#110102006-07-09 18:01:07 Csak autóval utazni érdemes...
Sziasztok,
Teljesen véletlenül akadtam e fórumra, de nagyon örülök, h a fenti témával kapcsolatosan ennyi írást találtam. Mi évek óta autóvala járjuk Görögországot és feleslegesen elfecsérelt idõnek tartom most is a repülést. Rengeteg helyen jártam és még több helyen szeretnék, képtelen vagyok 7 éve betelni az ország tájaival. Jelenleg a szigetvilágot próbáljuk bejárni, bár ez nem könnyû. Szállást soha nem foglaltunk elõre és mégis mindig találtunk fantasztikus apartmanokat. Az utak elég jók, az autópályán nagyon jó a közlekedés, a kompok is viszonylag "kezelhetõk"
Ha valaki meg tudja nekem mondani, hogy Paxos szigetére hogyan tudok autóval eljutni, annak nagyon örülnék. Már jártam a szigeten, de csak egy kirándulás erejéig és az kevésnek tünt
Édes, még egy jó ötlet matrica ügyben,!!!! Ez nekünk eszünkbe se jutott, ahhoz tudni kellene a matricás telefonszámát, szóval akkor lehet menni utána akinek ez a megoldás jó!
Szia Gardosik!
De örülök Neked!! Figyi Rhodesra mentél már át komppal?? Jövõre egy olyat terveznék! Csak még ilyet nem írt le senki. A térkép alapján 16 óra az út, csak a költségeit nem tudom. Skiatosra 70 euroért viszik át a kocsit, már ez is soknak tûnik, akkor Rhodesra?? Ilyen jellegû kérdésem lenni, ha voltál, akkor mennyibe kerül, és tényleg kivitelezhetõ??
Irj, légy szí!!
Sziasztok!
Mi most készülünk Sartiba, jõvõ héten, autóval. Ha tudtok valami jó útvonal tervet légyszíves segítsetek. Macedónián keresztül szeretnénk utazni, és ha autópálya díjakról is tudtok valamit azt is szívesen venném. Sartiba minden éveben elmegyünk, szívbõl ajánlom mindenkinek!!!!!!!! Visszon most elõszor megyünk Toronibe, ha valaki onnan tud valami jó infót kérem írjon! Oda augusztusba megyünk.
Köszönöm a segítséget!
sziasztok
Köszi a választ,de nem igazán értem.Persze lehet hogy én vagyok a hülye,de a jogsis mondatod nem egészen világos.Azt írod :akkor kérték,meg a magyart.Most akkor nem kértek semmit,vagy mégis?
Szóval a határon semmit nem kértek a határõrök kocsi ügyben. A szerb rendõrök pedig a forgalmit kérték, és a magyar jogsít, no meg a pénzt !!!!!!!!!!!!!!!
Igazából úgy hallottam, hogy Görögországban akkor kell a nemzetközi jogsí, ha bérelsz autót, vagy robogót. Ha baleseted van, akkor a magyar jogsí olyan, mintha nem is lenne nálad papír. De többnyire a bérbeadók ezzel nem foglalkoznak. De a rendõrök büntettnek érte.
Remélem most már jól fogalmazok!
Bocsi mégegyszer, tudod a sietség, itt is lenni, meg a munkába is.
Tavaly, amikor Görögországba mentünk, akkor az elsõ kapunál a 3. kat. szerint fizettünk, de utána személyautó kategória szerint kérték.
Szerintem csak véletlen lehetett, hogy más kategóriába soroltak.
Görögországban egyébként nem jellemzõ, hogy több pénzt kérnek, mint amennyi ki van írva.
Talán próbáld ki a Vaskapu - nál az átkalést. Az út gyönyörû.
A kompoknál reggel hatkor ott vagy semmi gond, mert átmész, a Tir kocsikat kerüld ki mert a szg.-nak elõnye van, de jobb a hidat választani.
Giurgiu taxa 10 euro + 5 euro hídpénz kb. ennyi amiröl tudok , de lehet, hogy még fertötlenítenek.
Nagyvárad - Koloszvár - Seben - Pitesti - Bucuresti - Giurgiu kb.650km
az út jó.