Igazából idén Skopelos-ra mennék ha nem lenne ilyen bonyolult, illetve ha lenne ilyen jó áron akkor Hydra Poros Spetses stb (mindig elfelejtem a nevét) körutazásra.
Toló-ba is visszamennék persze, mert hiányzik de szeretnék más tájakra is eljutni, hisz annyi szép hely van még.
Toló előtt még országokat is váltogattam minden évben és ez beis jött.
Tavaly ugye főleg Hydra miatt lett újra Toló.
Idén last-minute-t nézek és próbálom Andi-t rávenni, ha látok vmi jót.
Nem egyszerű a helyzet a Braziliai unokatesőm Braziliába hív az esküvőjükre egyik ismerős pár pedig Korfura megy szeptemberben, ha jól emléxem azt mondtad régebben teis voltál ott.
De azis lehet, hogy egyszercsak beugrunk hozzátok és elugrunk Marina-hoz egy kis narancssűrítményért.
Üdvözlet mindenkinek!
Nemsokára utazhatok én is Toloba. Szeretnék ott vagy Naphlionban autót bérelni. Ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, esetleg tud kölcsönzőt, ahol meg volt elégedve, tud árat vagy egyéb tudnivalót kérem ossza meg velem.
előre is köszönet.
#1093452009-07-14 18:14:40 Válasz a #109315. hsz-ra
Szia
gyere be nyugodtan hozzank a Culture Travelba(Sekeri 28,Tolo, a pekseg es az Alpha Bank mellett )tobb megbizhato autokolcsonzo ceggel is dolgozunk kulonbozo arkategoriakban.
A legolcsobb szabad kilometerrel egy napra biztositassal 57 Euro majd innen mennek felfele az arak attol fugg milyen kocsit akartok.
Ha tobb napra kell akkor vannak kedvezmenyek is
Udv
Kriszta
#1093462009-07-14 18:16:42 Válasz a #109278. hsz-ra
Szia
en ugy hallottam hogy Braziliaba eljutni draga viszont az ottlet olcso tehat foleg ha el tudod intezni hogy kicsit tobb idore menj akkor megeri nem?
en mindig szerettem volna eljutni oda
Sziasztok!
Tegnap szerencsésen megérkeztünk Toloból. Az apollonos buszok jól jöttek, a határokon sem voltak problémák, bár a következő turnus állt 3órát a macedónoknál, így késve indultunk haza, de így is megérkeztünk 22óra alatt. A Hotel Electráról is írok pár szót, ahogy megigértem. Első osztályú szálláshely, kedvesek a tulajdonosok, a reggelinél (vaj, tojás, lekvárok, felvágott, sajt, kávé vagy tea, narancslé) annyit eszik mindenki, amennyit csak bír, a szobák tiszták, az ágyak kényelmesek, a fürdő szintén tiszta. Nekünk a nagy terasz az udvarra nézett, de az is szép volt nagy citromfákkal és nem utolsó sorban csöndes. Takarítás minden nap van. Az apollonos Mártikát lecserélték ugyan, de a találkozó után az utunk a culture irodához vezetett:) Az apollonos idegenvezető stílusával voltak némi problémák, így megkíméltük magunkat. (utólag kiderült,hogy jól választottunk, szegények 4óra alatt értek Athénba és a tájékoztatás is pocsék volt, de erről Ők tudnának részletesebben beszámolni)
Toloban az árak nagyon el vannak szállva(mint a szigeteken is), az adagok rettentően kicsik az éttermekben(csak a gyros laktat vagy dupla adag). Tavaly Sartiban 10euróért akkora két személyes tálat kaptunk, hogy nem bírtuk megenni, itt a 16eurós tál után a Gyrososhoz vezetett az út... Egyébként az általunk látogatott gyrosok közül a TSIROS-nál ettük a legfinomabbat(hibátlan volt).Étteremben pedig a Barbaressa tavernája volt talán a legízletesebb.
Boltok: A legolcsóbb a környékünkön a Vassillas által ajánlott legdrágább:) 5-s szupermarkett melletti bolt volt.És visszatérve az ajánlásaira, a Manolist aki teheti hagyja ki. Vettünk tőle 8eurós menüs kupont, kaptunk érte pontosan 7gerezd barack befőttet, konzerv levest vagy kb 1 db parit felszeletelve pár ubikarikával és főfogáskánt egy db saslikot kb 10szem sültkrumplival vagy egy méretes,ám zsírban úszó, átsületlen, belül íztelen, ehetetlen karalyt.
A Santa Marinaban viszont nagyon finom a Stifadó.
Gyümölcsöt aki akar enni, annak a szerdai-szombati N-i piacot vagy a kocsiról árulókat ajánlom.
Nem akarom megbántani a Tolo imádókat, de mi csalódtunk benne.(mint, ahogy több más utitársunk is) Ha nem lenne ilyen jó fekvése a közeli látnivalókat tekintve, nem hiszem, hogy sokan visszatérnének.
Athén, N, Hydra viszont gyönyörű.
Azt kihagytam, hogy aki utazik a buvárfelszerelését ne hagyja otthon, mert a sziklás résznél gyönyörű színes halakat is lehetett látni, ami maradandó élmény:) Kellemes pihenést kívánok az ezután indulóknak és problémamentes határátlépéseket:)