Sziasztok!
Nem kell nemzetközi jogsi az tuti, a szerbek nem foglalkoznak vele.
Jobban érdekli őket az uniós csatlakozás!!
Szösszenet a n emzetközi jogsiról!
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Szeptember 5-12-ig leszünk Görögországban. Szerbián és Macedónián keresztül megyünk. Tudja-e valaki, hogy meddig kell érvényesnek lennie az útlevélnek?
4-en megyünk és egyikőnk útlevele november 2-án jár le. Nem tudja, h csináltasson ujjat, vagy elfogadják még ezt is. Ha valakinek van infója, az legyen szíves írjon, akár privátban is.
Előre is köszönöm.
#1120882009-07-31 16:07:04 Válasz a #112084. hsz-ra
te Tibibaba, komolyan , olvasgatom itt ott miket irsz, te nagyon profi vagy utazásban. két napja tőled megtudtam mindent, amire még csak nem is gondoltam. köszi ( elrohantam megnézni az útleveleket ) ne nevess ki.
király, érvényesek
#1120932009-07-31 16:14:10 Válasz a #112088. hsz-ra
Bepirulokkkk azér köszi
De nincs minden veszve ha lejár az útlevél: Ausztria, Olaszország, Brindisi-nél fel a kompra, Korfunál meg le... Időigényesebb, költségesebb ugyan, de elég a személyi igazolvány Ja! És nem kell a nk jogsi.... áááááááá
#1120962009-07-31 16:16:55 Válasz a #112093. hsz-ra
kocsi csurig benyóval is csomaggal is, azért még mi is beférünk.
nemsokára elindulunk. mindenkitől elköszönök, 10-11 nap múlva leirom az élményeimet (csak pozitívan!)
Üdv
Ez egy amolyan Tücsök és bogár írás, ahol is a tollforgatónak nem tetszik egy okmány formátuma és kivitelezése. (Valóban, a "nemzetközi" szóból következtetve valami plasztikkártyás dolgot vár az ember, vagy legalább olyat mint a nemzetközi diák...) De ennek a Homárnak meggyőződése, hogy ez röhögést fog kiváltani az ellenőrző szervből is! És rögtön keresi a felelőst... Szerintem egyszerűen csak buta. A hozzászólások javarészt mellébeszélések, egy témához szólót találtam: az illetőtől kérték (Marokkóban), és nem röhögtek rajta...
#1121452009-07-31 21:52:23 Válasz a #112122. hsz-ra
Azért, ha a tollforgató vesz némi fáradtságot és megnézte volna más nemzetek ugyanilyen igazolványát, eszébe sem jut bármit is leírni. Ugyanúgy néz ki a többi is, mint a hazai.
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy igaz-e az, hogy Szerbiában az autópályákon a le- és felhajtók közötti szakaszon akkor is 80 km/óra a max. sebesség, ha ezt tábla nem jelzi? Tavaly minket megbüntettek a Nis-i csomópontnál, és valami ilyesmit magyarázott a rendőr ( ha jól értettük ). Kicsit hihetetlennek tűnik, de ki tudja?