NEM AKAROK MÉRGELŐDNI!!!!
Folyton ezt kell belebeszélni magamba és akkor télleg nem is fogok. Elvégre a most következő napok csak Zakynthos-ról fognak szólni.
Utazás: akármit is mondtok, este menni, reggel jönni, akkor is KIB...ÁS!
(csak megjegyzem, hogy a helyi időszámítás szerint lett jelezve az időpont és mivel odafele +1 óra eltérés van, ezért saccoltam 2óra állásidővel)
Csomagok: egy bőrőnd min. 5kg, ha valaki ehhez veszi a cuccok súlyát, akkor télleg csak 10kg marad! Megnéztem: csak a SEAGLE AIR alkalmazza ezt, a SLOWAKIA nem!
Kedves Zsebkuty! Köszönöm a MYTHOS-os jókivánságokat, igérem élni fogok vele, hiszen nincs is annál jobb, mint az általad és Josza által ajánlott kellemes családias tavernakosz-ban esténként telelakni igazi görög ínyencséggel és ahogy Fenyő Miki is mondaná:....hozzá sört iszok...!
Kedves Anina! Neked pedig csak ajánlani tudom a BELGA nevű magyar előadó-énekes legismertebb refrénjét: ....Készüljé föl a hangulatra....Ne halgassá a buzerantra!...Aztán majd itthon, vagy kinn talákszunk!
kedves Urbia! Neked sajnos most csak őszinte részvétet tudok küldeni, de az olcsó útnak híg a leve mondás alapján csak kitartás lehet a mentség erre a hülyeségre, hogy Zaky-ra busszal...!
És ismerőseid helyileg hol vannak a szigeten? És hol van karantén? Én semmit nem hallottam, hogy ilyen súlyos lenne a helyzet! Mi is augusztus végén utazunk!
Remélem hamar hazatudnak jönni!
Ennyire ellenszenvesen működik ez az utazási iroda...?Brühü...Mi is velük fogunk utazni aug. 8-án, mondjuk mi még nem kaptuk meg az indulás idejét sem meg semmi, szóval én még nyugodt vagyok...jelzem MÉG
De, ha megtudok vmit, hogy nálunk mi a limit és mi hogy lesz pötyögök majd!
Én nem akartam feleslegesen pánikot kelteni....
Csak érdeklődök,hogy más hallott e ilyet,mennyire súlyos a helyzet....
Nem a hiradóban hallottam...
A Grand tours-sal vannak kinn.....
Két témához szeretnék hozzászólni:Tavaly voltunk Z.-on nem az Aeolus irodával mentünk,mégis ugy alakult,hogy '1-kor szálltunk fel a buszra Argassiban és este 8 után vagy 9 -kor /nem tudom pontosan/ landoltunk Ferihegyen.Z-ról Rodosra mentünk és ugy haza.Gondolom ez valami takarékossági meggondolás lesz.Ezen ne bosszankodjatok,ez van.
A másik témám amit szeretnék megosztani a Z-ra utazokkal.Ma láttam a görög tv-be egy klassz úticélt a szigeten.Azok akik gyerekkel mennek és bérelnek kocsit igazi élmény lehet.Ez pedig egy aranyos hegyi állatkert ami a sziget északi végében Askos-nál van.Szép séta utak.őzeket ,szarvasokat kézből etették,mosomedvék,madarak,kicsi tó.Nagyon hangulatos helynek nézett ki.Akik a kék barlangokhoz mennek utba esik.,de Volimesből is vezet oda út.Ha netán már valaki irt-e témában akkor bocsánat
Sziasztok!
Mi 21én indulunk Zakinthosra a grandtourssal. Utazik még vki uakkor?A jenny apartmanban fogunk megszállni.Ha vki tud vmi infót róla azt megköszönném.
Kedves Ocsi!
Olvassatok vissza ebben a topikban és minden kérdésetekre választ kaptok. Néhány szót azonban írok a Grand Toursról és a Jenny házról.
Nagy szerencsétek van, hogy Ti is a Jenny apartmant választottátok. Mi is ebben a házban a 305-ös-ben laktunk és nagyon, nagyon meg voltunk vele elégedve. A házból van a Grand Tours apartmanjai közül a legszebb kilátás és szerintem a legjobb helyen is van. Kicsit látszik a tenger is. Csendes, de nagyon közel van Agios Sostis központjához és a strandhoz. Alig 3 perc kényelmes séta.
Innentől idézek készülő beszámolómból, ami a Jennyre és környezetére vonatkozik
"Délután 1 óra volt, amire elfoglaltuk gyönyörű, minden igényt kielégítő apartmanunkat. A háznak nagyon kedves angol-görög házaspár a tulajdonosa. Az angol hölgyet Naominak hívják. Ketten egy négyszemélyes apartmant kaptunk, ami két légterű, tágas, tiszta, nagy teraszos és nagyon szép kilátással bírt, részben a tengerre, részben a településre, részben a csodálatos hegyekre. Gyorsan belaktuk, kipakoltunk, nagyot fürödtünk, kajáltunk és ledőltünk egy kicsit aludni. Délután hatkor volt egy eligazítás a szemben lévő Georgina apartmanház alatt lévő tavernában, melyet Edina a Grand Tours idegenvezetője tartott. Ismertette a helyi tudnivalókat, és a fakultatív lehetőségeket.
Megtudtuk, hogy ebben a tavernában saját pékség is működik, úgy, hogy helyben sütött kenyeret és mindenféle finom sütiket is bolti áron be lehet szerezni. Két euróért nagyon finom gyrost pitával(disznó, vagy csirkehússal) és suvlakit is lehet kapni. Itt magyar nyelvű felszolgálás és étlap van. Georgina a ház bűbájos tulajdonosnője nagyon szereti a magyarokat. Sugárzik belőle a kedvesség. Nem tudtunk úgy elmenni a ház előtt, hogy ne szaladt volna ki egy pár szóra. A taverna egyébként nagyon hangulatos, olcsó árfekvésű, nagyon finom autentikus görög kajákat készítenek és az egész olyan családias, hogy igen gyakran fordultunk meg benne a nyaralás során. A házban még nagyszerű medence is van, amit a Grand Tours utasai ingyen használhattak. Péntekenként bazi nagy görög buli van tánccal, tűznyeléssel, asztalon táncolással."
Az apartman felszerelése nagyjából megfelelő. Ami több, mint máshol a sütési lehetőség, kenyérpirító és a vízforraló. Hiányzott a televízió, salátástál, sajtreszelő, kicsit kevés a főző edény, ( mindössze egy nagyobb lábas és egy nagyobb méretű serpenyő szerűség volt.)
Volt kávés és rendes pohár, talpas borospoharak, evőeszközök, tányérok mély, lapos, kicsi(5-5db.) , kenyérvágó kés, merőkanál, fakanál, konzervnyitó, vágódeszka, gyümölcsmosó tál. Törülközőt adnak fejenként kettőt, egy kéztőrlőt és egy nagyot, ezt az ágyneművel együtt egy héten kétszer cserélik.
Felteszek neked egy linket az apartmaról készült képekről.
http://picasaweb.google.com/sz.cilla/Zakynthos2009#
Ha van még kérdésed, bármire szívesen válaszolok. Nagyon jó felkészülést kívánok: Josza
Sziasztok mi tegnap este jöttünk meg Tsiliviből.Mi kocsit béreltünk és a boltban vett 6 euro térképel mentünk körbe a szigeten.Nem tévedtünk el.Az ingyen térkép amik ki vannak téve nem annyira részletes.Vissza felé Air Segal géppel kellet volna,jönnünk de Bulgár gép jött értünk de nem volt vele gond.Barátságosabbak voltak.Nekem belázasodott kint a lányom kihivtuk az orvost elég alapos volt ,de a nem h1n1 csak nem bírta klimát kapot gyógyszer és 2 nap mulva vissza jött az orvos megnézni.Amugy minden szuper volt.Mi a Tsiliv Admiral hotelban voltunk.
Az Aeolusal.
szia Mariann!!!!tudsz nekenm abban segiteni hogy hol érdemes autót bérelni????3 napban gondolkodunk,annyi idő elég talán hogy körül nézzünk a szigeten:)
Szia angel001!
Elküldtem pü-ben.Ha még van kérdésed Válaszolok.Nekünk elég volt a 3 nap.Laganas,Kalamaki,Keri,Navaio,Skynari fok,Zakynthos,Csuzdapark, 124 km körbe a sziget kb.Tele tankal kaptuk az autot és a 3 nap alatt 21 eurot tankoltunk.De megérte olyan helyeken voltunk.Nagyon keskenyek az utak.