Egyébként kicsit visszaolvasva kicsit mulatságos egyesek milyen vehemenciával szinte személyeskedve nekiestek Zsófi73-nak.
Pedig lehet sok mindenben igaza van lehet nem a legfinomabban írta le
de pl én aludtam a narancsparton és hasonló érzéseim voltak.
De biztos van akinek ez tetszik hogy mindenhol magyar szót hal magyar még az eladó is sétálgatva szinte Siófokon érzi magát az ember.
De talán el kéne fogadni azt is ha valakinek ez nem tetszik és esetleg sajnálja, hogy Sarti ilyen lett, vagy esetleg nem ilyen Görögországra vágyik.
DE nem kívánok ezen vitázni csak leírtam a véleményem
nem tudja véletlenül vki hogy a Goa Beach Bar-on csak hétvégén vannak bulik , vagy hétköznap is? myspace-n meg facebook on is próbáltam keresni, de nem jártam sikerrel.. csak pár buli van meghírdetve..
zsófi73!lécci had kérdezzem meg hogy sarti előtt milyen helyeken jártál?már csak azért kérdezem hogy jobban megértsük hogy te mihez viszonyítva írtál ilyeneket.
Szia Afrodité89!
Thessaloniki, Edhessa (vízesés), Magrigialgos (kicsiny halászfalu), Neo Pori, Meteora-kolostorok, Kalambak városa, Olümposz-hegy (túra), Petralona falu (és csepkkőbarlang), Kasszandra-félsziget: Afitos, Pefkohori; Sithonia-félsziget: Toroni, Sarti, Neos Marmaras, Vourvourou, Halkidiki-észak: Vatopedi, Ormilia, Ag. Nikolaos, Athos-félsziget: Ouranoupoli, Skiathos-sziget: Koukounaries-beach, Volos (pár km-re tőle kemping)
A kedvencem, ill. legmaradandóbb: Ag. Nikolaos., Meteora, Edhessa.
zsófi73!lécci had kérdezzem meg hogy sarti előtt milyen helyeken jártál?már csak azért kérdezem hogy jobban megértsük hogy te mihez viszonyítva írtál ilyeneket.
[color=red]Sziasztok!
Sajnos nem tudok elmenni a befizetett nyaralásunkra Sartira, ezért eladó az út! 2 fő részére, augusztus 7-14-ig busszal, Kosmas apartmanba (légkodis), ár: 50 000 Ft/ fő!
érdeklődni: csizmazia.katalin@gmail.com[/color]
Tegnap érkeztünk haza Sartiról. Autóval mentünk, útközben semmi problémánk nem volt, kivéve a Macedónoknál, mivel a Macedon-görög határnál kérte a fehér kitöltött papirt. Elvette az útlevelet, hogy majd ha fizetünk a papirért visszakapjuk. Mivel egy másik családdal utaztunk (ők előttünk lépték át a határt) elmagyaráztam angolul,hogy tőlük nem kértek semmilyen papirt, igy fintorogva de visszadobta az útlevelem és intett,hogy menjünk.
Mi a Thassula apartmanban laktunk, sajnos egyik fórumon sem találtam róla szinte semmi információt. Az apartman szépen berendezett (új kellemes búorok vannak, nagy no frostos LG hűtő) hatalamas utcára néző erkéllyel.Ami hiányzott az a zuhanyfüggöny és az edények hiánya (egy nagy lábos volt és egy serpenyő valamint egy tésztaszűrő ) A Thassula apartmannak a két szélső szobája jó csak, azokhoz tartozik nagy erkély, (mi az 1-es szobában voltunk) a középsőben egyáltalán nincs erkély, a szélsőben meg a szomszéd apartmanra néz.
Fürdeni Sarti Beachre jártunk át, ami a kisfiamnak nagyon jó volt, mert lassan mélyült és kristálytiszta volt a viz.
Indulás előtt sokat olvasgattam a fórumokat, igy azt tudtam melyik étterembe nem akarok menni. (Relax, Avra ) Mi inkább olyan éttermet kerestünk, ahol görögök a felszolgálók és a szakács is görög. Ezt a tengerparti sétányon meg is találtuk, az utolsó előtti étterem pontosan ilyen. Három görög pincér van, nagyon kedvesek és általában nagyon sokan vannak, népszerű hely ( sok görög is jár oda)
Van akinek előny, ha az üzletekben vagy az étteremben magyarul beszélnek hozzá, én jobban szeretem, ha külföldön vagyok akkor vagy angolul, vagy utiszótár segtésgével görögül probáljak meg társalogni de ne magyarul. Volt, hogy a tengerparti sétányon magyarok próbáltak beinvitálni az étterembe, de nem mentünk be!
Negyedszer járok Görögországban, kétszer Asprovaltán, egyszer Nei Poriban, idei évben Sartin voltam.Bevallom azért is esett Sartira a választásom, mert sok szépet olvastam róla. Véleményem szerint ami pozitiv benne,hogy gyönyörü a tengerpartja, de ennyi. semmivel sem több,mint más görög falu. vagy üdülőhely.
Sőt megmondom őszintén néha honfitársaink miatt kissé szégyenkeztem is. Volt,hogy orditva sétáltak a főutcán,kezükben Metaxával néha bele-bele kortyolva de volt,hogy a tengeerparton is a leghangosabban a magyarok kiabáltak, "beszélgettek" egymással. Feltünési viszketegség? nem tudom. Én értem, hogy nyaralunk és kikapcsolódunk, de viselkedni akkor is tudni kellene!
Összességében jól éreztük magunkat, szép időnk volt és ugyanúgy fájt a szivem amikor véget ért a nyaralás. Jó volt ott lenni Sartin, jó volt Görögországban lenni !
Nagyon köszönjük a részletes beszámolót.
Képeket teszel fel?
Igen sajna a magyar virtus ilyen.Elmennek nyaralni és akkor azt hiszik, hogy mindent szabad.Pedig éppen, hogy ott kellene viselkedni.Ez kb olyan mintha az ember elmegy vendégségbe aztán ott meg randlírozik.
Én is nagyon felháborítónak tartom az ilyen viselkedést.Én lehet rájuk szólok ha ott ordibálnak mellettem.
Megkérdezhetem mennyi ideig tartott az út?És honnan indultatok.
Szia.
Mi péntek este 7 órakor indultunk el Bp-ről és másnap 13 óra körül értünk Sartira , kicsit lassan haladtunk , mert a magyar határnál kifele 2 órát kellett várni. majd Nikiti előtt volt egy hosszu utszakasz, ahol rendőr irányitotta a forgalmat és nagyon lassan haladtak az autok, kb. egy orát araszolgattunk.
Visszafele már gyorsabb volt az ut, reggel 9-kor indultunk, éjfélkor értünk haza.
Kellemes nyaralást nektek, ha bármiben tudok segiteni kérdezz nyugodtan.
Heló Mindenki!
Még pár nap és indulás Sartira.
Az utat megjártaktól kérdezem érdemes mocit bérelni, vagy jó az autó is a félszigeten körülnézni, ha már úgyis azzal vagyok? Ráadásul 4 főnek olcsóbb mint a motorbérlés.
Mi a vélemény?