Szia Andi!
Lassan összejön minden, 26-án reggel elindulunk Svájcba, az uticél Lausanne, és onnan babarangolunk mindent amit csak lehet. Az utibeszámolód nagyon sokat segít hogy Ausztriába is sok olyan helyet megnézzünk ami eddig eszembe sem jutott. Mindent az időjárástól teszünk függővé. Tudod az eső és én kézenfogva járunk nyaralni, azért r
emélem hogy most egy kis aszály jön. A fülbevalódat megkeresem
Szia Timba!
Remélem, azért addig kevesebb eső lesz. Én már feladtam, azaz nem is sajnálkozom a nyaralásunk felett, mert ha májustól mostanáig csak rossz idő van, minegy mikor mentünk volna, sosem lett volna jó. Nincs már nyár. Nagyon szép helyekre menetek, én még nem jártam Svájcban, de ami késik, nem múlik.
Andi
Mit gondoltok, ha pénteken reggel elindulok, és szeretnék Salsburg Insbrukk között valahol aludni, csak egy éjszakát ,találok valamit? Ez most részemről egy ötlet csak, szép idő van, nem esik az eső , betudnánk barangolni a környéket, Svájc felé félúton.
Simán találsz valami!!!
Most, ahol voltunk és napközben kirándulgattunk 50-60-80 lm-es távolságokra, minden út mentén szüntelenül voltak százával a "Zimmer frei" (szabad szoba) táblák. Ezek főleg családi házakban, privát szállások, amik sokkal jobbak (szerintem) mint a panziók. Szóval találtok, az biztos. Az árban meg alkudni kell, legalább 2-3 Euroval le kell nyomni. Egy éjszakára drága szokott lenni, csak 3 éjszakától adják olcsóbban.
Andi
Köszi az infót ,szerinted mennyi a reális ár, 4-főre? Nincs különös igényünk csak tranzitnak jó lenne, a szurdokokat megszeretnénk nézni. Most milyen az idő nálatok? Van ésélyünk az esőmentes időre pénteken?
Persze hogy találsz, de akkora a szórás az árban, hogy ihaj... Járhatsz házról házra, vagy fizetsz, mint az a bizonyos báró... A látnivalót szelektálni kellene előzetesen és annak megfelelően keresni szállást. Na meg Győrtől Innsbruckig csak 600 km, miért is kellene közben szállás? Különben is; ez itt van a szomszédban, bármikor elérhető. Inkább csinálj később egy utat Salzkammergut közponnttal! Ha már megállsz útközben ,akkor jóval később, valahol a Bódeni tónál (Bregenz körüll) kellene estleg; így megnézhető Lindau, Bregenz, Feldkirch, Vaduz, stb. Odafelé meg szép időben kár kifizetni az alagutat Voralbergben, mert a hágó (Arlberg Pass) nem magas, kényelmesen és jól játható, s szép! De miért is kapkodsz az utolsó percben? Nem ismerek rátok!
Dehogy kapkodok csak már olyan mehetnékem van nem férek a bőrömbe , minden lehetőségre felkészülök, még kocsiban alvásra is . Mi is mindíg végig loholtuk az utat , München-Zürich útvonalon, most lasabban szeretnék menni, nézegetni. De tudod az eső és én...! Lausanne meg ott vár bennünket.No majd ha hazajöttem már tudom :lol:Amit írsz teljesen ésszerü és logikus, nem is tudom miért akrtam én alagút díjat fizetni .
[quote="h.apci"]Jaj, drága Timba; ez így nagyon meredek!
Na meg Győrtől Innsbruckig csak 600 km, miért is kellene közben szállás? Különben is; ez itt van a szomszédban, bármikor elérhető.
Na igen,de a fiatal nyugdíjasnak vigyázni kell a kondicióra,és gondolni kell a feleségére,nem úgy mint az öregek, akik képesek akár Osló-ig elmenni egy szuszra, mert nekik mindegy. Na és iszunk ,vagy vezetünk ilyen melegben, vagy énekelve vígan ivás közben vezetünk?
Szia Timba!
Itt ma forróság volt, de jön a nagy zivatar, ezután általában 2-3 napig meg lehet fagyni. Az egész nyár ilyen volt. Az index fórum egyik osztrákos topikja szerint, amit egész nyáron olvasok, ott élők írják, hogy május óta szünet nélkül esik az eső. Csak az utóbbi napokban lett jobb idő. Nem tudom, mit jósoljak neked, de az internetes előjelzések nekünk még sosem jöttek be, amit viccesnek tartok, hogy ha három különbözőt megnézel, mint a három mást fog mondani, ennyi erővel pedig jobb, ha meg se nézed.
Szállás.
Amikor mi spontán kerestünk, a legtöbb helyen 50-54 Eurot akartak egy szobára, két főre, reggelivel. Ez nagyon sok. Mi addig kerestünk, míg találtunk olyat, ami 18 Euro volt fejenként reggelivel (szóval 38 Euro). Ehhez kb. 5-6 helyen csengettünk be, szóval azért annyire nem időigényes. A tapasztalatom az, hogy kevésbé forgalmas, mellékutak mellett álló házakban olcsóbb a szállás.
Nagyon köszönöm az infókat, a vihar épp most éri el Győrt, hát reggel majd meglátjuk. Az árak tényleg húzósak,megyünk Lausannéig. Megyek mert kitört a vihar , üdv timba