Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 2671
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110745 Üzenet linkje2009-07-23 20:09:04  Válasz a #110731. hsz-ra

Csak erre reagálok a kedvedért: "...igen szórakoztató, hogy egyeseket mennyire könnyen fel lehet idegesíteni..."
Azért a barátodnak is szólhattál volna, ő volt a legidegesebb, már kihívást is intézett "becses" személyemben a fórum felé icon_biggrin.gif
Attól meg nem félünk, hogy nem fogsz más nicken hasonló kérdésekkel jelentkezni, de természetesen ha más stílusban teszed, szívesen válaszolunk icon_smile.gif
Jó nyaralást mindkettőtöknek, de ne felejtsétek, Göröghonban is amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten icon_rolleyes.gif

# 2672
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110908 Üzenet linkje2009-07-24 13:46:57  a nézeteltérésekről

Jaj, jaj, pupákok, kímélje meg magát mindenki a fölös stressztől! icon_wink.gif

1. Ha nem tetszik a kérdező stílusa, nem kell rá válaszolni egyszerűen. icon_biggrin.gif
2. Az "s.o.s." kérdezőknek javaslom, hogy első körben használják a kereső-mezőt, vagy a google-t.
3. Valóban hosszú ideig tart visszaolvasni, de a saját érdekében talán mindenki megteheti.
4. Attól, hogy valaki januárban még nem tudja, hová utazik augusztusban, gyűjthet infokat minden lehetséges helyszínről (semmi nem vész kárba) - ha netán meg befigyel egy hiperszuper last minute, akkor pl. az indulás előtti hét alvásidejét kell feláldozni gyűjtögetésre (valamit valamiért).
5. És mindezektől függetlenül előfordulhat, hogy elsiklunk egy leírt tény mellett, vagy nem találjuk meg, de lehet mérlegelni. Én pl. nyugodt szívvel elindulok nyaralni akkor is, ha nem tudom az aktuális gyros árakat... icon_lol.gif
6. Mindenki gondoljon vissza az internet előtti időkre - milyen boldogan utaztunk egyetlen útikönnyvvel a pakkunkban, és mégsem maradtunk le semmiről --> ha nincs válasz minden apró-cseprő kérdésünkre (nekem is vannak néha ilyenek), még ugyanolyan klassz lesz minden, feltéve, hogy tisztában vagyunk a saját igényeinkkel és képességeinkkel.

A szösszenetemre nem kérek sem hideget, sem meleget, térjünk vissza Lefkadára, mert az viszont nagyon bosszant, hogy a visszaolvasásom során (nem csak ebben a topikban) számtalan ilyen fölösleges vitába futok bele! icon_evil.gif

További jó tervezgetést, nyaralást mindenkinek!

# 2673
Bdorci
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110970 Üzenet linkje2009-07-24 21:29:36 

Sziasztok,
Tudnátok tanácsot adni, hogy a népszerű strandokra mennyire kell korán menni, ha a tömeget meg akarjuk előzni, hogy kvázi üres partos képeket készíthessünk?
Augusztusban megyünk, és gondolom, hogy lesz bőven turista rajtunk kívül is icon_smile.gif
Köszönöm előre is!

# 2674
Süni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
191 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110976 Üzenet linkje2009-07-24 21:57:36  Válasz a #110970. hsz-ra Előzmény #110970

Szia !

Mi elég korán kelők vagyunk, így görög idő szerint 9 körül indultunk Nidriből a strandokra. Ilyenkor még Agiofilin szinte 1-2 ember volt, de volt úgy, hogy senki, Katismán, vagy Porto Katsikin is még alig voltak. Ez persze június 26-július 12-ig volt így, augusztusban biztosan több korábban ébredő van. Meganissin viszont egész nap még a legszebb strandokon is alig volt 4-5 ember.
üdv. süni

# 2675
Angelios
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#110998 Üzenet linkje2009-07-25 08:36:25 

Az az igazság, hogy nem lehet elég korán kelni, ha azt a sok csodát látni karod mit Lefkada adni tud neked önmagából. Viszont az is igaz, mikor az ember nyaralásra adja a fejét, hát egy cseppet hajlamos átaludni a hajnali órákat. A kora reggeli órákban még alig lézeng pár ember a partokon, mondhatnám inkább senki, kivéve azt az egy két magyar honfitársunkat akik má hozzá szoktak a korai keléshez:))) Augusztusban elég sokan nyaralak a szigeten, de szerintem ez nem fog problémát okozni neked, csak kapcsold ki a megszokott hétköznapi látásmódod, persze ez csak jóhiszemű tanács ,és engedd szabadjára az érzékeidet. Nem számít mennyien vannak körülötted, Lefkada természeti szépségei magával fognak ragadni: a tenger kékje, a sziklák a beléjük kapaszkodó fákkal, a gyönyörű partok, huh , például egremni. Van egy kis bár , egremni partja felett a sziklák tetején, mikor kiül oda az ember és megiszik egy hideg sört, vagy üditőt, esetleg egy fincsi yoghurtot tele gyümölcsökkel és mézzel, mindeközben az egész táj körülüleli, és csak néz , bambul ki a fejéből, nem is tudom elmondani, most is beleborzongok. szóval tök mindegy szerintem mikor mész ki, az a fontos te mit akarsz látni, mehetsz ha sokan vannak mehetsz ha senki nincs, amit a sziget adni tud , mindenét feléd nyújtja, el is veheted. Fontos a tiszta emberi szándék egy csepp szeretettel átitatva, s minden cseppje édes lesz mint a méz a nyaralással eltöltött időnek. Bocsi ha sokat okoskodtam. Meg lehet nem is ez volt kérdés?icon_smile.gif))
# 2676
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111023 Üzenet linkje2009-07-25 11:37:50 

Sziasztok!
Szomorúan látom, hogy elmartatok egy új fórumtársat. Nem érzem úgy, hogy követelőzött volna, vagy ne köszönte volna meg a segítséget.
Teljesen egyetértek azzal, hogy aki nem veszi a fáradtságot a visszaolvasásra, "annak nem jár a segítség sem".
Az újak miután átesnek ezen a "macerán", amire fintorognak egyet, általában remekül beilleszkednek - ha engedjük őket odáig eljutni. Kicsit türelmesebbnek kellene lenni, ők is térhetnek vissza hasznos infókkal (tudom ritka, hogy valaki nem csak kérdez, hanem válszol is).
Egy szóval, javasolhatom esetleg, icon_rolleyes.gif hogy másik ilyen esetben, egyszerűen "nem válaszadással" "büntessük" és nem pedig letámadjuk az illetőt? Ha nem kap választ, kényszerítve van a visszaolvasásra, vagy elmegy.
Bocsánat az Off-ért.
Konyú, engem is nagyon idegesít, ha az újat ugyanazt százszor megkérdik, amiről csak egy lappal visszább volt szó, de ne zavard el innen azért az embereket (légyszi). icon_wink.gif
Üdv: Andi icon_wink.gif

# 2677
Süni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
191 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111029 Üzenet linkje2009-07-25 12:10:00  Válasz a #110998. hsz-ra Előzmény #110998

Angelios !
Nagyon szépen fogalmaztál, és tényleg nem az a lényeg, hogy hányan vannak a parton, hanem az, hogy mi is ott vagyunk !

# 2678
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111036 Üzenet linkje2009-07-25 13:12:46 

Angelios!

Én is pont ugy gondolom,legtöbbször olyan helyen vagyunk,ahol vannak rajtunk kivül,de én nagyon jól ki tudom kapcsolni a többieket,és "elfogadni mindent,amit ez az ország nyujt feláém,".Az idén Egremninél voltunk,egy hajóravaló társsal mentünk kirándulni Pargaról,de mikor megláttam,hogy hová jöttünk,már a csládomat is ki tudtam kapcsolni.Ez olyan jól sikerült mindannyiunknak,hogy itthon vettem észre,alig fényképeztünk valamit itt,csak bámultunk,meg rohantunk a vizbe!!

# 2679
Bdorci
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111065 Üzenet linkje2009-07-25 18:02:24 

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat Süninek és Angeliosnak is! Angelios, nagyon szépen fogalmaztál, már nagyon várom, hogy végre Lefkadán legyünk!
Bár szeretünk jókat aludni, de természetesen nem azért megyünk mi sem nyaralni, hogy átaludjuk a legszebb pillanatokat. A tömeg általában engem sem szokott zavarni a tengerparton, de mindenképpen szeretnénk úgy (is) látni a partokat, hogy rajtunk kívül csak néhány ember (magyar icon_smile.gif) lézeng.
Esetleg még arról tudnátok mesélni, hogy szerintetek érdemes-e görög estre befizetni? Vagy csak egyszerűen keressünk élőzenés éttermet?
Köszönöm és üdv Mindenkinek,
Dorci

# 2680
Emerald
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
42 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111078 Üzenet linkje2009-07-25 20:00:57  Válasz a #111065. hsz-ra Előzmény #111065

Görög esten még nem voltunk, az idén is elmaradt, de kedd esténként a Symposium tavernában a kikötőnél élő zene volt júniusban. Hogy még most is lesz-e, nem tudom.
# 2681
Süni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
191 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111113 Üzenet linkje2009-07-26 08:53:13  Válasz a #111065. hsz-ra Előzmény #111065

Élőzenés étterem több is van. Egy jó csapattal, vagy baráti társasággal biztosan tudtok választani. Nekünk ez mindíg jobban bejött, mint a szervezett dolog.
# 2682
Barack
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111216 Üzenet linkje2009-07-27 10:39:26 

Sziasztok!

Mi tavaly voltunk Nidriben, és életem eddigi legcsodásabb 1 hetét töltöttem ott. Nem is annyira Nidri, mint inkább a sziget túlsó oldalán lévő partok varázsoltak el. 3 fakultatívon voltunk az Apollonos Pajával, hajókirándulás Kefalóniában és Ithakában, buszos szigettúra és az utolsó előtti napon egy kisebb csoporttal autókkal jártuk körbe a szigetet. Porto Katsikire úgy emlékszem 9 körül értünk oda és a mi kis csoportunk volt az első, a miénk volt az egész csodaszép part! Egremni is nagyon tetszett, csak ott akkorák voltak a hullámok, hogy folyton kidobott minket a partra, amin egy darabig jól szórakoztunk, aztán hamar ki is fáradtunk! icon_smile.gif
Görög esten nem voltunk, mert az első görög nyaralásunk alkalmával nagyot csalódtunk és megbeszéltük, hogy többet nem megyünk görög estre, inkább azon az áron beültünk egy tavernába.

# 2683
Nika7
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111441 Üzenet linkje2009-07-29 08:10:32 

Sziasztok!
Tegnap vettem át az utazási irodában a részvételi jegyünket a Gatsoulis apartmanba. Mivel nem az Apollon Travelnél foglaltunk közvetlenül, hanem egy partner irodában, nem tudták megmondani hogy pontosan hol is kell átvenni a kulcsot. Annyit mondtak hogy nem az apartmanban. Adtak ugyan egy térképnek nevezett valamit, de azon sincs egyértelműen feltüntetve. Csak a kinti idegenvezető telefonszámát adták meg.
Aki tud légyszíves segítsen, mert nem szeretnénk közel egy napos kocsikázás után még feleslegesen bolyongani. Előre is köszönöm!

# 2684
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111458 Üzenet linkje2009-07-29 09:20:04  Válasz a #111441. hsz-ra Előzmény #111441

Telefonálj az Apollonnak, és kérdezd meg.
# 2685
Angelios
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111590 Üzenet linkje2009-07-29 21:25:39 

Valószínűleg benne lesz a kulcs az ajtóban, ahogy én a görögöket ismerem:))), nekünk legalábbis benne volt amikor utazási irodával mentünk. Viszont ha lehet egy megjegyzésem, aki teheti, böngésszen a neten már hónapokkal a nyaralás előtt. Sokkal kedvezőbb, ha az ember saját magának intézi a szállását, nyugodtan lehet levelezni a tulajokkal . általában nagyon szívélyesek és válaszolnak is , ha idejük engedi. Persze csak nyugi, ők nem olyan pörgősek mint mi, néha lassacskán válaszolnak.icon_smile.gif Nem egy stresszes népcsoport , az tuti:) Amúgy meg az utazási irodának tudi kell, hogy hol a kulcs, olyan nincs , hogy mentek a vakvilágba és lesz majd valahogy, zaklasd csak őket a pénzedért, azért vannak, hogy segítsenek.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 178 179 180 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu