Sziasztok!
Ne aggódjatok szeptemberben már nincs sok angol, és meleg van, a víz pedig ilyenkor a legjobb,mindenkinek kívánok jó utat és kellemes pihenést
Én csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy 9 teljes nap alatt sem sikerült autóval bejárni a szigetet... Én tipikusan passzív pihenő vagyok, szeretek feküni napokat is a napon... de itt csak 2 napom volt erre: egyszer azért, mert az egyik gumi felnin ült, és míg a családom elvitte a gumishoz, addig én otthon maradtam A másik alkalom az utolsó nap volt, és mivel a Marathonissi-re sajnos nem tudtunk átmenni a nagy hullámok miatt, ezért otthon maradtunk, és kiélveztük Amoudi gyönyörű partját a csodás medencénkkel
A párom mesélte, hogy Zaky 30 km-es sziget. Igen ám, de a kanyargós utak miatt ez 130-ra jön ki, úgyhogy 1 nap alatt talán körbe lehet járni, de csak úgy, ha SEHOL nem állsz meg, csak mész az utakon... hozzáteszem akkor is érdemes 6-kor indulni, és este fogsz csak hazaérni
Nekem inkább az olaszokkal volt gondom, mert ha az angolok üvöltöznek, akkor az olaszokra szó sincs szerintem... hangosak és primitíven viselkedtek mindenhol, persze közöttük is vannak biztosan kivételek.
Laganasba csak vásárolni mentünk át kétszer... még 20 óra előtt, úgyhogy nyüzsi sem volt akkora, bár hazafelé menet láttuk, hogy már nyitnak a diszkók, és jönnek a fiatalaok a partról... a fórumon szerencsére olvastam előtte, hogy oda és Kalamakiba (repülők miatt) nem szabad menni.
Én javaslom nektek, hogy menjetek vissza Tsilivi környékére... és járjátok be újra a szigetet... ha a google-ban rákeresel a képekre, már ott megláthatod, mit hagytál ki: Xigia két partja, Limionas, Dafni, Azurro beach, hogy csak a legszebbeket említsem... először a Banana-ra esküdtem én is, de miután elmentünk a fentebb fölsorolt helyre, bántam azt is, hogy a Banana fél napot elvett a nyaralásból... simán kihagyható lett volna szerintem. Ez az én meglátásom.
Minden szigeten van egy ilyen "tipikusan angolos" hely, inliss brékföszttel, használt gumival, óbégatással, focimeccsel.
Aki nem szereti a fisendcsipszet, meg a tojást reggelire, nem hagyja maga után, amit "használt", szereti a csendet és a nagykivetítőről még hallani sem akar a nyaralás alatt, az menjen másik faluba.
Persze 100%-ban nem "tiszta" a többi városka sem, de szerencsére lehet válogatni.
Egyszerűen nem értem a hozzáállásodat, hogy miért kellett ide írnod, amit írtál!!???
Mint említettem, kinek a ízlések és pofonok.De ami a legfontosabb: EZ EGY FÓRUM!!!Aminek az a lényege,hogy tapasztalatokat cseréljünk és nem az,hogy kioktassuk egymást, h mit hogyan kellett volna tennie!!!Leszögeztem az elején is,hogy ez csak a mi véleményünk.Gondoltam, hogy lesz (de mertem remélni,h nem) valaki olyan primitív, hogy így minősíti a röpke beszámolót!! És képzeld, nem mindenki úgy megy nyaralni, hogy megtudja választani,h pont hol legyen a szállása, mert ez egy last minute volt és igen halottuk milyen és mégis elmentünk, mert ennek ellenére nem riasztott el a dolog és bennem akkor sem merült fel, h aki ezekhez hasonlókat írt, azt rossz indulatból tette!!!Azt meg még inkább nem értem miért kötsz bele, h nem jártuk be a szigetet és, h merészeltünk csak 1 napra ROBOGÓT bérelni!Szintén csak egy élménybeszámoló volt és képzeld,tudjuk, h nem tudtuk bejárni az egész szigetet.. talán ennek is meg van a magyarázata, ami nem biztos, hogy ide,illetve rád tartozik!!!Illetve a pozitív részeket is kiemeltem, de az már nem ragadt meg csak az,h mekkora szemétláda vagyok, h ezt le mertem írni!!
Na nem alacsonyodnék tovább le...
Sajnálom, h ismételten akadnak ilyen konfliktusok a forumon, de úgy éreztem meg kell védenem magam, hisz kiemeltem,h SENKI KEDVÉT NEM AKAROM ELVENNI!!Általában az eszmecsere egy fórum lényege és nem feltétlen az a jó, ahol csak a fenékig tejfel élményeket osszuk meg a forumtársainkkal!
Elnézést az off-ért!!
#1155432009-08-26 20:55:16 Válasz a #115535. hsz-ra
Szia! Azért kellett reagálnom a beszámolódra mert elveszed mások kedvét a szigettöl. Ha elöre tudtátok hogy mi lesz Laganasban és mégis oda mentetek akkor miért kell panaszkodni, mások kedvét elvenni, azt kaptátok amire számitottatok nem? Ilyen esetben tudod mi a teendö? Fogod magad és elmész egy másik strandra, annyi szép strand van még a szigeten hogy el sem hiszed. Nem pedig ott ülni Laganasban és sajnáltatni magunkat hogy milyen helyre jöttünk.
Szia! Azért kellett reagálnom a beszámolódra mert elveszed mások kedvét a szigettöl. Ha elöre tudtátok hogy mi lesz Laganasban és mégis oda mentetek akkor miért kell panaszkodni, mások kedvét elvenni, azt kaptátok amire számitottatok nem? Ilyen esetben tudod mi a teendö? Fogod magad és elmész egy másik strandra, annyi szép strand van még a szigeten hogy el sem hiszed. Nem pedig ott ülni Laganasban és sajnáltatni magunkat hogy milyen helyre jöttünk.
Sziasztok!
Előre bocsájtom, hogy Sanchez véleményével értek egyet. Nagy felelősség véleményt alkotni egy helyről, mert akarva, akaratlanul befolyást gyakorlunk azokra, akik az utazás előtt vannak, vagy fontolgatják az utazást, pozitív, vagy negatív irányba. Elizin máris többeket megingatott abban, hogy jól döntöttek e, mikor Zakynthost választották uticélnak. Hangsúlyozom, hogy Laganast én sem tartom igazán jó célpontnak, de persze ez kizárólag az én véleményem, melyben egészen biztosan szerepet játszik, hogy sajnos az idősebb korosztályhoz tartozok. Nagyon sokan vannak ugyanakkor, akik a korosztályi különbségek ellenére is jól érezték magukat Laganasban.Én biztosan nem mennék oda nyaralni, de el tudom képzelni, hogy például fiatalok, akik a bulisabb nyaralásra vágynak jól érezhetik magukat ott. Akinek elrontották a kedvét a helytől annak lehet, hogy a nyaralását is, mert folyton a negatívumokra lesz kihegyezve és így lesz a véleményből önmagát beteljesítő jóslat.
Abban is Sancheznek adok igazat, hogy Laganas hibáit, helyesbítek tulajdonságait ezen, de más fórumokon is nagyon sokan leírták. Én pontosan ezért mentem máshová a szigeten, mikor ott voltam. Másrészt Laganas mellett közvetlenül, akár sétálásnyi távolságban is csodálatos csendes és tiszta partszakaszok is vannak, amelyek nagyon jó strandokat rejtenek.(Agios Sostis, Kalamaki, Pefkakia). Akor minek dühöng az ember Laganason, ha nem teszik neki.
Harmadsorban egy szigetről nem tudom, hogy lehet véleményt alkotni anélül, hogy bejárta volna valaki. A leírás alapján a legszebb, legfontosabb helyeken nem is járt Elizin, de ez egész szigetet minősítette. Megsúgom, a sziget lényege, az ok, amiért érdemes odamenni, az nem Laganason van. Olyan ez, mintha Budapestet mondjuk a Köbánya -Kispest vasútállomásról minősíteném.
Szép napot mindenkinek! Zakynthos igen is gyönyörű!!!
Üdv: Josza
Laganas:itt nyaraltunk,ha a település szélén van a szállás,nyugodtan lehet pihenni,senki nem zavar.
Aeolus:20Euro volt a sziget körüli egész napos hajóút,úgyhogy érdemes náluk befizetni,tavaly óta 8Euróval olcsóbb lett.
Zante nagyon szép sziget,minden negativumával együttvéve!
JÓ NYARALÁST,aki pedig szeptemberben megy,nyugodtan vágjon bele,jó idő lesz,a tenger is jó meleg lesz még.
Egy zápor belefér...
Nagyon szépen köszönöm a sok, és hasznos infót, tippeket tőletek!
Holnap reggel 8-or indulunk, még ma kora este bepakolunk az autóba, és korán nyugovóra térünk, persze ha a 2 éves kislányunk ezt engedi, de már az sem lesz nagy gond ha nem,(végülis elég ha a sofőrök pihiznek) csak végre Görögországban legyünk!
Ha megjöttünk a szigetről, megírom az élményeinket!
#1156432009-08-27 16:31:32 Válasz a #115618. hsz-ra
Szia angel001!
Köszi szépen! Nagyon gyorsan elfog telni az a hét ne félj, inkább az utolsó nap telik lassan! De ezt már kibírjuk! Lehet összefutunk kint! Nektek is nagyon szép nyaralást kívánok!
Sziasztok! Mindenkinek, aki ezután utazik, csodálatos nyaralást kívánok, és Zante nagyon gyönyörű, majd meglátjátok. A Navaggió öbölt, aki megpillantja, annak a szája is tátva marad. Ez a mi esetünkben is így volt.
Kati