Áginak ezúton mondok én is köszönetet. Mi autóval utaztunk, saját szervezésben jártuk be a Peloponnészoszt. Mindenben a segítségünkre volt, készségesen adott tanácsot az útvonalakkal, parkolási lehetőséggel, átmeneti szállással stb. kapcsolatban. Mégegyszer köszönjük!
Eddig találkoztunk már néhány telepített idegenvezetővel, de egyik sem volt ilyen segítőkész, mint az Ági és a kolléganői a Culture Travel irodában.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Kedves Fórumosok!
Köszönöm az eddigi ötleteket, Breki, nézegettem a korábban belinkelt képeidet, lassan kész a lista, hogy milyen helyeket nem szabad látogatatlanul hagynunk a környéken köszi
Még eszembe jutott egy idióta kérdés ha bicajt bérelünk, adnak ugye hozzá lakatot? csak mert pl Siófokon nem adtak, kicsit kellemetlen lehet
A másik, hogy mennyire drágák a boltok Tolóban, pl péksüti, tej, kenyér, hasonlók? Vagy van valami nagyobb áruház a környéken? Csak mert fogalmam sincs hogy hány euróval számoljunk egy hétre
Ja, és még ami nagyon fontos: hol van a legeslegfinomabb gyros? nem akarok kísérletezgetni, egyenesen a legfinomabbat akarom
Kösziköszi megint előre is a segítséget!!!
Kata
Na végre akkor mégsem volt haszontalan betenni őket
Természetesen adnak hozzá zárat legalábbis ahol én béreltem ott volt.
Érdemes szerintem estefelé bérelni és akkor aznap még el lehet vele menni pl. Drepano irányába másnap meg zárásig ráértek visszavinni így van egy teljes napotok Nafplio-ra.
Boltokról pár hete volt szó itt vagy az index-en Lidl van Nafplio-ban, helyban a Marinopoulosz-t szokták ajánlani.
Pékségből ha jól emléxem a kikötő felé az úton lévő olcsóbb volt és jobban tetsdzett mint a főutcán szinte az utazási iroda mellett lévő.
A többi friss infót biztos elmondják a hölgyek, gyros ügy meg szerintem szubjektív.
Már régóta olvasgatom a Tolo topikot és több oldalnyi információt kinyomtattam már. Köszönet érte. Egy hét múlva mi is indulunk Tolóba és van pár kérdésem. Talán inkább a Culture Travel-os lányok tudnak válaszolni, de bármilyen infót szívesen olvasok.
Jól értem, h Delfibe (egy napos kirándulás keretében) autó nélkül eljutni majdnem lehetetlen? A tömegközlekedést néztem és úgy tűnik, hogy kb. 6 óra kellene busszal (átszállás Athénban), az meg sok. Esetleg fakultatív program keretében el lehetne jutni Delfibe?
Be szeretnénk 3-4 vacsorára fizetni a Romvi étterembe. Ezt akkor is megtehetjük ha az ApollonTravel-el utazunk ki? És azt a hotelnél kell befizetni?
Gondolkodunk, h vegyünk-e süncipőt. A fórumon olvastunk már ilyen meg olyan véleményeket is. Ha nem veszünk itthon, akkor Tolóban lehet majd vásárolni? Így szezon vége fele rendesen nyitva vannak még a boltok?
Ja, és egy apróság, de a kedvest nagyon érdekli: lehet kapni gránátalmát? Esetleg megterem ott és lehet látni a gyümölcsöt Tolóban fán?
#1167632009-09-07 16:20:27 Válasz a #116584. hsz-ra
Szia 2 hete voltunk Tolóban 2-szer-3-szor annyiba kerül minden mint itthon iszony drágaság van. 1200 eurot költöttünk 4 fő -re egy hét alatt Igaz ebben voltak ajándékok,egy csomó apróság, amit hazahoztunk Mondok egy pédát : 2 görögsaláta 1 sült sajt, 2 frappé és egy grillezett csirkmell került 30 euroba.Egy pizza vagy görögsaláta vagy gyros kb 6-7 euro A Naopflio felőli széles tengerpart mellett van egy gyrosos 2 euro és nagyon finom. /Nem a tengerparton, hanem a főutcán,de a strandról is be lehet szaladni, 1 perc/A Pitzakis étteremmel szemben.Érdemes elmenni mert ez nagyon olcsó. Egyébként nem annyira jellemző a gyros, ezekben a tavernákban nem nagyon árulnak, mindenhova be kell ülni és rendelni a kaját Nagyon finom a muszakájuk, ez is 7 euro ba kerül. A kenyér 1,5 euro /bagett/ a péksütik kb olyanok mint nálunk a Fornetti, nagyon drágák.4 euró alatt szinte semmi ,sincs az ajándékboltokban is elképesztő árak vannak. a főutca elején van egy Marinopoulosz nevű bolt, de nem tul nagy a választékRengeteg vizet kell venni, mert állandóan iszik az ember, és a csapvizet nem lehet. Tengeri sünnel nem találkoztunk, de lehet cipőt kapni.Ha van még kérdésed szivesen válaszolok.szia Erika
#1167652009-09-07 16:28:43 Válasz a #116735. hsz-ra
Szia Én nem láttam gránátalmát Tolóban, a zöldségesnél se rémlik. Mi az idgenvezetőnél /lApollon/ 8 euroért fizethettünk be menüre/ez kedvezményes, mert egyébként 12 euro lett volna /de nem a Romviba ,hanem a Manoliszba. Na oda ne fizessetek be!Szerintem a Romviban jobb a kaja, kérd majd meg az idgenvezetőt, hogy segítsen .
Nem volt sün a tengerben, de helyben lehet kapni cipőt nagy választékban.Ja és gránátalma helyett van kaktuszfüge,az utcán hatalmas kaktuszokon csüngenek, akkor ért, amikor aug közepén ott voltunk!Jó nyaralást Erika
#1167662009-09-07 17:15:28 Válasz a #116765. hsz-ra
Kedves Erika!
Köszönöm a sok információt.
A Romviról már előtted is több jó véleményt olvastam, ezért reméltem, hogy be lehet majd oda fizetni. De ha nem sikerül, marad majd a gyros, a főzicskélés vagy más pénzbarát megoldás
A gránátalmát én annyira nem bánom, a fügének meg nagyon örvendek!!
#1167672009-09-07 17:56:13 Válasz a #116735. hsz-ra
Sziasztok
Szoval
Delphoi-be valoban nehez eljutni hiszen innen mi hiaba is erolkodunk a kirandulas megszervezesevel ha nincs vallakozo aki ennyit buszozna (Delphoi mar kint van a Peloponneszoszrol)
tehat annak aki ezt feltetelenul meg akarja nezni es nem sajat autoval jon marad az autoberles
a tomegkozlekedes valoban szornyen sok idot vesz igenybe es az atszallasok miatt a vegosszeg szempontjabol meg dragabbra is jon ki mintha 2 fo autot berel.
Azonkivul Athenbol nincs kozvetlen jarat oda tehat onnan is csak bizonyos helyi (atheni )utazasi irodak szervezeseben lehet eljutni .
Ha meegrkeztetek gyertek be es akkor elmondjuk a lehetosegeket.
Suncipot Toloban barhol lehet venni annak ellenere hogy a foszezonnak vege az uzletek ugyanugy nyitva vannak egeszen oktober kozepeig.
En nagyon orulok hogy a forumosok nagy resze nem talakozott sunikkel es szeretnem azt hinni hogy ennek az egyik oka az volt hogy hordtak az altalunk ajanlott suncipot.
AZ idei sunstatisztika igen igen kedvezo alig 3 szor mentem dokihoz utasokkal emiatt az a harom viszont azota is nagyon banja hogy nem hordta a cipot
Teljesen fuggetlenul attol hogy ki melyik irodaval utazik mindenki ott fizet be kirandulast illetve felpanziot AHOL AKAR illetve ahol neki a legszimpatikusabb.Ebben a temaban ne hagyjatok magatokat befolyasolni olyan a vilagon nincs hogy ha egy utas egy bizonyos irodanal fizeti be az utat akkor onnantol kezdve mindent veluk koteles intezni,bar az igaz hogy vannak idegenvezetok akik ezt probaljak sugallani.Ez szep magyar szoval elve marhasag.
A vacsora a Romvi Hotelban 10 Euro szemelyenkent , naponkent ami egy nagyon finom es boseges vacsorat jelent az egyetlen" panasz" az volt eddig hogy olyan sok hogy nem tudtuk megenni(ez viszont mint panasz rendszeres )mindig van eloetel es foetel salataval es desszert vagy gyumolcs >
a vacsihoz jar kenyer es asvanyviz.Az irodaban nalunk lehet ra befizetni.
Aki bizalmatlan az befizethet eloszor csak harom napot es utana meg eldontheti hogy keri-e a masik negy napot.
Azonkivul bar hivatalosan vacsi ebedre is meg lehet enni abban az esetben ha elozo este szoltok nekunk es mi jelezzuk ezt nekik.
Ha van meg kerdes csak batran
Udv
Kriszta
#1167682009-09-07 18:06:02 Válasz a #116766. hsz-ra
Ja
granatalma mindenhol van de meg nem igazan erett annak az eresi ideje szeptember vegen kezdodik edes oktoberre lesz
az en kertemben mar jo nagyok de meg nem kostoltam mert tuti savanyuak
de holnap megkostolom hatha megsincs igazam
ha ajandekba vagy mutatoba vinnetek akkor tuti szerzunk egy parat tele a falu faval csak nem minden esetben az utaca szintjen vannak ezert nem tunik fel mint a fugekaktusz
most van szolo(korinthoszi es nemeai mazsola es asztali szolofajtak)
es fuge es oszibarack es szilva minden mennyisegben meg cukordinnye
a gorogdinnyenek vege mar sajnos kasas
Udv
Kriszta
#1167692009-09-07 18:54:08 Válasz a #116766. hsz-ra
Hidd el nem lesz központi kérdés az evés, mert a sok gyönyörű látniavalóval "jóllakik "az ember Én két kilót fogytam, részben a sok gyaloglástól a kirándulásokon/hegyre fel lépcsőkön fel-le stb/ részben azért mert nem is nagyon voltunk éhesek a meleg miatt. Reggeliztünk a hazaiból utána egyszer egy nap ettünk valahol valamit. apróhalat a kikötőben a halasnál,vagy egy gyrost, szuvlakit ilyesmit. Vittünk konzervet, az is elfogyott és paprikáscsirke izű tésztát /maggi/ az t is megfőztük. És idő sem volt ,az az egy hét olyan kevés, hogy minden percet ki akartam használni, napozásra. lubickolásra, és a kirándulásokra. . Ha az Apollónnal mentek , akkor a Mükéné Epidavroszi kirándulásnál fel fogtok menni busszal Naprflioba a Palamidi erődbe. Ezt mi nem tudtuk, és előző nap felmentünk a 900 lépcsőn gyalog! Ja és nagyon finom a fagyi 1 gombóc 1.5 euro
Huha, teljesen elhalmoztatok a sok infóval! Köszi szépen.
A kaját vhogy megoldjuk. Emlékszem, hogy tavaly már attól is teljesen boldogok voltunk, hogy finom görög kenyeret, igazi friss, lédús paradicsomot és olajbogyót ehettünk feta sajttal a kis teraszunkon
A gránátalmát a kedvesem imádja, már az is élmény lesz neki, hogy látja a fán amint terem. És egyszer majd akkor megyünk, amikor épp érik.
Eszembe jutott még egy kérdés. Athénba mindenképp megyünk a fakultatív programmal. és a biztosan a Culture Travellel. Én be szeretnék majd menni az Új Akropolisz Múzeumba is. Kb. hány óra szabad program szokott lenni? Igazából azon gondolkodtam, hogy megrendelem a múzeumba online a jegyet, viszont ott meg kell adni, hogy melyik intervallumban akarok bemenni. Inkább 12 és 2 vagy 2 és 4 között férne bele az időbe? Vagy mindegy?
Boadicea, a kikötő felőli pékségnél a kenyér 0,80 euro, a szezámos perec 0,50 euro és minden más édes (cukros fánk 0,70 és hatalmas nagy) és sós sütemény is olcsóbb, mint a többi pékségben. Mi minden nap odajártunk. Vele szemben van egy bolt, ahol szintén egész jó árak vannak. A tojás pl. ugyanannyi volt, mint a Lidl-ben Nafplionban. Nem tudom Era65 hol ettetek, a sógoromék "rendszeresen" vacsoráztak a gyerekekkel a nagy parkoló utcája (ahol a harangláb van) melletti kis étteremben, ott volt gyros pitában, tálban, souvlaki és más is, de nem volt annyira drága. Vitték a mi nagyobb gyerekeinket is és általában 5-10 euroból ettek ketten.
#1168112009-09-08 10:30:59 Válasz a #116769. hsz-ra
Na bánd hogy "Nafplio"-ban felmentetek gyalog a Palamidire, szerintem kihagyhatatlan élmény szerintem sokkal jobb mint felkocsikázni én kétszer is megtettem, varázslatos onnan a kilátás