Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 8581
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Aszterimu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
174 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112996 Üzenet linkje2009-08-07 09:05:27 

Kiscicu!
A biztosítással kapcsolatban, a biztosítás bankkártyák topikban találsz egy csomó infót. Nézd meg, érdemes!

# 8582
Pudoli
Aktív fórumos
Aktív fórumos
109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112997 Üzenet linkje2009-08-07 09:07:31 

sziasztok

villámkérdés!

ott kintvégszükség esetén tudok eurót váltani még?
vagy nyilván vannak bankautomaták...
milyen az árfolyam?

ha tudja valaki, írja majd meg4

köszi icon_smile.gif

# 8583
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113003 Üzenet linkje2009-08-07 09:14:29  Válasz a #112997. hsz-ra Előzmény #112997

Vannak autómaták és közép árfolyamon számolják, ha használod a kártyát. De erről a Bank kártyás topicban részletesen olvashatsz.
# 8584
Kriszta9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
67 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113005 Üzenet linkje2009-08-07 09:18:14 

a startlapon a biztosítás rovatban találsz egy online utasbiztosítás weboldalt, és ott beírod az adatokat, és kiszámol neked jónéhány biztosítótól ajánlatot, amiket ott online meg is tudsz kötni. (de ha van biztosítós ismerősöd, akkor ő is biztosan tud segíteni).
hogy paralián melyik a legtisztább partszakasz, abban nem tudok nyilatkozni, ahol mi fürödtünk sehol nem volt nagy gond.
mennyi pénzt lehet költeni? miket vesztek? ez azért nagyban függ ettől. a lidl-ben egész jó áron vannak dolgok. ha nem laktok hozzá túl közel, akkor is vannak mindenhol kis supermarketek, általában lehet olyat találni, aminek nem horror az árai. ahol mi laktunk (oceanis apartman), ott a part felé menet van egy kis bolt, ahol szinte mindent lehetett venni (tej, kenyér, napernyő, úszógumi, üdítő, fűszerek, zsemlemorzsa, kiskutyára kontrafék, stb) és szerintem egész jó áron volt minden. mi itthonról vittünk zacskós tésztás kajákat, konzerveket, üdítőt (mondjuk mi kocsival mentünk). na, ezeknek az árát nem nagyon tudom már visszamondani. de kicsit átgondolod, hogy itthon mennyit költesz kajára egy hét alatt, gondold hozzá, hogy esetleg párszor esztek étteremben, akkor nagyjából tudsz kalkulálni. (valahol olvastam, hogy az itthoni balatoni árakhoz viszonyították a kinti árakat. na ahhoz képest nem sok minden drágább.)
orvos, patika van néhány paralián, ha a part felől az első utcában sétáltok este a templomtól észak felé, akkor biztosan megtaláljátok Pöpiéket (akik paralia legjobb kalózhajós kirándulását szervezik), és ott tudnak adni egy névjegykártyát, amin van kis térkép, hogy hol van orvos. de egyébként van több is, ki van táblázva és patika is.

# 8585
Pudoli
Aktív fórumos
Aktív fórumos
109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113007 Üzenet linkje2009-08-07 09:18:53  Re:

Csutek írta:
Vannak autómaták és közép árfolyamon számolják, ha használod a kártyát. De erről a Bank kártyás topicban részletesen olvashatsz.

köszi, megnézem icon_smile.gif

# 8586
Kriszta9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
67 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113008 Üzenet linkje2009-08-07 09:19:31 

július utolsó két hetében voltunk kint, a change-esnél 300 ft volt egy euró. bankkártyával lehet, hogy jobban jársz
# 8587
Pudoli
Aktív fórumos
Aktív fórumos
109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113012 Üzenet linkje2009-08-07 09:20:41 

jajj, és még egy kérdés, bár tuti van "ajándék, szuvenír" topic, de mégis!
és főleg azoktól kérdem, akik épp kint vannak, mert aki már hazajött, nem biztos, hogy emlékszik...
az ékszerboltok mennyire drágák Paralián?

mondjuk ha aranyban gondolkodunk icon_redface.gif icon_smile.gif

# 8588
Pudoli
Aktív fórumos
Aktív fórumos
109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113013 Üzenet linkje2009-08-07 09:21:52 

kriszta9 írta:
július utolsó két hetében voltunk kint, a change-esnél 300 ft volt egy euró. bankkártyával lehet, hogy jobban jársz

köszi icon_smile.gif
bankkártyával csak az a gond, hogy sokal leemel a magyar bank kezelési ktg címszó okán ...
meg nem is nagyon szeretnénk ott váltani, csak ha valami rendkívüli eset - helyzet áll elő icon_smile.gif
de köszönöm!
akkor olyan szinte mint itthon...

# 8589
Kriszta9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
67 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113014 Üzenet linkje2009-08-07 09:24:29  Válasz a #113013. hsz-ra Előzmény #113013

hát én tegnap valahol 271 ft-ot láttam, azért a 300-hoz képest kicsit barátságosabb
# 8590
Pudoli
Aktív fórumos
Aktív fórumos
109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113018 Üzenet linkje2009-08-07 09:30:30  Re:

kriszta9 írta:
hát én tegnap valahol 271 ft-ot láttam, azért a 300-hoz képest kicsit barátságosabb

ez tény icon_smile.gif
mi is a minap váltottunk 268-ért, mikor még olcsóbb volt, de sajnos úgy látom, megint megy felfelé az ára... gyanítom, mire kiérünk, 280 körül lesz :S
a bank meg többet nyúlna le, mint amennyi a 20-25 ft különbség az itthonihoz képest icon_smile.gif
majd még meglátjuk, beosztjuk jól, amennyit kiviszünk icon_smile.gif

és még egy kérdés: icon_redface.gif
ahol más országokban megállunk benzínkútnál technikaiszünetelni, ott a mosdóhasználatért, ahol fizetni kell, érdemes más pénzeket is váltanunk, vagy mindenhol jó az euro?

# 8591
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762
Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113019 Üzenet linkje2009-08-07 09:34:20 

A görögöknél nem lehet annyira lesírni az aranyat, mint a törököknél, de még így is olcsóbb a grammonkénti ár mint itthon.
"Mosdóhasználat":
Nem értem a nőket: mikor megállás van (próbálok általánosságban beszélni), akkor berongyolnak kettesével-hármasával hogy nehogy benyisson valaki még őrt is állnak egymásnak, aztán meg ugye kiderül hogy "nem kellett, nem jött, nem tudtam" mert nincs ülőke, csak egy lyuk van a padlón és különben is visszacsapódik a burkolatról... És mi a vége? A természetben, mint ahogy a fiúk csinálják. De előtte meg kell állni öt benzinkúton! És ez csak a folyó ügyekre vonatkozik, "nagyvécézni" úgysem tudnak csak a nyaralás harmadik-negyedik napján. Eurót mindenhol elfogadnak ugyan, de az igazi akadályok "bent vannak".

# 8592
Pudoli
Aktív fórumos
Aktív fórumos
109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113027 Üzenet linkje2009-08-07 09:56:13 

Tibibaba írta:
A görögöknél nem lehet annyira lesírni az aranyat, mint a törököknél, de még így is olcsóbb a grammonkénti ár mint itthon.

köszi icon_smile.gif

Tibibaba írta:
"Mosdóhasználat":
Nem értem a nőket: mikor megállás van (próbálok általánosságban beszélni), akkor berongyolnak kettesével-hármasával hogy nehogy benyisson valaki még őrt is állnak egymásnak, aztán meg ugye kiderül hogy "nem kellett, nem jött, nem tudtam" mert nincs ülőke, csak egy lyuk van a padlón és különben is visszacsapódik a burkolatról... És mi a vége? A természetben, mint ahogy a fiúk csinálják. De előtte meg kell állni öt benzinkúton! És ez csak a folyó ügyekre vonatkozik, "nagyvécézni" úgysem tudnak csak a nyaralás harmadik-negyedik napján. Eurót mindenhol elfogadnak ugyan, de az igazi akadályok "bent vannak".

icon_biggrin.gif ezt is kösz icon_wink.gif
tulképp felháborodhatnék, mert beáltalánosítottál a női átlagba, de nem fogok icon_smile.gif
mert tök egyetértek icon_confused.gif
nekem igazándiból a bokor is tökéletesen megfelel, feltéve, ha nem hatan guggolunk benne egyidőben icon_lol.gif
amúgy minden megoldható a természet lágy ölén icon_cool.gif ez tény és való!
csak a bizti kedvéért kérdeztem icon_smile.gif

egyszer kaptam egy emailt, pont erről a "miért mennek a nők többen amosdóba" vagy hasonló címmel, haláli volt, akit érdekel (és ha még megtalálom) küldöm neki icon_biggrin.gif
a párom, mikor olvasta, megvilágosodott előtte a miértre a válasz!! icon_biggrin.gif

Legutóbb pudoli szerkesztette (2009-08-07 09:57:55), összesen 1 alkalommal
# 8593
Kriszta9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
67 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113028 Üzenet linkje2009-08-07 09:57:17 

jaaaaaajjjjj, Tibibaba, tényleg nem érted te ezt a női dolgot icon_smile.gif
nálunk ez nem úgy van, mint a pasiknál, hogy csak előkapjuk, aztán had menjen. meg a természet lágy ölén is képzeld csak el, ha a csajok is ott gugolnának a bokrok előtt sorakozó pasik mellett. na szépen néznénk ki. ráadásul ugye a nőknél vannak egyéb "technikai események" is. de a lányoknak ajánlani tudom, hogy ha az omv kutaknál állnak meg, ott viszonylag tiszta, kulturált rötyik vannak, nem taposós, hanem a jól megszokott forma (na garanciát a tisztaságért azért nem vállalok, mert mondjuk kb 3 busz meg 15 török family "kiszolgálása" után lehet, hogy kicsit viharvert lesz). Elvileg ingyenesek, de mint már írtam, vannak nagyon leleményes kutasok, akik a jó kis dínárjuk helyett mindjárt euróban akar megsarcolni némi wcpapírért.

# 8594
Pudoli
Aktív fórumos
Aktív fórumos
109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113030 Üzenet linkje2009-08-07 09:58:35 

icon_biggrin.gif

előttem van a jelenet icon_biggrin.gif

# 8595