#1150602009-08-21 23:36:17 Válasz a #115008. hsz-ra
Ági!
Nagyon köszi! Teljesen felcsigázódtam, felvillanyozódtam Athént biztosan nem fogjuk kihagyni, még ha van is terasza a szobánknak Lehet, hogy a maradék egy hónapban még felteszek egy-két idióta kérdést, ha valami eszembe jut
Ja , például van ott soksok szúnyog? Korfun nem volt olyan rengeteg, nem tudom ide készüljünk-e biológiai fegyverrel ellenük ...
Breki!
Köszönöm a tippeket, annyit még tudnál nekem mondani, hogy mikor írtad korábban a részletes beszámolót? Csak úgy kb. hogy tudjam hol keressek a többszáz oldalon Bocsi, még nagyon új vagyok itt
#1150642009-08-22 07:45:47 Válasz a #114972. hsz-ra
Szia
hat ebben sajnos nem tudok segiteni ugyanis en magam nem autozom mastol pedig nem hallottam eddig hogy ilyesmit emlitett volna
talan valaki forumos tudja
Udv
Kriszta
Ja igen ha a Demosban lesztek az azt jelenti hogy az Agi lesz az idegenvezetotok tehat ha meegrkeztek ot kell majd hivni
Ági!
Nagyon köszi! Teljesen felcsigázódtam, felvillanyozódtam Athént biztosan nem fogjuk kihagyni, még ha van is terasza a szobánknak Lehet, hogy a maradék egy hónapban még felteszek egy-két idióta kérdést, ha valami eszembe jut
Ja , például van ott soksok szúnyog? Korfun nem volt olyan rengeteg, nem tudom ide készüljünk-e biológiai fegyverrel ellenük ...
Breki!
Köszönöm a tippeket, annyit még tudnál nekem mondani, hogy mikor írtad korábban a részletes beszámolót? Csak úgy kb. hogy tudjam hol keressek a többszáz oldalon Bocsi, még nagyon új vagyok itt
Üdv:
Kata
Szia. Kerdezz nyugodtan
Athenrol en a blog-ban irtam reszletesebben...
Agi
#1151052009-08-22 19:23:53 Válasz a #115058. hsz-ra
Szia Kokszi!
Autópályán 150-nel mentünk, Athén és a csatorna között is lehetett haladni, mondjuk egy közlekedés biztonsági szakember biztos kitépte volna a haját
a 3 sávon+a leállósávon ment a forgalom beálltunk a belsőbe, de 5 perc múlva rájöttünk ez itt most nem így megy, a leállósáv ment a legjobban, mindenki cikázott a leállósáv és a belső között ahol éppen helyett talált, kezdő vezetőknek nem egyszerű. Letérve a pályárol kiérve a Naphlioni síkságra szintén lehet haladni szinte nyílegyenes szakasz jó minőségű széles út itt is lehet nem csak 80-90-nel menni. Nem azt mondom, hogy így kell menni(elvégre nyaralunk hova siessünk ) de mi szeretünk haladni, nem az autópályán eltölteni az időt. Amugy sokkal biztonságosabban lehet autózni mint itthon a néha káosznak tünő forgalomban is figyelnek egymásra és nem a nálunk tapasztalható akinek nayobb, drágább kocsija van az a király a többi le van.......Ahogy írtam az Athéni szakaszt ki lehet kerülni rövidebb időben így szinte ugyanaz, mi vissza felé itt jöttünk. Az általad kiszámolt közel 7 óra szerintem nagyon kényelmes tempóval hozható.
Sziasztok, kb. két órája értünk haza Tolo- Nei Poriból... A család nagyobbik része már alszik, egyenlőre teljes a káosz, mindent csak behordtunk a kocsiból. Majd holnap.
Ági, Kriszta nagyon köszönöm a segítségeteket. Nei Poriban szerencsésen találtunk szállást, ott volt a tavalyi idegenvezetőnk Berni, ő segített. Aztán Methoniban is megálltunk egy második éjszakára, nagyon nehezen tudtunk elszakadni a tengertől. Először úgy volt maradunk még Methoniban 3 éjszakát, de gond volt itthon a szüleimmel, ezért jöttünk haza.
Odafelé nagyon gyorsan átjutottunk minden határon, visszafelé a magyar határon kb. 1-1 1/2 órát araszolgattunk. Szinte csak toltuk a kocsit, annyira lassan haladt a sor.
Tolóba menet is Nei Poriban álltunk meg, de nem töltöttük ott az éjszakát végig. Hajnal 2 után indultunk tovább, így értünk le reggel fél 9 felé. Nem tudom ki hogyan csinálta, mi többször is megálltunk pihenni, kávézni. Igaz, akkor a fiúk már második éjszaka vezettek, kevés alvással.
Az apartmant nagyon gyorsan el tudtuk foglalni, tulajdonképpen délre mind a három apartmant átadta a tulajdonos.
Az Eleanna apartmanban laktunk, miénk volt a 4-es apartman, közvetlenül a kávézó mellett. Egyetlen este (éjszaka) kivételével egyáltalán nem volt zavaró a zene. Rendszerint nagyon jó számokat játszottak és elfogadható volt a hangossága.
Az víz az apartman előtt és mindenütt másutt is Toloban gyönyörű kristálytiszta volt. Több helyen is fürödtünk ezért merem mondani. Hihetetlen volt számunkra, főleg hogy előtte Nei Poriban is fürödtünk (meg utána is), s ott a tengerről bizony ez már nem mondható el. Főleg hazafelé tapasztaltunk, hogy nagyon piszkos volt a tenger Nei Poriban. Tele szó szerint szeméttel és fűvel, ami régebben nem volt benne. Ez inkább Makrigialosra volt jellemző.
Nagyon sok helyre kirándultunk, voltunk Nafplioban a várban, Drepanon, Mükénében, Korinthoszon, Epidavroszban, szervezetten Hydrán és Spetses szigetén. Valamint a hazafelé úton Thermopülében és Tembi völgyében is megálltunk.
Toloban a főutcán a kikötő felé lévő pékség nagyon jó és jóval olcsóbb, mint a másik, ami a Culture Travel mellett van.
A kikötő felé van egy nagyon fantasztikus bolt (a papírtasakon a kis herceg látható), gyönyörű dolgokat árul, minden alkalommal belefájdult a szívem, ha arra jártunk. Aztán utolsó este vettünk egy angyalkát és némi ékszer is ott. A mellette lévő üzletben pedig egy alabástrom szobrot.
A fafaragásos üzletbe mi is belátogattunk, komoly árai vannak, így most az jelenlegi helyzetünkben inkább lemondtam a fűszertartókról...
Nagyon jól éreztük magunkat, s engem a kristálytiszta víz nagyon csábít vissza. Csak ne lenne olyan nagyon messze...
Rengeteg képet készítettünk, ha lesz egy kis időm összerakom az albumot, bár nem tudom hogyan kell. Robi, majd lehet, hogy kérek segítséget.
Breki, szerintem (és a család minden tagja szerint, ami 10 főt jelent) gyönyörű tiszta a víz, ha valakinek ez piszkos, mit szólna Nei Poriban és Paraliában a vízhez...
Szia Robi, nagyon-nagyon jó volt. Kivéve az oda út az IGO-val, de ezt leírtam az autós topikban. Az is inkább csak azért, mert akkor már mindenki nagyon fáradt volt, elvileg 20 km-re voltunk és annyira bekavart, hogy közel álltam a kiboruláshoz.
Ági, tényleg nagyon jó volt, már hazafelé gondolkodtunk azon, hogy jövőre újból nekivágunk a Peloponésszoszi félszigetnek és akkor talán több helyre is eljutunk, köztük Tolo újból... Mellesleg gondoltuk, hogy ez a bolt neve. A nagylányom táskát vett náluk, a barátnőm-sógornőm ékszert, s volt ott egy annyira szép tál és tükör... viszont a tükrön még árat sem láttunk, a tál pedig 230 euro volt... Ez az idén nem fért a keretbe.
Nem Breki, három autóval voltunk, és ugye + én azaz 11 fő... Három apartmant béreltünk az Eleannában. Minden évben így megyünk, bár minden évben azt mondjuk ez az utolsó, mégis rendszerint januárban már tervezget a nagy család (apósomék, sógoromék is), hogy merre, hová menjünk.
Amíg Toloban anyósomék minden reggel hatkor már a vízben kezdték a napot, majd ha ott töltöttük az időt, rendszerint ki sem jöttek belőle, addig NeiPoriban nem annyira voltak lelkesek... Az is igaz, hogy Toloban csak kiléptünk az apartmanból és már bele is léptünk a tengerbe. Ilyen jó helyen csak egyszer sikerült nyaralni, Neo Vrasnában laktunk így a parton, de ott csak kettesben voltunk a párommal.