Jaja, a törvény szabályozza a visszafizetés sorrendjét. Ha minden igaz, ilyen sorrendben: állam, önkormányzatok, cégek, majd valahol a végén magánszemélyek (persze olyan eset is van, mikor a végének már nem is jut semmi... Akkor akár több tucatnyi per indulhat egyszerre...)
Kielégítési sorrend:
1., felszámoló ktg.-e
2., záloggal, óvadékkal biztosított követelések
3., járadék jellegű követelések
4., magánszemélyek nem gazdasági tevékenységéből eredő követelések
5., tb.-i tartozások, adók, egyéb adók módjára teljesítendő követelések
6., egyéb, nem nevesített követelések
A felszámoló díjazása úgy tudom bevételfüggő, %-ban kifejezett összeg.
Idén is tavalyhoz hasonlóan a DIAS-ZEUS utazási irodával utaztunk, sajnos.
A nyaralás fantasztikus volt, mert az nem tőlük függött.
Busszal mentünk, Bp-ről.
Odaút zökkenőmentesen ment, ülésrend, rendes megállások, végül Bulgárián keresztül mentünk, így megúsztuk a vendégmunkások pénteki hazaáramlását, és a határokon való hosszabb várakozást is.
Reggel 8-kor megérkeztünk Asprovaltára, majd szóltak az idegenvezető csak 9-kor jön, várjunk. A csomagjaink az iroda előtt várakoztak, 9-re jött is az idegenvezető, majd szólt, h. 10-ig szabadprogram, majd jöjjünk vissza.
10-re vissza, a cuccainkat utánfutón vitték a szálláshoz, mi gyalog mentünk.
Szállás: STELLA APT.
Már 10-kor átvehettük a szállást, emeletit kértünk, és kaptunk is. A szoba nagyon egyszerű volt, 2 főre tányérok, poharak stb. A fürdőbe a csapon csak hideg vizes nyitó volt, így a nyaralás alatt a zuhanyba mostam..
A szoba egész végig 30 fok feletti hőmérsékletet éreztetett, a meleg bejött, a hűvös nem.
Ezenkívül a konyhai részen a szagelszívó nem működött, viszont olyan rossz helyen volt,h. a fejünket mosogatáskor rendszerint bevertük.
A bejárati ajtót kinyitni nem lehetett, mert konyakos meggy szagszerű áramlott a házban.
A nyaralás eltelt, a hazaút előtt jöttek a problémák.
9-kor kiköltözés, majd egy csomagszobába vittük (gyalog, mert ekkor már nem jött az utánfutó), ahol a fürdőszoba minősíthetetlen volt, a WC fölött ömlött valami csap, sokszor meggondolta mindenki, h. használja-e. A víz végül a csomagtérbe is kifolydogált, szerencsére senki nem esett el.
Az idegenvezető 9-kor közölte, h. jöjjünk vissza fél 12 - 12 körül. Megjegyzem, többször nem láttuk.
Fél 12-re ott voltunk, vártunk...vártunk... Majd egy hölgy fél 1 fele felhívta a buszost (szerencsére legalább ő tudta a számát), aki mondta, h. Szalonikiben van. Így a társaság elment kajálni, strandolni, mivel ráérünk.
Fél 2-re visszajöttünk, a busz akkorra már ott, gyors átöltözés strandruháról, utazóruhára, bepakolás a buszba, majd helyfoglalás jött volna, csak minden ülésen már csomagok voltak, kérdeztük, h. van-e ülésrend, nem volt. Végül ideiglenesen egy pakolórészre pakoltuk a buszra menő cuccaink. Szólt az sofőr, h. fél 3-kor indulunk. Fél 3 előtt 5 perccel már a buszra várt mindenki, de a busz csak 3kor érkezett meg. Az egyik utastársunk elszaladt gyrosért, mert nagyon éhes volt, és a buszon volt a kajája. Közben megérkezett a sofőr, mondta, h. indulunk, és nem várjuk meg az elment utastársat. Gondoltam magamban, baromi jó, h. ő fél órát késhet, de akinek a pénzén utazik, azt kinnthagyja. Az utastárs rohant, így szerencséjére nem maradt le.
Nekünk úgy lett helyünk, h. két utastársat összeültettek, akik egyedül ültek.
3-kor így útnak eredtünk, szintén Bulgárián keresztül, a buszos volt 4 szíriai állampolgár, emiatt lassabban engedtek át minket. A buszút alatt semmi tájékoztatást vagy ellnézést erről nem kaptunk. Közben visszafele (ahol odafele is) egy bolgár kisboltban álltunk meg, ahol blokkot nem kaptunk, még ha kértünk se, viszont a sofőrök kaptak 1-1 csomag hálacsomagot, amiért itt megálltunk. Reggel 9-re érkeztünk meg Budapestre.
További megjegyzés: a busz rettenetesen kényelmetlen és zsúfolt volt. MAN a gyártó, a sofőr Balai Józsi volt.
50 férőhelyes buszon, 49-en ültünk, maximális helykihasználás, minimális kényelem.
Útközben a WC-ből iszonyatos bűz jött ki, a kukát visszafelé nem ürítették ki.
Fejenként ~22.000 Ft-ért azért jobb, minőségibb szolgáltatást vártam. Csalódtunk a Dias Zeusban…
Az idegenvezető, Krisztina nem a segítőkészségéről volt híres, a bemutatkozóeste után felkerestük, h. milyen messze van Stavros, mondta busszal menjünk, kérdeztem mennyi, 1-1,5 euro (ezt sokalltam így gyalog mentünk át és vissza). A hozzáállása nagyon nem tetszett... Inkább a helybéliektől kérdeztem angolul, mert ők legalább szépen válaszoltak.
Legközelebb magánrepülővel egy luxushotelbe menjél.
Nincs kedvem és időm újra leírni amit válaszoltam egyenként a mondataidra, de sajnos kifutottam az időből, mert több mint egy órán keresztül írtam. Nagyon kiakasztott a szöveged!
Mielőtt befizetsz valamire, tudd hogy mit várhatsz és akkor nem fogsz csalódni és nem lesznek irreális elvárásaid.
Sajnálom Solyci, hogy ilyen kellemetlen volt az utazásod, bizony lehetett volna zökkenőmentesebb is.Tavaly nekünk is kicsit halogatósra sikerült Sartiról, de igazából már el is felejtettem és idén szintén a Diassal utazunk, csak most Stavrosba.
Bár Nei Poriba szerettünk volna, de oda ma délelőtt már nem volt hely.
Jelenleg Stavrosról gyűjtöm az infókat, kérlek, ha segítenél kicsit megköszönném, tudom ott is voltál már.
Aki viszont idén jött haza Stavrosból kérem írjon tapasztalatokat.Ami leginkább érdekel: a tenger lassan mélyülő, v. átlagos? A kajázdák hasonló árakon vannak mint más üdülőhelyeken? A szieszta idejét mennyire tartják be? pl. éttermekre gondolok.
Mi a Stavros Beach apartmanhotelben leszünk. Ha volt ott valaki, csak pár mondatot kérek tőle.
Köszi, ha tudtok segíteni.
Szia Valcsika!
Megelőztél! Éppen ezt akartam írni.
Látod mennyire különböznek az emberek egymástól?
Tavaly akadt némi gondunk az utazás alatt. De valahogy én nem tudnék egy irodáról így nyilatkozni, csak azért, mert semmi sem úgy működik az életben, mint a képzeletben.
Tény: A buszos utazás rengeteg kényelmetlenséggel jár. Ha olcsó utat választunk, akkor a szállás csak átlagos és nem egy 5 csillagos szálloda.
Aki többre vágyik, az fizessen be egy repülős, all inclusive útra.
Habár, ha valaki olyan beállítottságú, akkor még az sem fog megfelelni neki.
Ritkán akadok ki, de most igen!
Én örültem volna egy párszor, ha reggel 10-kor elfoglalhatom a szállást.
Egyébként is ezek a problémák nem a Dias Zeus hibái.
Buszos utazáskor késések és egyéb problémák könnyen előfordulnak bármelyik irodával. Tudnék mesélni róla, mikor több mint 8 órát vártunk a Macedón-Görög határon annak idején. Az apartmanok sem luxushotelek, azok kb. 200 ezer forinttal többe kerülnek!
Örülök, hogy nem csak én látom így a helyzetet.
sziasztok!
Tavly a mi utazáunk se úgy sikerült ahogy szerettem volna a Diassal /40 óra Korfu/ talán emlékeztek,de soha nem szidnám az irodát mert az előtte lévö 9 tökéletes volt,söt kárpótoltak minket!
az idén is több ismerösömnek ajánlottam!
Ár /érték arányt azért soha ne felejtsük el!!!!
Nemcsak ketten látjátok így, hasonlókat gondoltam én is.
Késett a busz fél órát? Borzasztó!! Sőt! Megbocsáthatatlan!!
Egyedül utazó utastársakat egymás mellé ültettek? Hát ezt meg hogy lehet kibírni?
50 férőhelyes buszra 49 utast felszállítani? Na ez már a vég!!!!!!!
Azért a 22.000,-Ft-ért már igazán juthatott volna minden utasnak minimum 2 ülőhely!!!
Én a saját tapasztalataimat írtam le, nem csak a negatívat, hanem összességében az egészet.
Nekem az a bajom, h. egy szolgáltatást vásárlok, akkor a pénzemért, akár mennyit is fizettem be, ők tegyenek meg mindent. Nemcsak a saját véleményemet tükrözöm, hanem utastársaimét is. Én azért a pénzért elég erősen megdolgoztam, és mert nem megyek luxusútra, nekem erre telik, másra nem.
Megírom a Dias Zeusnak, hátha másnak a hazaútja nem ilyen lesz.
Nem örülök neki, h. mindannyian támadtok, pedig a fórum lényege, h. mindenki a véleményét írja le, egyet lehet vele érteni és nem is. Nem azért írtam, h. sajnáljatok, arra nincs szükségem.
Solyci!
Senki nem akart bántani,mi is a tapasztalatainkat írtuk le! Józsi az egyik leg profibb sofőr, miért mentetek Bulgária felé? Vagy le maradtam és újabban erre járnak a Macedónok miatt?
A nyaralásom fantasztikus volt, de most olyanokat nem fogok leírni az UTAZÁSI IRODÁK topicba, h. szép volt a környék, jókat sétáltunk, szép öblöket találtunk, finomakat ettünk.
Az én véleményemet meg ne bíráljá(to)k felül, mert ahhoz nincs jogotok.
A Józsiról meg annyit, neked hogy esne, ha a szemedbe mondanák rezzenéstelen arccal, h. ha a gyereked nem ér ide, akkor otthagyják. Egyáltalán nem szánta viccnek...