Sziasztok!!!
Megérkeztem Marmaras-ból. Leszbeszámoló is egy kicsit később. Előre is nem lesz egy leányálom amit irni fogok, s nem lesz nagyon izgalmas sem, de talán egy-két személyt sikerül jobb belátásra térítenem aki oda akar menni. kb. 2-3 nap alat elkészülök vele. Addig is mindenkinek a legjobbakat kívánom. Szabolcs
Sziasztok!!!
Megérkeztem Marmaras-ból. Leszbeszámoló is egy kicsit később. Előre is nem lesz egy leányálom amit irni fogok, s nem lesz nagyon izgalmas sem, de talán egy-két személyt sikerül jobb belátásra térítenem aki oda akar menni. kb. 2-3 nap alat elkészülök vele. Addig is mindenkinek a legjobbakat kívánom. Szabolcs
Álmoska!
Én kíváncsian várom a beszámolót! Zsófi73
Az odaérkezésünk kb: 09:00 körül volt, simán és gyorsan elfoglaltuk a szállást (de Kata felvilágosított bennünket, hogy csak 14-órátol lehetne elfoglalni. Kedves volt és gyorsan megoldotta, hogy beköltözhessünk). Egy pont neki. Az első benyomás az elég jó volt, igaz egy kicsit meglepődtünk, hogy milyen apró a szoba (5,5 m hosszú s kb 2,7 m széles, plusz volt egy konyhai rész, ami a belépőben volt, vele szemben a wc-fürdő egyben, amin nem lepődtünk meg mivel voltunk már egypárszor görögben, de az elrendezése az nagyon tré) . A felszerelés és a minőség az egyáltalán a legalacsonyabb pontszámot érdemli meg (10-ből 1).
Kezdjük a konyhával: 1db 4l s 2l lábos, 1db tésztaszűrő s teaszűrő, 1db kb 0,5l serpenyőszerűség (semmire sem volt használható), 4db evő felszerelés csészével, pohárral. A mosogató szélén volt egy villany rezsó (rávolt égve sok kaja maradék, amit lepuceváltunk), ami olyan gyorsan dolgozott, hogy 1órába telt felforralni a csapból folyó meleg vizet (4l lábosban tésztát akartunk készíteni).
Ó kimaradt a csészék poharak tányérok ragadóan koszosak voltak (lehet, hogy mivel korán ott voltunk nem mosták el. Állításuk szerint kitakarítva kaptuk meg a szobát).
Edénytárolót is kerestünk, de nem találtunk csak a mosogató alatt (polc nélkül) az aljában voltak berakva minden. A mosogató felett (egy üres semmire sem jó) kétrészes polc, ami a felső részén 6-8 cm széles alsó részén 30-35 cm széles nyitott. Arra viszont tökéletes volt nekünk, hogy a poharakat, csészéket az alsó polcra felrakjuk az egyik csészébe a kanalakat, villákat, késeket berakjuk. Mást úgy sem raktál fel, mivel nem volt több hely. A mosogató mellet a csepegtető rozsdás volt, amit lesikáltunk az első fürcsi után (szép fényes lett a vakrozsdának annyi).
Ezeket tudomásul vettük és nem szóltunk, minek meg csináltuk mi, nem esik le a gyűrű a kezemről.
A szobáról is essen szó egy rövidke ideig. Egy fésülködő asztal volt két kis fiókos komóddal, (az egyik az asztal alá berakva, nem fért sehol sem el. Így mi felraktuk őket egymásra a két kétméter széles ágy közé. Szépen megszorult, így a két gyerek megkapta őket használatra. És a miénk maradt a fésülködő asztal fiókjával. (nem értettük minek, mert ha bele akartunk nézni, akkor az erkély ajtót be kellett csukunk hozzá) . A közlekedés volt a legnehezebb, mivel ha valaki jött az ágyak mellet, és aki kifele ment volna, az vagy leült vagy vissza ment esetleg bement a két ágy közé , másként nem férnt el. Volt még egy beépített szekrény is, kiépítése volt a legjobb, mivel nem polcos, hanem akasztós volt . A felső rész polcos pontosabban egy polc középen, de sajna a 193cm magas fiam sem érte el . Így használni sem lehet. Amit kell vinned mosogatószert, mosogatószivacsot, konyha ruha, asztal terítő, (kulturált étkezéshez) .
Az első fürcsi oly jól esett, hogy észre sem vettük menyire kavicsos a kis strand, s milyen tiszta a víz . Még az sem zavarta az ember gyermekét, hogy rengeteg a szemét, mindenhol, nem csak a házak körül, de még a bokrosabb területekről nem is beszélve. Ilyet eddig nem láttunk máshol, pedig 1996 óta járunk rendszeresen .
A második napon ért a legnagyobb pofon. Eligazítást meg kaptuk és ezek szerint jártunk el. Az úgy nevezett nagy strandhoz nevezet út ledöbbentett . A fekália kupac, patkánytetem, és a szeméthalmok között szlalomozva a kavicsos köves meredek úton mentünk a strandhoz, na hát az, jó volt. Na erre felbuzdulva mindjárt kíváncsiak lettünk a tengerpartra , kellemesen csalódtunk tiszta volt és szép. Igaz, ha a szippantós autó jött a kempingbe, akkor kerülgetni kellet egy kicsit a bűzös löttyöt, mivel jó volt a szelepje és folydogált kifele, s lefele, és a part közelében gyűlt fel egy tócsában. Hál istennek csak kétszer kellet kerülni miatta. A tenger csodálatos, csodálatosan tiszta víz, remek látni valók a víz alatt, igaz kagyló és csigaház nincs nagyobbak, mint 3-4 cm, rengetek különböző halfajtát láttam, és találtam egy szép kis vörös színű csillagot is .
A városkáról is essen szó itten!!!
Jó magyar szokás szerint elhúztunk vacsizni (Kata ajánlásával) mind a négyen ba az első ajánlott helyre, ahol állítólag kedvezményt is kapunk, IGEN kaptunk!! (lassú kiszolgálást , ízetlen kaját , és jó drágán , száma nincs, reklamáció van, szarnak rá, elég volt egyszer oda többet nem, jól átvertek nem részletezem mennyivel, mit fizettünk, de annyi elég legyen, ettünk máshol is jóval kevesebbért) . Sétálni itt nem lehet, autó-autó hátán, járda az a parkoló, menj úgy ahogy tudsz. Ez tipikus város, a rosszabbik fajtából . Minden csütörtökön van piac egy kicsit olyan mint a kínai nálunk, nincs értelme Katával menni, ha ügyes vagy így is megtalálsz minden jó dolgot és nem biztos, hogy ugyan olyan az ízlésed mint neki. A városka dimbes-bombos sok kicsi úttal, ahol szintén autók mennek . Sziklamászóknak ajánlom elsősorban tréningnek. (nekem tetszet, de a nejemnek nem) Ha kajálni akarsz, akkor menj a Portba, Dionuszoszban, Roma pizzériába, vagy a Pegazusba. Ezekben nagyon finomat ehetsz és olcsón is. Ha vásárolni akarsz, bárhol vehetsz, amit csak akarsz, de jóval drágább hely, mint mondjuk Sarti. És lehetőleg fényesítsed az angol tudásod, kell. Zsófi73 korrekt árakkal szolgált. A környéket autóval jártuk be, ófalúban is voltunk nem egy nagy durranás, de érdemes megnézni pláne ha nyitva a múzeumuk. A helyiektől érdeklődj látnivalok után ők sokmindent mondanak, csak értsd is meg . Olajfestmény-téma: vegyesen vannak, de a legtöbb olaj, igaz láttam akrilt is. Nagyon jó festmények is vannak, az árak változok, sajna alkudni nem lehettet.
Hogy ki ne maradjon Katáról is, essen szó.
Első benyomás kedves, aranyos, készséges nő . Segít, ahol csak tud, de az összképet elrontotta az utolsó előtti nap . Konkrétabban a második hetünk volt megkeserítve. JÖTTEK az új szomszédok, két gyerekkel, Egésznap zuhogás, ordibálás, csapkodás, és nem beszélve arról, hogy a nagyerkélyen kajáltak, ahol olyan kuplerájt és disznó ólat csináltak percek alatt, hogy nem volt kedvem kimenni oda. Viszont fel sem takarítottak maguk után. Ott bűzölgőt egészen estig vagy míg valaki rendet nem tett utánuk. A másik, ami nem tetszett, kérték a légkondit, ami rohadt hangos volt (kávédaráló) és a kondenzvíz szépen folydogált alánk belőle (szerencsétleneknek már annyi eszük nem volt, hogy alá rakják a vödröt, úgy kellett szólni nekik). Becsületükre legyen mondva az utolsó két napra rendesen viselkedtek. Elkalandoztam a mondandómtól egy kicsit, Katáról akartam írni. A vége fele leszúrta a gyermekeimet miért játszanak (telepítenek programokat) a gépen? Sajna nem voltam ott, Közölte a kölkökkel a gép a felnőtteknek van és nem nekik, pedig mindig lementem velük, hogy véletlen se telepítsenek semmit. (kérdem én így utólag az nem zavarta, hogy a két nagy gyerek az elsőről vagy a másodikról Sex-chetett nyomja egésznap, és telepítik a programokat hozzá?) ja hogy az nem gond mert állítása szerint már törzsvendégek. A kislány ott ült, jött a bunkó apuka, aki ordított, hogy mit keres ott, mert azt csak ő használhatja, na akkor küldtem el a parasztot melegebb éghajlatra. (ezután jelent meg másnap Kata). Köszönöm. Azt is köszönöm, hogy az autómat meglocsolták kávéval 7 napig nem volt gondom, az utolsó hetem az lett.
Hát KATA szerint az égész úgy néz ki, akkor vagy kedves aranyos ember, ha minden hová elmész (fakultatív program). Lehetőleg semmit sem veszel észre, nem írsz be a vendégkönyvbe, (hogy mi nem tetszik, alá is írod, pláne ha gyerek vagy. Akkor le leszel tolva, hogy mersz ilyet beírni) és nem szólsz semmiért (én sem szóltam semmit csak lenyeltem a második héten most már sajnálom). Lehet, hogy valakinek bejön Marmaras és Kata, de nekem nem.
SOHA TÖBBET NEM VÁGYOM ODA VISSZA, ÉS A GYEREKEIM SEM, MINT HALLOTAM TÖLŰK, egy 16, és 12 éves gyerek.
Ui. nincs olyan érzésem mint Sarti vagy Neo Pori után, hogy még egyszer vissza. Akinek a pihenés az aktív is és passzív is egyben. Talán mindent leírtam, de talán ez még lényeges 2hét, 4fő, 900euró és még a vámmentes boltban is vásároltunk meg maradt is egy kicsi.
[/img]
Sajna egy kicsit hosszúra sikerült, de nem baj. Amit leírtam volna a vendégkönyvbe azt inkább itt írtam le. Ezt ne tépheti ki Kata mint a vendégkönyv lapjait.
Szia Álmoska!
Köszi az őszinteséget! Kicsit ledöbbentem, de jövőhéten mindenre fény derül.:)Remélem mi nem csalódunk ekkorát, mint Ti! Az biztos, hogy a tavernák, éttermek nevét megjegyzem, mert mi is finomat szeretnénk enni és ha lehet, akkor nem a legdrágábban.Üdv:Adri
Szia Álmoska!
Figyelmesen végigolvastam a beszámolódat. Hát nem értek mindenben egyet veled! Mi nem igy éltük meg az ott eltöltött egy hetet.
Kezdjük a szobával. Azt nem mondom, hogy életemben szebbet még nem láttam, de arra az egy hétre megfelelt. A konyha tisztaságáról meg annyit, hogy szégyelje magát az a magyar honfitársunk, aki igy hagyja ott maga után. (Rezsóra égett ételmaradék, zsiros, ragacsos edények stb)
Ugye 16-18 órás utazás után mindenki szeretné mihamarabb elfoglalni a szállást. Igy voltatok ezzel ti is. Sürgettétek a dolgot, Kata pedig meg akart nektek felelni, igy hát ő is sürgette. Ezáltal nyilván nem maradt elég ideje a takaritó személyzetnek az alapos takaritáshoz. Nem véletlenül találták ki, hogy reggel 9 órakor el kell hagyni a szállát, az újonan érkező csoport pedig 2 órakor foglalhatja azt el. Na erről ennyit.
Az épület falai valóban vékonyak és igen csak jól vezetik a hangokat. Ha valaki lerobog a lépcsőn, az olyan mintha lovak vágtáznának végig az épületen. De hát szépen, csendben is le lehet jönni azon a lépcsőn és ne adj Isten, tekintettel lenni másokra akik netán pihennének (főleg éjjel vagy szieszta időben).
Ha arról az étteremről beszélsz, ahová a kedvezményes kártyát adta Kata, hát nekem pont ellenkező véleményem van. Nagyon is figyeltek a vendégre. A vacsorához fehér eldobható abroszon teritettek. Ha csak egy adagot kértünk, akkor is két teritéket hoztak. Nagyon bőséges volt és finom is. 7-8 euró nem hiszem, hogy sok volt érte. A sört jéghidegen, lehütött pohárban szolgálták fel. A pincérfiú nagyon is serény volt. Lesték minden pillantásunkat, hogy mikor mit kérünk és perceken belül hozták is. A párom egy pohár vizet kért, ő kettővel hozott.
Bár merre mentünk, csupa kedves emberrel találkoztunk. Mondtam is itthon, hogy ennyi kedves emberrel már régen nem találkoztam, mint itt Neos Marmarason. Tudod, ha te mosolyogsz, rád is visszamosolyognak!
Szerinted milyen legyen egy piac? Én semmi kivetnivalót nem találtam benne. Nagyon is élveztem. Jó kis délelőtti program volt. Imádtam!
Strand: hát a kisöböl, az tényleg felejthető! Kavicsos és koszos. A nagy strandhoz vezető út eléggé meredek lejtős. A kisösvény tényleg eléggé tréj! A szemétről meg annyit, hogy ki is szemetel valójában? Hát maguk az emberek! Utána meg fel vannak háborodva, hogy ilyen koszos, meg olyan szemetes! Hát erről megint csak ennyit!
Az öböl túlsó oldalán gyönyörü, finom homokos partot lehet találni. Igaz messze van az Alexandrától, de megéri átmenni. A templomnál lemész a partra, onnan már nincs messze. Nem kell elmenni a szállodákig, már ezen a végén is tiszta, kulturált partszakaszt találsz. De mindenkinek javaslom, hogy legalább egyszer sétáljon fel a szállodákig, mert megéri. Gyönyörü pálmákkal szegélyezett sétány vezet oda. Olaj és pálmaliget. Csodálatos pázsitok, rendezett part. Ezt azoknak irom, akik ez után mennek nyaralni Marmarasra.
Kata tényleg szereti, ha rá figyelnek, de ő is figyel a vendégre. Iparkodik, mindenben a vendégei segitségére lenni. De elvárja, hogy mindenki tatsa be a játékszabályokat. Persze, hogy szóvá teszi a nem megfelelő viselkedést. Véleményét nem rejti véka alá és nem beszél senkinek a háta mögött. Sezmtől szembe megmondja a véleményét, ezáltal néha nyersnek tünik. De ő a reá bizott vendégek érdekében cselekszik. Végül is ő felel az ottani dolgokért és az emberekért. Ezért kapja a fizetését.
Bocsánat, de én igy látom a dolgokat. Ez az én véleményem.
Sziasztok!
Mikor először voltunk kocsival feltűnt hogy sok a szabad szállás, onnantól fogva amerre jártunk a félszigeten kerestünk
nekünk megfelelőt. Ami tetszett kívül oda bementünk és belülről is megnéztük, ha jó volt, névjegykártyát kértünk és az árakat
a hátuljára ráírtuk. Itthon nyaralás előtt csak csemegézni kellet belőle. Marmarason másodszor voltunk és ugyanazon
a szálláson. A város elején ahol a sárga áruház van ott lementek és válogathattok. A strand 0-200m, pék, bolt, éttermek
a városba meg gyalog vagy autóval. Mi már nem járunk utazási irodán keresztül. Egyet értek Gudlival mindenben,
mert tényleg jó hely csak fel kell fedezni ami autóval nem nehéz. Jövőre ugyan ide az már biztos.
#1108102009-07-24 08:21:16 Válasz a #110744. hsz-ra
Sziasztok!
Mi tesómmal ketten megyünk augusztus végén. Már nagyon várjuk, és nem keserít el minket Álmoska leírása. Közvetlen ismerősök, akik voltak, mindenki visszavágyik.
Egyébként meg azt gondolom, hogy az ember, ha jól akarja érezni magát, és nem mindenben rosszat keresni, akkor jól is fogja. Más emberektől azt kapod vissza, amit te is adsz nekik. Ha mosolyogsz, visszamosolyognak.
Másrészt, amikor kiválasztottuk az Alexandra apartmant, tudtuk, hogy nem a Hiltonba megyünk. Ennek megfelelőek az elvárásaink is. Azt senki ne várja, hogy olyan lesz, mint otthon. Meg különben is, kit érdekel, hogy kicsi a szoba! Akár egy sátorban is elaludnék a tengerparton! CSAK TELJEN MÁR EL AZ IDŐ!!!
#1108642009-07-24 11:07:58 Válasz a #110740. hsz-ra
Álmoska!
Nem térek magamhoz! Csak bámulom a monitort! Egy biztos, amit leírtál az őszintén írtad, minden hátsó szándék nélkül. Én ezt érzem ki. De kommentálni nem szeretném. Elfogadom a véleményed.
üdvözlettel: Zsófi73
Mi tesómmal ketten megyünk augusztus végén. Már nagyon várjuk, és nem keserít el minket Álmoska leírása. Közvetlen ismerősök, akik voltak, mindenki visszavágyik.
Egyébként meg azt gondolom, hogy az ember, ha jól akarja érezni magát, és nem mindenben rosszat keresni, akkor jól is fogja. Más emberektől azt kapod vissza, amit te is adsz nekik. Ha mosolyogsz, visszamosolyognak.
Másrészt, amikor kiválasztottuk az Alexandra apartmant, tudtuk, hogy nem a Hiltonba megyünk. Ennek megfelelőek az elvárásaink is. Azt senki ne várja, hogy olyan lesz, mint otthon. Meg különben is, kit érdekel, hogy kicsi a szoba! Akár egy sátorban is elaludnék a tengerparton! CSAK TELJEN MÁR EL AZ IDŐ!!!
Szija!
MIkor indultok pontosan? Mi is agusztus végén megyünk, szept 1-8 ig leszünk Marmarason a párommal.
Remélem senkinek nem veszi el a kedvét a negatív hangvételű beszámomló, mindenki menjen és tapasztalja meg maga
Én alig várom!
Üdv!
#1108822009-07-24 12:05:01 Válasz a #110871. hsz-ra
Szia! Mi augusztus 24-én indulunk és szeptember 2-án érkezünk haza. Sajnos pont kerülni fogjuk egymást. De adddig sok tapasztalatot szerzünk és majd megírom