http://www.kamari.gr/info/info/map_of_kamari.html
El tudnátok helyezni nekem ezen a térképen nagyjából a Finikas, a Haroula, a Kostis és a Mary apartmant, illetve a Hotel Venust?
Illetve hogy honnan indul a Perissába közlekedő kishajó?
Szeretném ugyanis a minden szempontból legmegfelelőbb szállást kiválasztani.
Előre is köszönöm a segítséget.
melyik irodával mentetek, hol volt a szállásotok? Aktuális árak gyros, víz, autóbérlés?
Merre jártatok? Milyen szervezett kirándulásokon voltatok?
Szia Zita!
Az Apollonnal mentünk, jó áron vannak a last minute útjaik. A Kostis apartmanban voltunk, nagyon szép apartman, minden nap takarítják, törölköző és ágynemű csere kétnaponta, Kostisék nagyon kedvesek, szóval csak jót tudok róla mondani. Ha legközelebb megyünk, mert eldöntöttük, hogy pár év múlva visszatérünk, akkor ugyanebbe az apartmanba fogunk menni. Az árak nem vészesek, ásványvíz kb. 0,27-től 0,70-ig Eur-ig van, 6 db-os csomag 1,20-2 Eur körül. De nincs bubis csak szénsavmentes. gyors pitában 2,20-tól felfelé. Pékségben péksütik 1,50-2 eur, de nagyok, kiadósak és nagyon finomak. Éttermi árak sem horrorok, szerintem hasonlóak mint nálunk Keszthelyen a Balatonnál. Pl. musaka 6-7 eur, két személyes görög tál Andreas tavernában 16 eur. Érdemes kocsit bérelni, be tudod vele járni a szigetet kötetlenül. A Haroula apartman alatti helyen béreltük az autót, egy Fiat Pandát 4 napra 140 Eur-ért. 40 Eur 1 napra, de mivel több napra béreltük, így le tudtuk alkudni. Depositot nem kellett fizetni. Tudom ajánlani, nagyon korrektek, teljes körű biztosítással. Fél tankkal adják oda az autót, ugyanúgy kell visszavinni. Mikor visszavittük meg sem nézte az autót, azt sem,hogy mennyi benzin van benn. Szóval ezzel a kis autóval bejártuk a szigetet, 5 strandon voltunk, Vlychada, Monylothos, Red Beach, Perivolos, Perissa és persze Kamari. Farosi világítótoronytól, Oiáig sok helyen voltunk, kocsival nincs távolság. 24 Eur-t fizettünk benzinre, pedig tényleg minden nap úton voltunk. Fakultatívra nem mentünk el,mert ott volt az autó, és magánúton is meg tudtuk nézni, ami érdekelt. A vulkántúra állítólag nagyon jó, sajna kihagytuk, későn eszméltünk, hogy magyar idegenvezetéssel csak kedden van, ezért lekéstük. De majd legközelebb.Gyönyörű a sziget, ha elmész nem fogsz benne csalódni. Ha bármi kérdésed van még nyugodtan írj.
#1125802009-08-04 15:07:14 Válasz a #112578. hsz-ra
Köszönöm a válaszod, minden kérdésemre választ kaptam. Minden nap megnézem az apollontravel útjait, várom mikor rakják fel az újabb akciókat a netre. Remélem augusztus végére sikerül valami olcsó utat kifogni(idén már voltunk Korfun ezért korlátozott a költségvetésem).
Nálsm is óránként van nyitva az Apollon travel honlapja, mi is egy lasminute útra pályázunk Santorinire
De sajnos mi csak az augusztus 12-i időpontban tudnánk menni, 9-én ugyanis sajnos van egy vizsgám.
Ti augusztus végére tervezitek az indulást? Vagy akkor foglaltok, és szeptemberben mentek, akárcsak mi? Örülnék, ha sikerülne útitársakat találnunk
https://www.kamari.gr/info/info/map_of_kamari.html
El tudnátok helyezni nekem ezen a térképen nagyjából a Finikas, a Haroula, a Kostis és a Mary apartmant, illetve a Hotel Venust?
Illetve hogy honnan indul a Perissába közlekedő kishajó?
Szeretném ugyanis a minden szempontból legmegfelelőbb szállást kiválasztani.
Előre is köszönöm a segítséget.
Szia Edina!
Teljesen mindegy szerintem, hogy helyileg hol vannak az apartmanok, mert nem nagy hely Kamari. Szóval nincsenek nagy távolságok. A lényeg az inkább, hogy milyen az apartman. Mi a Kostisban voltunk, előzőleg már Zitának írtam róla, tényleg csak ajánlani tudom. Én is a fórumról olvastam róla és csak jót írtak róla, most már én is megtapasztaltam és minden szó igaz, amit a Kostisról írtak. Tágas apartman külön kis erkéllyel, ahol egy asztal és két szék van elhelyezve, hogy ki tudj ülni. Fel fogok tenni képeket a nyaralásról, és a Kostisról is készítettem több képet. A tenger kb. 2 percre van tőle. A kishajó a Mesa Vouno hegy melletti partszakaszról indul, tehát a strand hegy felőli részéről. Kb. fél óránként megy, fejenként 4 eur-ért. Olvastam az előző kérdéseidet is, és nem tudom,hogy mennyi idősek vagytok, szeretitek -e a kissé mozgalmasabb, nyüzsgősebb helyeket, de ha igen, akkor mindenképp Kamarit válaszd Perissa helyett. Az Apollon amivel mentünk szerintem nem rossz iroda, jó last minute útjaik vannak, kettőnknek júl 25.-től aug 01.-ig tehát főszezonban, 190.000.-Ft volt, szállással, rep.jeggyel illetékkel stornóbiztosítással együtt. Gál Laci az idegenvezetőjük rendkívül talpraesett emberke, bármi gondod adódna segíteni fog. A legtöbb strandra tényleg elkel a gumicipő, és többek közt a Perissai strandra is, ráadásul ott csak csúszkálva tudtunk bemenni a vízbe, mivel az elején nagyon csúszósak a kövek. Beljebb kb. nyakig érő vízben már homokos, de az a gond, hogy én nem igazán tudok úszni, úgyhogy odáig nem jutottam be. Ja és Perissán 10 Eur-ért adtak két napágyat, míg a többi strandon 6-8 eur volt az ára. Amúgy Perissa nekünk kicsit kihaltnak tűnt, legalábbis Kamari után. A legjobb strand szerintem a Perivolosi volt, és még jó a Monolythosi is, mert ott nem mélyül gyorsan, nincsenek kövek, szépen bele lehetett volna sétálni messzire, ha nem lettek volna éppen méteres hullámok és hatalmas szél. A perivolosi strand tényleg homokos, fekete homokos, ott éreztem magam a legjobban. Oda nem kell cipő. Gyönyörű a vlychadai strand is a különböző sziklaképződményeivel, de a bejutáshoz oda is cipő kellene, mert az eleje rettentő kavicsos. A Red Beach is kavicsos, de ne hagyd ki, mi fél órára kukkantottunk be megnézni, tényleg nagyon érdekes a vörös színeivel. De ehhez autót kell bérelni, hogy több strandot is meg tudj nézni, mert azért busszal időigényes megközelíteni ezeket a helyeket, átszállással. Bár a nyaraláshoz tényleg hozzátartozik a strandolás is, mi is mindennap lennt voltunk valamelyi strandon, de mégis azt mondom, hogy Santorinire nem a strandjai miatt kell elmenni, az másodlagos. A látvány semmihez nem hasonlítható, Fira, Oia, Pyrgos és még sorolhatnám, nem tudtunk betelni a szigettel. Kevés volt az egy hét, hogy láss minden csodáját. Menj el nem bánod meg, ja és lehet 4-6 eur-ért venni gumicipőt is.
#1125872009-08-04 15:43:26 Válasz a #112581. hsz-ra
Szia,
én augusztus 29-én szeretnék menni ha sikerül valami jó ajánlatot találni(kb 170-180 e Ft-ig).
Szeptember 12-n is gondolkodtam de félek hogy akkor már nem olyan kiszámítható az időjárás.
Köszönöm a gyors reagálást.
Mi is mindenképpen az Apollonnal szeretnénk utazni, tavaly is velük voltunk Rodoszon, és maximálisan elégedettek voltunk mindennel.
Úgy hallottam, hogy Kamariban a hegy felőli strand sokkal kellemesebb és jobb, mint beljebb. Neked mi a tapasztalatod erről?
A kishajó, amivel el lehet jutni Perissába, csak addig közlekedik? Vagy továbbmegy esetleg és akár Perivolos is szóba jöhet? Néztem egy térképen, hogy Perivolos, amit ajánlottál, Perissa alatt van nem sokkal, tehát ha jól sejtem, Kamaritól sem lehet vészesen messze.
Persze, egytértek, hogy a strandolás mellett a látnivalók is ugyanolyan fontosak, sőt. De azért szeretnénk a fürdőzés adta lehetőségeket is kihasználni, ha már tengerparton vagyunk
#1126042009-08-04 17:38:10 Válasz a #112592. hsz-ra
Köszi Verka,
közben döntöttem, Megalochorin fogunk lakni, itt, igaz nincs benne az árban a transzfer, de az egy éjszakát csak kibírjuk valahogy , ja van külön lejárat a partra is.
#1126232009-08-04 20:06:44 Válasz a #112588. hsz-ra
Helló! kb. két héttel előbb foglaltam, mert mindenképp a Kostisba szerettünk volna menni, és mikor felhívtam az Apollont, akkor már csak 3 szoba volt szabad, és nekünk 2 szoba kellett. Szóval nem mertem tovább várni. De utólag kiderült, hogy később sem lett olcsóbb. Mindig az Apollon honlapján néztem az akciós utakat, de most látom, hogy júl. 24. óta nem frissitettek, pedig általában keddenként szokták az újakat feltenni.
#1126272009-08-04 20:17:34 Válasz a #112594. hsz-ra
Szia Edina!
Az idegenvezető Gál Laci is említette,hogy a hegy felőli oldal jobb Kamariban. Mi csak egyszer strandoltunk Kamariban, és azon az oldalon, mert valahogy szimpatikusabb volt az a rész. Egyébként ha tudtok úszni, akkor mindegy melyik strandon vagytok, a víz kristálytiszta, kellemes hőmérsékletű, és csak az elején kavicsos a bemenetelnél. Legalábbis a férjem ezt mondta, én nem mertem messzire bemenni. Viszont a Perivolosi tényleg nagyon jó, de a kishajó csak Kamari és Perissa közt közlekedik, megkerülve a hegyet. De ajánlani tudom a kocsibérlést, azzal tényleg akkor mentek amikor akartok, oda ahova szeretnétek, és annyi időre ami jól esik, szemben a fakultatívval, ami nem is olyan olcsó. És így ki tudtok próbálni több partot is. Azt azért megemlítem, hogy nekem furcsa volt, hogy mindig fújt a szél, elég nagy hullámokat korbácsolva, de így nagyon kellemes idő volt a strandon nappal is, simán tudtunk napozni, anélkül, hogy 10 perc múlva azt mondtam volna, hogy nem bírom tovább a meleget. Ezenkívül este a naplemente után hirtelen több fokot hűlt a hőmérséklet, és hosszú újjú felsőt kellett, hogy felvegyek, mert egy kicsit fáztam. Úgyhogy ha mentek, akkor ajánlom dobjál a bőröndbe egy-két melegebb felsőt is.