Szia hero,
Végre valaki aki ebben az apartmanban volt. Mi is ide megyünk aug 11-én. Mikor voltatok, mostanában? Sokfelé jártatok a szigeten? A Makris Gialos strand eléggé messze van ettől az apartmantól, nem?
szia!
júni 23án indultunk és 30án értünk haza. egy hét alatt sajnos nem tudtunk bejárni mindent. lassitól felfelé mentünk mindig. argostoli, myrtos, sami, assos, fiskardo, és a kis hegyi falvak...
strandolni mi inkább útközben strandoltunk. de ha jól emlékszem platis gialos és makris gialos egymás mellett van szinte. pár perc autóval. gyönyörű az egész, nem fogtok csalódni
Kefaloniára kedden 13.10-kor indul a repülő Pestről, és helyi idő szerint 16:00-kor érünk Lassiba. Sajnos vesztünk egy órát az időeltolódás miatt.
Visszafelé is kedden jön, 16:45-kor indul és 17:40-kor van Pesten
Biztosan nagyon jó lesz, már hihetelenül várom. Gyönyörű képeket találtam én is Lililuca, már több százat megnéztem. Ha visszajövünk mesélek Nektek, mert a beszámolókat olvasva gyorsabban telik az idő.
Azt tanácsolom, hogy ne éljétek bele magatokat egyik lehetőségbe sem. Én sem tettem, mert ha már előre megtetszik valami, és oda vágyom, tuti nem jön be, és nagy lenne a csalódás. Még nem voltam Görögországban, de ahogy elnézem, bárhová mennénk, mind gyönyörű lenne. Még Bulgária volt a pakliban, gondolom Nektek is. Annak is sok előnye van, mert sokkal modernebbek az apartmanok, nagyon jó a tengerpart, sok látnivaló van és olcsó. Én így indultam neki
#1075672009-07-02 21:00:50 Válasz a #107553. hsz-ra
szia!
mi is júli 14-én indulunk kefalóniára ,biztosan nem fogtok csalódni.mi is sok helyen jártunk már görögo-ban és mindenhol nagyon jó volt.
jó utat,szép nyaralást!
kikike
#1081002009-07-06 14:16:37 Válasz a #105281. hsz-ra
Szia Bottakati!
Amióta lefoglaltam (szeptember 1-től 7-ig Alexandra) azon gondolkozom talán jobb lett volna a Gradakia apartman. Egy biztos, hogy Lassiban szeretnék szállást. Tudom zajosabb környéken van viszont sokkal igényesebb. Még tudom módosítani a foglalást elvileg 300,-ft/fő-ért. Neked (vagy másnak) mi a véleményed ezzel kapcsolatban?
#1081042009-07-06 14:30:47 Válasz a #107484. hsz-ra
Szia hero,
Ithaka-n voltatok? Milyen strandokon jártatok, melyik tetszett a leginkább? Már nagyon várjuk a nyaralást, régóta "szemezek" már ezzel a szigettel...
#1081062009-07-06 14:34:59 Válasz a #108100. hsz-ra
Szia Tökszi!
Most már komolyan kezdem sajnálni, hogy annyit fikáztam az Alexandra apartmant. Egyáltalán nem arról van szó, hogy kibírhatatlan, csak a többihez képest - legalábbis a többi szállásról olvasott vélemény alapján -nívótlan. Nem akarlak befolyásolni, mert a többit nem ismerem. De ha jól emlékszem, azt írtad, hogy csak aludni fogtok, mert nagy kirándulásokat és strandolásokat terveztek. Akkor meg jó lesz. De ha inkább ráfizetsz, hogy más szálláson legyetek, nem tartalak vissza az ötlettől.
Határozottan lelkiismeretfurdalásom van már, hogy miattam elbizonytalanodtál, nincs itt valaki, aki volt az Alexandrában és segítene tanácsokkal????? Nagyon nem szeretném, ha Tökszi miattam nem érezné jól magát Kefalónián!
Mint már korábban írtam, tavaly mi is az Alaxandra apartmanban voltunk, úgy egy jó hónappal Bottakatiék előtt. Nincs azzal az apartmannal semmi baj, hacsak nem naphosszakat akartok ott eltölteni. Luxust ne várj, de egy rendkívül csendes, nyugodt hely, kiindulópontnak tökéletes.
Ezennel Bottakati szavai megerősítve!
minden part nagyon szép természetesen myrtos az első. utána jön rögtön coroni beach, assos, fiskardo...
nem nagyon lehet különbséget tenni. egyformán szép mindegyik. Ithaka sajnos kimaradt nekünk.
mandzsi írta:
Szia hero,
Ithaka-n voltatok? Milyen strandokon jártatok, melyik tetszett a leginkább? Már nagyon várjuk a nyaralást, régóta "szemezek" már ezzel a szigettel...
Nektek köszönhetően szép és élménydús 6 órát tölthetet el a családunk a Szigeten. Hálás köszönet ezért Nektek!
Végül a strandolás mellett döntöttünk, a taxi 7 euróért vitt át Lassiba, ahol korrekt volt a strand, homokos, tiszta parttal. Csak javasolni tudom én is!
További szép nyarat Nektek és minden kedves Fórumózónak!
Kedden érkeztünk haza Kefaloniából, összességében 15 napot töltöttünk Görögországban. Autóval mentünk, 4 napot a görög szárazföldön töltöttünk, sok-sok szépet láttunk. Lefkada felől közelítettük meg a szigetet, ahol 10 éjszakát töltöttünk el. A szállást interneten keresztül magunk intéztük, Makriotikában laktunk, ami nagyon jó választás volt több okból is. Egyrészt a szigeten központi helyen van, innen bármerre el lehet jutni könnyedén, másrészt egy 900 méteres hegy lábánál fekszik, így itt mindig hűvösebb volt, mint a partokon, légkondi nélkül is elviselhető. A lakás tökéletes volt, 3 hálószobánk volt a nappalin kívül, tágas, gyönyörűen berendezett, tiszta, stb. Mi két éve már voltunk Kefalonián az Ibusz szervezésében, és nem is volt a legrosszabb szállásunk, de azzal a mostanit össze nem lehet hasonlítani. Volt egy külön mindennel felszerelt "Barbecue" ház, ahol kedvünkre süthettünk, főzhettünk. Egyébként anyagilag jobban jártunk így saját szervezésben, mint az utazási irodával. Persze 2 éve még mi sem tudtuk ezt megtenni, mert volt egy 16 éves autónk, amivel sehova nem mertünk elindulni.
Nagybevásárlásra bementünk Argostoliba, ahol 3 nagyobb helyet tudok ajánlani: Interspar, Lidl, és Food market. Valaki régebben a Lidlt lehúzta, hát szerintem ez a legolcsóbb hely. A Food marketben főleg görög termékek vannak, és ami nagyon tetszett, isteni finom egész grillcsirkét lehet kapni, kilója 7 euro, még meleg volt, amikor vettük, vettünk hozzá ott zöldség mixet, friss, finom bagettet, és így 10 euroért 4n bőségesen megvacsoráztunk, még reggelire is maradt. Mindenesetre jóval olcsóbb volt, mint az étterem. 2 éve majd minden nap étteremben ettünk, most ez elmaradt, helyette azt engedtük meg magunknak, hogy a sütödékben megvettük, bármit megkívántunk. Agia Efemiában, Samiban, Fiskardoban nagyon finomakat lehet kapni. Agia Efemiában a krémest majd mindennap vettünk, igaz 2,5 euro volt, de hatalmas, és nagyon finom.
Gyros sok helyen van, 1,5-2 euro, ez szerintem megfelelő ár. Az éttermi árakat én soknak találtam, főleg 4 főre, 2 olyan gyerekkel, akik már felnőtt adagokat esznek, és nem lehet azt mondani nekik, hogy pl. üdítőt nem rendelünk, mert nagyon drága. És bizony drága pl. a szárazföldi árhoz képest, ahol pl. Polikastroban 4 euro volt egy nagy adag muszaka, ami itt 6-7 euro.
Nekem legjobban a települések közül Fiskardo tetszett, 2 éve Lassiból ide nem jutottunk el. Szerintem ez a kisváros kihagyhatatlan, ha valaki hangulatosat szeretne látni ezen a szigeten.
Sok strandon voltunk, amit én legközelebb is megnéznék: Antisamos, Myrtos, Dafnoudi, Kaminia, Emplusi, Makris gialos, Platis gialos, és egy névtelen, ahol a legtöbb csigát találtunk, sőt egy gyönyörű, és hatalmas rózsaszínes, áttetsző héjú kagylót is. Leírom, ez hol található: Fiskardóból Argostoliba vezető úton a Koumaria strandot lejző leágazás után még továbbmenni, és a következő jelzetlen, de aszfaltos úton jobbra bekanyarodni, ez levezet egy eldugottabb öbölhöz.
A Sofia strand nekem nem tetszett annyira, de annak ajánlható, aki sok tengeri sünt akar látni. Polipot Antisamoson láttunk, sőt simogattunk!
Bíborszínű, gyönyörű tengeri csillagot pedig akkor, amikor motorcsónakot béreltünk, és Agia Evfemiából Fiskarkadó felé indultunk, és kb. a 3-5. kis öbölben kikötöttünk.
Messziről a Fteri strand tűnik csodálatosnak, ide sajnos nem jutottunk el.
Egyébként július 10.-n, és 11.-n olyan hűvös volt, hogy pulóverben fáztunk kint ülni a tengerparton! 19 fok volt, és a helyiek szerint ilyenre nemigen van példa ilyenkor. Nekünk jó volt, hogy nem volt ilyen elviselhetelen meleg, mint most itthon.
Nem bántuk meg, hogy újra Kefaloniát választottuk, és az egyéni utazást sem. A Meteorákat, Pellát, Veriát, Pargát, Thesszalonikit egyszer látni kell! Kefalóniát meg minnél többször!
Mindenkinek legalább ilyen tartalmas, élménydús nyaralást kívánok!