Sziasztok!
Csak egy tipp! ha valaki szombat délelőtt 9-től 14 óráig szeretne a Sitonia félszigetre jutni az számítson több órás araszolgatásra Cassandra és Sitonia félsziget között tehát ajánlom korábban vagy kerüljön mi nekünk két és fél óra volt a táv 18-án így a cél előtt kicsit lehervasztott és a szemem jött ki
Haza felé is élég szép sorok álltak de szerencsére már szemből Határokon elég lassan lehetett átjutni igaz makik is szokatlanul lazán vették a dolgukat útlevél felvillantással lehetett elhagyni az országot és befelé a zöld kártyát bőszen lobogtatva se voltak kíváncsiak rá de persze mikor tavaly előtt nem volt akkor annál jobban de megoldottuk és pénzbe se került
Ja még valami aki gázolajos technikával kőzlekedik annak ajánlom figyelmébe Makedoniát 46 Denár a gázolaj x 4,5 = 207ft az nem is olyan rossz!!! Névetelen kúton is szoktam tankolni de soha semmi gondom nem volt de van Makpetrolkut is az úton több is az mol kategória
Hazafelé a szerb hatától 10km-re van egy ősrégi shell kút én azt is kipróbáltam de ott se volt gond
Amire figyelni kell Euroval ne fizess mert rosszul váltsák csak kártyával szinte minden hol lehet fizetni kártyával a főút mellett De tankolás előtt midig kérdez meg a kutast lehet e kártyával fizetni mert később szeretik letagadni hogy Euroban fizess sokk sokk euróér
Sziasztok!
11-én indulunk Zakynthos-ra autóval, és 22-én jövünk haza, szombaton. Azt hallottam, hogy óriási forgalomra kell számítani akkor, mert a török vendégmunkások is akkor jönnek arra. Tudtok esetleg valami megoldást, vagy másik hátárátkelőt, amit nem használnak? Mi Budapestre jönnénk vissza.
Sziasztok!
11-én indulunk Zakynthos-ra autóval, és 22-én jövünk haza, szombaton. Azt hallottam, hogy óriási forgalomra kell számítani akkor, mert a török vendégmunkások is akkor jönnek arra. Tudtok esetleg valami megoldást, vagy másik hátárátkelőt, amit nem használnak? Mi Budapestre jönnénk vissza.
Köszi a segítséget!
Van "másik megoldás" is, de könnyen rátok lőhetnek
Inkább a "másik határátkelő" az ami célravezető: Tompa és Hercegszántó 0-24h, illetve Bácsalmás vagy Tiszasziget, ezek 8-18h-ig vannak nyitva.
Előtte nézzetek rá a Vám-és Pénzügyőrség honlapjára hogy hol mennyi a várakozás.
#1112252009-07-27 11:51:39 Válasz a #111219. hsz-ra
Én a Kelebia Tompát javasolnám
Most szombaton teszteltük is Röszkén három órás sor volt befelé ezért vissza fordultunk Szabadka Kelebija Tompa félé Ott egy kapu ment de csak három autó volt előttünk 10 perc alatt át értünk
Sziasztok!
Mi szombat este jöttünk haza Stavrosból. Előző hét péntekén indultunk délután 5-kor pestről. Kifelé kicsit több mint 1 óra volt a várakozás Röszkénél. A többi határon szintén ennyit várakoztunk, hála a török inváziónak. Egy üdítő kivétel a Macedon-Görög határ volt. A sor végén álltunk amikor odajött egy Görög tisztviselő és mutatta hogy a magyarok mehetnek egy ellenőrzés nélküli kapun, soron kívül. Így kb. 3 perc alatt átjutottunk a határon. Egy kicsit a Stavrosi tapasztalatokról.
3. alkalommal jártunk Stavrosban, de egy darabig nem megyünk, mert elment a kedvünk. A szerbek most az istenek a görögök számára. Hetente 4 szerb est volt a szálláshelyünkön. (Rendina Beach) Az éttermekben rendesen átvertek minden alkalommal 1-3 euróval.
Az étlapon feltüntetett árak nem találkoztak a számlán szereplő árakkal.
Majd gyorsan elvitték a számlákat. A boltokban ilyen probléma nem volt.
Az árak magasabbak az itthoniaknál. A szerb "istenek" viselkedése nem üti meg az európai minimum szintet sem! Minden szemetet elszórnak a parton és a tengerben. Bemennek a vízbe cigarettával és beledobják a csikket, újságot, ételmaradékot, csomagoló anyagokat, egyszóval mindent. Kicsit a görögök emlékeztettek a 10-15 évvel ezelőtti Balatonra. Mindent és mindenkit lehúzni egy szezon alatt. A visszaútról annyit hogy a határokon kb. 1 óra várakozás. Kivétel a Görög-Macedón, ott 20 perc.
A szerb autópályán (Nis-Belgrád) az első OMV kútnál a WC zárva a személyzet csak mosolyog. Nekik ez a szolgáltatás. Fizetsz az autópályáért, a kúton az üzemanyag ezért a szolgáltatásért is drágább.
Igy mindenki a benzinkút környékét látogatta meg. Sajnos minden évben szerzünk ilyen tapasztalatot. Még egy adat: az üzemanyag nálunk olcsóbb mint a szerbeknél és a görögöknél, érdemes kalkulálni.
Mi tapasztalatból Tompa felé vettük az irányt, és rajtunk kívül más nem is volt a határon! (Este 8 óra) Belépés 2 PERC!! Remélem másoknak jó tapasztalatuk volt és lesz Görögország más területein.
Akik majd ezután mennek, azoknak jó nyaralást!