Sok helyre kivan téve az autópálya kezdete pálya, arra mondtam,hogy nálunk a főút olyan ,mint náluk az autópálya néhol. A 2. kapunál ,meg az a helyzet,hogy akikkel beszéltem mindenki azt mondta gyakran 2 eurót kérnek ,szóval oda-vissza szerintem nem sokan ússzák meg 1,5 euróból, viszont sokan mondták,hogy 1 euró helyett fizettek 5 eurót. Szóval megy a pofátlanság. És legyen a neve akármi is fizetsz az útért,hogy átmész rajta ,márpedig amennyit az utakra költenek,jó üzlet ez nekik, még,ha annyit fizetsz amennyi kivan írva,akkor is,ez részletkérdés,de ne mond ,hogy szerinted normális,hogy néhol dupláját kérik ,mint amennyit fizetned kéne.
Mi tegnap este értünk haza, és a macedónoknál mind a három kapunál 1-1 euróval fizettem. Oda vissza egyaránt. A kezükbe nyomta az 1 euróst ést tartottam a markom a számláért. Sehol nem próbálkoztak levenni többre.
Viszont a macedón határőrök kimondottan jó benyomást tettek rám! Kifelé az egyik megkérdezte, miután odaadtam az útleveleket: MÁGYÁR?? mondtam hogy igen. Csáó, volt a válasz, és ellenőrzés nélkül visszaadta a papírjainkat. Visszafelé pedig egy másik, szintén macedón azt kérdezte ugyancsak: MÁGYÁR , majd az igenlő válasz után nevetve újabb kérdést kaptunk:ORIGINAL MÁGYÁR? Itt is ellenőrzés nélkül jöttünk át.
Ja, Tompánál a magyar vámos csomagteret, motorházat nézett stb... Hiába, hazaértünk.
Tibibaba!
A határ után közvetlenül, ha letérsz a parkolóba az egyik épületre ki van írva, hogy POST. Ott válthatsz Makedon Dénárt Euroért. Papírt nem adnak róla, de, ha 10 Eurot beváltasz jövőre is elég lesz az autópálya díjra.
Jó nyaralást és őrizd meg továbbra is az eddigi hozzászólásaid során tapasztalt humorodat!
#1141002009-08-13 21:16:29 Válasz a #114095. hsz-ra
na megint van mivel idegelni a jónépet
lehet menni Szófiának is és lehet (elvileg) denárt is venni, meg lehet mint kuriózum bevenni az utazási élmények (még ha negatív is) közé, szerintem semmi nem kötelez, hogy ki tedd magad ezeknek az "atrocitásoknak" ez -mint már írtam volt- benne van a pakliban, nem kell a leosztást megvárni
#1141032009-08-13 21:37:36 Válasz a #114095. hsz-ra
"A kapuknál a számlát is megnézted, mert gyakran csak 50 centről szól.. "
Valami elnézhettél! A macedónok nem tudnak centről számlát adni, mivel a gépeik csak dénárt tudnak nyomtatni. €-ról nem adnak számlát, mert abban nem lehet ott hivatalosan fizetni.Valószínűleg 50Dénár volt a számlán, annál is inkább, mivel ennyi a hivatalos díj a két szélső szakaszon. Ha simliznek, akkor üres cetlit nyomnak a markodba.
Tibibaba!
A határ után közvetlenül, ha letérsz a parkolóba az egyik épületre ki van írva, hogy POST. Ott válthatsz Makedon Dénárt Euroért. Papírt nem adnak róla, de, ha 10 Eurot beváltasz jövőre is elég lesz az autópálya díjra.
Jó nyaralást és őrizd meg továbbra is az eddigi hozzászólásaid során tapasztalt humorodat!
Ez éjszaka is működik? Mert mi kb hajnali 4 körül lépjük át a macedón-szerb határt.
Tibibaba!
Köszönöm az infót és a jókívánságot is... (na meg a megelőlegezett bizalmat hogy jövőre is megyek... vagy elviszel, azért vagy benne ilyen biztos?)
1. és 3. kapunál működik az 1euró a saját és ismerőseim tapasztalatai alapján,a középsőnél viszont el-el kérik a 2 eurót nagyon simán.
A határon viszont minden ok,csak megerősíteni tudom,hogy sehol semmi probléma,haza fele a magyar határon viszont tényleg lehet várakozni.
Ennek a macedón fizetőkapu dolognak a lényege szerintem,hogy mindenki tudja mi a reális ár és 1 euró helyett ne 5 euró legyen. Aki jónak látja váltson dénárt Én jövőre fogok,de aki megtudja úszni 3x1euróból az jól járt.
Egyébként meg aki még mostanában megy nyaralni,annak jó szórakozást ,az úton minden rendben lesz mindenkinek,szóval aki parázik az ne tegye,mert felesleges