Toroni
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 406
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107635 Üzenet linkje2009-07-03 10:44:45  Válasz a #107465. hsz-ra

Szerencsére nem csak szeptemberben több a görög, hanem főszezonban is leginkább őket hallani. Az Apollon-os szállások közelében lévő partszakaszon meg szinte csak őket - legalábbis ahová mi tanyáztunk le -. Volt ott egy idősebb emberke halász csónakkal, vele néhány nap után már köszönőviszonyban voltunk, illetve a szép időnk van, jó meleg szóváltásig is eljutottunk. Barátságos kis öregember volt.
Ami még nagyon bejött Toronin - persze a szépségén, a nyugalmán és a gyrosán kívül - az az volt, hogy a parton sem lógtunk egymás szájába, min. 10 méterre volt a másik társaság.
Mi az első napokban leszúrtuk a napernyőt a parton, két hét után meg kiszedtük, hogy hazavigyük. A kutya nem nyúlt hozzá, és nem kellett minden nap cigölni.

# 407
Lovas zsuzsa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
224 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107820 Üzenet linkje2009-07-04 13:55:33  Válasz a #107619. hsz-ra Előzmény #107619

Ha csodaszép vidéket akartok látni akkor menjetek Vourvouru-ra .Nokitinél Ormos Panagas felé indultok utánna következik Vourvouru de nem tértek le az utról csal a harmadik leágazásnán Kándi-nál /Super Pizza hirdető táblánál/mentek egésszen a partig egy árnyas fenyőligetnél parkoltok, ott aztán csodálatos a part, fehér a homok, és a kék szin számtalan változatát láthatod. Mi két éve már bérelünk autot és oda járunk Toroniból,sokkal szebb mint a Narancspart a Kék Laguna utasait oda viszik mert szembe van a Diaporos sziget.
# 408
Tom2004
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#107972 Üzenet linkje2009-07-05 12:46:03  Válasz a #107619. hsz-ra Előzmény #107619

Vaesz!
Ha nem jártál még a Meteoráknál, akkor oda autózz el, igaz több mint 200 km, de megéri. Én pár éve Sartiból mentem oda ami kb. azonos távolság, simán megjárható.

# 409
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108101 Üzenet linkje2009-07-06 14:17:47 

Köszi szépen az infókat! A Narancsparton már voltam, de akkor Vourvourot (vagy hogy kell leírni:)) is megnézzük most. Meteoráknál már jártam, tényleg megéri oda elutazni, azt egyszer látni kell! Imádom az olyan helyeket, ahol inkább görögök vannak. És imádok velük beszélgetni, ha máshogy nem, hát kézzel lábbal. De szerintem ha köszönni tudok, és a kérem, köszönöm is megy, akkor teljesen odáig vannak:)
# 410
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109709 Üzenet linkje2009-07-17 11:02:40 

Nagyon halott ez a topic..senki sem készül Toronira??? CSak én fogok ott nyaralni? remélem, hogy nem:)
# 411
Tom2004
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109726 Üzenet linkje2009-07-17 13:21:34  Válasz a #109709. hsz-ra Előzmény #109709

Ne számíts sok magyarra, igaz ha jól tudom már szerveznek utazási irodák is utakat, és akkor szállásodon lesznek magyarok. Toroni egyáltalán nem nyüzsis, ott csak pihenni tudsz, nincs diszkó éjszakai élet, ha ezt nem igényled nagyon jól fogod magad érezni. Neos Marmaras és Sarti nincs messze, ott viszont van éjszaka is élet.
# 412
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#109950 Üzenet linkje2009-07-20 08:00:59 

Köszi! Nekem nem lényeg a nyüzsi, mivel kocsival megyünk inkább a pihi a fontosabb. Ha nyüzsire vágyunk akkor meg majd átmegyünk a szomszéd falvakba.
# 413
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110507 Üzenet linkje2009-07-22 20:41:10 

Tom2004! Ti melyik apartmanban lesztek? mert majdnem akkor mentek, amikor mi.
# 414
Zsófi73
Aktív fórumos
Aktív fórumos
250 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110509 Üzenet linkje2009-07-22 21:03:55 

vaesz írta:
Köszi szépen az infókat! A Narancsparton már voltam, de akkor Vourvourot (vagy hogy kell leírni:)) is megnézzük most. Meteoráknál már jártam, tényleg megéri oda elutazni, azt egyszer látni kell! Imádom az olyan helyeket, ahol inkább görögök vannak. És imádok velük beszélgetni, ha máshogy nem, hát kézzel lábbal. De szerintem ha köszönni tudok, és a kérem, köszönöm is megy, akkor teljesen odáig vannak:)

SziaVaesz! Nos, ha görög falvakat szeretnél öreg görög emberekkel, 150 éves házakkal, eredeti tavernákat, szűk utcácskákat a következő Halkidiki-s falvakat ajánlanám, amelyek az északi részeken vannak, tehát nem a "nyúlványokon": Vatopedi, Ormilia, Ag. Nikolaos.

Vatopedi után , Ormilia előtt van egy kolostor (monostor), ami az Athos-i kolostorköztársasághoz tartozott (tartozik). Sajnos mi ezt nem tudtuk akkor, és felkészületlenül akartunk bemenni. Mármint úgy felkészületlenül, hogy fedett testrészekkel. (nőknek hosszú alj, váll nem látszhat ki), pontosan úgy mint a Metora-s "beléptetésnél". Nagyon el voltunk keseredve, hogy nem mehetünk be. Pedig ahogy kívülről láttuk igen nagy építményrendszer. Parkolójában 2 tucatnál is több autó volt.

A fenti 3 falu közül Ag. Nikolaos a leglátványosabb, de a másik 2 is érdemes felkeresni, hidd el!
Hát csak ennyi!

Ja! Toroniban mi is voltunk idén is, tavaly is! A bizánkori várrom sajnos nem látogatható, le van kerítve. Mi valahogy hátulról akartuk "bevenni", de lehetetlen. icon_lol.gif Toroni partja nekünk és a gyerekeknek is nagyon tetszett. Nem homokos, nem kavicsos, valami más. Mi a gyerekekkel elneveztük "tarhonyás"-nak. Mindig emelegetjük. A "faluban" nem voltam, csak a partot látogattuk.
üdvözlet: Zsófi73

# 415
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110582 Üzenet linkje2009-07-23 10:07:40 

Zsófi 73! Nagyon köszi az infókat! Pont ilyen helyeket keresek:) szeretem, mikor a kis falvakban úgy néznek rám, mint az űrlényre, mert annyira ritka a túrista. Igazából az ilyen helyeken óriási kincseket lehet találni. Értem itt ezalatt a csodás tájakat, embereket, építmányeket. Köszi
# 416
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110591 Üzenet linkje2009-07-23 10:58:04 

Akkor nekünk szerencsént volt tavaly. Simán be tudtunk menni. Valóban egy kissé veszélyesnek tünt. Nagyon kellet vigyázni. Omladozó falmaradványok. Gödrök, kutak /igaz lefedve/. de azért jó volt ott lenni és látni. Gyönyörü onnan a kilátás.
# 417
Zsófi73
Aktív fórumos
Aktív fórumos
250 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110602 Üzenet linkje2009-07-23 12:13:25 

vaesz írta:
Zsófi 73! Nagyon köszi az infókat! Pont ilyen helyeket keresek:) szeretem, mikor a kis falvakban úgy néznek rám, mint az űrlényre, mert annyira ritka a túrista. Igazából az ilyen helyeken óriási kincseket lehet találni. Értem itt ezalatt a csodás tájakat, embereket, építmányeket. Köszi

SziaVaesz! Eszembejutott még egy falu!! icon_eek.gif Sikia. Ez Toronitól északkeletre van "pár" km-re. Ez is hasonló, mint Ag. Nikolaos. Ha van lehetőségetek, menjetek el.

Mikor Ag. Nikolaos-ban voltunk, az leírhatatlan. Most is olyan furcsa érzésem van tőle. A falu központjában egy szökőkút van. És körbe-körbe tavernák. Öreg emberek ülnek asztalaknál beszélgetnek, és társasjátékoznak. Biztos láttad már ezt a fajta táblás játékot; valami korongokat rakosgatnak ketten. Olyan különleges élmény volt ott lenni. Mi is kiültünk egy tavernába, és frappéztunk. Sehol egy külföldi. Hogy is mondjam ---- olyan "kitüntett helyzetben" éreztem magam. És valahol "hálás" voltam az ottani embereknek, hogy "beengedtek ide". Pedig nem is ismertem senkit. Vagy nem is tudom ezt szavakkal leírni.
Szeretném javasolni , hogy azért pár görög szót tanuljatok meg (30), nem egy hátrány. Többre becsülik az "igazi görögök", ha pár szót mondasz görögül, mintha perfektül beszélsz angolul (vagy bármi más nyelven). Én mondjuk nem is tudok angolul, de ennek hátrányát nem éreztem Hellasz-ban. Üdvözlet: VargaZsófi icon_smile.gif

# 418
Zsófi73
Aktív fórumos
Aktív fórumos
250 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110606 Üzenet linkje2009-07-23 12:29:35 

Bocsi Vaesz! Még eszembejutott valami!

Nem tudom hallottál - e Neos Marmaras ófalujáról??? Nikiti irányában kell menni (azaz visszafele), de tábla is jelzi: Panthenonas. Gyakorlatilag lakatlan, de mostanában kezdenek visszaköltözni. Úgyértem, hogy tehetősebb görögök vesznek itt meg régi házakat, ill. újítják fel. Marmarastól kb. 5 km-re.

Petralona falu és barlang + őstörténeti kiállítás -Észak-Halkidiki.

A Férfi-témák, gps fórumában benne vannak a koordináták is, de a térképeken is fel van tüntetve a fenti 2 település.

üdvözlettel VargaZsófi

# 419
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110627 Üzenet linkje2009-07-23 13:11:59  Válasz a #110606. hsz-ra Előzmény #110606

Üdv Zsófi!
A Petralonasi cseppkőbarlang koordinátáit már be is vittük a férjem kütyüjébe, úgyhogy azt biztosan nem hagyjuk ki. icon_biggrin.gif Köszi a sok-sok infót. Jöhet még, ha eszedbe jut valami. Huh, akkor ezek a falvak tényleg nekem valókicon_smile.gif Zantén voltam egy helyen, ne kérdezd, hogy hol, mert eltévedtünk, de valami nagyon pici kis faluban voltunk, és a leírásod alapján ott érezhettem magam hasonlóan, csak ott még tavernák sem voltak. Szerintem ez egy olyan élmény, amit nem szabad kihagyni.
Te honnan tanultál meg pár szót görögül? én csak a köszönöm, kérem, jó napot szavakat tudom. De 10 évvel ezelőtt, mikor kiejtettem ezt a pár szót is, majdnem a nyakamba ugrottak, utána pedig úgy viselkedtek velem, mintha én lennék a királynő. Úgyhogy tényleg megéri pár szót megtanulni.
Üdv: Varga Eszti icon_lol.gif

# 420
Tom2004
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110632 Üzenet linkje2009-07-23 13:31:10  Válasz a #110627. hsz-ra Előzmény #110627

Szia Vaesz!
Én ezt kinyomtattam, és ez nekem elegendő, legfontosabb görög szavak mondatok benne vannak.
http://www.szegedigorogok.hu/media/download/100_mondattal_gorogorszagban.pdf

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 27 28 29 ... 44 45 46   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu