Szia Pontikos!
Van bicajkölcsönző is Nidriben, de árakat nem néztünk, mert mi robogót béreltünk. Láttunk néha bicajozókat , de én nem irigyeltem őket, mert elég meredek utak vannak Sokszor a moci is küszködött.
Legalább 3 pékség van csak a központban, egy kis ízelítő:
#1150122009-08-21 09:20:17 Válasz a #114893. hsz-ra
Kónyu!
Ha mán belecseppentem Lefkadába,akkor a nidrii finom kenyereket nem szabad kihagyni az tény és ebben csak megerősíteni tudom a véleményed, mert minden nap fenomenális kenyereket búrkoltunk.Volt amikor már a kocsiban úgy "alle-natur" bepusszantottunk egyet.Nem kellett ahhoz semmi, az úgy magában, az íze, illata és állaga szót érdemel.Ejnye, magyar kenyérkészítők, csak egyet találnák ilyet itthon.Egerben van egy maszek,de mi csak rövidebb ídőket tartózkodunk második otthonunkban.Szóval aki Nidribe megy keresse a pékeket...
A kerékpározást a terep miatt, inkább én a sziget keleti részére ajánlom, igaz ezt írtad te is...
Sziasztok!
hamarosan indulunk Ithakára nyaralni. lehet hogy áthajózunk Kefalóniára is.
egy kis segítséget kérnék:
hol érdemes szállást foglalni, vagy ha csak úgy oda megyünk úgy is találunk szállást. (a legfontosabb, hogy legyen egy édesvízű zuhany)
szállás, kaja, autóbérlés milyen árban van?
esetleg tudtok e olyan helyet a szigeten, ahol lehet "szabad" tengeri teknősöket látni?
sajnos erről a szigetről elég keveset találtam a neten.
előre is köszi a válaszotokat!
Judit
Köszönöm mindenkinek a hasznos infokat, amiket a fórumból szedtem össze nyaralás előtt, nagyon jól éreztük magunkat Lefkadán, gyönyörű hely.
(Az Apollonról csak annyit, hogy az elszállásolás/szálláselhagyás valami borzalmasan szervezett, és "Pál" is sokat ront a helyzeten. Viszont a sofőrök előtt le a kalappal!)
#1163372009-09-03 12:24:57 Válasz a #116336. hsz-ra
Hát hol itt a személyeskedés? Ez a neve, nem? (A szezon eleje-közepe-vége meg nem hinném, hogy összefüggne egy vélemény pozitív vagy negatív színezetével...)
Mi is haza értünk. Nagyon bejött a sziget, és valami hihetetlenül szép volt a tenger is. Nidri a nyüzsgését (és a sok gagyi szuvenírt) illetően valóban Siófok(szerű), de a környezete a kis szigetekkel és a nagy hegyekkel -számomra- fantasztikus. A tenger ott szerintem csak olyan "este fáradtan haza értünk, csobbanjunk még egyet" jellegű, de mint tudjuk, ki mire vágyik... Én a kirándulgatások és az egyetlen rövidke hét miatt nem bánom, hogy itt volt a szállásunk, de ha egyszer visszatérnék, Vassilikit vagy Ag. Nikitast választanám.
Busszal és gyalog bejártuk keresztül-kasul, így (mivel eddig erről nem sok szó esett) bátorítom az autó/motor nélkülieket, hogy nyugodtan utazzanak Lefkadára, mert nem lesznek "egy helybe kényszerítve".
(Ugyanez Meganissire is érvényes.)
A jövőben ide készülőknek pár apróság:
- a "csendes mellékutcában" levő Filio apartmantól pár háznyira van egy nagy parkoló, aminek köszönhetően csodás az átmenőforgalom éjjel-nappal. Egy körúti kávézó teraszán üldögélve nem látni ennyi eseményt, mint a saját erkélyünkről.
- az Apollon csak vasárnap viszi a Katsiki-Egremni-Kefalónia...stb. túrát (a Nidri Starral), ellenben a kikötőből minden nap kifut három hajó ugyanarra az útra (köztük a Nidri Star is). A Makedonia Palace megy elöl, utána a piros-fehér hajó (nevét elfeledtem ), és aztán csordogál a Nidri Star mindenhol a Makedoniások töltik a legtöbb időt (elsőnek érkeznek, mégis utoljára szednek horgonyt), a Nidri Starosok a legkevesebbet.
Mi szerencsére ezen a hajón voltunk, és nem irigyeltem a többieket. Úgyhogy annak, aki tud angolul/görögül/olaszul, a MP-t javallom (bármelyik napon). Persze vállalkozó kedvű csak magyarul beszélők is mehetnek, mert egy nagy órát mindig beállítanak, hogy lásd, mikor van továbbindulás.
Jah, és az MP-ről, ha nem túl nagy a hullámzás, száraz lábbal szállhatsz ki. Másokat láttunk közel derékig megmerülni nyitásként...
- főutcán, a Filiohoz közel van a Borsalino Travel, náluk minden kirándulásról, menetrendről lehet tájékozódni
Jó utat a még idén indulóknak (csak kicsit irigykedem )!
#1163992009-09-03 18:00:47 Válasz a #116365. hsz-ra
Pontikos!
Az, hogy a sziget autó-motor nélkül is bejárható, már évekkel ezelőtt is leírtuk itt a fórumban, időről-időre minden évben folyik róla párbeszéd, mert néhányan azt írták, erre a szigetre elengedhetetlen valamilyen járgány, hogy minden szépséget felfedezhessen. Ebben van is némi igazság, ugyanis a legszebb részek gyalog és busszal nem elérhetőek, ha szerencséd van, stoppal is megoldható jogsi híján, ettől függetlenül én mindenkit rábeszéltem a felfedezőtúrákra, és az eldugottabb, nehezen megközelíthető látnivalók bejárására, mivel mi is ebben a cipőben járunk.
Szóval így ebben a formában nem igaz, amit állítasz, ezt csak azért pontosítom, nehogy az ezután jövők komolyan vegyék az állítást, és vissza se olvassanak azt híve a hsz-ed alapján, hogy csupán ennyi szó esett a témáról. Rengeteg leírás találhatsz akár az eldugott Geni-öblökbe, akár Meganissin a pici beach-ekre, vagy Aghiofilire, Milos beach-re, tehát ez azért nem egészen új téma, ha valaki csupán egy kicsit visszaolvas, simán belefuthat
A hajóutakról nem árt személyesen érdeklődni, mert szezontól és időjárástól függően kisebb változtatások lehetnek - mindhárom nagy hajón.