#1096582009-07-16 20:42:40 Válasz a #108668. hsz-ra
"de most komolyan: ha mondod hogy előtte telefonálsz a korrupciós tel.számra, "
Tényleg komolyan?? De tudod mit, ha oda kerül a sor, próbáld ki. A magam részéről szaros 5€-ért nem szívesen provokálnék ki egy 2-3órás tételes vámvizsgálatot. Nagyobb összeg esetén meg úgysem érteném mit akar.
#1096592009-07-16 20:45:57 Válasz a #109580. hsz-ra
"Lehet, hogy nekem csak szerencsém van, de sosem volt ilyen problémám egyik határon sem,...."
Mi vagyunk a két szerencsés! ( a fentebb említett 5€-t, valahogy nem tudom katasztrófaként megélni, pláne annak fényében, hogy ez 20év teljes vesztesége )
#1096602009-07-16 20:55:31 Válasz a #109658. hsz-ra
ha kicsit visszaolvasól elhangzott, komoly beszélgetések a határőr és túrista között és ez arra utalt, meg az is amikor megkérdeztem, hogy milyen nyelven fojt a tárgyalás.
az 5€-ra mondtam, hogy nem érdemes rajta görcsölni, bele kell számítani a költségekbe és kész, még mindig olcsóbb mint a nk jogsi+2pofalemez és mindenki jól jár mehet minden tovább NOPROBLEM
#1096912009-07-17 09:07:21 Válasz a #109660. hsz-ra
Összességében tényleg olcsóbb... ha max. 2x állít meg a rendőr, és ha megelégszik 5 euróval alkalmanként.
Én ezek után arra vagyok kíváncsi, hogyha kipakolom elé
- útlevél
- forgalmi
- zöldkártya
- biztosítás
- nk jogsi
- sárgamellény
- izzókészlet
- vontatókötél
- mentődoboz
akkor MI AZ, amiért elkéri az 5 eurót? Látja hogy készültem, szerintem feladja...
Ja, igen: a fizetőkapunál kapott bilétát szerintetek kérheti a rendőr? Mert ugye ha elkérem a kapustól, azon rajta van az összeg, így a kapus sem tud lehúzni...
ezekből én azt vonom le, hogy éjszaka ne zavard a határőrőket főleg ha azok Macedonók és jól el tudja magyarázni egy Magyar utazónak, hogy mi is a fel állás
erről jut eszembe; milyen nyelven tudnak Ők komunikálni
vagy Ti tudtok macedonúl
Szia Kissas!
Jó pénzért, akár kíníaul is tudnak. Már pedig az euro tényleg jó pénz. Tőlem pl. ékes magyar szóval kérdezte,:
" mennyit tudsz te nekem adni pénzt?" Mikor megkapta a baksist szintén magyarul kívánt jó utat.
#1098172009-07-18 14:01:16 Válasz a #109812. hsz-ra
ez bíztató, mármint, hogy ilyen műveltek a Macedon szervek
mi újág hogy vagytok?
Jó hogy meg változott a topik cím
mert a történtek sajnos eléggé negatív irányba tereli az ember hangulatát (legalább is az enyémet), de a tapasztalatok sokkal bizakodobbá tesznek
ez bíztató, mármint, hogy ilyen műveltek a Macedon szervek
Jó hogy meg változott a topik cím
mert a történtek sajnos eléggé negatív irányba tereli az ember hangulatát (legalább is az enyémet), de a tapasztalatok sokkal bizakodobbá tesznek
Igazad van Kissas!
Az előző cím kissé vészjósló volt. Ez az új cím sokkal több pozitív tartalmat sejtet.
Nem rossz emberek ezek a macedón határőrök, csak baromi anyagiasak. Oszt rendkívül kimíveltek, ha pénzről van szó.
#1098362009-07-18 16:51:05 Válasz a #109822. hsz-ra
na de kérem, ha úgy nagyon őszintén szétnézünk, ez a feltevés nem csak a Macedonokra vonatkozik
de úgy vagyok ezzel mint ha egy sörözőbe beülök és rendelek: beleillesztem az árba a borravalót is
és jól érzem magam csak azért is
Nekünk tavaly elött HÁLAAJÓISTENNEK semmi gáz nem volt a határokon,remélem idén is igy lesz.Viszont én a szerbektöl jobban fo@tam,mint a macedonoktol,mindig annyival mentünk amennyivel lehetett,mert egyszer pont láttuk,hogy egy gyorshajto turista utáneredtek a rendörök,de nemis láttuk öket,teljes sötétség volt és egyszer csak elöjöttek a sötét utszéléröl...és az iszonyat pofátlanság ami autout dijat elkérnek.Mi lenne ha másbolélnének meg???Ehhhh...A macedonok meg ugy őrzik azt az ország,csak nem értem miért amikor semmi sincs ott...nekem olyan volt mintha a Marson lennénk...Szoritsatok,hogy semmi gebasz ne legyen!:)Totál beszari vagyok tölük...
Semmi okod a besza.......!! Ne izgúlj az úttól. Hidd el semmi okod a félelemre. Kicsit nézz a sorok közé. Az itt megélt "rossz élmények" az utazók 10%-át érinti talán, de pont azért írjuk meg, ha te is beleesel, akkor hogyan reagálj rá.
Olvasd el Tibibaba írásait, Ő hogyan készül az útra. Nála felkészültebb szerintem nincs!!!
De ezt,neked kell eldönteni!! (a legjobb lehúzás a nemzetközi jogsi - kiváltod, vagy bevállalod hogy nem kérik, de ha igen, akkor hogy oldod meg)
Az úton a rendőrök nem fognak csak úgy megállítani. Ok nélkül nem állítgatnak meg. Mi hajnal 2 órakor voltunk egy helyen, ahol a macedon rendőr mért, de mivel betartottuk a sebességhatárt, nem foglalkoztak velünk (előttünk nem láttam autót és eléggé unottnak tüntek pedig).
A másik pedíg már jártál arra és írod semmi gondotok nem volt. Akkor most miért lenne????