Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 3961
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110821 Üzenet linkje2009-07-24 08:45:13 

Kedves Edit.

Az apartmanról azt tudom mondani,hogy nem volt vele semmi gond.Esetleg az volt számomra meglepő,hogy az iroda azt mondta,ez a legjobb házuk,és igazán megéri felgyalogolni magasra,mart annyival jobb,mint a másik kettő.Hát,mi az emeleten voltunk-3 szoba,2 kétágyas és 1 háromágyas van az emeleten,ami tulképpen az utcaszint,a többi szobáhioz le kell menni sok lépcsőn-de azt kell mondjam,az emeleti szobák semmivel nem voltak jobbak,mint amikben eddig laktunk.Sőt,mondjuk Sartiban ettől jobb házunk volt.De ez nem azt jelenti,hogy bármi komolyabb gondunk lett volna a házzal,csak azért jegyzem meg,mert annyira dicsérték...az emeletiek nincsenek felujitva,tehát nem műa. a nyilászáró,tehát szúnyogjháló sincsen,a földszintiek azt mondták,az övék hűvös volt,a miénk nem igazán...de hangsúlyozom,semmi gond nincs,egy jó ház,és a gyaloglás sem fogott ki rajtunk,erről már irtam előbb.Ugy tudom,hogy 2 ágys csak az emeleten van,bár lenn nem voltam minden szobában,csak az-egyéni utasok számáól következtetek.Az emeleti 2 ágyasokból viszont remek a kilátás...a miénk a szemben lévő házakra nézett,de én nagyon szerettem,mert a konyhaablakból 2 citromfát láttam,a szoba pedig egy -két virágoskertre nyilt,mert annak lehet nevezni,amit onnan láttam.Szóval ne aggódj...a háziak is kedvesek,nagyon diszkréten élnek ott velünk...mert ugy 3 méterre volt a lakásuk a miénktől.Voltam benn náluk,mert segitségre volt szükségünk.Szoktunk vinni egy üveg jobbfajta magyar bort,ha valakivel összebarátkozunk,vagy valahogy jelezni akarjuk az elégedettségünket...a segitségük után bevittem hozzájuk,örültek,aztán mikor jöttünk haza,a férfi hozott 1 üveg görög bort nekünk...szóval jó lesz ott...ha délutánig sikerül teszek fel képet...

# 3962
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Edit Kucs
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110860 Üzenet linkje2009-07-24 10:58:12  Válasz a #110821. hsz-ra Előzmény #110821

Szia Miskolciutas!
Köszönöm a gyors és részletes választ, és nagyon várom a képeket!
Köszi, üdv/Edit

# 3963
Feripapa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
98 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110896 Üzenet linkje2009-07-24 12:37:11  Válasz a #110743. hsz-ra Előzmény #110743

hadiandi

Azért nem ajánlom, mert a megközelítése kicsit nehezebb. Nagy kavicsos part szakasz (bár szép). A Kryoneri-re jóval egyszerübb, simább talajú.

Akár még majdnem a parton tud parkolni is (pirossal karikázva):

# 3964
Zsu23
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110928 Üzenet linkje2009-07-24 15:53:57  Válasz a #109764. hsz-ra Előzmény #109764

Szia!
Mi aug 1-én indulunk busszal Pargara! Mi is a Diogenist választottuk és ezzel kapcs.-ban szeretnék kérdezni:
- milyen a felszereltsége a konyhának? kell vinnem vmi extrát ha főzni szeretnék?
- ti kaptatok teraszos apartmant?
- tényleg olyan mint a képeken? icon_wink.gif

- robogót hol érdemes bérelni?? mi több napra szeretnénk...(10)

Várom válaszod...előre is nagyon köszi icon_biggrin.gif

# 3965
Hadiandi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
420 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110954 Üzenet linkje2009-07-24 18:04:36  Válasz a #110896. hsz-ra Előzmény #110896

köszi feripapa! ez tényleg jó.
Miskolciutas ment a privi!

# 3966
Greee
Aktív fórumos
Aktív fórumos
83 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111005 Üzenet linkje2009-07-25 09:46:57  Válasz a #110928. hsz-ra Előzmény #110928

Szia!
Mi is a Diogenisben laktunk.
A katalógusban azért kicsivel jobban néz ki, az alapján egy nagyon extra apartmanra gondolnál, de azért annyira nem extra. A bár pl nem is működik (na jó nem mintha ott akartam volna iszogatni, a városi tavernák hangulatosabbak..)
Összevetve apartmanoknál egy jó, igényes kategória.

