Kaliszpera!
Sajna ismét véget ért, és már megint itthon vagyunk... Harmadjára tanultunk abból, h többet nem megyünk el 1 hétre, csakis 2re!!!!! Ismét csodás nyaralás volt!
Egy kis élménybeszámoló:
A megszokott Grand Tours és ismét Kiriaky apartman! Hétfőn délután 3kor indult a busz, kb 5 pihenőt tartottunk, a határon többet vártunk, mint az előző években, de így is délelőtt már ott voltunk! Meglepő, de most először nem emeletes busszal voltunk, alig voltunk 50en, és ez a busz elég kényelmetlen volt.
A Kyriakiban ugyanazt a szobát kaptuk meg mint tavaly , ez az apartman a templommal szemben lévő Nikis nevezetű utcán található! A tulajok nagyon vendégszeretőek, erről tudnék mesélni...
Végre eljutottunk a Pöpi féle kalózhajós progira, vmi eszméletlen jó volt! 9kor indultunk, a hajón görög zene szólt, indulás után rögtön kalózhajós jelmezekbe öltöztetett a kapitány, volt hideg víz, ouzo, isteni finom bor és narancslé! Az Olymposzhoz közeledve a kilátás páratlan volt, kattogtak is a fényképezők! Majd a nyílt vizen megállt a hajó, lehetett ugrálni, úszni! Életemben elször úsztam nyílt tengerben, és ilyen mély vízben, de örök élmény marad! Ilyen kristálytiszta vizet csak tévében láttam, de így most átélve, áh leírhatatlan élmény volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aztán Variakora motorcsónakkal vittek ki minket, ott ebédet készítettek nekünk, grillezett halat, virslit, salátát, pirított kenyeret + víz, ouzo, bor, narancslé, nagyon nagyon fincsi volt!!!!!!!!!! Valamint lehetett napozni, fürdőzni is. Ezután Paralia felé vettük az irányt, de útközben megálltunk még Olympic Beachnél is, és ismét nyílt tengeri fürdőzés volt! Kissé rövidebb ideig, mert engem spec bezavartak a medúzák! Ezt a fakultatívot mindenkinek ajánlom, KÖTELEZŐEN!!!!!!!!!!!!! Ezen részt kell venni, mert leírva nem tudom ugyanazt átadni!!!!
A hírekkel ellentétben Paralián medúzákkal nem igazán találkoztunk, konkrétan egy pici volt amit kifogtunk, és kissé mélyebben láttunk egy szép nagy kék példányt, de ennyi!!!!!!!! Általában a templomnál, ill attól nem messze fürdőztünk! A víz az első napokban eléggé hínáros volt, de olyankor kerestünk tisztább részt, utána ezzel nem volt gond! Reggel és délelőtt kristálytiszta volt a víz, és én talán melegebbnek is éreztem mint az előző években! A fánkok ismét isteni finomak voltak, az idei sláger: Fánkot tessék! Csokisat, cukrosat, mézeset, mazsolásat, mandulásat, medúzásat, kelbimbósat, mellbimbósat, hívőknek isteni finomat, ateistáknak pokolian jót! Ezen mi szakadtunk! Lehet a sorrend nem így volt, de a lényeg benne van! Matracot már 2euróért is lehetett venni!!! Mi is a templomnál lévő gyroszosnál ettünk, ahol a masszírozos fotelek voltak, asszem vmi Zorbas volt a neve! Péksütis sztem a legfincsibb az iskola mellett található! Próbáltam végigenni!!!! Csokis croissan forever!!!! Voltunk a Katerinis helyi piacon is, olcsón lehet nagyon szép asztalterítőket venni(3euró), és persze az elmaradhatatlan gyümölcsök... szintén olcsóbbak! A park sem maradhatott ki, bár ekkorra már eléggé fájt a lábam, csináltunk pár képet és buszra is szálltunk!
A Lidl tényleg nagyon olcsó! Egy zsugor víz 1,19 volt, és gyümölcsleveket is lehetett kapni már kb 0,60 euért. A görögdinnye kilója 0,19 volt, megörülve vettünk is, szétrepedt magától, piros volt, de az íze... háááát a lényeg NE VEGYETEK!!!!! Csakis a sétálóutcán található gyümistől!!!!! A többi gyümit már nem is mertük megkóstolni! A halkonzervek is nagyon jó árban vannak!(és aki szereti, annak ízleni fog, én bevállaltam egy polipot reggelire! de bnőm, többet kóstolt) Sokkal olcsóbak, mint a Mythikasban vagy a Supermarketben!!!!!!! Jah és a GORDON SPACE!!!!!! Nem tudom ki ismeri, ki nem, én még csak görögben ittam, citromos gin végül is de nagyon finom! A Lidlben nem lehet kapni, de a kis boltokban igen, 2euróért! A széna tér mögött van egy görög nagyobb bolt, ott viszont olcsóbb, 1,72!!!!!!!!!!
Éttermekről: Mindenki a Strungát dicsőíti(ok, ettem is ott, alírom finom), de vele majdnem szemben is van egy étterem, ahol ebben az évben kétszer is ettünk! Párom kardhalat (11e) én pedig töltött tintahalat(10e)!!!!!!!!!! Csak annyit mondok, h ha vki megkérdezi mi a kedvenc kajám a válasz: Paraliás töltött tintahal Jah és jut eszembe, tavaly is ettünk itt, és a pincér mindig csak ezt hajtotta: Cak lazan! édes volt ahogy mondta... készült akkor fotó is!!! Ebben az évben, hát nem ő fogadott minket!!! Cak lazan! És már a menünek is ez a neve: Cak lazan! Elmondtuk, h tavaly itt ettünk és készült fotó is! Úgy megörült, h kihozott egy kis kancsó vörösbort, h ez az ő ajándéka!!!! A ház ajándéka pedig a jó kis feles ouzo, plusz kaptunk sárgadinnyét és görögdinnyét! Másodjára roston sült polipot(8e) kértem, párom pedig lepényhalat(15e).... no comment, isteni finom volt!
A templommal majdnem szemben van egy kis utca: Ag. Paraskevis, itt van a La Anna étterem! Magyar a pincér srác, itt először spagettit ettem, mert mire mentünk már elfogyott minden, de másnap a pincér ajánlásával megkóstoltam a garnélarák pikáns szószban című projektet... 6e... most megint írjam, h isteni finom volt???? Hát akkor csak annyit, h tisztára töröltem tányért kenyérrel! Valamint megtaláltuk bnőimmel azt az éttermet, ahol minden 5 euró!!!! Érdemes kipróbálni! Itt tintahalat ettem... hmmmmmmmmmmmmmmm Itt is kaíptunk dinnyét vacsi után!!! Ha vkit érdekel az útvonal:
Az iskola melletti utcára bekanyarodva, elvileg vmi Ypsilantou a neve, elhaladva a Mythikas nevű bolt mellett, és rögtön az első utca balra!!!! És a bal oldalban lesz!
A sétálóutca és az Ag.Paraskevis utca sarkán van egy kajálda, ott a Club Sandwich nagyon fincsi, 4,5e Nah és persze az elmaradhatatlan sült kukorica 1,5e!
Átsétáltunk Olympic Beachre is,, mondván, h ott szebb a part, hááát, lehet rosszkor mentünk, de sokkal rosszabb, volt, mint Paralia és tele volt medúzával! Térdig mentem be aztán meglátva a sok medúzát ki is jöttem!
Disco: Csak egy pár szó, bővebben, majd a buli paralián topicba! Az idei kedvenc: GOLD és Habana!!!!!! Pedig tavaly Hoola Hoop és Omilos volt!
Idén napolajra minden nap szükségünk volt! Vásárlás tekintetében, inkább csak édességeket
hoztam, de azt minden mennyiségben Ruhák, cipők is nagyon jó árakon vannak, felsőt már 5 euróért lehet találni a Strunga étterem közelében! A Nikis és a Larissa sarkán pedig van egy nagyon jó ruhás!!!! Per pill, nem jut eszembe a neve, majd képekről megnézem ha vkit érdekel, ott minden évben vásárolok!!!!
Beülős helyek: Tavalyról kedvenc maradt a Dali!!!! Ami új volt számunkra: Corall és Prestige!!!!! A Corallba egy ingyen koktél elfogyasztására invitáltak be minket... de nagyon megérte!!!! A Prestige-ről csak annyit, h kb úgy néz ki, mintha divattervező tervezte volna..., nem lepődnék meg, ha tényleg... a fal... a székek, tükör, és mindez nyitottan a sétálóutca fele, nem lehet nem észrevenni!
Daliban is minden fincsi, de amit mindenképp érdemes kipróbálni az a csokis izék... nah csokis mogyorós, kókuszos, stb italok!!!!! Hidegen, melegen is lehet kérni, de áh... itthon ilyet keresve sem talál az ember... sajnos! És 3e volt! De elég nagy adag!
Hm... asszem most befejezem, és ha esetleg eszembe jut még vmi leírom, vagy ha vkinek vmi kérdése van írjon!!!!!! Lehet jó egy hét múlva fogok csak válaszolni, mert nem leszek gépközelben, go Balaton!
Lehet össze vissza írtam, de ahogy jöttek a gondolatok, sorry!
A nyaralás előtt állóknak jó utat, és érezzétek jól magatokat!!!!! Üdvözlöm Pöpit, ha vki találkozik vele!!!!!!!
#1131342009-08-08 01:31:55 Válasz a #113123. hsz-ra
Képeslapok 0,30 e és ahol veszed a képeslapot ott mindenhol lehet bélyeget is venni rá, ami meg 0,70e És a templomnál lévő sárga postaládába kell dobni!
Paralia felé az út kb: 18óra volt, hazafelé viszont 20óra vagy több is, ami nem mindennapi, mert eddig mindig hamarabb hazaértünk, mint h oda!
A határokon rengeteget álltunk, és a szerb magyarnál nagyon kutakodtak is!(makedónok és a magyarok voltak nagyon szemetek) Szúrópróbaszerűen állították ki a kocsikat és totálisan kipakoltatták őket! Sőőt most a buszoknál is ez volt! Egy egy bőröndbe belenéztek... pfffff
Most megyek életemben először Görögországba. Szerdán indulunk. Te hányszor voltál már? Mennyibe kerül a Pöpi féle kalózhajókázás? Megkeressük a kalózok kincsét is Jack Sparrow kapitánnyal? Olympic beachről pontosan mennyit kell sétálni Paráliáig? Vélemények az Elli apartmanról?
#1131562009-08-08 12:16:04 Válasz a #113153. hsz-ra
Zsombike!
Mi tavaly az odysseiaban voltunk a 2.emeleten.
A templomtól Olympic beach felé az iskola mellett a parttól 30m-re található majdnem a sétáló utcára nyílik.
Egy átlagos apartman különösebbet írni nem tudok róla.
Majdnem alatta pékség és étterem található, a pékségben nagyon finom dolgok vannak.
Ha kérdésed van írj.
Próbálok képet keresni róla.
jajj köszönöm a válaszod!
és zajos a hely? tulaj az milyen volt? mi 3an megyünk csajok végülis az sem zavar tulzottan ha zajos..a képek érdekelnének nagyon!
#1131692009-08-08 13:58:48 Válasz a #113158. hsz-ra
Szia!
A tulajjal nem találkoztunk csak az irodából volt kinnt egy idegenvezető amikor átvettük a szállást.
A környék pláne este a sétálóutca közelsége miatt elég zajos, ha nyugis helyre akartok menni szerintem ne ide menjetek.
Képeket küldtem mail-ben.
Helló,
mi is ez a mazochista téma? már elfelejtettem hogy mire írtam... Különben meg mit netezel itt amikor kisvárosunkban millió program van ma délután?!
#1131772009-08-08 15:06:27 Válasz a #113175. hsz-ra
Nagyon sok hennás járkál a tengerparton, szóval észre sem veszed, és már meg is csinálták. Igazából ezek olyanok, mintha filccel rajzolna rád valaki valamilyen mintát, de ki tudja, sokak csináltattak, mint ahogy mások hajfonást. Nagy slágerek ezek a gyerekek körében, legalábbis most minden másodiknak fonott haja és hennás keze volt. Komolyabb hennást is biztos találhatsz, ha van, de ha a partiak is megfelelnek, nem lesz őket nehéz észrevenni, a sétálóutcán is sokat vannak. De van tetoválószalon is.
Rossz nézni, hogy sokan még csak most mentek majd, mi pedig már haza is jöttünk, elrepül hamar. Na de addig is jó készülődést a váltásnak!
Helló,
mi is ez a mazochista téma? már elfelejtettem hogy mire írtam... Különben meg mit netezel itt amikor kisvárosunkban millió program van ma délután?!
Ez arról szól, hogy a múlt héten én ültem itt "hajnali" 7-kor. Most meg Te már három negyed 7-kor itt írkálsz.
Ide hallatszik a buli, nekem ennyi is elég belőle. Választhattam: nagytakarítás vagy zajos buli. Inkább egy harmadikat választottam: ülök a hűvös irodámban.
De jó Neked! Már két hét múlva ott pihizel Paralian. Fel a tetőteraszra és, koktéllal a kezedben, a medencéből láthatod az egész környéket. (De a kilátást csak addig élvezheted, amíg 3 nappal később nem landolok a szemközti erkélyen! )
Mondjuk, sohasem értettem, minek egy tengerparti nyaralóhelyen a medence.