#1143802009-08-16 16:57:31 Válasz a #114092. hsz-ra
cingi. Mi most érkeztünk meg Corfuról. a tapasztalat szintén az mint a tied. Macedoniában 3x1 euró a fizetendő. Tompánál léptünk be a magyar vámos szintén így járt el. Moraitikától haza Tompáig senkit nem érdekelt a csomagtér tartalma, csak itt az Unió határán fontoskodnak. Megjegyzem, hogy az oda úton belépve Görögországba is Uniós határhoz érünk, a görög határőr csak arra kért hogy haladjunk, mert nagy a hőség. Pedig tetőboxom is volt. Még az útlevél sem érdekelte!
zolee84!
Szerbiában a BMB95 az jelenti, hogy Bezolovni Motor Benzin, tehát ólommentes benzin.
Csutek!
Mi reggel 7 óra körül voltunk a határon, akkor már nyitva volt!
Tibibaba!
Remélem, hogy jövőre is el tudok jutni Görögországba és ezt Neked is kívánom, hogy sikerüljön!
#1144072009-08-16 20:38:15 Válasz a #114380. hsz-ra
"Moraitikától haza Tompáig senkit nem érdekelt a csomagtér tartalma, csak itt az Unió határán fontoskodnak."
Többször volt erről már szó, nem kellene mindig felkapni ezen a vizet.
A shengeni övezethez csatlakozásunk feltétele volt, hogy a (többek között) szerb-magyar határon szigorítják az ellenőrzést. Szerintem, még úgy igazán, senkit sem pakoltattak ki, legalábbis én még nem láttam hallottam ilyet. Törököket már láttam. Én is jobban örülnék, ha meg sem kellene állni, de ez van.
Remélem, sosem kell senkinek egy _tételes_ vámvizsgálaton átesni, az már húzós dolog, pláne ha az autót is szétszedik.
#1146142009-08-18 17:24:15 Válasz a #114407. hsz-ra
Triznyak! Amikor Macedónia felől közelitek Görögországba, egy nem Uniós országból lépek be az Unió területére! A Görög vámszerveket hidegen hagyja az Uniós előirás.Pedig ők kicsivel hamarabb tagjai az Uniónak! Harmadik éve utazunk Görögországba, görög vámos azonban az én kocsim csomagtartóját még nem látta. Az idén tetőboxom is volt pedig! Most vasárnap Tompánál nem ezt tapasztaltam a Magyar vámosról. Hazajöttunk Magyarországra, legalább az a sáv üzemelt volna a belépésnél ahova az van írva nagy kék betűkkel EU +CH. Nem pedig az van írva, hogy All Passport! Ebből a szempontból is a Görögök előbbre járnak, ott ugyanis az EU+CH sávban szinte megállás nélkül léphetek be az Unió területére mert ebbe a sávba csak Uniós államok polgárai sorolnak.A macedónok és a szerbek ebbe a sávba nem sorolhatnak, így oldják meg a túristák szétválasztását!
#1147092009-08-19 08:01:18 Válasz a #114614. hsz-ra
OFF
A görögök a többi "EU-s kényszer"-ből sem csinálnak problémát. Ott a piacon is lehet árulni a helyi termelőknek...
A mentőnek sem kell 15 perc alatt kiérnie...
A játszótér is a régi...
Mennek a saját útjukon.
ON
de legalább a saját polgárait(sem) nem szívatja mint, itthoniak.
és mi az, hogy EU sáv nincs nyitva? ezt csak itt merik megtenni.
fontoskodom tehát vagyok (valaki?)
#1147842009-08-19 19:33:36 Válasz a #114614. hsz-ra
"Amikor Macedónia felől közelitek Görögországba, egy nem Uniós országból lépek be az Unió területére! A Görög vámszerveket hidegen hagyja az Uniós előirás.Pedig ők kicsivel hamarabb tagjai az Uniónak!"
Megpróbálom még egyszer.
Nem az Unióról van szó!!!!! Görögország, bár tagja a shengeni egyezménynek, nem határos a shengeni övezettel!!!!!, így semmi értelme náluk shengeni vámvizsgálatot tartani. Mint korábban is írtam, ezt nem a hazai vámosok találták ki, hanem feltételként szabta az Unió a shengeni övezethez csatlakozáskor. (bizonyára nem ok nélkül) Alapvetően az, hogy kinyittatják a csomagtartót, a legenyhébb formája annak amit előír számukra a formula.
A görög vámos az Unió előtt is ilyen volt. Mármint az ő csatlakozásuk előtt!
Hamar felejtünk! Nem volt az annyira régen, amikor egy ilyen vámvizsgálattól földhöz vertük volna a hátsónkat örömünkben.
Ha már más nemzetek hozzáállásával példálózunk. Néhány iszlám államban a házasságtörő feleséget kivégzik. ( a férjet természetesen nem büntetik! ) Vezessék be ezt nálunk is?????????
#1147932009-08-19 19:51:14 Válasz a #114784. hsz-ra
akkor az özvegy ffi.-ak országa lennénk
amikor még nekünk az unió mág láthatáron sem volt már akkor többet szívattak a magyar vámosok mint mások a Görög- Bulgá, Bulgár-Jugó, Jugó-Román, és a Román 6áron nem sz@rakodtak velünk összesen annyit oda vissza, mint a Magyar szerv azért, hogy beléphessünk és akkor nyíltan csinálták a jattosokat (erről fotot is készítettem) engedte előre Röszkén
és mivel minden vicnek fele igaz:
vámos, fiatal nősül kollegák felvetik, hogy ajándékba vegyenek neki egy luxus autót, de elvetik, mert nem tudják mi a kedvenc márkája, a másik javaslatot -ami egy ház- is, mert nem tudják, hogy hol szeretne lakni, és zöldfülü megszólal: akkor adjuk oda Neki egy napi jattot, mire az öregek:na azért azt ki kell érdemelni, majd amikor meglesz az első gyerek