így van attól függ, merre akarsz menni, de nem fogsz eltévedni, mert a szalag korlát nem enged
Én már láttam csodát!
Sokszor lehet hallani ,hogy szembe mentek a forgalommal
ezért tettek oda szalag korlátot, legalábis anno még ott volt
de már velem is előfordult a baráti Jugoszláviában, rövid pihenő után hirtelen hajnal 4 körül azt sem tudtam merre vagyok de a rend éber őrei tényleg barátian eligazítottak
Akkor az utolsó szó jogán ha már elindítottam ezt a lavinát:
Attól, hogy valaki egy ismert úton, rutinos vezetőként autópályán megy esetleg 150-el is, szerintem kevésbé jelent veszélyt az úton közlekedőkre (és a háta mögött ülőkre), mint sok olyan aki görcsösen ragaszkodik a szabályokhoz, s ezzel esetleg rutintalansága miatt sokkal nagyobb veszélyt jelent.
Az pedig, hogy nem féltette az életemet??? Én is bebarangoltam már vele fél Európát, tudom hogy vezet, tudom, hogy nem egy vakmerő ember. És ha most valaki lovagolni akar a szavakon, hogy egy 40 tonnás szerelvény mégsem személyautó, akkor attól megkérdezem tudja-e milyen egy ekkora szerelvényt megfogni ha egyszer elindul. Ebből kifolyólag sokkal nagyobb biztonságban érzem magam mellette, mintha én vezetnék, pedig én is kocsival járok még a szomszédba is.
Részemről a téma lezárva, bocsánat a topic offolásért és ha valakinek a lelkébe gázoltam, nem kijelentettem dolgokat, csak a véleményemet írtam le.
Azért szeretem ezt a topit, mert itt autós témában folyik a tapasztalatcsere... ezért még1 hozzászólást megér (legalábbis munkaidőmből kitelik) ez az éjszakai vezetés téma:
Mindenki saját maga dönti el, kikkel, hol, mennyivel megy... csak én ne találkozzak az úton olyannal, akinek nem tétel a 150 éccaka, "modern" autóval, illetve egyéb, kétségtelenül nagy múltú de bizonytalan jövőjű versenyzővel...
Még 2 utolsó gondolat részemről: a "rutintalanság" relatív, senki nem megy "rögtön másodjára" egy úton ; valamint azzal is történik baj aki betartja görcsösen a szabályokat, csak éppen nem ő a hibás (és nem is a kecske ), hanem a sok Mr. Rutin, akinek esetleg más elképzelései vannak a szabályokról és azok betartásáról... (én sem a villamos elejében utazva gyűjtöttem a tapasztalatot, de távol álljon tőlem hogy szerénytelen legyek!!)
MÁS: Szerb, maci, görög rendőrök harapnak az üvegfóliáért? Természetesen szabályosan, csak hátul van sötét, oldalt és elöl 75%-os a fényáteresztés... de itthon mindig magyarázkodni kell, plusz a kis bizonylati kártyát is hosszasan tanulmányozza a szerv
MÁS2: Olvastam hogy célszerű kicserélni a kerékszelepeket. Szerintetek csak a kicsavarható szeleptűt, vagy a "gombát" is ki kell (de a gombának mi baja lehet egyáltalán?) ? Ha nem muszály, nem mennék gumishoz
#1105702009-07-23 09:26:28 Válasz a #110566. hsz-ra
Szia
Na én is ezt akartam leírni a tegnapi hozzászólásommal.
Egyetértek 100%-ban!
Ja és itt valaki írta, hogy mindegy 130 vagy 150. Ja csak ha jól tudom 120 a megengedett.
Szóval hiába érveltek itt, hogy modern autó meg tud valaki vezetni..... 150 az gyórshajtás =szabálytalan=felelőtlenség!
Nekem is van fóli a kocsin, de csak hátul oda meg olyat raksz amilyet akarsz.Tehát lehet az nem átlátszó is.
Kicsit off, de nem tudtam megállni, hogy hozzátegyek ehhez a "gyorshajtás" témához...Nemrég történt, hogy egy ismerős nem ismerte a határait, autóbalesetet szenvedett egy olyan terepen, ahol minden nap járt. Persze nem ő halt meg, hanem a mellette ülő lány. Két hét múlva a srác felült a motorra, bukott vele, szörnyethalt, felelősségre sem lehetett vonni a másik halála miatt. Nagyszüleimet szintén egy gyorshajtó gázolta el....iskolatársaimmal pedig szintén az történt, hogy szabályosan közlekedtek, és beléjük hajtott egy "gyorshajtó", a fiú lebénult, az anyósülésen ülő 17 éves lány meghalt, a "bűnös" karcolás nélkül megúszta...
#1105782009-07-23 10:04:32 Válasz a #110566. hsz-ra
A fóliázott ablakokhoz. Én egy "b" oszloptól sötétített, elől víztisztával fóliázott autóval voltam. Egyik országban (szerbuia,macedónia,görög) sem szóltak hozzám miatta. Pedig a határokon nem látott be a rendőr a gyerekekhez, ezért mindig kinyittattam velük a tolóajtót. Szóval nem foglalkoztak vele.
A sebesség témához: Különböztessük meg a gyorshajtást a relatív gyorshajtástól. Világosban, száraz autópályán, amikor 2-3 perc is eltelik, hogy másik autóval találkozzál, olyan kicsi a forgalom, szerintem nem felelőtlenség egy jó állapotú autóval egy 140-150-es tempó. Ugyanitt nagyobb forgalomban, amikor a lassú Yugo autók jönnek ki eléd előzni, vagy rossz látási viszonyok között, lehet, hogy a megengedett 120 is felelőtlenség.
A 150km/h nem nagy tempó még sötétben sem., föleg egy mai modern autóval nem az pláne autópályán. Ha meg elütsz egy kecskét vagy kutyát ,mindegy hogy mennyivel mentél 130-al vagy 150-el.
Szia
Szerinem Mac autópályán még gyalogossal is találkozhatsz ezért nem buli a 150 pléne este. Én már találkoztam ott világittásnélküli teherautóval is.
Én is ugy vagyok vele nyaraláskor belefér +1-2 óra.
De mindenki maga dönt!!!!
Mindenkinek jó nyaralást 30 óra mulva indulók
#1106042009-07-23 12:26:34 Válasz a #110600. hsz-ra
30 óra... nekem meg 29 nap, addig tán még a hó is leesik
Reméltem hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel, de ÉN mindenesetre nyaralni megyek, ergó szabadságon leszek, tehát nem sürget az idő, na meg aztán az odaszánt lóvét se nagyon szeretném a yardnak osztogatni... odaérek amikor odaérek, a nejem is bevállal pár magyar és szerb kilométert Jó lenne amúgy vagy 13-14 óra alatt leérni, de amit a határon esetleg vesztegelni kell azt nem az úton fogom behozni! (Ezért irigylem kicsit a pestieket, mert nekem innen ugyanannyi km Röszke mint nekik, de ami az M5-ön 1,5 óra, az a 47-en 3,5... )