A konyha nem túlságosan felszerelt, de ami kell, az van, 2 személyre tányérok, egy edény eóamiben pl lehet tésztát főzni, egy másik amiben pl krumplit sütni, de sajnos ilyen vékonyfalú rozsdamentes - ergo minden ragad le benne... Evőeszköz, poharak, kávéscsésze volt. Nekem nem hiányzott semmi, esetleg egy teflon..

Saját terasz minden apartmanhoz van, a miénk nagyon nyitott volt, és a mellettünk lévő apartmannal majdnemhogy közös, csak egy kb méteres fal választott el minket. De nem bántuk, mert egy nagggyon jó fej házaspár volt ott, és mindig beszélgettünk, osztottuk az élményeket meg a tapasztalatokat.
Van szárító, teraszon kerti asztal, székek (enni itt tudtok majd, mert bent nincs asztal - ezt én nem bántam..)
Van TV, bőven szekrény ahová paskolni lehet.
A fürdőszobában szerencsére van zuhanytálca, függöny persz nem, de már a zuhanytálca is mázli görögben, Sartin még az se volt, folyt mindefelé a víz.. Mondjuk it is..icon_smile.gif

Relatíve a legjobb apartman szerintem az Aeolus-nál, a többi borzasztó távolságra van a várostól.. De még innen is lehet sétálgatni, rengeteget.. Készüljetek a hatalmas sétákra (a városban lépcsőkkel, a vár közelében emelkedőkkel..)

Jah még valami, az apartmannál, a szobák elhelyezkedésénél, azok, akik emeletit kaptak, panaszkodtak hogy meleg van, nekik végig odatűzött a nap. Nekünk nem is földszinti, hanem még annál is lentebbi apartmanunk volt. De ezt nem úgy kell elképzelni, hogy mi a földben laktunk, hanem Ahogy van az épület (egy dombon, jó magasan) melette (a domb lejtésére) építettek még egy kis épületrészt, amiben van 4 apartman. 2 azon a szinten, ahol a főrésznek a földszintje van, 2 pedig még lentebb, na mi itt voltunk, a lentiben. Először bántuk, de aztán rájöttünk, hogy klíma szempontjából nagyon jól jártunk, nem volt szükség légkondira, jó hűvös volt bent..

Nah azt hiszem kimerítő voltam icon_smile.gif))

Nagggggyon jó nyaralást kívánok, szuper lesz!!!!

# 3967
Greee
Aktív fórumos
Aktív fórumos
83 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111006 Üzenet linkje2009-07-25 09:49:39  Válasz a #110928. hsz-ra Előzmény #110928

Jah, Robógó bérlés.
Az Aeolus az Andreast fogja ajánlani, ez közel van a Diogenis házhoz. Néztük máshol is, de tényleg ő a legjobb. (egyébként nagyon hasonlók az árak, talán a többnapos engedménynél annak különbségek..)
1 nap 15 Euro
2 napra mi 25ért megkaptuk, a szomszédok 28ért.. Szóval lehet alkudozni..

# 3968
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111038 Üzenet linkje2009-07-25 13:17:14 

Kedves Miskolciutas!
Nagyon-nagyon tetszik a feltöltött Parga-albumod,nagyon szépen köszönöm!!!icon_smile.gif

# 3969
Tapasztalatlan
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111148 Üzenet linkje2009-07-26 12:50:27 

Sziasztok, érdekelne hogy mi az általános vélemény, ill. tapasztalat az alábbi utazási irodákról: Xenola, Walter, Aeolus. Elég olcsón kínálják- főleg last minutban - az utazásokat, de megbízhatóak is?
köszönöm

# 3970
Tas
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111175 Üzenet linkje2009-07-26 18:33:11 

Üdv. mindenkinek! A férjemmel Párgára utazunk nászútra augusztus 7-én 8 Mimis apartman). Olvastam a beszámolókat elejétől kezdve és abszolut felkészültnek érzem magam. A fényképek alapján Parga egy nagyon szép és hangulatos város. Viszont az apartmanról részleteket nem sikerült megtudnom: vannak e rejtett hibái, mijen felszereltségü a konyha, mi hiányzik stb. És még egy kérdés: mindeggyik strand Parga környékén zsufolt vagy van ami kevésbé?
Az esetleges helyesirási hibákért elnézést kérek, mivel nem vagyok magyar. De majd nagyon igyekszek. Köszönöm

# 3971
Zsu23
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111180 Üzenet linkje2009-07-26 20:08:49  Válasz a #111006. hsz-ra Előzmény #111006

Szia greee! icon_biggrin.gif
Nagyon köszi a válaszokat!

# 3972
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111181 Üzenet linkje2009-07-26 20:45:52 

laperla!
Ugyan nem tőlem kérdezted,de ugy láttam,nerm ment válasz...a kishajó a kikötőből indul minden nap 10-ko-egyébként minden hajó ekkor indul.A Kikötő elején lévő bódéban lehet jegyet venni.10.Euro.Először elvisz az Acheronhoz,majd kis pihenő a torkolatnál Ammudia faluban-semmi érdekes,lehet sétálni,enni,gondolom ez a fő cél,majd ujra hajóba szállunk,kis nyilt vizi fürdőzés,barlanglátogatás.A bezsélgetésekből ugy tűnik nekem,a programnak ez a része attól függ,melyik hajóval mentek...mi kisebb hajóval mentünk össz.12-en voltunk rajta.Majd a Lichnos beachra viszi az utasokat.Itt kiszállunk,mi 1 óra körül voltunk itt.Ezután fakultativ a hazaút.Indul hajó 2,4,5,6 órakor,6-kor az utolsó!Arra szállsz fel,amelyikre akarsz...ez a visszaut is valami szédület volt.Miután elég kicsi ez a hajóis egészen a sziklák mellett megy-motoros-ésnbéha félelmetesen közel voltunk,de gyönyörű volt!Véleményem szerint mindenképpen megéri ezt az utat választani,mert a Lichnosra mindenképpen el kell menni egyszer,és a vizitaxi-csak oda-vissza-más program nélkül 4 Eu.Akkor már többet ér ez 10-ért!

tapasztalatlan-egyébnként nem sokáig leszel az!!a neved meg marad??- szóval mi is last minute mentünk a Walterral,semmi gond nem volt velük,életemben ilyen olcsón nem nyaraltam,de semmivel nem volt rosszabb,mint más teljes árú nyaralásunk!!!Az Aeolusról én rosszat nem akarok,mást meg nem tudok,a Xenolát pedig egyáltalán nem ismerem...de a last minute,mint műfaj,megtetszett nekem!!

# 3973
Laperla
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111186 Üzenet linkje2009-07-26 22:20:30  Válasz a #111181. hsz-ra Előzmény #111181

Szia Miskolciutas!

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat a hajóúttal kapcsolatban.
Tegnap néztem meg a képeidet, és ott már láttam, hogy lefényképezted a hajókat is. Mindenképpen elmegyünk majd mi is ide, mert szerintem is megér 10 eurot. icon_biggrin.gif
Jók lettek a képek is, nagyon tetszettek. Kicsit azért megijedtem, amikor megláttam, hogy milyen lépcsősor visz le a strandra (Mimis felől). icon_sad.gif
De szép az út, talán így nem lesz vészes. icon_smile.gif
Még egyszer köszi.
Üdv: Anikó

# 3974
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111192 Üzenet linkje2009-07-27 07:06:54 

Ugyan nincs közérdekű hirértéke,de azért irom le,mert JÓ!Tiz éve hajózunk a Földközi tenger minden oldalán,évente többször is,és nem volt ilyenben részünk,pedig sokszor olvastam,hogy a szerencsésebbek akár....és,amikor Paxosról jöttünk hazafelé,kinn ültem a hajó orrában/a család szétszóródva a hajón,jobbra-balra,de szerencsére kinn/és egyszer csak jöttek a delfinek.Én konkrétan 3-at látta,egy ugrált ki ,a másik kettő cikk-cakkban uszkált a hajó előtt,a másik oldalon állitólag 5 volt...sajnos lefényképezni nem tudtuk őket,csak magunkban van meg a kép...egyébiránt más napon hajózó utastársak is beszámoltak delfines kalandról...valószinűleg szoktatják a hajósok ide őket...több hajó indul naponta Paxos felé,nekik ugyanolyan fontos,hogy élmények legyenek!Szóval,10 év türelme idén virágba szökkent.Nem voltak ott hosszu ideig,de nagyon örültem nekik!
# 3975
Feripapa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
98 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111198 Üzenet linkje2009-07-27 08:18:42 

Háát, akkor nekünk nagyon megadatott! Mi még csak 2 éve hajóztunk először és nem láttunk delfineket, de az idén kétszer is.
A Korfura tett kirándulás alatt és a Paxsos-i kirándulás alatt is. Szerencsére a Paxosi út folyamán sikerült képeket is csinálni.
Bár azok a képek, melyeket a filmeken láttunk, hogy a halyó orra előtt úsznak ......???? Csk filmekben vannak.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 264 265 266 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu