Az út oda vissza megint csak idő, tehát már akkor ugyan ott vagyok a dologgal!
Lehet hogy ráveszem magam és elmegyek nyitásra valamelyik nap! Csak szólni kell a haveromnak is , mert 2 kocsival megyünk!
Igen ők,de mostanába nem ír senki hogy kérték volna.
Tőlem sem kérték az idén
Üdv:Robi
Pedig vót, mi?
Szunyi, tégy úgy ahogy gondolod, de ezek gyengécske indokok... az okmányiroda klímás (még a mi kicsiny falunkban is) és időpontra hívnak, max. 10-15 perc múlva már szaladsz is el vihogva, markodban a nemzetközi
#1118412009-07-30 20:29:33 Válasz a #111800. hsz-ra
Szunyi
Tibibaba megelőzött. Én kiváltom 3.-án megyek mivel időpontot kell kérni és azonnal megkapod. Egyedül tehát a fénykép igényel utánajárást.
És mivel én előszőr megyek kocsival Greece-be és amúgy sem szeretek vitatkozni hatósággal pláne nem idegen nyelven és ha azt mondja 20 euro akkor mit csinálsz. Lehet nem kéri lehet csak 5euro-t kér, de jobb a békesség legalább is nekem. Persze mivel elvileg nem kell szívem szerint mondanám neki, hogy b...sza meg, de nyaralni szeretnék és nem egy börtönben.
The choice is yours!
Tibibaba megelőzött. Én kiváltom 3.-án megyek mivel időpontot kell kérni és azonnal megkapod. Egyedül tehát a fénykép igényel utánajárást.
És mivel én előszőr megyek kocsival Greece-be és amúgy sem szeretek vitatkozni hatósággal pláne nem idegen nyelven és ha azt mondja 20 euro akkor mit csinálsz. Lehet nem kéri lehet csak 5euro-t kér, de jobb a békesség legalább is nekem. Persze mivel elvileg nem kell szívem szerint mondanám neki, hogy b...sza meg, de nyaralni szeretnék és nem egy börtönben.
The choice is yours!
Laci
Szevasz Laca,
Elképzelem a macedón rendőrt, aki előbb téged állít meg, utána meg engem: két jólfésült magyar, a létező összes dolgot kipakol neki a zaszti hátsó ülésére: nk jogsi, zöldkártya, biztosítás, pályatikett, porraloltó, vontatólötél, mellények...
Szerintem sírva fakad és elmegy táppénzre
Sziasztok!
Nagyon fontos a Nemzetközi jogsi???
A spec. zöldkártya, meg a biztosítás megvan az nem elég?! Kik szórakoznak ezzel? Macedónok?
Szia Szunyi!
Macedoniába, Görögországban elfogadják az érvényes magyar vezetői engedélyt. Szerbiában azonban kell nemzetközi vezetői engedély. /forrás: magyarorszag.hu/
Nemzetközi vezetői engedélyt, a magyar vezetői engedély adatai alapján állítják ki, ill. majd azzal együtt lesz érvényes.
Szeged, Huszár u. 1. Okmányiroda ügyfélfogadás:
H: 8-15,30 K: 8-15,30 SZ: 12-17,30 CS: 8-12 P: 8-11,30
Okmányirodába telefonos időpontfoglalás: (62) 421-300
Ha telefonon kérsz időpontot, várakozás nélkül eccerűen csak bemehetsz, a kapott időpontban. Nem kell várni hívásra.
"Speciális zöldkártyát" a KGFB biztosító állítja ki, a férjem neten szokta megkérni, 1 hét múlva küldik postán. Ingyenes.
Ha a gépkocsid lízingelt, a lízingbeadó cégtől kell kérni egy pár soros igazolást, hogy a gépkocsit kiviheted külföldre. Nem cicóznak. (Csak aztán épségben vissza is hozd!) Ezt csak 1x kell megkérni. Azaz jövőre ugyanazzal a papírral megint kiviheted. Ezek a "lízinges témák", inkább a céges autóknál fontosak.
Az idén mikor kintvoltunk:
ODAFELE: Szerbek kérték a zöldkártyát. Macedonok semmit nem kértek. Görögök semmit nem kértek.
VISSZAFELE: Görög nem kért semmit, Macedon nem kért semmit, Szerb: kinyitatta csomagtartót, és a hütőládát.
#1118672009-07-30 22:25:35 Válasz a #111860. hsz-ra
kieg:
"A nemzetközi vezetői engedély a magyar vezetői engedéllyel együtt, az abban meghatározott lejárati időig érvényes, de nem haladhatja meg a kiállítástól számított 3 évet"
Zsófi73
Sziasztok.
Segítsetek összesíteni.
Az útra kell ugye egy nemzetközi jogsi, speciális zöldkártya, utasbiztosítás.
A kocsiba kellenek valami cuccok?
Alapban van benne elsősegélydoboz, háromszög, pótkerék, emelő.
Kell még valami?
Olvastam pl hogy poroltó.
Azt nézi vki?
Speciális zöldkártyát hol csináltassak?
Köszi.