#1144712009-08-17 14:03:14 Válasz a #114419. hsz-ra
Sziasztok! Kokszival egyetértek,érdemesebb felfedezni a környéket mint Toloban maradni.
Mi az Aspida-nál kocsit béreltünk, és 1000 km t autóztunk, Peloponézoszon.
Például gyönyörű az út a keleti parton végig a tenger mellett, Napflion-Mili-Leonidió felé, Leonidiotol a hegyek közé vezet az út 1500m körüli magasságig, azután Kosmás nevű szép hegyi falu után újra lefelé Monemvassiáig. Ha lett volna időm, mégegyszer végigmentem volna rajta.
Kedves Fórumosok,
nagyon köszönöm a válaszokat és az információkat. Sokat segítettetek. 21-én indulunk, már nagyon várjuk.
Kriszta! Tőletek kell átvenni a kulcsot, így mindenképpen találkozunk 22-én. Hívhatunk a megadott telefonszámon, ha nem találnánk oda hozzátok?
Csenge
Sziasztok!
Lenne egy újabb kérésem. A biztosítás topicban feltettem egy kérdést, hogy mely biztosítót érdemes választanom utasbiztosítás illetve a macedon elfogadás szempontjából. Akik most jöttek frissen haza, tudnának ott válaszolni erre nekem? Köszönöm és bocsánat az off-ért.
Csenge
#1146192009-08-18 18:17:42 Válasz a #114554. hsz-ra
Szia. Kriszta nincs most gepkozelben ezert valaszolok helyette.... Termeszetesen hivhattok minket a megadott szamokon, ha utbaigazitasra van szukseg. Agi
Sziasztok!
Azt hiszem, a Hellnic Seeways nem ilyen régi típusú (dolphin-nak nevezett) (én szivarnak hívom) szárnyas hajókat indít, hanem modernebb gyorskatamaránt (mi olyannal voltunk, igaz máshol, de valakinek a fotóján a hydrai kikötőben is áttam ilyet - bár az jöhetett Athénból is). Csak azért írom le, mert az sokkal kevésbé "ráz", szinte repül a víz felett. Szóval nem vészes a rossz gyomrúalnak sem.
Én végignéztem minden új albumot, de nem tűnt fel sehol sem a "halas" átépített étterme. Most megyek ismét megnézni az említett albumot, kíváncsi vagyok.
Rabbit, a 32-es kép lenne az? Semmi hasonlóság nincs benne. Hova let ta ház bal oldali fele? Ha ez lenne az, akkor lebontották? Mert 2005-ben egy teljesen régimódi ház előtti terasz volt csak, a főúttal párhuzamosan, de hátrafelé ( a tenger) irányába nem volt, hiszen ott a ház állt. Szerintem, ez nem ugyanaz,amit mi "halasnak" nevezünk.
De itt a h.apci képe a "tolói halvendéglős" c. topikból:
A tiéd sajnos nem lehet bemásolni ide.
Itt nem volt lépcső sem a járdától felfelé...stb. A tábla egyértelműen ugynaz. Szerintem nem a régi házat alakították át ennyire, hanem ez egy új épület (talán máshol), mert ami a te képeden van, ahhoz ezt a régit teljesen le kellett volna bontani.
Na, csak sikerült.
Azért így a két kép egymés mellet összehasonlítva...szerintem nem ugyanaz az épület, hanem elköltözött.
Kíváncsian várom Krisztáék válaszát a témában.
Sziasztok! Amit én fényképeztem, Tsiros vendéglő mellett,(tenger felé nézve balra) talán egy két üzlet van kötöttük, és az Epidavros hotellel szemben van, de hogy az öreg ugyanaz az halálbiztos.
Na, csak sikerült.
Azért így a két kép egymés mellet összehasonlítva...szerintem nem ugyanaz az épület, hanem elköltözött.
Kíváncsian várom Krisztáék válaszát a témában.
Ez az "ilyen volt, ilyen lett" tipikus esete.
Az ettermet atepitettek...
Köszi Ági! Vagyis lebontották és újra építették komplett, a fél házat elbontották és hatalmas teraszt tettek hozzá. Hát nagyot néztem volna, amikor majd újra megyek. Hihetetlen, azért mégsem szegény emberek ezek, de ha jól betűzöm az étterem nevét, akkor ugyanaz, mint egy utazási iroda tulajdonosáé is....
Ahogy most kinéz, már nem szimpi, elvették a báját. Hát ennyit erről. Így tűnnek el majd szép sorjában az összes többi jó kis eredeti görög helyek is.