Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 149 150 151 ... 490 491 492   >
Üzenet
  Kvu | #112961 Üzenet | 2009-08-06 21:36:19 | Válasz a #112635. hsz-ra
Köszi az infokat, biztosan tudom majd használni őket.
  Karaj | #112963 Üzenet | 2009-08-06 22:35:15 |
Sziasztok,

Josza: akkor valóban félreértettem a dolgot, de remélem nem bánja senki hogy leírtam a dokis sztorit.

Betti: örülök hogy tetszettek a képek, korfuban sem fogsz csalódni.

Kyra: még van itthon 2 doboz Mythos, tartalékolom az ínségesebb időkre icon_biggrin.gificon_biggrin.gif
szúnyogriasztót vigyetek mert van bőven vérszívó, de nem is akármilyenek. Mi azt tapasztaltuk, hogy nem elég hogy fele akkorák a kis szemétládák mint itthon, de ha nem kened el a falon vagy a tenyeredben, akkor röhögve továbbrepül ergo a sima itthon jól bevált lecsapás nekünk nem működött...
  Zeany | #112965 Üzenet | 2009-08-06 23:45:53 | Friss élmények
Sziasztok!
Most bukkantam rá erre a fórumra, mi néhány napja jöttünk haza Zakynthosról így gondoltam írok. Összességében nagyon jó volt, bár az igaz, amit már többen mondtak, hogy azért kirándulni kell, szigetet bejárni busszal, hajóval, autóval, mert meg kell keresni a legszebb részeit. Bár a strandon fekvést én bárhol hamar megunnám. icon_smile.gif Nekem személy szerint Porto Vromi és környéke tetszett a legjobban, de ebben ott szerzett, életreszóló személyes élmények is közrejátszanak... Keri tetszett még nagyon, maga a kis falu is a sok gyönyörű virággal, de a partja is szép (naplementéztünk is ott) Strandolóknak a legjobb helyek: Limnionas, Gerakas és Micro Nisi. Laganas semmilyen, bár a Totis gyorskajáldában a pita gyros 1.80-ért nagyon megéri icon_smile.gif Az ételek engem nem nyűgöztek le, egyszer ettem rabbit stiffado-t, na az fini volt, a többi felejthető.
Szerintem aki nem lusta kicsit kirándulgatni, annak tökéletes hely. Nekünk egyetlen rossz élményünk volt: mikor mentünk volna szombat reggel az érkező charter járattal vissza Bp-re, akkor láttuk,h valami gond van, mert csak nem hívtak minket. Nagy nehezen, minimális tájékoztatás mellett kiderült,h a landolásnál elromlott a gépünk egyik hajtóműve, így nem szállhatunk fel. A vége az lett,h majdnem 10 órát dekkoltunk a zakynthosi reptéren - a levegőre se engedtek ki - míg végül a Pestről hozott szerelő rendbehozta a gépet és mehettünk.
  Kmaja | #113049 Üzenet | 2009-08-07 11:07:21 |
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne,már elég sokat visszaolvastam a fórumban,és van is elképzelésem az üdülőhelyekről....
Barátommal mennénk szeretnénk kicsit bulizni is,esténként szeretjük a nyüzsgést...
Amudi és Vasilikos tényleg annyira nyugodt falvak?
Viszont tudom rólunk hogy sokkal szebbek és hangulatosabbak is mint Laganas vagy Argassi...
Vélemények?
Előre is köszi a válaszokat. M
  Zsebkuty | #113054 Üzenet | 2009-08-07 11:22:58 | Válasz a #113049. hsz-ra Előzmény #113049
icon_lol.gif Szia,kedves kmaja!!!
Laganas volt idén a célpont,ha újra mennék,Vassilikost választanám.Nyugodt,pár taverna,bolt,pont elég,viszont egymást érik a gyönyörű ,,beach"-ek,pl.Porto Zorro,Banana..stb....
  Kmaja | #113058 Üzenet | 2009-08-07 11:29:07 |
Szia zsebkuty!
Köszi a "tanácsot"...
Azt hallottam hogy az a része nagyon szép...
És drágábbank nem drágább?Motorbérlés,élelmiszer?
  Elizin | #113061 Üzenet | 2009-08-07 11:30:48 |
Sziasztok,

Mi (2en) 14.-én reggel indulunk busszal, az Exclusive tours-al.
Most megyünk ide elösször, és csodálkozunk, hogy lehet oda menni busszal, bár Lefkadán már jártunk szintén busszal, és 24 óra volt az út.
Állítólag ez is annyi lesz, mert komppal érünk majd be Zaky.-ra.
A segítségeteket szeretném kérni pár dologban.
A Laganas öbölben a Pink House apartmanban fogunk megszállni.
Szeretnénk elmenni a híres Navagio öbölbe, és az utazási iroda azt mondta, hogy náluk a fakultatív oda 33 euró.
Ezenkívül szeretnénk bejárni a szigetet annyira, amennyire csak lehet.
Mit ajánlotok, robogó, kocsi, kb. mennyi a robogó bérlése?
Tudtok-e valamit erről az utazási irodáról?
Tudtok-e valamit erről a Pink House szállásról, illetve a Lagans öbölről mondani, tanácsolni?
Hol éri meg bérelni robit, hol éri meg kajálni, van-e esetleg másik utazási iroda amelyik olcsóbban vinne el az öbölbe?
Hova érdemes elmenni a szigeten, amit "nem szabad" kihagyni?!
Laganas öböl partja homokos avagy kavicsos?
Elég sokat visszaolvastam, de nem találtam erre vonatkozó információt.

Bármiben nagyon szívesen vennénk a segítségeteket, tanácsotokat.

Előre is köszönjük!
  Kvalcsi | #113064 Üzenet | 2009-08-07 11:39:51 | Válasz a #113049. hsz-ra Előzmény #113049
Szia kmaja!

Tényleg sokkal nyugodtabb helyek, mint Laganas.
Amennyiben bulizni is szeretnétek és a nyüzsi sincs ellenetekre, úgy én Tsilivit ajánlom. Sokkal kultúráltabb mint Laganas, de nem annyira nyugis mint Amudi vagy Vassilikos. Minden megtalálható benne, lehet esténként "korzózni". Klassz homokos a partja.
  Zeany | #113148 Üzenet | 2009-08-08 10:13:33 |
Szia elizin!

Mindenre nem tudom a választ. Mi az Imperatorral utaztunk, ők nagyon korrektek voltak mindenben. Valami eszközt mindenképpen béreljetek. Mi autót választottunk egy napra, ez volt 55 euro (A kategóriás), a robogók kb 35 körül voltak per nap. Irodán keresztül béreltük, teljes biztosítással. Érdemes, mert akkor szabadok vagytok és olyan helyeken is megálltok, ahova a fakultatívok nem mennek. Főleg,h sehol egy útjelzés, tábla, így odatévedtünk tökjó helyekre is icon_smile.gif
Nekünk a Navagio öblös kirándulás 25 euro volt/fő, de ebben nem volt benne az ebéd. Az volt a legjobb fakultatív program, nagyon megérte az árát. A Laganas-i öbölnek homokos a strandja, jó hosszan terül el, bár mi ott nem fürödtünk, Laganasba csak ajándékbolt meg gyorskajálda miatt mentünk. Az ételek árai étteremben 6-14 euro közöttiek. Viszont nekem az volt a tapasztalatom,h ugyanazt az ételt nagy különbségekkel készítik el. Először olyan borzalmas helyen ettünk, ahol alig tudtunk enni a bárányból meg a pastitioból (vhol a sziget közepén volt a pusztában), a következőnél viszont (Marines-ban) isteni volt a kaja és valamivel olcsóbb is volt. Jól körül kell nézni a boltokban is, akár egymás mellettiekben is lehet több euros különbség. Én pl. vettem Laganasban egy olivás szappant díszdobozban 2.50-ért, két üzlettel odébb ugyanazt 5 körül láttam.
  Elizin | #113184 Üzenet | 2009-08-08 16:28:18 | Válasz a #113148. hsz-ra Előzmény #113148
Szia zeany!

Nagyon szépen köszönjük a válaszodat!

Melyek azok a kis eldugott szép helyek,amiket érdemes lenne autóval, vagy robogóval megnézni? (mármint név szerint tudsz mondani párat, mert térkép szerint bekariblálnánk vhogy)
Laganasban volt a szállásotok?(a fakultatív miatt, mert a Ti utazási irodátoknál mennénk fakult.ra - 8€-val olcsóbb, mint a mienk)
Tudsz esetleg olyan helyeket, ahol érdemes lenne búvárkodni?

Előre is köszönjük a választ! icon_smile.gif
  Relax | #113200 Üzenet | 2009-08-08 20:58:00 | Válasz a #113049. hsz-ra Előzmény #113049
Szia kmaja!
Mi tavaly nyaraltunk Zakynthoson, Vassilikos városában. Valóban nem olyan nyüzsgős, mint pl. Laganas, de azért van jónéhány étterme és üzlete. Esténként el lehet ott is sétálgatni. icon_smile.gif (Laganas igazából már el is vesztette azt az igazi görög hangulatát, mivel a sok tizenéves angol részeg túristára van már berendezkedve icon_sad.gif lsd. peepshow. Viszont a partja, az a selymes homok és a meleg víz, az nagyon klassz volt). Ha egy kis nyüzsire vágytok és kevés lenne Vassilikos, át lehet ruccanni a szomszédos Argassiba, ott aztán van választék étteremben is és üzletben is.
Amiért mi nagyon örültünk, hogy Vassilikost választottuk, az a partja. Szerintem az összes szálláshely lehetőség közül itt volt legszebb a part. Ha megnézed a fotóalbumomat találsz róla sok képet.
Ha valamiben tudok még segíteni, írj! icon_smile.gif
  Zsófi73 | #113229 Üzenet | 2009-08-09 09:33:58 |
kmaja!; elizin!

Mi jövőre tervezzük Zantét, de már most gyűjtőm az infókat, ill. próbálok (2 hetes 4 személyes) költségvetést tervezni. Terv az, hogy egyénileg megyünk; de több család. Tranzitszállást is tervezünk beiktatni.

Itt a hellasz.hu-n: "'tartalom/leírások/Zakinthosz"

12 oldal részletes leírást írt Vojandi 2006-ban (beach, látnivalók, éttermek, árak, múzeumok, települések a szigeten, stb.) A leírásokat végigolvasva bennem is megerősödött az a gondolat, hogy aktív pihenésre számítson az, aki Zantét választja; azaz bőven van látnivaló. Szerencsére.
Vojandi leírása nekem a kiinduló. icon_lol.gif

üdv.: Zsófi73
  Kicsikati | #113232 Üzenet | 2009-08-09 09:49:18 | Válasz a #112019. hsz-ra Előzmény #112019
Szia detti,

mi holnap megyünk az Ionian Hill apartmanba. Tudnál adni infokat a felszereltségről? nem tudjuk, kapunk-e ott törülközőt, WC-papírt, van-e a konyhában kávéfőző? Melyik kirándulásra érdemes befizetni vagy jobb, ha máshol keresünk hasonló utakat.
Köszi Kati
  Elizin | #113243 Üzenet | 2009-08-09 11:39:06 |
Szia Zsófi73!
Mi is gyűjtjük folyamatosan az infókat.Az aktuális árakat nézegettem, de nem találtam benne a fakultatívokat,ill. a motor-autó kölcsönzési árakat.( bár ezek eléggé relatívak, de azért kb. mégis, hogy mire kalkulálhatunk)
az árak is ugye változnak szezontól függően...
Ha hazajöttünk akkor tudunk aktuálisabbat közölni nektek, az is valamicske segítség a további turnusoknak.
Olvastam a beszámolókban, hogy olcsóbban is lehetne fakultatívozni,hogy pl.-ha robogóval elmegyünk Keribe (de nem biztos,h jól emlékszem) akkor ott 16€-ért elvisznek a kék barlangokhoz,ill. a Navagio-hoz. (és valami üvegfenekű hajóról is olvastam valamit) Szerintem ez nagyon korrekt ár lenne, főleg, hogy a Navagio-hoz kb.33-40 €-ért indulnak fak.-ok. Erről esetleg tud valaki valamit?

Előre is köszi! icon_smile.gif
: elizin
  Zsófi73 | #113255 Üzenet | 2009-08-09 13:48:49 | Válasz a #113243. hsz-ra Előzmény #113243
Szia elizin!

Nekem vagy egy GrandTours-os katalógusom. A GrandTours is szervez Zante-ra utazásokat (3 apartmanházuk van). A legutóbbi katalógus (2009) szerint az alábbiak a fak. progr.-ok árai (Ft/fő):
- buszos szigettúra: 28 euro.
- kék barlangtúra, kaiki hajókkal: 28 euro
- Kefalónia (komppal): 49 euro
- csúszdapark, egyéni odautazással: 17 euro (ez a belépő???)
- görög est: 37 euro
- navaggio (kék barglang+hajóroncs) 33 euro

*Az árakhoz minden oda volt írva: kb.
(Azért GrandTours-ot említettem, mert az idén velük voltunk N.Marmaras-on; de bármelyik Zantét szervező utazási iroda --talán még honlapján is-- találhatsz --szerintem-- fak. program árakat.)
Tehát ezek is csak tervezett árak. Azt nem tudom megmondani, hogy a GrandTours ott kint fel veszi e még valami másik Irodával a kapcsolatot, hogy ezeket szervezze, ill. hogy ezek egyéni GrandTours-s szervezések-e? Úgy gondolom azért tervezetnek nem rosz. Az biztos, hogy a fakultatív kirándulások beiktatása a nyaralási költségek közel 30 %-át teszik ki. Nálunk. Több fak. kirándulás talán azért is tűnik "drágábbnak", mert pld. egy hajós kirándulás során a hajón ebédet is szolgálnak fel, ill. készítenek az utasoknak, vagy az idegenvezető munkadíja, stb. Igen, több mindent mérlegelni kell, hogy melyik fak. kirándulás éri meg. Én abból szempontból támgatom a fak. kirándulásokon való részvételt, hogy idegenvezető segítségével, kommentálásával, történetekkel, anekdotákkal még többet megtudok az adott helyről (akármiről), és így a látvány még jobban rögzül. Ha érted mire gondolok. Ha csak úgy egyedül szeretnénk felfedezni egész Zantét, lehet , hogy több mindent tudnák megnézni - tegyük fel, hogy olcsóbban is -, de a mögöttes tartalmat, vagy nem is tudom, hogy' fejezzem ki, nem ismernénk meg, ill. csak felüleletesen, vagy sehogysem.

Egyébként én is úgy hallottam, hogy több fak. programot ki lehet váltani egyéni szervezéssel. A kék barlangok megközelítéshez egyéni szervezésben mindenképpen hajót (motorcsónakot?) kell bérelni.

üdv.: Zsófi73
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 149 150 151 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu