludni is kell, meg pl. ma is most értem haza, tehát nem sok időm van már foglalkozni vele.... Meg ugye ha el is készülök, akkor is mire megjelennének a Hellaszon a képek, lehet, hogy már nem is leszünk itthon, és akkor pl. nem tudom feliratozni... szóval majd meglátjuk, de addig is minden szabad percemben csinálom!
  Melynda007 | #109370 Üzenet | 2009-07-14 21:55:45 |
Verka!
Nagyon jó utat, és kíváncsian várom a visszajelzést kedvenc Paros(om)ról! icon_wink.gif
  Vojandi | #109417 Üzenet | 2009-07-15 10:00:34 |
Persze, Verka, lesz, ahogy lesz. Az biztos, hogy a nyaralásod alatt majd sokat gondolok rád.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Sziget-kombinációs utazások
<   1 2 3 ... 8 9 10 ... 33 34 35   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu