Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 4591
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Zsófi73

Aktív fórumos
Aktív fórumos
250 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111872 Üzenet linkje2009-07-30 23:16:00  Re:

professional írta:
Sziasztok.
Segítsetek összesíteni.
Az útra kell ugye egy nemzetközi jogsi, speciális zöldkártya, utasbiztosítás.
A kocsiba kellenek valami cuccok?
Alapban van benne elsősegélydoboz, háromszög, pótkerék, emelő.
Kell még valami?
Olvastam pl hogy poroltó.
Azt nézi vki?
Speciális zöldkártyát hol csináltassak?
Köszi.

Szia professional!
kb. 1-2 oldallal előbb mindent leírtam!
off. ne haragudj, de mosolyognom kell a neveden! egy professional , és ilyeneket kérdezz! icon_lol.gif
on.
Kocsiba kell:
---poroltó_ kisebb méretű, ez egyébként is jó, ha van. talán a macik kötözködtek vele pár éve, ami rémhírként terjedt és mostmár mindenki viszi alapból
---szokták még emlegetni, a hullazsákot is (utazó személyenként 1 db); láthatósági mellény (utazó személyenként 1 db)
--- gépkocsi assistance biztosítás (ami vagy az utasbiztással együtt kötöd), vagy eleve a vacsiúj kocsihoz jár pár évig
üdv.: Zsófi73

# 4592
Cserrobi

Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111873 Üzenet linkje2009-07-30 23:16:11  Re:

professional írta:
Sziasztok.
Segítsetek összesíteni.
Az útra kell ugye egy nemzetközi jogsi, speciális zöldkártya, utasbiztosítás.
A kocsiba kellenek valami cuccok?
Alapban van benne elsősegélydoboz, háromszög, pótkerék, emelő.
Kell még valami?
Olvastam pl hogy poroltó.
Azt nézi vki?
Speciális zöldkártyát hol csináltassak?
Köszi.

Nya kérem!
Legyen jogsid,nem kell speckós zöldkari elég a sima is icon_biggrin.gif oszt legyen mellényeg 2 max nem árt ha van forgalmid is a nemzetközi jogsi csak ajánlott pórraloltó meg jó ha van még itthon is nem hogy kint icon_razz.gif
A hullatakaróról meg nem is beszélve

# 4593
Zsófi73

Aktív fórumos
Aktív fórumos
250 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111874 Üzenet linkje2009-07-30 23:20:40 

cserrobi!
eccere írtunk!
nézzé mán te is vissza lécci!
meo-z mán le!, mert sztem van egy pötty ellentmondás amit írtunk proffessional-nak icon_lol.gif icon_lol.gif
köszi!
zsófi73

# 4594
Cserrobi

Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111875 Üzenet linkje2009-07-30 23:28:39 

Ja pl hogy nem tudnátok kiírni ,hogy MACEDÓNIA icon_sad.gif
# 4595
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762

Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111889 Üzenet linkje2009-07-31 07:20:50 

Érdekes ez a hullazsák... Magyarországon a hullatakaró van rendszeresítve, de nem lehet kapni kereskedelmi forgalomban. Viszont BÁRKINEK (legyen az hazánkfia vagy szváziföldi) alanyi jogon jár, ha neadjisten' "szüksége lenne rá"...
Szerintem ez abszolút baromság, mert ha kérik a határon, akkor kérhetik az ásót is... Ha vesz az ember a gazdaboltban 2 db 1,5x2,5 méteres fekete műanyag fóliát és szépen összehajtja, azzal megelégszik a szerb és a macedón állam? Abban a 10 ezer forintban amit a pályahasználatért ott hagyunk nekik (nálunk 2550 forintért 10 napig úgy kolbászolsz az autópályán, ahogy neked tetszik, ők meg a négyszereséért engednek 2x végig rajta), nem fér bele?

# 4596
Cserrobi

Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111891 Üzenet linkje2009-07-31 07:24:45 

Ha elolvastad volna visszafelé a dolgokat akkor megértetted volna ,hogy mért írtam a végére:D
Különben nem kell igaz az én kocsimba is ott van,de elég morbidnak tartom a dolgor.

# 4597
Zentai17

Aktív fórumos
Aktív fórumos
79 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111893 Üzenet linkje2009-07-31 07:30:09  Válasz a #111889. hsz-ra Előzmény #111889

sziasztok. bocsi kicsit nevetek, elgondoltam, hogy a magyarul nem tudó határőr elmutogatja nekem a hullazsákot.
# 4598
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762

Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111896 Üzenet linkje2009-07-31 07:39:45 

cserrobi írta:
Ha elolvastad volna visszafelé a dolgokat akkor megértetted volna ,hogy mért írtam a végére:D
Különben nem kell igaz az én kocsimba is ott van,de elég morbidnak tartom a dolgor.

helló Robi,
Elolvastam visszafele... még azelőtt mielőtt írtam. Nem tudom honnan veszed hogy nm értettem volna meg bármit is... icon_cool.gif
Ja, és az én kocsimban is van, arra használom, ha valami poros v. hasonló cuccot kell vinni, akkor beterítem hátra. Meg ha útközben főtengelycsapágyat kell cseréljek, akkor arra fekszem a kocsi alá... icon_smile.gificon_smile.gif

Zentai17, te itt fórumozol, a bőrönd meg még az ágy alatt? icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 4599
Cserrobi

Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111897 Üzenet linkje2009-07-31 07:45:13 

Szia Tibibaba!
Erre találták fel a csomagtér-tálcát.
Na de ez már nem ide való témakör.

# 4600
Zentai17

Aktív fórumos
Aktív fórumos
79 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111898 Üzenet linkje2009-07-31 07:45:45  Válasz a #111896. hsz-ra Előzmény #111896

Tibibaba, mint általában minden nő már 3 napja összepakoltam, majd mindent. icon_biggrin.gif a bőröndök a szoba közepén, kerülgetünk.....
még megyek váltok dinárt, tanácsodra.
most már csak az izgulás van........ icon_biggrin.gif
este 6kor indulunk.

# 4601
Triznyak

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111905 Üzenet linkje2009-07-31 08:15:17 

Megint kezdődik a rémhír terjesztés. icon_sad.gif Ezt a hullazsákos témát tényleg lehetne már hanyagolni!!!! Miért olyan nehéz megérteni, hogy _nem kell_.
Valaha is _csak a teherautósoknak_ volt kötelező, de az is csak a múltszázadban.
Szerbiában miért lenne kötelező a nemzetközi jogosítvány????? Eddig sosem volt.

# 4602
Pudoli

Aktív fórumos
Aktív fórumos
109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111906 Üzenet linkje2009-07-31 08:16:26 

Tibibaba írta:
pudoli írta:
sziasztok icon_smile.gif

ha pl pestről indulok el paraliára, akkor az kb hány liter benzinből vagyis pénzből jön ki?
ehhez jön még gondolom az autópályamatricák, stbstb

és most egy nagyon hülye kérdés: ha külföldre megyek autóval egyáltalán bárhova, ahhoz kell vlaami külön papír vagy engedély valahonnan? (saját az autó, így nem hiszem, de hátha mégis... nem tudom, hogy mennek ezek a dolgok, még sose voltam úgy kint icon_smile.gif )

és időben kb mennyi a táv?
a google térképre lehet hagyatkozni útvonalat, időt tekintve?

köszi a válaszokat icon_smile.gif

D.

Attól függ, mivel mégy... tankkal pl. k...a sok... icon_smile.gif
A te kocsid paramétereit te ismered, itt a kollégák 45-55 ezer körüli üzemanyagköltséget és 15ezer körüli pályadíjat kalibrálnak NAGY ÁLTALÁNOSSÁGBAN (a Gauss-görbe csúcsán icon_smile.gif )
Az idővel ne foglalkozz! Érj oda és utána meg haza, ez a lényeg.
Csak a gfb nemzetközi igazolása kell, más "külön pappír" nem.
Útvonalinfók Jox tollából:
https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=418
(de ígérd meg hogy visszaolvasol...)

itt is köszönöm a választ Neked meg mindenkinek! icon_smile.gif

szimpla régebbi típusú Suzy Swiftem van, elég keveset fogyazt icon_smile.gif

icon_biggrin.gif és megígérem, ma itt fogok visszaolvasni icon_wink.gif

# 4603
Triznyak

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111910 Üzenet linkje2009-07-31 08:25:42  Válasz a #111874. hsz-ra Előzmény #111874

Az ellentmondás ilyenekből adódhat:

'Kocsiba kell:
---poroltó_ kisebb méretű, ez egyébként is jó, ha van. talán a macik kötözködtek vele pár éve, ami rémhírként terjedt és mostmár mindenki viszi alapból
---szokták még emlegetni, a hullazsákot is (utazó személyenként 1 db); láthatósági mellény (utazó személyenként 1 db)
--- gépkocsi assistance biztosítás (ami vagy az utasbiztással együtt kötöd), vagy eleve a vacsiúj kocsihoz jár pár évig "

_Ezek egyike sem kell!!!!!!!_ Úgy értve, hogy nem kötelező. Ráadásul az autóra ilyen jellegű biztosítást max 10éves koráig lehet kötni.

# 4604
Zsófi73

Aktív fórumos
Aktív fórumos
250 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111914 Üzenet linkje2009-07-31 08:35:45 

Triznyak írta:
Megint kezdődik a rémhír terjesztés. icon_sad.gif Ezt a hullazsákos témát tényleg lehetne már hanyagolni!!!! Miért olyan nehéz megérteni, hogy _nem kell_.
Valaha is _csak a teherautósoknak_ volt kötelező, de az is csak a múltszázadban.
Szerbiában miért lenne kötelező a nemzetközi jogosítvány????? Eddig sosem volt.

Triznyak!

"A magyar vezetői engedéllyel azokban az országokban vezethetünk - anélkül, hogy kiváltatnánk a nemzetközi jogosítványt -, amelyek csatlakoztak az 1968. évi Bécsi Közúti Közlekedési Egyezményhez. Az egyezményt Magyarországon a 1980. évi 3. törvényerejű rendelet hirdette ki. Országok: Ausztria, Bahama Szigetek, Bahrain, Belorusz, Belgium, Brazília, Bulgária, Csehország, Dél-Afrikai Köztársaság, Elefántcsont-part, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Fülöp-szigetek, Görögország, Guayana, Horvátország, Irán, Izrael, Közép-Afrikai Köztársaság, Kuba, Kuvait, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Macedonia, Marokkó, Moldova, Monaco, Niger, Norvégia, Németország, Olaszország, Orosz Föderáció, Pakisztán, Románia, San Marino, Svájc, Seychelle-szigetek, Svédország, Szenegál, Szlovákia, Szlovénia, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Ukrajna, Uruguay, Zaire, Zimbabwe. Érvényes továbbá a magyar jogosítvány az Európai Unió valamennyi tagállamában, függetlenül attól, hogy az adott tagállam részese-e a Bécsi Egyezménynek. A nemzetközi vezetői engedélyt az érvényes vezetői adatai alapján állítják ki, és csak a magyar vezetői engedéllyel együtt érvényes. "B" kategóriára érvényes nemzetközi vezetői engedélyt csak a 18. életévet betöltött személyek kaphatnak.A fent leírtak alapján Macedóniába, Görögországba érvényes vezetői engedéllyel is utazhatunk, Szerbiába azonban nemzetközi vezetői engedély szükséges."
üdv.: Zsófi73

# 4605
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762

Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111922 Üzenet linkje2009-07-31 09:02:57  Re:

Zentai17 írta:
Tibibaba, mint általában minden nő már 3 napja összepakoltam, majd mindent. icon_biggrin.gif a bőröndök a szoba közepén, kerülgetünk.....
még megyek váltok dinárt, tanácsodra.
most már csak az izgulás van........ icon_biggrin.gif
este 6kor indulunk.

Csak az irigység beszél belőlem... icon_smile.gif

Robi, csomitértálca is van a kocsiba... de a fóliát le tudom teríteni a hátradöntött első ülésre is, de ez meg már egy harmadik téma...

Úgy érzem, a nemzetközi jogosítványommal, a porraloltómmal (meg azzal hogy van a kocsimban nejlonfólia) kivívtam magamnak a "bexari ótós" címet egyesek szemében icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 306 307 308 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu