#1100452009-07-20 18:16:07 Válasz a #110027. hsz-ra
Köszönöm a glóriát feripapa... jól esett!
(voltaképpen elég sokat olvasom a beszámolókat, fórumokat, amit megtudok, továbbadom)
Csatlakozom is hozzád a véleményemmel:
79kori, elég hosszú út ez, hogy nyugodtan és felkészülten vágj bele. Nem kötelező a nk. jogsi, de ha nagyon aggódsz, érdemes kiváltani, a nyugalmad érdekében kb 3 ezer forintért. Szerintem a rendőrnek még imponál is hogy készültél, tiszteletben tartod az ország "előírásait", mert bár azért állít meg hogy levegyen, felkészült sofőrrel találja szemben magát és nem fog tovább kötekedni. Ha mégis, akkor fizetni kell ugyan pár eurót (bár gőzöm sincs, mit találhat még ki), de szigorúan a kissas-féle megközelítéssel: ez a program része, betyárok az út szélén... amolyan "macedónikum"
(viszont repülőút alkalmával tuti hogy lemaradnál eme izgalmakról )
#1101382009-07-21 09:24:13 Válasz a #110045. hsz-ra
A repülőt hagyjuk,akkor meg azon paráznék,hogy mikor zuhanunk le:D
Hát nem tudom,párom azt mondja ő nem váltja ki,mert nem kötelezö...lesz ami lesz.:S
Olvastam,hogy Te 2-300 kmként állsz meg.Ha ez nálunk is igy lenne,párom lenne a legboldogabb:) Ugyanis az a halála,h elindulunk és fél óra mulva meg kell állni megint,mert pisilnem kell:D Ettöl kész van:) de ha kell, most mit csináljak?
A szélvédös sztorikat akkor is hallottuk amikor elöször mentünk ki.Egyszer mosták le gyerekek,amikor megálltunk egy no name kuton.Bementünk wc-re,mondom a páromnak vegyünk egy kólát nehogy az legyen,h ingyen használtuk.Erre mondja a kutas csávó,h 1 Eu kóla,1 Eu a wc...anyját...
#1101392009-07-21 09:33:34 Válasz a #110027. hsz-ra
Jó,jó,csak azért mégis balkán...:S Az ördös sose alszik...akkor is betartottunk minden szabályt,most is befogjuk.Igaz,tovább tart az út
Viszont volt egy jó és részben rossz sztorim a szerbeknél,engedjétek meg ,h megosszam.Már haza felé jöttünk tavaly elött,Novi sad elött megálltunk egy MOL kutnál.Tele tank,üditö,édesség miazmás...Párom adja a kártyáját.SEmmi.MEgint lehuzza a nö.Semmi.És ez igy ment vagy 4-5ször még.Felhivtuk az OTP-t és bemondta a gép,h sorry,de per pill nem tudunk külföldön fizetni kártyával,mert vmi hiba van.Ott álltunk szerbia közepén zéró kp-val,tele tankkal...Totál kiborultam,most mi lesz stb.Aztán egy srác megkérdezte magyarul,h mi a baj,tud e segiteni.Mondjuk mi van,erre ö,h kifizeti nekünk ha MEGIGÉRJÜK,h visszaadjuk.Csak pislogtunk.Mondjuk,persze,itt vannak az adataink.ÉS kifizette.És segitett egy másik utat is találni ami nem autopálya,viszont arra nehogy menjetek,mert iszonyat durva környékeken megy át.
Szoval,mai világban,csak ugy adott pénzt 2 vadidegennek.Még lehet én se adnék:S Ez egy kint élö magyar srác,itthon vannak rokonai,feltöltöttük a telokártyájukat,ugy adtuk vissza pénzt.
Van még ilyen "csoda" a világban:)
Nem akarok cinikus lenni, de némelyik hozzászólás alapján azt hiszem, hogy visszamentünk az időben, vagy újra kitört a háború. Szerintem már ezek az országos sem sokkal veszélyesebbek, mint magyarország. Pl. éjszaka kisforgalmú benzinkúton itthon is annyira meggondolandó megállni aludni, mint kint. Szerintem egyedül a nyelvismeret miatt kiszolgáltatottabb ott az ember.
Idén annyira gyors és sima volt az út, hogy azon gondolkodtam, hogy ha elkészül ott is az autópálya, ahol most építik, ugyanúgy lehet lemenni észak-görögországba, mint mások horvátországba járnak. 12 órás út. Akár egy nyáron 2-3 szor is, ahogy az ember ideje engedi. Úgy, ahogy most a bulgárok, románok járnak oda.
#1103302009-07-21 23:20:46 Válasz a #110316. hsz-ra
Niki.
Ez szúroprobaszerüen megy. Én is olvasgattam forumokon,hogy néha kérik,néha nem,adják,meg nem.
Mi juli 11-tőlvoltunk kint, egy másik családdal mentünk két autoval. Ők simán átmentek a macedon-görög határ macedon oldalán, tőlünk kérte a káryát,amit belépéskor nem tettek az utlevelünkbe. nekem felment a pumpám,ugyhogy angolul elmagyaráztam neki,hogy két autoval vagyunk, a másik auto előttünk volt és mivel tőlük sem kérte, igy miért kéri tőlünk? erre vágott két grimaszt, odadobta az utlevelünket és intett,hogy menjünk.
Visszafelé nem volt semmi gond.
Szoval lehet,hogy minden X. autonál kérik, de a szemétség az,hogy belépéskor nem teszik a papirost az utleveledbe.
Annyi ötlet,amit én is ugy olvastam,hogy értetlenkedni kell, aztán elengednek. Nálunk legalábbis az volt. Én nem adtam neki sem pénzt, sem mást (üditő, vagy csoki)
#1103432009-07-22 07:38:08 Válasz a #110138. hsz-ra
Márpedig pisilni meg kell állni, ez tény... De mi lenne Veled egy buszos utazáson, ahol a sofőr éppen egy 3órás késést próbálna behozni, neked meg éppen kimenned kéne a "szokásos félóránként"? Lazíts már egy kicsit, az idegtől van az állandó inger, még a végén a fejed is megfájdul...
Az ablakmosó gyerekekkel kapcsolatban a következő a tervem:
a) ha retkes az ablak, lemosatom velük, hátha tisztább lesz mint vót és adok 50 eurocentet vagy 50 dínárt. Persze figyelem a lámpát is, nehogy váltson és rám dudáljon mindenki hogy ne tököljek már...
b) viszek magammal az útra pár dobozos üdítőt, 100-120 forint a nagyobb bevásárlóüzletekben. Ha nem akarok mosatni, dudálok, ablaktörlőzök és intek hogy nem, de már nyújtom is felé a flakont, mintegy megvásárolva ezzel a fényezésem épségét Viszont ha ablaktörlőzök, tuti elmázgálom a szélvédőn a bogarakat, tehát indokolttá válik a mosás a következő lámpánál
#1103702009-07-22 10:19:56 Válasz a #110343. hsz-ra
Na látod,ezért nem megyünk mi busszal:) Illetve egyszer mentünk,amikor vittek Szkiathoszra.Épp elég volt:) A buszon mi voltunk ketten magyarok meg az idegenvezető,a többiek románok...De viccen kivül,amikor elöször mentünk kocsival,én azt mondtam,h többet biztos,h nem megyek igy...aztán tessék,most megint:)
Jó,jó,relaxozok,de egyébként tuti ez van amit mondasz,mert ha általában elindulunk vhová,rágörcsölök,h uristenholfogokpisilni? és már kell is:) tuti ilyen pszichés cucc:)
Oksa, a szélvédős tanácsod megfogadjuk,már tolmácsolom is a "pénzügyminiszternek"
Mi sem kaptunk "cetlit" pedig bekészültem jó előre... de nem baj. Mi egyik határon sem áltunk szinte semmit sem oda- sem vissza . A Macedón határon hazafelé benézett, majd magyarul kedvesen köszönt és továbbengedett. Hazafelé megálltunk valami útmenti "vendéglőben" teljesen kultúrált volt a kiszolgálás is a mellékhelyiség is . Kellemesen csalódtam.