Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 3916
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Edit Kucs
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109533 Üzenet linkje2009-07-16 07:32:06  Válasz a #109529. hsz-ra

Szia Orsi,
mindenféleképpen vigyetek szúnyogriasztót, mert biztosan lesz (azért nem volt bántóan sok tavaly sem), és az itthoni hatékonyabb, mint amit kint veszel. A Sakistól a Valtos a kis egérúton (a Sakis bejáratától jobbra indulni, át a patakon, aztán balra) kb. 10 perc egy kis ösvényen. A központ kb. 35-40 perc séta, a központtól vissza 30 perc. Kétlapos villanytűzehely van. Ha van még kérdés, írd nyugodtan. Parga gyönyörű!!!Jó nyaralást kivánok!
Üdv: Edit

# 3917
Gregorius26
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109618 Üzenet linkje2009-07-16 17:13:37 

Hát eljött az idő, végre. Holnap indulás, már nagyon izgatottak vagyunk.
A buszpihenőkben, Szerbiában és Macedóniában lehet euróval fizetni, vagy váltani kell?
Ja és a busz meg szokott állni vámmentes boltokban a határon?
Köszi

# 3918
Vio
Törzstag
Törzstag
844 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109653 Üzenet linkje2009-07-16 20:09:22  Válasz a #109618. hsz-ra Előzmény #109618

Lehet fizetni Euroban is, Szerbiában biztosan.De elég érdekesen váltják át.Egy sonkás szendvicsért 3Eurot kértek icon_surprised.gif
# 3919
Solyci
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109661 Üzenet linkje2009-07-16 20:57:28 

Bridzs!
Jó utat Pargába!! Sok kép nélkül vissza se gyertek icon_smile.gif
Már csak 5 nap (lassan már csak 4)!!!!!!

# 3920
Solyci
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109672 Üzenet linkje2009-07-16 23:03:58  Re:

Vio írta:
Lehet fizetni Euroban is, Szerbiában biztosan.De elég érdekesen váltják át.Egy sonkás szendvicsért 3Eurot kértek icon_surprised.gif

Lehet, h. nagyon extra volt benne a sonka... icon_lol.gif

# 3921
Szir.orsi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109681 Üzenet linkje2009-07-17 07:46:25 

Edit! Köszi a választ, biztos eszembe jutnak még kérdések, pláne, hogy közeledünk az utazás időpontjához. Látom Ti is akkor lesztek Pargan!! Sakis? Vagy most mást választottatok?
# 3922
Feripapa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
98 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109683 Üzenet linkje2009-07-17 08:21:16 

Üdv!

Jó utat a napokban utazóknak!

Euróval tudtok fizetni a szerbeknél és a macedonoknál is. A helytől függ csak, hogy mit váltanak. A szerbeknél nekünk csak papír pénzt váltottak volna és kb 70-80 dinart adott volna érte a kutas (váltóban 92). Macedoniában viszont a wc-s váltott 2 eurost is (120 denart adott érte, ami kb a hivatalos váltás).

# 3923
Edit Kucs
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109727 Üzenet linkje2009-07-17 13:23:12  Válasz a #109681. hsz-ra Előzmény #109681

Autusztus 17-én megyünk a Walter Travellel, a Christina apartmanba, és már nagyon-nagyon várjuk!
# 3924
Bogatada
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109738 Üzenet linkje2009-07-17 13:59:25 

Sziasztok! Mi is aug. 17-én megyünka Walterral, csak mi a Mimisben leszünk. Busszal mentek? Ha igen, együtt utazunk! Mi Budapesten szállunk fel, nagyon várjuk már!!
# 3925
Greee
Aktív fórumos
Aktív fórumos
83 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109764 Üzenet linkje2009-07-17 19:11:41 

Sziasztok!

Ma értem haza Parga-ról.
Az Aeolus-sal utaztunk, mondhatom, hogy pozitívan csalódtam (a fórumokon sok rosszat lehet olvasni..)
De ezek szerintem olyan infók, amik lehetnek teljesen általánosak, pl egy buszos utat tekintve, vagy lehetnek különbözőek egyéntől függően.

10:30-kor indultunk Kecskemétről.
A sofőrök nem beszéltek magyarul, de ezzel semmi gond nem volt, tulajdonképpen nem a rakott krumpli elkészítési módját kellett egymással megtárgyalnunk, (habár szerintem még az is ment volna), hanem csak annyit, hogy hová üljünk, meg hogy 15 v 20 perc szünet lesz. De nem indulnak el sehonnan úgy, hogy nincs meg mindenki akár legyen az 22 perc múlva is...
A buszon voltak kb 2/3 arányban szlovákok, a többiek magyarok. A szlovákok fele beszélt valamilyen szinten magyarul, így nem volt gond.

Az Aeolus sofőrjei nagyon szuperek! semmi gond nem volt velük, haladtak nagyon szépen..
A buszon este lement 2 film, szlovákul, de engem nem zavart.

Elég korán kiértünk, 8 körül már a városban sétálgattunk az idegenvezetőnkkel - Krisztinával - szóval igen, létezik Pargán idegenvezető, aki magyarul is, és szlovákul is beszél. (Ha olvasol Krisztina üdv neked, mi teljesen elégedettek voltunk a szervezéssel..)
Az apartmant (Diogenis) hamar átvehettük, szép volt, a célnak teljesen megfelelt, és ami nem utolsó, hogy szuper hűvös volt..
Még arra is figyeltek, hogy egymás mellé egy nemzetiségűek kerüljenek..

Ami Pargáról elmondható, hogy gyönyörű, tényleg, festői. De sajnos fárasztó is, ha pl kell valami boltból többszáz méter emelkedős-lejtős gyaloglás..
A város, a part, ugyanez. Ilyen fitten még soha nem jöttem haza nyaralásból..
Szóval aki ide megy, készüljön fel rá, hogy lesznek nagy izzadások...

Kicsit drágább mint a többi magyaros üdülőhely (Sarti, Parália).

A partok szépek, a környéken nekem Ammudia tetszett legjobban, motorral mentünk el oda. (2 nap béreltünk motort, összesen 25 euró volt)

A Valtos szerintem a város partjai közül a legszebb, szerencsére ehhez voltunk közel.

A hazaút napja kicsit nyűgös, mert 9-ig el kell hagyni az apartmant. De volt lehetőség elmenni egy medencés klubba, ahol jobban telt az idő, és végül az apartmannál még indulás előtt tusolni egyet.
A busz a megbeszélt időben indult (délután fél 6) és érkezett Szegedre 12-kor..
A menetidők tehát 18 órásak voltak 4-5 15 perces pihenővel. (sokkal rosszabbra számítottam..)

Mindenkinek kellemes utazást kívánok aki hamarosan indul!!!!!!

# 3926
Rocske1231
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109775 Üzenet linkje2009-07-17 19:42:30  Válasz a #108752. hsz-ra Előzmény #108752

Szia Bogatada! Mi is 08-17.-én megyünk Pargára a Walterral, nagyon várjuk már, sok szépet olvastam és képeket láttam, csodálatos hely . Remélem az idő jó lesz, a víz sem lesz hideg. Szia
# 3927
Bzolika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109803 Üzenet linkje2009-07-18 08:16:12 

Szia Greee!

Köszönjük a beszámolót! Jó "visszarázódást".... icon_lol.gif

# 3928
Feripapa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
98 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109834 Üzenet linkje2009-07-18 16:41:04 

Sziasztok!

Szégyellem magam, mert mindenki a megérkezése után szinte azonnal megírta az élménybeszámolót.
Mi egy hete jöttünk már haza és .... , nekünk így telt:

Hát a hely egy kis ékszerdoboz.
Június 26-án indultunk el és bizony félve, mert itthon hatalmas felhőszakadás volt és a műhold képet nézve kint sem volt másképp. A hőmérsékletről nem is beszélve. Az előrejelzések max 26 fokot ígértek kint és felhős, záporos időt (1 hétre).
Megérkezésünk napján már kicsit fellélegeztünk, mert a hegyek mentén a tenger felett már sütött a nap. A szállás gyors átvétele, kipakolás és délután 3-kor már fürödtünk. A levegő 25 fok a víz kb 22 fokos volt. Az első héten 25-28 fok volt csak. Bár így is hólyagosra égtünk 3 nap alatt (vennem kellett 50 faktoros krémet). A második héten lett 30-32 fok. A víz is feljavult 24-26 fokra.
Parga egyik legszebb strandja volt hozzánk közel, de sajna kavicsos (ezen a részen szinte minden öböl ilyen). Bár készültünk cipővel, de meg kellett állapítanunk, hogy itt nem sokat fogunk fürdeni. Búvár látványban szinte semmi, gyorsan mélyülő, csak úszni tudóknak és úszkálásra alkalmas.
Kedvünk nem szegte, mert tervben volt a környék felfedezése. Hát bizony csodás öblöket, tájakat néztünk meg. Találtunk 3 homokos részt is ami gyerekes családoknak, csak lubickolóknak nagyon alkalmas. Voltunk csodaszép, bár kavicsos öbölben, de még neoprén ruhában is hideg volt a víz a hegyekből beáramló vizek miatt.
Ennek ellenére több olyan helyen is voltunk, ami búvárkodásra és lubickolásra is alkalmas. Az öblöket szikla part szegélyezi, ahol nagyon sok barlangmélyedés található. Ezeken a helyeken kicsit élénkebb a tengeri élővilág is. Csodaszép látvány volt, amikor egy alagútszerű mélyedésen átúszva az árnyékos oldalról átlátni a napsütötte másik oldalra a víz alatt. Sok tengeri zsákmányt gyűjtöttünk. Fogtunk rákot, csillagot, polipot, amiket természetesen a fotózkodás után visszaengedtünk a tengerbe.
Szerveztünk magunknak több helyre is kirándulást. Körül hajóztuk Paxost és megnéztük Anti Paxos legszebb strandját. Elmentünk az élet és halál folyójához, melyben meg is mártóztunk. Voltunk Korfun a Szisszi kastélyban, megnéztük Lefkadán Porto Katsikit és fürödtünk a strandon. Az a kék víz a hatalmas sziklafal, lenyűgöző volt.

És a görög emberek! A házigazdáink egy tündérek voltak. A kertből a citromfákról, minden nap friss citromból készült a tea. Mindig kaptunk friss tojást, zöldséget, olíva olajt. Eljövetelünkkor kaptunk 1,5 liter olíva olajt és egy helyi édességet. Amit ők is kaptak csak nagyon ízlett a csapatnak és a maradékot a „mamma” odaadta nekünk.
A másik a Zorbas taverna dolgozói (Nikossal az élen). Az gratis ouzo az alap volt mindenhol, de itt a kiszolgálás a barátságosság, …… Ha éppen nem volt hely, akkor egy ouzóval várattak. A vacsora után ouzo vagy dinnye volt a gratis. Valahogy sikerült egy kicsit velük barátibb kapcsolatot kialakítani.

Valahogy így telt el két hét, amit már keveslünk is. Sok mindent nem láttunk még. Szeretnénk vissza menni még és vissza is várnak minket.

# 3929
Bridzs
Aktív fórumos
Aktív fórumos
389 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109854 Üzenet linkje2009-07-18 21:13:57 

két napja nem olvastam a fórumot és lám mennyit írtatok.

Greec!
Mi is az aeolussal megyünk--lenne kérdésem, tényleg csak egy bőröndöt lehet vinni egy személynek. Én momentán még egy közepes méretű sporttáskát is vinnék. Nem szeretném, ha a sofőrök azt mondanák, sajnáljuk de ez túl sok.
Szóvel erről van tapasztalotod? Vagy valaki másnak?

# 3930
Dellas
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109899 Üzenet linkje2009-07-19 14:05:35  Válasz a #109854. hsz-ra Előzmény #109854

Szia!

Ha nem fér be a buszba tökmindegy mit vittélicon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif
Nem hiszem, hogy szólnak volt olyan aki többször túlhaladta ezt a limitet az n+1 db húzós kocsival meg hűtőtáskával meg mindennel.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 261 262 263 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu