Skopelos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Szporádok
Hozzászóló Üzenet
# 466
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#114633 Üzenet linkje2009-08-18 20:24:48  Válasz a #114622. hsz-ra

Szia Christine!

Köszönjük szépen a részletes irományt. Lesz még kérdésem, az biztos icon_confused.gif

# 467
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#114638 Üzenet linkje2009-08-18 20:34:40  Válasz a #114633. hsz-ra Előzmény #114633

Szívesen! Én is örültem, ha válaszoltak az utazás előtt.
Ja! Szárítókötelet ne vigyetek, az van, viszont én örültem, hogy vittem csipeszt (bár az is van, de 2-3 db még kellett a miénkből).

Az első Skopelos albumot felraktam. Azt hiszem mindent jól csináltam. Hogy mikor kerül fel, az ha jól tudom Jox-on múlik...

# 468
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#114725 Üzenet linkje2009-08-19 11:19:25  Válasz a #114638. hsz-ra Előzmény #114638

Van valakinek tapasztalata a másik 2 apartmanról, amit az Apollon kiad? Melyikről mi a tapasztalat?
# 469
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#114726 Üzenet linkje2009-08-19 11:20:48  Válasz a #114638. hsz-ra Előzmény #114638

Fenn vannak az albumaid, köszi szépen őket! Ha lesz egy kis ráérő időd, feliratozhatnád a nagyobb album fotóit:-)
# 470
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#114753 Üzenet linkje2009-08-19 14:40:04  Válasz a #114726. hsz-ra Előzmény #114726

Kérés teljesítve kedves kónyu! icon_smile.gif
Este felteszem a Skiathos albumot, akit esetleg érdekel fakultatív céljából.

# 471
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#114754 Üzenet linkje2009-08-19 14:42:01  Válasz a #114725. hsz-ra Előzmény #114725

Az Apollon is visz Skopelos-ra? Nem Aeolus-t akartál írni?
A Glyfoneri stúdiók írtó béna helyen vannak. Én ha megyek esetleg egyszer - talán - akkor Stafilo-nál szeretnék megszállni. Vagy egyedül intézem, vagy marad Ostria Hotel.

# 472
Forradalom
Aktív fórumos
Aktív fórumos
73 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#114808 Üzenet linkje2009-08-19 20:36:19 

Köszönjük az elbeszélést, de van néhány dolog amihez hozzászólnék.

Ne hari. de nem azt mondtad, hogy nem tetszett?

Most meg azt, hogy "ha visszamennél akkor" most, hogy is van ez?
Ezek szerint egyszer még visszamennél?

Egy apró kérdés, és mi volt a helyzet a kihelyezett idegenvezetővel?

A képeket elnézve, sajna az emeleten lévő legszélső szobát kaptátok.
Szobailag szerintem az volt a legnagyobb, de fürdőileg a legkisebb, a többi helyen, pl. a miénkbe és a baráti társainknál szintén „élhető” nagyságú volt.
A wc ablak nálunk is vicces volt, gyakorlatilag egy lyuk volt az ég felé és odavoltak vezetve a konyhák elszívói, időnként funny illatokkal. icon_smile.gif
A meleg víz az tényleg gáz volt.
Erre minden leendő Filio utazó készüljön fel!
Viszont öröm az ürömben, hogy a víz nem nagyon sós, tehát ha egész napos lubic után felmész. Talán kilehet bírni tisztasági fürdés nélkül is, 1-2x.
Bár ezt mint férfi állítom csak.

A légkondi az tényleg kell anélkül necces, rohadtul felmelegszenek a szobák!

Egyébként kb. hány fok volt?
Mert mikor mi voltunk, az előttünk lévő csoportnak is jó volt a tengervíz
Nekünk is nagyon jó volt, még reggel is pedig tudvalevő, hogy akkor hidegebb.
Szóval matematikailag nem fér össze nekem, hogy lehet hideg.
A párodnak nem volt hideg?

Kaja árak. Mi szociálisabb megoldásban gondolkodtunk.
3 naponta étterem a többi nap főztünk, talán gazdaságilag így éri meg.

A szomszédaink szintén magyarok szereztek pecafelszerelést és fogdosták a halakat, piciket persze, de 2 vacsira elég volt nekik, asszem még haza is vittek.

Partok:

Agnondas ezek szerint változó az ár, aki utó szezonban megy készüljön rá!
Nekünk júniusban 30 euroból simán megkajáltunk 3-an.
A legjobb hal, meg skopelos pie, az a zöld terítős étteremben volt, odamész rámutasz a halra elmondod, hogy szeretnéd, és mit kérsz hozzá és megcsinálják. Nyami.

Bakker mi az a Amarantos? Az hol volt?

Glisteri tényleg kicsi, de ott van a hires Donna kapu!
És Búvárok figyelem!
A bal oldalt csodálatos lehetőség nyílik könnyűbúvárkodni!

Aki elmegy megnézni stafilot, az menjen tovább a másik beacre sokkal jobb, kisebb hullámok, kevesebb ember, szintén lehet nudizni.

Millia is érdekes 2 fele van! A jobb fél az érdekesebb, és nagyobb, kicsit Balaton feeling.
Jó hosszan homokos bent.

Szóval meglepő van akinek nem tetszik Skopelos, és Skiathos tetszik.
Nekünk pl. Skiathos nem tetszett (sose akarok oda visszamenni) és Skopelos tetszett.
Ez igy tökéletes és jó!

Azon beszélgettünk a barátainkkal, hogy kb. 2 ember típus van, van aki Skiatos-os és vannak a Skopelos-osok.
Annyira különbözik a két sziget, hogy az elképesztő. Skopelos totál nyugalom, belassulás.
Skiatos meg a nyüzsi.

De ez igy jó. Ne haragudj cristinne, de őszinte leszek valahol örülök, hogy nem tetszett neked Skopelos. És remélem sok embernek nem tetszik, pl a mi szomszédaink, azok is azt mondták, hogy többet nem jönnek oda vissza. És ez jó, ez garantálja, hogy nem fog sokkal több Hotel épülni, és megmarad olyan békésnek a sziget amilyen most.

# 473
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#114869 Üzenet linkje2009-08-20 00:19:55  Válasz a #114754. hsz-ra Előzmény #114754

Sorry Christine, természetesen Aeolusra gondoltam:-)
# 474
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#114872 Üzenet linkje2009-08-20 01:58:18  Válasz a #114869. hsz-ra Előzmény #114869

És köszi a feliratozást, holnap át is veszem:-)
# 475
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#114969 Üzenet linkje2009-08-20 19:23:41  Válasz a #114542. hsz-ra Előzmény #114542

Előre is bocsánat, hogy beledumálok, de idén rengeteg beszámolót elolvastam, és meglep, hogy nagyon sokan vannak, akik "rossz" helyre foglalják a szállásukat. Azért manapság elég könnyű információkhoz jutni szigetről, településről, apartmanról, hajójáratról, bármiről ... és ezek hiányában így saját maguknak keserítik/nehezítik meg a várva-várt pihenést.
Hozzáteszem, mindenkinek a véleménye szent és sérthetetlen, csak sajnálom a csalódottakat, mert egy kis odafigyeléssel nem rontanák el saját maguknak azt az egy-két hetet.

OFF ha egy kiránduláson valahol nem köt ki a hajó, annak ezer oka lehet. Legtöbbször az időjárás, de lehet időbeli csúszás is. Mi anno Zakynthoson azért fordultunk vissza, mert az utasok fele tengeribeteg lett ... én meg ideges, hogy jó pénzért olyan öblökbe tettek ki úszni, amit amúgy is meg tudtam volna nézni ... ez volt az utolsó magyar irodánál befizetett fakultatív utam icon_confused.gif . Rá pár napra vegyes társasággal simán végighussantunk a sziget körül - igaz, a legénység már az elején kiosztotta a zacsikat és gyógyszereket azoknak, akik igényelték. icon_lol.gif OFF VÉGE

# 476
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#114971 Üzenet linkje2009-08-20 19:30:41  Válasz a #114808. hsz-ra Előzmény #114808

Én mindkettőt imádom. icon_lol.gif
Skiathoson voltam először, akkor kezdődött a szerelem. Amikor Skopelosra mentem, kérdés sem volt, hogy áthajózzak egy napra Skiathosra. Azóta Görögország más részén voltam, de ha újra arra a vidékre jutok, biztos, hogy egyiket sem hagyom ki. És én is csak bízni tudok benne, hogy az "őrület" alább hagy, és Skopelos megmarad nyugodt, viszonylag érintetlen kis szigetnek.

# 477
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#114983 Üzenet linkje2009-08-20 20:46:13  Válasz a #114808. hsz-ra Előzmény #114808

"Ne hari. de nem azt mondtad, hogy nem tetszett?

Most meg azt, hogy "ha visszamennél akkor" most, hogy is van ez?
Ezek szerint egyszer még visszamennél? "

Nem. Nem mennék vissza és nem is fogok. Úgy értettem, hogy ha valamit választanom kellene abból a vonzerőből, ami miatt visszamennék (ha nem lenne 5millió más választék a nagy Világból...), akkor Skopelos városa lenne az. Így pontos...? hű... Mély tisztelet a jogászoknak.

Egy apró kérdés, és mi volt a helyzet a kihelyezett idegenvezetővel?

icon_lol.gif Mi ott hagytuk. Egyrészt mert nem abban az étteremben volt a megbeszélés, amit leírt a minket fogadó papírra. A változásról egy szót sem szólt, véletlenül látta meg őket valaki egy másik étteremben. (abban az étteremben ahol lett volna a pincér azt mondta, elmarad, majd jövő héten lesz. Tájékoztattuk a pincért, hogy az érdekes, mert mi akkor már utazunk haza).
A szlovákokkal kezdett. Vártunk kb. 1 órát? Aztán elvesztette a kulcsát és a kétségbeesett keresgélése közben láttam, hogy itt tájékoztató már nem lesz. Kérdeztem tőle 2-t, 3-t, ami nekem fontos volt, aztán elmentünk. A másik két magyar pár ott maradt, azt mondták a kulcsot a pincér megtalálta és visszaadták neki. Utána tartott nekik tájékoztatót, de állítólag semmi olyan nem hangzott el, amit már ne tudtunk volna...

Víz: Azt hiszem írtam korábban, hogy a páromnak is hideg volt. Kb. fokot ne kérdezz. A másik két magyar pár azt mondták bírható, ők inkább a hullámokat említették meg kétszer negatívumnak. Fázós vagyok azt hozzá teszem, de azt is, hogy sokszor nagy volt a szél, és azt is, hogy Sarti-ban fél órákat voltam a vízben és ugráltam a hullámok között, itt 5 perc volt a rekordom.

Kaja: Ki hogy oldja meg. Egyszer egy évben vagyunk Görögo.-ban, magyar kaját bárhol ehetek. Én így állok hozzá. Elég volt, hogy spóroltunk a szálláson. Már azt is megbántam. (persze ez csak itt érvényes. A szárazföldön jóval kevesebbért hatszor jobb szállást kapni).

"Bakker mi az a Amarantos? Az hol volt?" Na a Hellasz.hu fórumaiban nekem az ilyen kérdésekért szoktak vagy 3-an 4-en rám ugrani, hogy ugyan minek írok a fórumba, ha el sem olvastam. Legyek körültekintőbb és inkább húzzam a csíkot, ha nem tudok végigolvasni 60 oldalt, mert itt rajtam kívül mindenkinek van rá ideje, úgyhogy legyek szíves ezt az időt én is kispórolni.
De én ezzel nem értek egyet, úgyhogy nagyon szívesen válaszolok!
Én macsosz-tól olvastam a helyről, amúgy lehet, el sem tekergünk erre. Lehet még Te is voltál itt, csak nem tudtad, hogy így hívják. Agnondas-tól Skopelos felé a legelső kanyarban élesen jobbra kavicsos út visz. Ha azon végig mész, akkor látható, hogy az a part mellett visz végig. Csak hát ez a part nagyon sziklás, és 2-3 fős szakaszokból áll. Én ezért szerettem utolsó megoldásként (normál esetben nem az ilyen strandokra bukom icon_wink.gif )

"Szóval meglepő van akinek nem tetszik Skopelos, és Skiathos tetszik.
Nekünk pl. Skiathos nem tetszett (sose akarok oda visszamenni) és Skopelos tetszett.
Ez igy tökéletes és jó! "

Pontosan. Én már másodjára voltam Skiathos-on és egy mukkot nem szóltam, amikor írtad, hogy nem tetszik. Ízlések és pofonok. Ezért nem akartam az élményeimet leírni... negatív. Akik majd most indulnak és hazajönnek lehordják majd a fejem, hogy mit akarok én, tök jó a hely...
Nekem nem tetszett, de ahogy írtam csak a tömeg, meg az agnondas-i szállás miatt. Utószezonban és Stafilo-ban megszállva lehet, hogy imádnám! De nekem csak főszezonban van szabim. Ez van.

" Ne haragudj cristinne, de őszinte leszek valahol örülök, hogy nem tetszett neked Skopelos. És remélem sok embernek nem tetszik, pl a mi szomszédaink, azok is azt mondták, hogy többet nem jönnek oda vissza. És ez jó, ez garantálja, hogy nem fog sokkal több Hotel épülni, és megmarad olyan békésnek a sziget amilyen most."
Kell ilyen is. Nagyon kell! Én pont a nem nyüzsi miatt mentem oda. Úgy voltam vele: "Agnondas? Kicsi? Az romantikus! Skopelos nem messze, este nyüzsi! Perfekt!" Főszezonos tapasztalat: Agnondas: mini heringnegyed. Skopelos az, amire számítottam. Skopelos városa tetszik, imádom! Az utcák szebbek, mint Skiathos-é. A kikötője Skiathos-nak szebb. Viszont a sziget összességében sehol nincs Skiathos szigetétől.
Az a furcsa, hogy ahogy írtad, tényleg nincs beépítve, de basszuskulcs annyi ember van a strandokon, hogy tök mindegy van-e ott vendéglátóhely, vagy nincs, ezek mindenhol ott vannak!!!

# 478
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#114984 Üzenet linkje2009-08-20 20:50:19  Válasz a #114969. hsz-ra Előzmény #114969

icon_smile.gif Válasz az off-ra: Én ezt tudom, ha esetleg nekem írtad. A mi magyarjaink is elvileg a hullámok miatt nem kötöttek ki valahol (vagy barlang volt, vagy mi.. már nem emléxem). Csak azért írtam, hogy ne vegye mindenki készpénznek, amiket ígérnek. Tavalyelőtt én csak is Lalaria miatt utaztam Skiathos-ra majdnem egy teljes napot. Befizettünk. Mindenhol kikötöttünk, csak ott nem (szintén hullámok). Szóval erre számítani kell.
# 479
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115011 Üzenet linkje2009-08-21 08:50:14  Válasz a #114984. hsz-ra Előzmény #114984

Jah, csak tudod, van, aki borzalmasan csalódott lesz, ha ráadásul nem jönnek a "garantált" delfinek sem. icon_surprised.gif
# 480
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#115159 Üzenet linkje2009-08-23 18:30:24 

Ezt még a 31. oldalnál akartam írni, csak aznap este nem működött a Hellasz.hu küldője...
Szóval:

Szia!

Elküldtem a menetrendeket. Agnondas strandja: jó lenne, ha: legalább 10x akkora lenne, mint amekkora. Én egyszer napoztam ott, még az első nap 1 órát. Ezzel le is zártam. Iszonyatosan kicsi, az összes agnondas-i apartmanból szinte mindenki ide jár (a szlovákok legalábbis biztos, mert ők nem áldoznak motorra). Apró kavicsos a strand és engem bosszant, hogy ha csak az étterem felőli részen van helyed, akkor a kint kávézó/ebédelő emberek látványa elé tárulsz. Idiótán van megoldva az egész.

Igazából az a legrosszabb Agnondas-ban, hogy van a hegyek között egy út, mellette egy ici-pici strand egy annál nagyobb kikötővel, 3 étteremmel, 1 mini bolttal, kb 10 apartmanokhoz tartozó épülettel és slussz. Előtte utána minden 10 percnyire kocsival vagy robogóval... Amarantos közelebb van igaz, de mire találsz egy helyet, ahol meg is közelítheted a tengert, az már van fél óra séta.
Ha ezt tudom, akkor inkább Skopelos-ban szálltunk volna meg, vagy ami még jobb Stafilos mellett és csak az utazást kérjük az Aeolus-tól. Az egész sziget igazából élvezhetetlen jármű nélkül. A busz is jó, csak írtóóó drága: Agnondas-ból Glossa-ig 3,9 Euro!!! Mo.-on hol kérnek 1000 forintot 1h-s tömegközlekedésért? Iszonyat.

Nem az a bajom, hogy Agnondas unalmas, hiszen voltam én már olyan helyen 2 hétig, ahol semmit nem lehetett csinálni, ott viszont iszonyú hosszú és széles volt a part, ergo úgy voltunk sokan, hogy észre sem vettem, mert szétszórtan lehetett feküdni. Egyszerűen csak a tömeg, a tömeg, a tömeg. Persze akit nem zavar, hogy 3 lépésre fekszik egy fenék, vagy a sajátja más arcába néz, és az sem, hogy a mellette fekvő 10 percenként rágyújt, akkor meg sem mukkantam. Én azért költöztem el a fővárosból mert elegem volt a szmogból és a tömegből.

Ja! A legviccesebb: Lalaria-n kikötöttünk (Skiathos) és találtam egy pici, 2 személyes vájatot a falban, ami alá pont 2 ember befért és árnyékot adott. A mi vájatunk mellett néhány lépésnyire volt egy nagyobb is, de oda vagy 6-an befértek. Gyorsan leraktuk a cuccainkat, és irány a vízhez fotózni, amíg be nem ér utánunk a másik 2 hajó a tömeggel. Fotó kész, irány vissza, levetkőzni a cuccainkhoz. Odanézek, hát kettőnk felé bepréselte magát egy kedves édes pár. De olyannyira nem fértek el, hogy össze kellett húzniuk a lábaikat, de ők akkor is közénk meg a fal közé akartak feküdni. A pasi lábfeje olyan alkar hosszúsággal volt a fejemtől, de őt persze nem zavarta, még akkor sem, ha végig behúzott lábakkal kell feküdnie. Aztán naná, hogy rágyújtott... ha már a természetben van.. meg is fulladna a friss levegőtől... Morogtunk 2 percig, aztán elsétáltunk a part végébe, hogy ott van-e hely (kb. 5-6 perc séta lassan a túlsó vége). Volt hely, csak két lány meg egy pár volt ott monokinizni. Visszamentünk, felcuccoltunk, néztem egy csúnyát a helyünkről kitúró párra, akik csak bagóztak ránk. Lecuccoltunk a túlvégen, bementem derékig a vízbe (tovább nem, olyan hideg volt), lefeküdtem, bikini le, szemem becsuk.. és már dudált is a hajó, hogy menni kell. Na ennyit a tömegről. Persze a páromnak morogtam a nyomik miatt, ő meg szegény magára vette...

Szóval szép volt minden, de a tömeg számomra mindent megkeserített a nyaralásban.
Bántam, hogy ezért fizettünk, de azért örültem, hogy legalább láttam, mert úgy sem nyugodtam volna, ha nem láthatom. Látványra elbűvölő a sziget, de annak aki kis gyerekkel van, vagy inkább "lubickolni", mint a hullámok közt úszni akar, annak én nem ajánlanám. De most már tudom, hogy olyan helyeket kell keresnem, ami kisgyermekeseknek való. Mint pl. Sarti vagy Sikia!

Konyú! Az általad leírt sporthoz nem tudom milyen feltételeknek kell teljesülni. Kell szél, hullám? Számít, hogy kavicsos-e vagy homokos-e a part? Kell kikötőnek lenni a közelben?

A kérdésedre válaszolva: szép az a part is, ahol sziklák vannak, nekem szép szinte minden természeti képződmény. Csak hát az említett part nem fürödhető. Igazából kérdés, hogy a jelzőt mihez használtam, mert használtam a skopelos-i öblökre is, meg Sarti partjára is... melyikre gondolsz konkrétan?

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Szporádok
<   1 2 3 ... 31 32 33 ... 72 73 74   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu