#1126752009-08-05 09:47:22 Válasz a #112667. hsz-ra
nem akarlak elkeseríteni de 50 eurót szó szerint követelt azt mondta kicsit törve vegyesen angolul magyarul,hogy ha nem kap pénzt akkor 500 euróra fognak a rendőrök 50 méteren belül megbüntetni, végül 20 alá nem akart menni és végül már ott tartottam,hogy vagy megverem de nagyon csúnyán és börtön vagy fizetek és mérgelődök.. hát a párom unszolására inkább az utóbbi pedig nem sok választott el....így aztán 5ezerbe került a maci határ....
Talán írni kellene újra a Macedón nagykövetségnek, hogy, ha nem akarják hogy tovább romoljon az imidzsük, szóljanak már a határőreiknek, ne zaklassák az utazókat.
Aki kedvet érez hozzá, írjon egy emailt az illetékeseknek, belinkelheti ezt és a másik témát a levélbe.
Mindenesetre valószínűleg több az olyan történet (itt a fórumon is így van), amikor eseménytelenül, tehát probléma mentesen) ment a határátkelés.
De talán az is idetartozik, hogy tavaly pl a magyar határőr csaj volt az, aki nagyon bunkó módon viselkedett....
Ahogy közeledik az indulás egyre jobban idegesítenek ezek a dolgok... 20 euro, azért már nem annyira kis öszeg... Az 5 eurot még úgy-ahogy lenyelem, de a 20 már elég durva!
S nincs kedvem a gyerekekkel órákig a határon állni. Azonban ahogy a párom ismerem, egészen biztosan nem fog adni 20 eurot...
#1126922009-08-05 10:59:46 Válasz a #112677. hsz-ra
talán az az üzlet,hogy odaszól a ténylegesen 50 méterrel odébb álló rendőrnek,hogy állítson meg és büntessen meg majd felezünk stbstb, de ennek ellenére másokkal is beszéltem akik ott álltak a határon és senkit nem büntetett meg senkitől nem kért pénzt, lehet az nem tetszett neki hogy milyen autóval mentünk,nem akarok itt vagánykodni de lehet látta,hogy belőlünk szedhet ki némi kp t, na mind1 paralián az apartmanból úgyis lealkudtam 30 eurót úgyhogy visszajött már nem is bosszant:D
egyébként a vicc az egészben az,hogy egyik határon se állítottak meg csomagellenőrzésre, kivéve visszafelé röszkén turkáltak egy kicsit, meg ott vártam éjjel fél 1től negyed 2ig
#1127002009-08-05 11:28:21 Válasz a #112699. hsz-ra
ne bízd el magadat,azért a mi autónk se feltűnő jelenség...(BMW 320d touring és ráadásul 6 éves tehát nem egy hatalmas érték)nade mind1
Ha valamire kíváncsiak vagytok még szívesen válaszolok.
szia mindenki ma értünk haza Vrasnáról nagyon jó volt kint.
Úton minden rendbe volt nem volt semmi gubanc.HOl is kezdjem indulás csütörtök délután 6 kor Kispestről.
határ érkezésnél sajnos várnunk kellett 1 órát.szerbeknél az út továbbra is szar mármint az elején 10 méterenként ütt egyet a kocsin.de csak az eljén,Rendőrök is csak az első szakaszon voltak .csatlakoztunk németekhez aztán go 130 150.ahol lehetett. szerbek adnak vissza eurot ha nincs apród.minden annyi amit a többiek leírtak .makedoniába nem kérték tőlünk a nemzetközi jogsit ,zöld kari kell aztán jó van tankoltam Makedoniába határtól 3 km re shell balra 10 euroért 13 liter dieselt kaptam. haver 10 ért 11 litert kapot.Szerbeknél is tankoltunk 10 euro 850 pénz nek megfelelő igy váltoták. tankoltam 1600 szerb lovért az 20 euro görögök engednek határon egyből ,nem voltak kóbor kutyák se .se kéregetők.
Vrasnán nem voltak sokan kevés volt most a turista talán a vállág miatt ,és magyar se nagyon max 2 család.
nincs olcsóság felvágotak részéről lidl be 3,65 400g csirke mell sonka és csak ott láttunk sonkát.péksütik 1.20 140 fánk ,szezánmagos virslis bukta ,sonkás sajtos kerek süti.
parton frappe 3, 3,5. sör fél litertes 3,5 viz 50,c üditö 2,5
gyros 2, 2,20 muszakka 5 sali 5 pizza 6 8 euro.