#1104552009-07-22 15:49:17 Válasz a #110449. hsz-ra
Szia Firkamano!
Kösz a bizalmat - mármint ügyesség terén. Pont tegnap kaptunk részletes kalkulációt egy utazási irodától, hogy mennyi lenne egy út egy újabb szigetre augusztus végén. Bár az index.hu oldalon azt olvasom, hogy elég rosszul áll a görög idegenforgalom az idén, nem csökkentenek árat, sőt, a magyar irodák sem csökkentenek egy fillérrel sem.
Egyébként kötve hiszem, hogy bármi változás fog történni, ebben az országban senki sem kapja meg a méltó büntetését.
Bizony lehet, hogy jövőre megkérlek, segíts ötletekkel, hogy saját magunk szervezzünk egy utat. Régen autóval mentünk önállóan, most már inkább repülővel mennénk.
Valaki volt, vagy megy idén az Aeolus utazási irodával repülővel Görögországba, pontosabban Zakythosra? Mi a tapasztalatok róluk? Hallottatok valamit, hogy esetleg náluk gond lenne? Amióta hallottam, hogy 2 utazási iroda is bezárt, azóta kicsit bizonytalan vagyok.
Én is az egyik 5 Kontinens kárvallott vagyok és több dolgot nem értek:
1. A tulajnak esetleg 5 a vezeték és Kontinens a keresztneve? Hogy lehet az, hogy semmilyen híradásban nem szerepel a tulajdonos/ügyvezető neve? Kit fognak felelősségre vonni, ha egyáltalán lesz ilyen?
2. Miért engedi az állam - amely a működési engedélyt kiadja - hogy az iroda minimális fedezettel dolgozzon?
És még van egy csomó kérdés a fejemben, de nem akarok állandóan vinnyogni ebben a topikban, mérgelődtem már korábban eleget. Inkább arra gondolok, hogy egy rossz dolog után biztos mindig jön valami jó.
Sziasztok
Bottakati
cegkozlony.hu
ezen az oldalon rákereshet, én már rákerestem az 5 Kontintens Kereskedelmi és Szolgáltató KFT )adószám: 12553086-2-41, cjsz.: 01-09-464744)végzésére (2009-ben kb. 6-7 változásbejegyzés volt). A legutolsób 2009. június 17-én, mikor a feleség törölve lett az ügyvezetői posztból, és a férj vette át azt. Illetve változott a cég címe is. Ezek az adatok nyilvánosak.
Az, hogy egy cég ellen csődeljárás indul (vagy kér maga ellen), még nem jelenti a "véget". A csődből fel lehet állni, de át is fordulhat felszámolási eljárássá. Azért kapnak az utasok csak 20 %-ot, mert vannak még előttük követelések, tehát az 5 Kontinens másnak is tartozott.
üdvözlet: Zsófi73
#1108592009-07-24 10:57:48 Válasz a #110848. hsz-ra
Zsófi73!
Bár nem vigasztal a dolog, de nagyon köszönöm, hogy utánanéztél. Így már persze világosabb a kép, és érdekes a tulajváltás is. És ha jobban belegondolok, egy kft. fizet - nem is keveset - az APEH-nek, önkormányzatnak, stb., az alkalmazottak után a tb-t, járulékokat, stb. És így már értem, hogy az utasok kissé hétrébb szorulnak a sorrendben és persze nem is kapják meg a teljes öszeget.
#1108812009-07-24 12:04:57 Válasz a #110835. hsz-ra
Szia Eryka!
Én voltam Zantén az Aeolussal, és nagyon meg voltam velük elégedve! Igaz, mi Debreceni reptérről mentünk, de legalább az jó volt, hogy ott nem volt tömegnyomor. Minden korrekt volt, a szállás tiszta, és olyan amilyennek leírták. A repülő is tök jó volt, hazafelé, mikor alig voltak, még azt is megengedték, hogy felszállás után helyet változtassunk. Nekünk volt gondunk Zantén, mert a transfer buszon hagytuk a hátizsákot (benne minden: útlevél, pénz, személyi) de az idegenvezető megoldotta, az éjszaka közepén visszahozta, és egy percig sem hülyézett le minket. Szabadkoztunk, hogy bocsi, de ő mondta, hogy nincs mit, nem fáradtság. Aztán pedig még az ágyunkat is kicseréltette, mert az egész családunk elég nagy darab, és az egyik pótágy volt. De volt egy másik magyar család, akiknek meg volt egy fölösleges ágya. A görög tulaj őrjöngött, mikor kicseréltük, de ezt is megoldotta az idegenvezető, szóval szerintem nagyon korrektek. Legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom. CSak az általuk szervezett fakultatívra nem szabad menni, mert nagyon drága, feleannyiért megkapod, meg az autóbérlést is, ha magad intézed.
Én csak olvasom a fórumot,szinte minden nap.Sok panasz van ujabban az Utazási Irodákra.Én az Apollon Travellal utazom évek óta.Soha semmi gond nem volt,sem az Irodával,sem a szállással,sem a buszaikkal.A sofőrök tapasztaltak,az ember bátran rájuk meri bízni magát a hosszú úton.Megbízható.előre látó megfontolt ez az Iroda.Bátran ajánlom mindenkinek.Aki pórul járt,vagy esetleg most tervezi az utazását,szerintem bizalommal keresse meg ezt az irodát.Nekem csak pozitív tapasztalatom van,az eltelt 8 év alatt amióta velük járok.
Sziasztok.Mindenki!
kérdésem lenne...aeolus-al megyek nászutra Rhodoszra aug 30-szept.10ig Afandouba a hotel Sivilába valaki tud az irodáról esetleg a szálásról valamit???????????????bármilyen infónak örülnék kár privibe is
lauralesko@freemail.hu
köszzzzzzzzziiiiiiiii
Sziasztok, érdekelne hogy mi az általános vélemény, ill. tapasztalat az alábbi utazási irodákról: Xenola, Walter, Aeolus. Elég olcsón kínálják- főleg last minutban - az utazásokat, de megbízhatóak is?
köszönöm
Azt írják, hogy max. 20kg lehet a csomag a kézi poggyásszal együtt. Szerintem durva, hiszen csak egy buszról van szó... (a tavalyi iroda még a nyugágyakat és a napernyőket is megengedte nekünk vinni.. ez a buszos út egyik előnye).
Én tavaly utaztam az Aeolussal, igaz repülővel. Nekünk is azt írták, hogy 20 kg lehet a csomag kézipoggyásszal együtt(15 kg börönd, 5 kg kézipoggyász). Fel is hívtuk őket és a telefonban is ezt mondták. Aztán a reptéren a becsekoló pultnál rákérdeztem. Eredmény: 20 kg lehet a börönd és nem 15, ahogy az Aeolus állította. Megnyugodtam, hisz tudtam, hogy vásárolni fogok Krétán.
Szanna