Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 4786
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Vandacs

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113422 Üzenet linkje2009-08-10 12:51:29 

Milyen ilyen fontos a kártyás fizetés?
# 4787
Vandacs

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113423 Üzenet linkje2009-08-10 12:52:05 

Illetve miért fontos?
# 4788
Koronás

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113425 Üzenet linkje2009-08-10 13:11:29 

mert kényelmes!!! mert közép árfolyamon számol! mert nem kerül a tranzakció pénzbe! stb.

nincs kártyád??csináltass egyet. van olyan pénzintézet, ahol minimális pénzbe kerül a kártyavezetés. lehet, hogy így is jobban megéri,mint ide-oda váltogatni.

# 4789
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762

Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113429 Üzenet linkje2009-08-10 13:24:48 

koronás írta:
mert kényelmes...

Ez biztos...
Pár hete írta valaki, hogy megkérdezték hogy lehet-e a kúton kártyával fizetni. Mondta a kutas, hogy aha. Mire fizettek volna, nem működött a leolvasó, lényeg a lényeg, egy magyar kisegítette őket kápéval, hogy majd otthon megadják...
Én áldozok annyit a kényelmemből, hogy ne kerüljek egy idegen országban ilyen helyzetbe. icon_arrow.gif icon_idea.gif
(nyilván, aki sűrűn utazik annak megéri a középárfolyam miatt az a pár ezer éves számladíj.)

# 4790
Professional

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
23 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113431 Üzenet linkje2009-08-10 13:25:47  Válasz a #113425. hsz-ra Előzmény #113425

Remek.
De inkább nem köszi.
Marad a kp, meg az értetlenkedés.
Elvégre ezért van ez a tiptop-topic icon_razz.gif

# 4791
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762

Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113433 Üzenet linkje2009-08-10 13:36:40 

koronás írta:
"...www.sartisarti.com..."
"...már elég unalmas ez a hol tankoljak mennyit, mivel fizessek, hol váltsak mennyit, stb..."

Kedves koronás,
köztudott hogy vannak egyéb fórumok is, amik görög utazásokról szólnak, de ezeket itt reklámozni ETIKÁTLAN. Pláne úgy hogy "itt minden, pontosan le van írva". Szerintem legalább ilyen pontosan írta le (és tartja aktuálisan) Jox is:
https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=418
A fórum változatossá tételéhez Te is hozzá tudnál járulni, ha rendszeresen megosztanád a véleményedet a többiekkel, nem pedig már az első hozzászólásoddal az "unalmasságát" hangoztatnád (annak ellenére hogy viszonylag régen regiztél be).

# 4792
Kissas57

Törzstag
Törzstag
699 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113440 Üzenet linkje2009-08-10 14:06:49 

hol van minden PONTOSAN leírva icon_question.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
egy pontot sem találok sehol sem icon_cry.gif icon_cry.gif
és menyiből is jönne ez nekem ki icon_question.gif
persze oda-vissza kb 10-26 nap icon_redface.gif icon_redface.gif

bocsi, de ezt Ti adtátok fel, nem tudtam nem lecsapni icon_lol.gif

# 4793
Golyó

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113441 Üzenet linkje2009-08-10 14:11:46  Válasz a #113431. hsz-ra Előzmény #113431

tibinek igaza van jó a kártya de éjszaka sok hejen mondják hogy nem működik ezért én mindig hagyok az előző évről v agrobank - határ/ visza belgrád omv mac-ban ki van irva abódésor végén hogy posta na ott váltanak-kifelé a speditőr bódéknál ha zárva van akor a járdán megkérdezik a seftesek mikéne ha vona-+10%
# 4794
Tomi01

Aktív fórumos
Aktív fórumos
184 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113452 Üzenet linkje2009-08-10 14:46:31 

Lehet, hogy én vagyok a furcsa, de azért ennyire talán nem kellene itthon felkészülni az útra. Van mindenhol benzinkút (max 50 km a legnagyobb távolság), mostmár nagyon tudja mindenki, hogy hány autópálya kapu van és mennyibe kerül. Azt is tudja mindenki, hogy lehet euroval is fizetni a kapuknál, de a benzinkutaknál nem mindenhol. Ezekből az infókból már mindenki el tudja dönteni, hogy hol és mivel szeretne fizetni. Van aki itthon is kártyával fizet, van aki semmi pénzért nem tenné.
# 4795
Vandacs

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113489 Üzenet linkje2009-08-10 16:58:40 

Hát igen, egyetértek. Jó dolog a kártya. De mivel első út, ezért inkább váltok eurot és dínárt is icon_smile.gif Az a tuti, aztán ha már kitapasztaltuk akkor már lehet kártyázni.. De ismerve magamat tuti nálam nem működne a terminál icon_lol.gif
# 4796
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762

Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113493 Üzenet linkje2009-08-10 17:02:08 

kissas57 írta:
...bocsi, de ezt Ti adtátok fel, nem tudtam nem lecsapni icon_lol.gif

ezért már érdemes volt reggel felkelni, kissas57 lecsapott rá mint nagysas az ürgére... icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
vandacska, mivel értesz egyet? Elég sok érv és ellenérv hangzott el... icon_smile.gif

# 4797
Vandacs

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113495 Üzenet linkje2009-08-10 17:11:28 

Tomi "Lehet, hogy én vagyok a furcsa, de azért ennyire talán nem kellene itthon felkészülni az útra. Van mindenhol benzinkút (max 50 km a legnagyobb távolság), mostmár nagyon tudja mindenki, hogy hány autópálya kapu van és mennyibe kerül. Azt is tudja mindenki, hogy lehet euroval is fizetni a kapuknál, de a benzinkutaknál nem mindenhol. Ezekből az infókból már mindenki el tudja dönteni, hogy hol és mivel szeretne fizetni. Van aki itthon is kártyával fizet, van aki semmi pénzért nem tenné. "

Szóval Tomivial értek egyet.. Tényleg kényelmes a kártya.. Csak TE használhatod, és nem tudnak lehúzni mert bizonylat készül..
DE az ellenérvek is telejsen jók, nem véletlenül fogok én is készpénzben fizetni.. De akkor is úgy gondoolom, nagyon jó dolog a kártya.. Nekem is van, járt hozzá utasbiztosítás is, ami már más kérdés sokra nem megyek vele.. Köthettem egy másikat.. Igazából nem értem ezt akkor miért adják..

Erről jut eszembe..Makedónok kérik az utasbiztosítást?

# 4798
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113501 Üzenet linkje2009-08-10 17:29:19 

Üdv.

Azok közé tartozok akik azt mondják, túl van lihegve néha egy kicsit az út ,de főleg Macedónia. Ami szerintem kötelező : külföldi biztosítás amit a biztosító ingyen leküld, személyek száma x láthatósági mellény és Macedóniában az utasbiztosítás amit tőlem egyszer sem kértek. Útlevéllel adtam az autó biztosítását és küldtek is tovább és akikkel beszéltem ezt mondta mindenki. A sebességkorlátozást betartottam szinte mindenhol.
Több az omw és mol kút ,mint amit írtak. A szerb-mac. határ előtt is van egy közvetlenül (MOL) ahol csak szerb dinárt fogadnak el. 7literes átlag fogyasztás mellett,10ezer Ft értékben váltott szerb. dínár elég a kapukkal és tankolással együtt,úgy hogy szeged körül tankoltam.

# 4799
Kriszta9

Aktív fórumos
Aktív fórumos
67 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113506 Üzenet linkje2009-08-10 18:09:26 

nem akarok nagyon belep....ni, de szerintem is kicsit túl van lihegve a dolog. aki szeret kártyázni, az vigye (speciel én megértem azt is, aki nem akar, vagy nem tud, mert vannak nálunk "rendes" bankok, akik akkor is a "kirekesztettek" közé sorolnak, ha nem tehetsz róla, mint pl engem, így esélyem sincs olyan kártyát kapni, amivel kint is fizethetek). de hála az égnek, nekünk is megadatik az a lehetőség, hogy akár euróban, akár szerb dínárban kifizethetjük a számlát. kb 60 szor láttam leírva a benzinárakat és a kapudíjakat dínárban és euróban számolva is, így mindenki el tudja dönteni, hogy mennyit fogyaszt a járgánya, mennyit akar tankolni, mennyit fog fizetni. saját tapasztalat alapján azt mondom, hogy inkább váltsunk dínárt is a szerbekhez, mert "érdekesen" váltják az eurót. tavaly váltottunk, dínárban fizettük a benyót, idén euróban, le is húztak egy kicsit. nem nagyon, de azt a 10-20 eurót, ami a kutasok zsebében landolt, szivesebben elgyrosoztuk volna. na, mindenki tegyen belátása szerint.
# 4800
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#113510 Üzenet linkje2009-08-10 18:37:19 

Teljesen egyetértek.
Szerintem butaság akármennyit is bukni a "furcsa" váltások miatt. Szerbiában van a leghosszabb szakasz és legésszerűbb ,legkényelmesebb, legátláthatóbb dínárban fizetni. Macadóniában a kapuknál az 50-60-50 ,1-1-1 euróval fizetve is sok mivel 1 mac. dinár,ha 4 ft is érne (soha nem ért annyit és most se ér) még akkor is 1 euróból kijön,de az általános,hogy 1-2-1 et kérnek. Visszafele 1-1.5-1-et fizettem,de az 1-2-1 a plafon többet ne adjatok nekik. Tehát aki utálja,ha hülyére próbálják venni és van ereje váltani mac. dínárt a határon az tegye,aki meg nem azt megértem,mert hosszú az út és már görögbe menne mindenki minél hamarabb. icon_smile.gif
ja............... a görög határon maximális jóindulat ,ha hosszú a sor és előre viszi a magyar az útlevelet, azt mondják thank you,no pasport controll ,go! icon_biggrin.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 319 320 321 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu